Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: OFR "laatu"
1 2
aalataur
25.10.2010 17:52:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitähän helkuttia nyt kun ostin OFR chromen tossa keväällä ja asennettiin Jacksoniin ikivanhan lisenssipaskan tilalle. Ensin halkesi yksi niistä tallapaloista (pieni musta osa mikä lukitsee kielen). Keskeltä kahtia. En mitenkään kovaa ollut kiristellyt, ihan normisti. Ostinpa uuden. Jonkin ajan päästä kiristelin kielilukkoja sillä mukana tulleella kuusioavaimella - naks, kuusioavain katkes siitä kulman kohdalta poikki. Taaskaan en mitenkään kovaa kiristellyt. Nämä nyt ei ole olennaisia asioita sinänsä. Mutta nytten mennyt kuukauden sisällä monta kertaa Elixirin kieli poikki, sama kieli joka kerta. Tallapalassa on siis joku ura kulunut, mikä sahaa kielen katki. Nyt katsoin sitä tarkemmin kun aiemmin ei ole ehtinyt eikä ole ollut viilaakaan (tai viilakauppaa) lähimailla - siinähän on ihan hirveä ura, syvä kun Baikaljärvi. Ei ihme kun kielet katkeilee. Eihän tommonen pala nyt Millbrookilla ole kun 11 e + postikulut, mutta kumma homma, luulis olevan vähän kovempaa metallia. Kun lisenssifloikka kerkes olemaan kitarassa 10 v eikä koskaan katkonut tolleen kieliä. Pitäskö valittaa Thomannille että saatanan äpärät, lähettäkää mulle nyt kasa varaosia ilmaseks ja sassiin ja ne 4 settiä Elixirejä päälle. Mitähän seuraavaksi hajoaa.. Tremolokampi katkeaa kolmeen osioon?
 
http://hikipedia.info/wiki/Tilutus
kimurantti1
25.10.2010 18:13:14 (muokattu 25.10.2010 18:16:49)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taannoin väännettiin siitä, kun orkkis floikkaa valmistetaan nykyään Saksassa _sekä_ Kiinassa. Molemmissa lukee "Floyd Rose", ainoa mistä ne erottaa on se, että tallapaloissa on kiinalaisissa pikkuiset viisteet, ja tallan pohjalevyssä ei tietenkään lue valmistusmaata. Kiinalaisia tiemmä laitetaan halvempiin kitaroihin (duh..), ja valmistajat vaan mainostaa että tässä on originaali floikka. Mä olin sitä mieltä, että se on aika härskiä kuluttajan harhaanjohtamista, mutta yllättävän monet olikin päinvastoin sitä mieltä, että ihan yksi lysti. Nyt kysynkin ihan mielenkiinnosta, kumpi toi sun uusi floikka on?
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
Antti1
25.10.2010 18:15:49 (muokattu 25.10.2010 18:16:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkennus Kimin kyssäriin vielä: onko kyseessä OFR, vai FRT-jotain? Sama asia, mutta toi on se nimiero noiden kahden välillä. Tallassa tosiaan myös lukee se Germany, jos se siellä on tehty.
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
Midrange
25.10.2010 18:27:39 (muokattu 25.10.2010 18:41:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nykyään tuntuu että laatu heikkenee kaikessa kitarakamassa vuosi vuodelta. Itse tilasin Ibanezin kopiofloikkaan varaosina satuloita rikkinäisten tilalle jokunen vuosi sitten suoraan Ibanezilta. Nämä uudet satulat vaan on tehty erilaisesta metallista. Ne ovat huomattavasti kevyempiä kuin ne Ibanezin alkuperäiset kitaran mukana tulleet, ja täten eivät saa kieltä soimaankaan yhtä pitkään ja hyvin.
 
Schallerin varaosina myymät OFR floikkiin sopivat satulat joita käytän oman ibanezin OFR kopiofloikan kanssa nykyään vaikuttavat hyviltä. Painavat paljon, hyvä soundi eivätkä ruuvipesien jengojen urat ole ainakaan vielä rikkoutuneet. Noissakin kyllä huomaa sen kielien vuosien myötä kuluttaman uran satulassa, mutta ainakaan itselläni tuo ei riko kieliä sen enempää.
 
"rikoksen tunnusmerkit täyttynevät siinä kohtaa, kun viimoisen ruuvin boksiisi ruuvaat" - Klapp pedaalin kloonaamisesta.
aalataur
25.10.2010 18:54:39 (muokattu 25.10.2010 18:59:36)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep, olen tietoinen tästä että siellä on syytä lukea Germany. Ja kyllähän tässä lukee. T-Kaupasta mä tilasin, tämä tuote siis kyseessä:
 
http://www.thomann.de/fi/floyd_rose_original_vibrato_kit_chrome.htm
 
Ehkä vaan joku maanantaikappale. Ollut siinä uskomuksessa, että nuo metallit OFR:ssä on jotain kovuusluokkaa timantti/hajoamaton/Chuck Norris. Mutta taitavat vaan olla ihmisen tekemiä kuluvia osia nuokin. Ehkä laitan jotain valitusta T-janareille tai sittten vaan kärsin 11 e ja hajonneet Elixirit nahoissani.
 
E: Millanen viila/mistä tohon kannattaisi hommata? Tallapalojen viilailuun siis. Pitäis olla varmaan sellainen tikunomainen pyöreä pieni viila? Mä en tullut edes ajatelleeksi että syy voisi olla urautunut satulapala koska OFR/koska niin uusi, vaan vaihdoin sitkeesti uuden kielen aina ja ajattelin että ikävä sattuma on tuo saman kielen katkeaminen. Ei ollut sattuma..
 
http://hikipedia.info/wiki/Tilutus
the-Antero
25.10.2010 19:23:16
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla kävi omassa Fenderin lisenssifloikassa niin että juurikin tuo kaulan satulan kiristettävä osa halkesi. Osa oli melko pehmeetä metallia ja siellähän näkyi ilmakupla sisällä, eli valuvirheestä oli kysymys. Noh ostin Schallerin lukot sitten skebaan. Mutta noista uusista koreafloikan viisteistä haluisin tietoa jos ne on ainoa silmiin pistävä seikka....Onko kellään kuvaa tai linkkiä noihin josta näkisi vertailun vuoksi tuon viisteen?
 
Metalrock
25.10.2010 19:32:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä olis linkki
http://dellus.net/?p=822
 
the-Antero
25.10.2010 19:46:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänx, onhan noilla aika paljon eroa kun tollain kattelee. Onko sitten käytännön eroa? Sitä en tiedä, mutta jos noi korea/vinkuintia on hepposempaa metallia ni ei hyvä :/
 
apuri
25.10.2010 23:00:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jotain juttuja tuli mieleen..
 
Ei niitä kieliä tarvitse kiristää kauhean kovalla voimalla paikalleen. Kiristys sormivoimilla niin että se kuusiokoloavaimen pidempi osa on kiinni pultissa riittää.
Schaller ei tee niitä kuusiokolovaimia itse vaan ne on jonkin muun firman tekemiä. Mulla on kyllä jokainen kestänyt ihan hyvin vuosikaudet.
Yleensä noita haljenneitä string inserttejä näkee 20v vanhoissa kitaroissa.
 
Sitä tallapalaa kannattaa hioa juuri sellaisella pyöreällä pienellä viilalla tai sitten hiekkapaperilla. Mitään karkeaa ei tarvitse käyttää. Itse irrottaisin palan tallasta ja teippaisin vielä palan piiloon ennen hiomisen aloittamista niin että vain ura on näkyvissä.
 
Meksikon Fenderin floyd ei ole samaa tasoa kuin nuo OEM floydit mitkä Koreassa tehdään ja leimataan Floyd Roseiksi. Omassa San Dimas Charvelissa vire pitää hyvin ja mitään ongelmia ei parin vuoden käytöllä ole ilmennyt.
 
the-Antero
25.10.2010 23:34:43
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meinaatko että mehico fenderin floydit on heikompi laatusia kuin nuo korea floydit?
 
s8na
26.10.2010 00:04:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En nyt oo tästä aivan varma, mutta tietääkseni joskus nuo kuusiokuloavaimet tehdään tarkoituksella sopivan pehmosesta kamasta, jotta niillä ei saa vedettyä ruuveja liian kovaan momenttiin. Jossakin sovelluksessa taisi olla jopa niin, että momentti oli oikea kun mukana tullut avain meni kieroksi.
 
www.mikseri.net/peppiyhtye/
Murgo
26.10.2010 05:46:25 (muokattu 26.10.2010 05:55:01)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

s8na: En nyt oo tästä aivan varma, mutta tietääkseni joskus nuo kuusiokuloavaimet tehdään tarkoituksella sopivan pehmosesta kamasta, jotta niillä ei saa vedettyä ruuveja liian kovaan momenttiin. Jossakin sovelluksessa taisi olla jopa niin, että momentti oli oikea kun mukana tullut avain meni kieroksi.
 
Yleensä tuollainen avaimen "kalibrointi" kyllä tehdään joko niin että avaimen varsiosa on sopivan lyhyt ettei saa sormin liian tiukalle tai sitten niin että avain joustaa (ja palautuu taas väännön jälkeen muotoonsa) kun momentti on sopiva. Eli tuskin sen katkeaminen tai pysyvä vääntyminen on tarkoituksellinen ominaisuus vaan todennäköisesti materiaali/karkaisuvika, ei liene tarkoituksella tehty kertakäyttöiseksi.
 
Muutenkin nuo eri laitteiden mukana tulevat avaimet eivät mitään laadun huippua yleensä edusta eli kunnollinen kuusiokolosarja on ihan hyvä ostos ihan ruuvien kunnossa pysymisen kannalta.
 
Tuosta OFR:ien laadusta: kaveri hankki joku vuosi sitten BC Richin jossa tuollainen (ilmeisesti kiinalainen, sieltä ainakin kitara on) "OFR" oli ja sen laatu ei ainakaan kummoinen ollut, vireongelmia ilmestyi parin kuukauden jälkeen, jostain syystä ei kampeamisen jälkeen palutunut vireeseen, liekö sitten ollut maanataikappale. Satulalukon ruuvit olivat myös luvattoman pehmeää kamaa, kolot pyöristyivät ihan oikean kokoisella avaimella ja järkevällä momentilla mihin tosin auttoi ruuvien vaihto parempiin.
 
Aikansa tapeltuaan vaihtoi Schalleriin tai Gotohiin (en muista kumpi) ja ongelmat katosivat. Ilmeisesti konstruktio on hiukan herkkä vaikka äkkiä kuvittelisi ettei noin simppelissä laitteessa kovin paljon voi mennä pieleen.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
apuri
26.10.2010 09:13:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meksikon Fendereissä näyttää vieläkin lukkosatula olevan pehmeästä sinkkivalusta verrattuna OFR:n tai Gotohin teräksisiin versioihin. Samaa voi olettaa sitten itse tallankin kanssa.
 
Ei noita kuusiokoloavaimia tehdä erikseen floydia varten. Avaimet ovat ihan tavallista rautakaupasta saatavaa laatua. En ole koskaan kuullut mistään avainten "kalibroinneista" floydien kanssa.
Esim Würth tekee ihan hyvää tavaraa. Niistä mustista euron per setti maksavista mustista avaimista kannattaa pysyä erossa.
 
Metalrock
26.10.2010 09:53:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

apuri: Meksikon Fendereissä näyttää vieläkin lukkosatula olevan pehmeästä sinkkivalusta verrattuna OFR:n tai Gotohin teräksisiin versioihin. Samaa voi olettaa sitten itse tallankin kanssa.
 
Ei noita kuusiokoloavaimia tehdä erikseen floydia varten. Avaimet ovat ihan tavallista rautakaupasta saatavaa laatua. En ole koskaan kuullut mistään avainten "kalibroinneista" floydien kanssa.
Esim Würth tekee ihan hyvää tavaraa. Niistä mustista euron per setti maksavista mustista avaimista kannattaa pysyä erossa.

 
Würth myy vissiin vaan firmoille,, ei yksityiselle.Ainakin muutama vuosi sitten oli noin!
 
the-Antero
26.10.2010 09:54:08
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok, joo ainaskin se lukko oli jotain tosi hepposta, se kyllä näyttää erilaiselta kuin se itse talla osa...nooh, samapa tuo kun kummiskin meinaan siihen orkkiksen vaihtaa. Pitää kattoa tarkkaan että varmasti saa sen aidon orkkiksen :D Eiköhän tuo musamaailma niitä myy? Millbrookissa on floiderien hinnat aika kovat
 
Estranged
26.10.2010 09:55:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Veijo Budda: Würth myy vissiin vaan firmoille,, ei yksityiselle.Ainakin muutama vuosi sitten oli noin!
 
No kai ny Würthin tuotteita on kaupoissa kenen vain ostettavissa? Wat?
 
"I only know two kinds of people; those who obey me and those who die." -Chuck Norris | "...Yks nuotti meni skaalasta ohi..." - Painamainen
Hössö
26.10.2010 09:58:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Estranged: No kai ny Würthin tuotteita on kaupoissa kenen vain ostettavissa? Wat?
 
Joo, kyllä niitä rautakaupoista/tavarataloista saa kuka vaan, varmaan tarkoitti tuo edellinen niitä würthin tukkumyymälöitä, joista ainoastaan yritysmyyntiä...
 
Metalrock
26.10.2010 09:59:59 (muokattu 26.10.2010 10:09:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Estranged: No kai ny Würthin tuotteita on kaupoissa kenen vain ostettavissa? Wat?
 
Ennen oli ainakin niin että ei saanut mutta voi olla että on muuttunut!
 
Estranged
26.10.2010 10:01:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hössö: Joo, kyllä niitä rautakaupoista/tavarataloista saa kuka vaan, varmaan tarkoitti tuo edellinen niitä würthin tukkumyymälöitä, joista ainoastaan yritysmyyntiä...
 
Näinpä, mutta ei näköjään!
 
Voihan huutomerkki. Njoo, OT ja takki, jatkakaa. ->
 
"I only know two kinds of people; those who obey me and those who die." -Chuck Norris | "...Yks nuotti meni skaalasta ohi..." - Painamainen
McNulty
26.10.2010 10:46:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aikanaan kun ostin ESP Horizon FR-II skeban (jossa siis OFR) niin ihmettelin kun siitä meni kammesta holkki alle kuukaudessa. Tai yksinkertaisesti siitä kammesta ei saanut klappia lainkaan pois, holkki ei kiristänyt kampea kunnolla vaikka vähän kovempaa koittikin ruuvata kiinni. Vastakappale oli kuitenkin ihan ok, ostin uuden kammen ja ruuvasin kiinni... sen jälkeen on toiminut kuin unelma.
 
Alkup. kampi oli kuitenkin alle kuukaudessa sökö.
 
Ristus notta täälähän on väkiä ku rumihien tanssiis!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti