Muusikoiden.net
27.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Uudet putket BluesDeVilleen
1
hallu
10.10.2010 20:41:40
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi, osaisko joku sanoa, miten Fender BluesDeVille 410 vm 95 (tjsp) putkien kanssa kannattaisi menetellä? sen verran katsoin, että siinä on kaksi pääteputkeä 6L6GC kolme etuasteputkea 12AX7A . Onnistuuko niin, että ostaa valmiiksi sovitetun parin t-kaupasta ja vaihtaa kuten lamput, vai tuleeko siihen jotain biasointihässäkkää (eli pitää viedä huoltoon). Eikös etusen putket mene ihan nuin vain?
 
Putket ei vielä oireile joten ei ehkä ihan aktuelli pulma, mutta tuli tuossa mieleen että ne on kuitenkin alkuperäiset joten asia tulee ennen pitkää vastaa kuitenkin.
 
Putkien vaihto vähän ahdistaa, kun kaveri käytti peaveytaan putkienvaihtohuollossa ja se meni aika kurjasti joten ei tekisi mieli tehdä samaa virhettä.
 
gemisti
10.10.2010 20:53:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Moi, osaisko joku sanoa, miten Fender BluesDeVille 410 vm 95 (tjsp) putkien kanssa kannattaisi menetellä? sen verran katsoin, että siinä on kaksi pääteputkeä 6L6GC kolme etuasteputkea 12AX7A . Onnistuuko niin, että ostaa valmiiksi sovitetun parin t-kaupasta ja vaihtaa kuten lamput, vai tuleeko siihen jotain biasointihässäkkää (eli pitää viedä huoltoon). Eikös etusen putket mene ihan nuin vain?
 
Putket ei vielä oireile joten ei ehkä ihan aktuelli pulma, mutta tuli tuossa mieleen että ne on kuitenkin alkuperäiset joten asia tulee ennen pitkää vastaa kuitenkin.
 
Putkien vaihto vähän ahdistaa, kun kaveri käytti peaveytaan putkienvaihtohuollossa ja se meni aika kurjasti joten ei tekisi mieli tehdä samaa virhettä.

 
Pikaisella googletuksella näyttäisi siltä, ettei Blues DeVillessä voi päätteen biasia säätää (Hot Rodeissa olisi säätö, ja aika helppo sellainen). Itse kysyisin UralTonelta neuvoa, sieltä saa ainakin eri luokissa sovitettuja pareja, esim.
 
http://uraltone.com/kauppa/product_ … l&XTCsid=je5h7iqj6t513qdmcpmo3fgrs4
 
pienellä suunnittelulla/mittailulla varmaan löytyisi vanhojen tilalle suoraan sopivat.
 
Etupään putket voi vaihtaa ilman muita toimenpiteitä. Ja tosiaan jos päättärit saa vanhaan biasiin sopivina niin nekin. Sen verran eroa lamppujen vaihtoon, että vedetään ulos, ei kierretä. :D
 
she sounds like a bag of cats Purple Reckoning
baba o riley
10.10.2010 21:46:29 (muokattu 10.10.2010 21:47:45)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mullakun oli deville niin iskin aina sovitetut sisään ja hyvin meni. En enää muista mitä lukemia käytin, mutta kun löydät jonkun joka soundaa hyvältä niin pistä muistiin niin voit samanarvoisia jatkossakin käyttää. Devillet tulee tehtaalta muistaakseni siinä 60mv (30/putki) Eli kun hommaat viileähköt tuikut niin oot close enough.
 
Ja joo, etuset vaan korvan mukaan.
 
Voit kans asennuttaa biasin sinne jos tuntuu siltä. Itse en kymmenen vuoden käytön aikana sellaista kaivannut.
 
hallu
10.10.2010 22:44:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuhannet kiitokset teille molemmille. Ja kiitokset gemistille tuosta linkistä, asustelen helsingissä joten tuolla liikkeessä on helppo poiketa paikanpäälläkin. Asia alkanee hiukan valkenemaan, otan kiitollisena korjauksen vastaan jos ajatusrakennelmassani on virheitä.
 
Eli biasoinnilla tarkoitetaan sitä putkelle menevän jännitteen tasapainoittamista. Tuon putkifirman faqissa mainittiin, että vahvistimen biasointi on suositeltavaa mutta ei välttämätöntä. Biasin epätasapaino ei siis riko vahvistinta, mutta vaikuttaa saundiin (ja mahdollisesti putkien käyttöikään). Ajattelin vaan, että jos se vahvistimen biasointi olisi välttämätöntä, niin kai fenderi olisi silloin laittanut säätimen sitä varten? säätimen puuttuminenhan täytyy merkitä jotakin (tämän hintaisessa vahvistimessa jotakin muuta kuin suunnitteluvirhettä).
 
Tuolla putkifirman sivuilla sanottiin että sovitettua tai sovittamatonta putkea voidaan käyttää, mutta ne saundaa erilaiselta ja yleensä soittajat pitävät sovitetun putken saundia parempana. Sovittaminen tarkoittaa siis sitä, että putket ovat keskenään samanlaisia ja luokitus sitä että minkälaiselle biasjännitteelle ne on tehty? ymmärsinkö oikein.
 
Jos en halua asennuttaa vahvistimeeni bias säädintä (en ole varma haluanko olla Leo Fenderin kanssa eri mieltä siitä minkälaisen vahvistimen hänen olisi pitänyt rakentaa), niin minun on turha viedä sitä sinne huoltoonkaan, vaan osta suoraan sopivat putket ja tökkään paikoilleen? vai meneekö se niin, että ne tuolla liikkeessä mittaavat vahvistimen biasin ja säätävät sen putken siihen sopivaksi?
 
Mä vähän luulen, että loppupelissä taivun tuohon baba o rileyn tyyliin hankkia valmiiksi sovitetut putket ja tökkään ne sinne.
 
Kiitokset tuhannesti teille kummallekin.
 
SirElwood
10.10.2010 22:56:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Jos en halua asennuttaa vahvistimeeni bias säädintä (en ole varma haluanko olla Leo Fenderin kanssa eri mieltä siitä minkälaisen vahvistimen hänen olisi pitänyt rakentaa),
 
Tolla vahvistimella ja Leo Fenderillä on aika vähän tekemistä keskenään. Leo F. myi firmansa 1965 ja ehtipä olla jokusen vuoden kuolleenakin ennenkuin tuo vahvistin tuli markkinoille.
 
erty
10.10.2010 23:04:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muistaakseni noissa vanhoissa USA devilleissä/deluxeissa ei ole biassäätöä vakiona, mutta uudemmissa re-issueissa on. Ainakin omassa ri blues deluxesta tuo löytyy ja putkien vaihto on äärettömän helppoa valmiin "bias-mittauspisteen" ansiosta.
Ei se hirveästi pieleen mene jos vaihdat päätteeseen nuo gemistin suosittelemat Svetlanat, jotka itsellä toimi aikoinaan erittäin hyvin. Biasia ei tarvinnut paljoa säätää, taisi olla alunperin ~60mV tienoilla, mutta nostin sen inan yli 65mV. Muutos vaikutti varmaan enemmän pään sisällä kuin korvissa...
 
Uraltone sovittaa tietääkseni automaattisesti parilliset pääteputket ellet toisin halua.
Kannattaa tosiaan heittää Uraltonen pojille sähköpostia tai käydä paikanpäällä kyselemässä mitkä putket ja millä luokituksella sopisi parhaiten sun vahvistimeen.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti