Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Apua! Pedalboard sirisee.
1 2
Åboensis
21.10.2010 17:33:00 (muokattu 21.10.2010 17:34:45)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys, arvon Mnettiläiset. Asiantuntevaa apuanne kaivataan jälleen.
 
Ongelmani on tämä: Kokeilin tänään uutta vahvistintani (Koch Classic SE6) ensimmäistä kertaa treenikämpällä (lue: treenikämppävolumeilla). Itse vahvistin toimi moitteettomasti (ja soundasi tolkuttoman hyvältä), mutta yllättäen pedalboardistani lähti melko korkeataajuuksinen, erittäin kovaääninen sirinä. Olen kuitenkin käyttänyt kyseistä pedaalilauta ja vahvistin -yhdistelmää kotona (lue: kerrostalovolumeilla) jo n. puolitoista kuukautta ilman sen kummempia häiriöääniä. Ilmeisesti äänenpaineen nostaminen sai sirinän(kin) kuuluviin.
 
Yritin turhaan paikallistaa häiriön lähdettä. Kokeilin mm. kitaraa suoraan vahvistimeen (ei minkäänlaisia häiriöääniä), jokaista pedaalia erikseen sekä erilaisia pedaalien yhdistelmiä. Vain wah sirisi itsekseen (ja silloinkin vain päällä ollessaan), muut pedaalit eivät pitäneet yksinään mitään ylimääräistä ääntä. Wahin poistaminen signaalitiestä ei kuitenkaan saanut sirinää loppumaan. Pedaaliyhdistelmistä mikään ei tuntunut olevan toista äänekkäämpi, vaan sirinää alkoi esiintyä käytännössä aina, kun kaksi, kolme tai useampi pedaali oli kytketty yhteen.
 
Laudasta löytyvät pedaalit ovat TC Electronic Polytune (viritysmittari), EHX Little Big Muff Pii (fuzz), Boss Bluesdriver (od), Durham electronics Sexdrive (cleanboost), Vox Wah-Wah V847, Boss TR-2 (tremolo), MXR Carbon copy (delay), sekä EHX Holy Grail + (reverb). Virrat pedaaleille olen ottanut Visualsoundin 1Spot:ista.
 
Olen ymmälläni. Voisiko virtalähde olla syypää sirinään? Kämpällä on maadoitetut pistorasiat, mutta tuo 1spot ei käsittääkseni ole maadoitettu? Jos vika on 1spotissa, osaatteko suositella sen tilalle jotain varmasti häiriötöntä virtalähdettä? Entä mistä muusta tuollainen häiriöääntely voisi johtua?
 
Suuresti kiittäen ja syvästi kumartaen,
 
- Å -
 
"I dont know who they think they are, smashing a perfectly good guitar" - John Hiatt -
Karvamammutti
21.10.2010 17:36:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, 1spot tekee tuota monenkin pedaalin kanssa.
 
Hoen geschoen voern de boern du Schoccolat Moose.
McLeach
21.10.2010 17:55:17 (muokattu 21.10.2010 17:55:59)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ota kännykkä pois taskusta :D
 
B-tone-flat
21.10.2010 18:19:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toi sirinä-ilmiö vaikuttais maadoitusongelmalta. Elikkä tarpeeks pedaaleita kun pistää jonoon niin maadoitus ei enään toimi, liian heikko. Tommosella pedaalimäärällä mä olen aina käyttänyt useampaa virtalähdettä. Ei siksi ettei virrat riittäis vaan noiden häiröiden takia. Lisäksi Fuzzit ja Wahit pistän automaatisesti omaan virtapiiriin. Jaa spedujen virrat useammalle virtalähteelle. Lainaa vaikka kaverilta kokeeks ensin.
 
Marshall Amp makes Amazing Noise and has a Black Tone
Zeeboo
21.10.2010 18:56:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1spot on ns hakkuripoweri, jossa verkkosähkö "pilkotaan" suurtaajuiseksi. Tällä tempulla saadaan erotusmuuntajan koko pienemmäksi. Riesana näissä on se, että hakkuritaajuudesta saattaa jäädä jämiä tasajännitteeseen. Tämä tuppaa joissain laitteissa kuulua läpi, jotkut digihärvelit tuntuvat olevan allergisia tälle.
 
Apuna voisi toimia sellainen temppu, että 1spotilta lähtevän johdon kiertää muutamia kertoja ferriittirungon ympäri. Esim läppäreiden virtajohdoissa on tällaiset pallukat.
 
White men can't Monk
McNulty
21.10.2010 19:00:06
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1spottien kanssa on ollut muutenkin ongelmia viimeaikoina. Esim. Bossin kompura ei tykkää hyvää uusimmista spoteista jne. En tiedä onko sieltä tullut "sutta" pihalle tuotantolaitokselta, kun aikaisemmin on kuitenkin pelittänyt. Ehkä tuoton maksimoimiseksi myös laadusta on nipistetty?!?
 
Mä roudaankin nykyään mielummin varalla paria 500mA Ibanez-muuntajaa ja haaroitusletkua.
 
Ristus notta täälähän on väkiä ku rumihien tanssiis!
Wespa
21.10.2010 22:39:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zeeboo: Apuna voisi toimia sellainen temppu, että 1spotilta henki pois ja tilalle tuollainen: http://uraltone.com/kauppa/product_ … l&XTCsid=b1kdcjpb5ftoluppl66gctrld2 ;)
 
"Malmsteen and I broke up over religious reasons... He thought he was God, and I didn't agree... Blackmore's God!" - Joe Lynn Turner
Zeeboo
21.10.2010 22:48:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wespa: henki pois ja tilalle tuollainen: http://uraltone.com/kauppa/product_ … l&XTCsid=b1kdcjpb5ftoluppl66gctrld2 ;)
 
...tai sitten tekee powerit itse ajatuksen kanssa, niin jää maalemkitkin pois ;)
 
White men can't Monk
Imper
21.10.2010 22:55:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zeeboo: ...tai sitten tekee powerit itse ajatuksen kanssa, niin jää maalemkitkin pois ;)
 
Kylläpä muuten tollaselle Voodoo Lab Pedal Powerillekin vaan tulee suht paljon hintaa jos ite väkertää...
 
Everyone is a per-son
MikaHekkanen
21.10.2010 23:13:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McLeach: ota kännykkä pois taskusta :D
 
Ihmettelin päivänä muutamana sykäyksittäin kuuluvia äänihäröilyjä, joista pääsin eroon ottamalla sykemittarin vyön pois rintani ympäriltä :D
 
erty
22.10.2010 07:05:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MikaHekkanen: Ihmettelin päivänä muutamana sykäyksittäin kuuluvia äänihäröilyjä, joista pääsin eroon ottamalla sykemittarin vyön pois rintani ympäriltä :D
 
Lavakuntoako testailit? ;-D
 
Mulla on reilut neljä vuotta ollu 1-spotti eikä koskaan oo ollut yhtäkään ongelmaa sen kanssa. Välillä on ollut +10 pedaalia, muttei siltikään oo hurissut.
Laatu on ilmeisesti vähän laskenut ajan mittaan?
 
the-Antero
22.10.2010 08:18:18
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luultavasti ei liity ongelmaan mitenkään, mutta voi olla...missäkohti ketjua pidät tuota Polytunea? Pistä se ihan viimeiseksi. Kun ite hommasin sen niin laitoin sen Bossin NS-2en jälkeen ja whammyn eteen kuten Bossin ohjeissa mainittiin ja johan tuli omituisia ilmiöitä. Päätin siirtää sen vikaksi ketjussa ja nyt toimii niinkuin pitää. Riittäähän ispotin virta noihin kaikkiin speduihin?
 
Toivottavasti löydät sirinän aiheuttajan.
 
Zeeboo
22.10.2010 08:21:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Imper: Kylläpä muuten tollaselle Voodoo Lab Pedal Powerillekin vaan tulee suht paljon hintaa jos ite väkertää...
 
Kyllä ilman muuta kannattaa vähän laskeskella ennenkuin DIY-hurma vie mukanaan. Itselleni tuusasin vastaavan tyylisen lootan viidellä kelluvalla 9VDC ja yhdellä 14VAC lähdöillä. Pitkälti alle satasen jäi hinta, tosin pari muuntajaa ja regulaattorit löytyivät miljoonalootasta.
 
Toisaalta, HB:n Powerplantin saa alle viidenkympin. Sen lähtöjen maat ovat tosin yhdessä, mutta halpa on ja vähintään kohtuullista DIY-tasoa ;)
 
White men can't Monk
jniska
22.10.2010 09:30:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nuo EHX:sät, varsinkin tuo Holy Grail, on herkkiä virtalähteen laadulle.
Laitas ne EHX:sät oman muuntajansa taakse, mielellään EHX:n oman virtalähteen taakse. Näin pitäisi ongelmat pienentyä.
Loisteputkivalaisimet aiheuttavat joskus myös korkeataajuisia häiriöitä varsinkin jos ne sattuvat olemaan samassa vaiheessa kytkettynä missä on myös pistorasiat.
 
Laiha Lissu oli paras.
Veepee
22.10.2010 09:44:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saatko sä kytkettyä 1Spotin Holy Grail +:aan ja homma toimii? Itse muistaakseni tein sellaisen havainnon, että 1Spot adaptereineen ei soveltunut ainakaan perus Holy Grailin virtalähteeksi. Syytä en muista (navat väärin, ei oikeaa adapteria...?), mutta Holy Grailiin otan virran EHX:n omasta virtalähteestä.
 
Hyite!
htm
22.10.2010 11:05:29
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Veepee: Saatko sä kytkettyä 1Spotin Holy Grail +:aan ja homma toimii? Itse muistaakseni tein sellaisen havainnon, että 1Spot adaptereineen ei soveltunut ainakaan perus Holy Grailin virtalähteeksi. Syytä en muista (navat väärin, ei oikeaa adapteria...?), mutta Holy Grailiin otan virran EHX:n omasta virtalähteestä.
 
juuuri näin. Kokeileppa ottaa se holy grail pos virroista, ja katso siriseekö vielä. Myös signaali piuha pitää kierrättää hg:n ohi, koska en muista oliko tuo true bypass vai ei.
 
Grugi
22.10.2010 11:24:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

htm: juuuri näin. Kokeileppa ottaa se holy grail pos virroista, ja katso siriseekö vielä. Myös signaali piuha pitää kierrättää hg:n ohi, koska en muista oliko tuo true bypass vai ei.
 
Kyllä se on true bypass.
 
Helppohan toi on paikallistaa mikä pedaali aiheuttaa sirinää kun laittaa yksitellen pedaalin paristolla toimimaan.
 
SDMF
Åboensis
22.10.2010 11:59:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nöyrimmät kiitokset kaikista tähänastisista ehdotuksista ja kommenteista; tolkun sanoja kaikki tyynni. Pitänee yrittää ehtiä vielä tänään treenikselle testailemaan laitteistoa uudestaan.
 
Ihan ensin kannattanee tosiaan kokeilla käyttää jokaista vermettä erikseen paristoilla - tämä jäi muuten eilen tekemättä jo pelkästään siksi, että kämpältä ei löytynyt ainoatakaan 9v paristoa, kun virrat pedaalistoon on kerran otettu seinästä XD.
 
Holy Grail +:n olen kyllä saanut pelittämään ihan hyvin 1spotillakin, mutta täytynee ottaa myös laitteen oma muuntaja mukaan kämpälle kokeiltavaksi. Siinä ja 1spotissa kyllä näyttäisi olevan plus- ja miinus -navat samoin päin, mutta eihän sitä koskaan tiedä... ; ). Aion myös kokeilla tuon Polytunen siirtämistä signaalitien viimeiseksi - se kun nököttää tällä hetkellä ketjun ensimmäisenä.
 
Virtaa 1spotissa pitäisi kyllä käsittääkseni riittää ihan kaikille pedaaleilleni; Visual soundin mukaan laitteesta irtoaa maksimissaan 1700 mA! Ajattelin kuitenkin poiketa myös paikallisissa soitinliikkeissä vilkaisemassa muutakin virtalähdetarjontaa, ihan vain varmuuden vuoksi. Suosituksia vaihtoehtoisiksi virtalähteiksi otetaan siis edelleen vastaan mitä suurimmalla mielihyvällä.
 
"I dont know who they think they are, smashing a perfectly good guitar" - John Hiatt -
Imper
22.10.2010 12:13:59
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suosittelen sellaisen virtalähteen hankkimista, jossa on monta toisistaan erotettua lähtöä (parhaassa tapauksessa jokaiselle pedaalille oma). Vaikka ne on kalliita, niin kyllä monesti vitutti soittaa ku pedaalit pöris paikoissa, jossa oli huonot sähköt. Voodoo Labin Pedal Powerin hankkimisen jälkeen ei oo ollut _koskaan_ _mitään_! Ollut nyt about kolme vuotta aktiivisessa keikkakäytössä.
 
Noissa on hyvä myös se, että jokaiselle lähdölle on omat sulakkeet ja omat virtapiuhat. Jos yks katkeaa / hajoaa niin muut pedaalit saa silti vielä virtaa. Ja jos pedaalit on vielä True Bypass ni soitto jatkuu, mutta kyseisen virran menettänyttä pedaalia ei voi vaan enää käyttää - signaali tulee silti läpi! Toista on luotettavuus Bossin pedaaleilla (millä vaan bufferoiduilla), jotka saa virtansa yhdestä muuntajasta haarottimella.
 
Everyone is a per-son
the-Antero
22.10.2010 12:25:58
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Polytunessahan tuli paristo mukana että siinä sulla varmaan on patsku myös sen virtapiuhan lisäksi? ;)
 
Mutta tosiaan mulla oli sellanen jännä homma kyseisen pedaalin kanssa että kun se oli siellä alkupäässä ja sen polkas päälle niin sepä ei mykistäny signaalia. En tiedä miksi, mutta kun vaihdoin sen ketjun viimeiseksi niin hyvin toimii.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti