Muusikoiden.net
09.12.2016
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: ENGL Powerball E645 yhtäkkiä mykkä
1
P-T
18.10.2010 10:29:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkäs eräänä kauniina aamuna nuppi lakkasi päästämästä ääntä. Luulin ensin että johtuu efektilinkistä tai jostain piuhojen kosketushäiriöistä. Lopulta kytkin kitaran suoraan piuhalla nuppiin ja poistin myös kaikki räkkilaitteet.
 
Kanavan volumea nostamalla kuuluu semmonen vaimee kliini joka kanavalta joka on ikäänkuin pienellä gatella varustettu. Eli kuuluu vasta kun rämpyttää oikeen tosissaan.(tarkistin nupin oman gaten että on nollilla) Jos piuhan kytkee nuppiin ja räplää toista päätä, ei tule normaalia pärinää.(kokeilin myös eri piuhoja kytkiessäni nuppia kaappiin)
 
Pääteasteputket näyttää olevan kondiksessa ainakin noiden ledien perusteella, joiden pitäisi ilmottaa kun putkia on hajalla. Nuppi on hyvin lievästi altistunut pölylle. En ole vielä avannut nuppia ja tarkisanut mahdollisia vikoja komponenteissa.. luulen että jätän sen ammattilaisille.
 
Missä mahtaa olla vika?
 
"Sillä oli enemmän redalerttiä"
Frankster
18.10.2010 11:19:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

P-T: Elikkäs eräänä kauniina aamuna nuppi lakkasi päästämästä ääntä. Luulin ensin että johtuu efektilinkistä tai jostain piuhojen kosketushäiriöistä. Lopulta kytkin kitaran suoraan piuhalla nuppiin ja poistin myös kaikki räkkilaitteet.
 
Kanavan volumea nostamalla kuuluu semmonen vaimee kliini joka kanavalta joka on ikäänkuin pienellä gatella varustettu. Eli kuuluu vasta kun rämpyttää oikeen tosissaan.(tarkistin nupin oman gaten että on nollilla) Jos piuhan kytkee nuppiin ja räplää toista päätä, ei tule normaalia pärinää.(kokeilin myös eri piuhoja kytkiessäni nuppia kaappiin)
 
Pääteasteputket näyttää olevan kondiksessa ainakin noiden ledien perusteella, joiden pitäisi ilmottaa kun putkia on hajalla. Nuppi on hyvin lievästi altistunut pölylle. En ole vielä avannut nuppia ja tarkisanut mahdollisia vikoja komponenteissa.. luulen että jätän sen ammattilaisille.
 
Missä mahtaa olla vika?

 
Tarkista myös ettei kaapin ja nupin välinen piuha ole scheibena. Mulla on käynyt näin, ja kun putkinuppi varsinkaan ei juuri tykkää käydä ilman kuormaa, kannattaa asia tarkistaa mahdollisimman nopeasti.
 
Muuten tuommoinen vika osoittaa todennäköisesti putkiin. Jos pääteputket ovat ok ja kaikilla kanavilla on mykkää, tarkistaisin ensimmäisenä V1-paikalla olevan etuasteputken. Kataha ohjeesta, se on todennäköisesti se joka on lähimpänä vahvistimen inputtia.
 
Toivottavasti selviää..
 
-Frankster
 
Karvamammutti
18.10.2010 11:30:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juohtu tuossa mieleen, että eikös periaatteessa se vaiheenkääntöputki vois kanssa oireilla noin, jos se vetelee ihan viimeisiään, ennenku mykistyy lopullisesti?
 
Hoen geschoen voern de boern du Schoccolat Moose.
P-T
20.10.2010 10:44:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Frankster: Tarkista myös ettei kaapin ja nupin välinen piuha ole scheibena. Mulla on käynyt näin, ja kun putkinuppi varsinkaan ei juuri tykkää käydä ilman kuormaa, kannattaa asia tarkistaa mahdollisimman nopeasti.
 
Muuten tuommoinen vika osoittaa todennäköisesti putkiin. Jos pääteputket ovat ok ja kaikilla kanavilla on mykkää, tarkistaisin ensimmäisenä V1-paikalla olevan etuasteputken. Kataha ohjeesta, se on todennäköisesti se joka on lähimpänä vahvistimen inputtia.
 
Toivottavasti selviää..
 
-Frankster

 
Vaihdoin nupista-kaappiin piuhat mutta sama homma. Paras vaihtoehto tässä vaiheessa on varmaan juuri tuo etuasteputk(i)en vaihto. Kävi ilmi että eräs nimeltämainitsematon henkilö oli käynyt renkkaamassa standby ja power nappeja :) Mikään sulakehan ei ole voinut mennä kun pieni ääni tulee?
 
"Sillä oli enemmän redalerttiä"
Metalrock
20.10.2010 10:52:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sanoisin että pääteputket vaihtoon!
 
P-T
21.10.2010 10:27:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Frankster: Tarkista myös ettei kaapin ja nupin välinen piuha ole scheibena. Mulla on käynyt näin, ja kun putkinuppi varsinkaan ei juuri tykkää käydä ilman kuormaa, kannattaa asia tarkistaa mahdollisimman nopeasti.
 
Muuten tuommoinen vika osoittaa todennäköisesti putkiin. Jos pääteputket ovat ok ja kaikilla kanavilla on mykkää, tarkistaisin ensimmäisenä V1-paikalla olevan etuasteputken. Kataha ohjeesta, se on todennäköisesti se joka on lähimpänä vahvistimen inputtia.
 
Toivottavasti selviää..
 
-Frankster

 
Tuo V1-paikalla olevan etuasteputken vaihto korjasi ongelman. Löytyi stashista pari Golden Dragonia.
 
Paljon kiitoksia!
 
"Sillä oli enemmän redalerttiä"
P-T
21.10.2010 11:03:05 (muokattu 21.10.2010 11:04:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiedä putkista juuri mitään, mutta Master volumen potenssi muuttui aika dramaattisesti. Nupit kaakossa pystyy kuunteleen soittoo ilman eareja :) Onko noissa ECC83 putkissa noin suuria eroja? Otin siis tuon Golden Dragonin Acoustic G60T vahvistimesta periaatteessa ihan sulkeakseni pois vian, mutta täytyy vissiin kävellä kauppaan hakemaan ihan aidot ENGLit?
 
EDIT: Ei hätää sittenkään. Oli efektilinkissä häikkää...
 
"Sillä oli enemmän redalerttiä"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti