Muusikoiden.net
25.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Duesenbergien valmistusmaa
1
JohnRatt
12.10.2010 21:10:51
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niinhän sitä kai näistä Duesenbergistä väitetään, että puut tulisivat Koreasta, mutta kitara kootaan (mitä tuo sitten tarkoittaakin) Saksassa.
 
Eräs melko arvostettu kitaristi, joka on kyseisiä kitaroita korjaillut, esitti epäilyksen, että kitara tehdäänkin Koreassa. Onko kellään tästä tarkempaa tietoa? Ei tekisi mieli pistää puoltatoista tonnia korealaiseen kitaraan, vaikka eihän koreanpoikien työ mitenkään ala-arvoista nykyisin olekkaan.
 
tracyjacks
12.10.2010 21:21:31 (muokattu 12.10.2010 21:22:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Exclusively our own designed parts - specially made for Duesenberg in various leading countries in the field of guitar building - are processed. Assembling and controlling is done in our Hannover factory, which makes Duesenberg a German top product for demanding players."
 
Mulla oli Duesenberg Carl Carlton, joka on kyllä ollut paras kitara millä oon soittanut. Harmittaa vieläkin, että myin. :(
 
"Just listen to the song, bitch!" - John Mayer
McNulty
12.10.2010 21:22:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin siis... Duesenbergin kanssa kimpassahan onpi Göldo ja Rockinger. Voisiko tuo "anonyymi epäilys" johtua moisesta?
 
Tietääkseni ihan saksalaisia soittimia ovat, vaikka eihän sitä aina tiedä missä päin maailmaa jokin alihankkijoista onpi. Miunkin tulevan Straton ruusupuinen otelauta on Brasiliasta, ihka oikeaa ja aitoa vanhaa varastoa. Ei se maa yksistään koko totuutta kerro :)
 
Ajattele asiaa mielummin niin, että haluatko laittaa sen puoltoistatonnia hyvään kitaraan vai et. Oli sen nyt duunannut mehikaano Amerikan Yhdysvaltojen rajojen sisäpuolella vaiko käsityöläinen Koreasta...
 
Yleensä tuo korkeampi hinta tuotteissa kertoo LAADUNVALVONNASTA. Se on manuaalista työtä johon täytyy palkata ihmisiä, pelkkä robotti tai kone ei toimi kyseisessä positiossa. Se nostaa välittömästi kuluja, vaikka sahatavara olisi halvemmassa ja kalliimmassa kitarassa täsmälleen saman hintaista.
 
Ristus notta täälähän on väkiä ku rumihien tanssiis!
JohnRatt
12.10.2010 21:32:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Totta toki tuo kaikki! Mutta jos onkin niin, että nykyiset Hagströmit ja Duesenbergit (kuulemma täysin sama kaulaprofiili) tulevat samalta tehtaalta, niin alkavat menemään hintapoliittisista syistä Hagströmit edelle...?
 
Minkälainen lienee tuo Duesenbergien mikrofonilaatu (pääsen vasta parin viikon päästä testaamaan)?
 
tracyjacks
12.10.2010 21:51:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei mun mielestä ole samanlainen kuin joku Hagström, ei sitten ollenkaan.
 
Mikrofonit noissa on parasta. Erittäin monipuoliset ja varsinkin, jos ostat mallin, jossa on humppari ja P90-yhdistelmä niin sitä paremmaksi ei voi mennä.
 
"Just listen to the song, bitch!" - John Mayer
JohnRatt
12.10.2010 22:40:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mukava kuulla. Nimenomaan toi mikkiyhdistelmä tuntuu mielenkiintoiselta (tietenkin bigsby-vaikutteisen kammen lisäksi). Ja juuri halusinkin vakuuttua, että mikit ylittävät normaalin koreatason ;)
 
K.Hill
13.10.2010 00:07:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luulisi, että jos olisivat "aitoja" saksalaisia, niin niissä lukisi "made in Germany", vaan eipä kuulemma lue.
 
fox
13.10.2010 00:52:52
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

K.Hill: Luulisi, että jos olisivat "aitoja" saksalaisia, niin niissä lukisi "made in Germany", vaan eipä kuulemma lue.
 
Asiasta on muistaakseni täällä(kin) keskusteltu. Muuallakin toki, ja aika yleinen käsitys on, että nuo aika pitkälle puuvalmiina ja viimeisteltyinä tulee "toisaalta". Kyllähän tämä toimintamalli on käytössä toisillakin, eihän "uudelleen elvytetty" Recanatin paja EKO:kaan Italiassa mitään tee. Ja eiköpä se yks yrittäjä, josta ei niin kauan sitten oli juttua, samalla agendalla toiminut.
McNultylle sen verran "palautetta" että kyllähän puutavaraa tuotetaan _valmistusta_ varten melko monesta maasta, eri mantereeltakin, joten ei tuo ruusupuu-otelaudan alkuperämaa mielestäni kovinkaan relevantti tieto tuossa asiassa ole, missä maassa ne Duesenbergit sitten oikeasti valmistetaan..
Göldokaan ei sen paremmin todista mitään, saksalainen osatukkurihan se, pakkaapa omalla nimellään muittenkin rautoja. =)
 
Jos firma ei edes sivustollaan ilmoittele valmistusmaata, herää moisia kysymyksiä "helposti"..
Toki myönnetään, että eihän se valmistusmaa nykypäivänä ihan kaikkea kerro, mutta...jos annetaan ymmärtää jotain, ja "the truth is out there", kyllähän se vaikuttaa lopullisiin ostopäätöksiin, eikö?
 
Ne klassikko-autot, Duesenbergit, olivat jenkkiläisiä... 8)
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Artist
13.10.2010 08:15:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näiden valmistusmaasta on ollut puhetta jonkin verran, ja monet spekulaatiot ovat kertoneet näiden olevan korealaisia, osa "lähteistä" on suhteellisen luotettaviltakin vaikuttanut.
 
Tiedä sitten, mutta pätevän tuntuisia kitaroita, mitä nyt on testaamaan päässyt. Ainoa mistä en ole pitänyt on hieman geneerisen tuntuinen kaula. En muuten ole kokeillut yhtään korealaista keppiä, jossa kaula olisi täysin käteeni sopiva, sattumaako?
 
"They tell me, but I tell them, I do it my way and I always will"
fox
13.10.2010 11:17:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Artist: Näiden valmistusmaasta on ollut puhetta jonkin verran, ja monet spekulaatiot ovat kertoneet näiden olevan korealaisia, osa "lähteistä" on suhteellisen luotettaviltakin vaikuttanut.
 
Samoilla linjoilla, samoilla havainnoilla mennään..
 
Tiedä sitten, mutta pätevän tuntuisia kitaroita, mitä nyt on testaamaan päässyt. Ainoa mistä en ole pitänyt on hieman geneerisen tuntuinen kaula. En muuten ole kokeillut yhtään korealaista keppiä, jossa kaula olisi täysin käteeni sopiva, sattumaako?
 
Jaa, mikäs niissä sitten on? Liian ohut profiili?
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Artist
13.10.2010 12:10:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaa, mikäs niissä sitten on? Liian ohut profiili?
 
Hmm. Ei niinkään tietty profiili, vaan yleistuntuma (sis. viimeistely, profiili, ym.). Siis ei mitään varsinaista "vikaa" eikä mitään sellaista, jolla ei voisi soittaa ihan hyvinkin ja tyytyväisenä. Mutta hieman sellaista että mielummin on valinnut jonkun muun, kun on mahdollista ollut.
 
"They tell me, but I tell them, I do it my way and I always will"
spk78
07.07.2011 17:58:03 (muokattu 07.07.2011 18:00:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pari päivää sitten Starplayer TV:n hommasin ja olennaista mun mielestä on, että tuo on mielettömän hyväsaundinen ja soittoinen kitara. Erittäin laadukasta ja täydellisen viimeisteltyä työtä kaikin puolin. Ja kyllä tuo Saksassa lienee kasattu ja laatu tarkastettu. Vieläpä alle 2 viikkoa sitten. Pääasia, että hyvin toimii.
 
Se mikä kuulostaa oikealta on oikein, Se mikä kuulostaa väärältä on oikein.
Old Joe
08.07.2011 00:20:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yleinen käytäntö lienee, että ne laatu tavarat tehdään, tai ainakin viimeistellään, omissa tuotanto laitoksissa ja halpikset teetetään alihankintoina halpamaissa.
Kitarassahan on paljon osia ja tilpehöörit voi tulla mistä päin maailmaa tahansa.
Poikkeuksiakin on. Löytyy firmoja, jotka eivät tee itse mitään muuta kuin markkinointia ja pläjäyt(tyt)tävät vaan oman tuotemerkin tuotteeseen.
 
Kyllä minä tiedän etten tiedä, mutta et sinä sitä tiedä.
kimurantti1
08.07.2011 02:02:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan se vaan niinkin, että tietyt maat on arvostetumpia käsityössä kuin toiset. En missään nimessä tarkoita, etteikö aivan jokaisesta maailman maasta löydy huippukäsityöläisiä, mutta markkinoinnin kannalta asia ei ole ihan noin. Amerikassa on pitemmät perinteet (vaikka tääkin perinne on toki aika lyhyt) sähkökitaroiden valmistuksessa kuin Indonesiassa. Klassikolevyjen raitoja on soitettu ylivoimaisesti enemmän kuin amerikkalaisilla kuin indonesialaisilla kitaroilla. Myöskin koska Indonesiassa työvoima on halvempaa, siellä teetetään massatuotantona paljon bulkkilaatuisia soittimia, ja näin kuluttajille herää mielikuva, että kaikki mitä sieltä tulee on bulkkitasoista.
 
Eikä se ole ihan se ja sama, että missä soitin on valmistettu jos siitä joku sattuu diggaamaan. Jälleenmyyntiarvo tietyissä maailmankolkissa tehdyillä tavaroilla on vaan parempi, ja ylipäätään niitä voi olla keskimäärin helpompi myydä eteenpäin. Jos soittimet on oikeasti tehty esim. Jenkeissä tai Euroopassa, eikä jossain halvemman tuotannon maissa (joissa itsessään mitään vikaa ei välttämättä olisikaan), niin kyllä sitä valmistaja toitottaa yleensä suureen ääneen, koska se luo kuluttajille lisäarvoa riippumatta siitä, onko lisäarvo todellista vai ei.
 
Laadunvalvontahan on yksi olennaisimmista työvoimakustannuksista. Siihen tarvitaan aina ihminen, sitä ei voi kone hoitaa, joten työtunteja kuluu. Tää on puumateriaalin kanssa yksi olennaisimmista halvempien ja kalliimpien soitinten eroista. Kalliimpien soitinten valmistuksessa laadunvalvontaan käytetään usein kesken valmistusprosessinkin aikaa tavaran laadunvalvontaan. Toisekseen kun soittimia tehdään pienemmissä erissä, on mahdollista valikoida puutavaraa enemmän ja ylipäänsä käyttää kuivempaa puuta, siinä missä nelinumeroisen määrän kitaroita viikossa valmistavan tehtaan ei ole mahdollista heittää kolmasosaa sisään tulevasta puutavarasta veks, välillä joudutaan esimerkiksi käyttämään puuta, joka ei ollutkaan ihan yhtä kuivaa kuin edellinen erä. Siispä itsessään tietotaidon puute ei enää tähän maailman aikaa ole merkittävin tekijä, tai se syy, miksi joistain maista tuntuu tulevan laadukkaampia soittimia kuin toisista.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti