Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vanhemmat kitaran mikit VS nykypäivän "lekeet"
1
nahkahuppu
02.10.2010 14:31:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aloin kiinostua aiheesta ja sitä vähän jo tutkinkin. Tilannehan on se että joitain kuukausia takaperin voitin ebay:stä sakura merkkisen Les Paul kitaran. (Mistä myös pienen postauksen tein Mnettiin.) Kitara on 72-75 vuosilta mahdollisesti ja myyjä ilmoitti että kitarassa on kaikki alkuperäistä. Mikit kitarassa on vaan niin perkeleen hyvät. Toisessä kitarssa mulla on D activatorit mitkä on minun mielestä liian kuumat mihinkään tarkoitukseen, ja taasen toisesta löytyy EMG:n puolitettava setti. Sakuran mikit vaan hakkaa molemmat mennen tullen. Asiaan otin pienen pinta raapaisun ja sain sellaisen vastauksen että sen ajan mikit on valmistettu / valmistukseen käytetty sellaisea aineita jotka nykyään kuuluu "kiellettyihin myrkkyihin" Siksipä kysymykseni kuulukin että onko tämä ainut asia joka vaikuttaa vai onko vielä jotain mikä voisi tähän vaikuttaa?? Mahtaakohan nämä Sakuran mikit olla käsintehdyt?? mainittakoon vielä että mikit mielestäni ovat hyvät koska A: Ne ei juurikaan hurise tai anna muutakaan ylimääräistä (verrokkina EMG:n aktiivi setti) sekä B: Saundi on mukavan lämmin niin säröillä kuin kliineillä. ja vielä C: Saundi on hyvin muokattavissa kitaran omalla tone potikalla ( toimiva tonen käyttöalue on 0-täydet) se että johtuuko tämä potikasta vai mikistä en perkele tiedä, mutta toimii. Purin kitaran päreiksi kun sen sain ja mikkien pohjasta löytyi MADE IN JAPAN kuten myös potikoista. Onko oikeasti näin että 70 luvun halpapaska maasta tuli laadukkaampaa kamaa mitä nyky tekniikalla saa aikaan?
Kiitos ja terve vaan.
 
fox
02.10.2010 14:48:11
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuosta "kiellettyjen aineitten" käytöstä en sitten sinällään tiedä.. ;) Tuskin sentään, mikin valmistuksessa ainoa "paikka" jossa noita vois löytää, on kuparilangan eristelakka. Se on toki vuosien mittaan tiettävästi muuttunut, mutta en sinällään usko että sillä suurempia vaikutuksia olisi.. ;)
Japsikitaroitten mikit tuohon aikaankin tulivat pääosin kolmelta isommalta valmistajalta, Keiyo, Gotoh ja Nisshin Onpa (Maxxon), eipä niit nuo valmistajatehtaat itse käämineet.. Sakurassa voi olla aivan hyvin jotkut "paremmat" mikit, kiistaton tosiasia on se, että vallankin Maxxon teki todella hyviä "PAF"-henkisiä mikkejä, esim. Greco-kitaroissa olevat "Dry-Z" ja vastaavat Ibanezin "Super 58" -mikit ihan mikkeinäkin on varsin arvostettuja (ja siksi myös hinnakkaita) tuolla fleaBay-huutokaupoissa.
Mikspä ei voisi samaan nippuun heittää vielä Aria Pro:n MMK-humpparit.. (MMK = MatsuMoku Kogyo)
Siitä, ovatko ne jotenkin erikoisen hyviä verrattuna esim. nykypäivän mikkeihin, voidaan sitten toki olla juur niin montaa mieltä kuin on soittajiakin, joillekin ne sopii erityisen hyvin, soittotyyliin ja siihen signaaliketjuun, alkaen tietty kitarasta itsestään... Totuushan on se, että jos puhutaan mikeistä yleensä, joku sopii johonkin kitaraan paremmin kuin taas toisen malliseen ja vähän eri materiaaleista rakennettuun. Ja se loppuketju signaalitiellä vaikuttaa paljon myös.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Tiku35
03.10.2010 15:19:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Asiasta en mitään tiedä, mutta pisti vaan silmään toi viittaus EMG mikkien hurinasta. En itse ole koskaan huomannut mitään hurinaa. Vai missä yhteydessä sitä huomaa? Käytössäni on aktiivi EMG 81 ja 85.
 
Schenker
03.10.2010 16:31:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nahkahuppu: Onko oikeasti näin että 70 luvun halpapaska maasta tuli laadukkaampaa kamaa mitä nyky tekniikalla saa aikaan?
Kiitos ja terve vaan.

 
Tietääkseni tuohon aikaan ei hirveästi ollut vaihtoehtoja mikkien suhteen, eli niitä ei kai erikseen myyty. Nykyäänhän vaihtoehtoja on niin jumalattomasti, että varmasti jokainen soittaja löytää oman settinsä.
 
Se, että ne mikit on valmistettu 70-luvulla, ei merkkaa yhtään mitään, sillä materiaalit ovat täysin samat mitä nykypäivänä. Nuo mainitsemasi DiMarziot ja EMG:t eivät vaan saundaa yhtä hyvältä, mutta olen melkein 100% varma, että noiltakin valmistajilta löytyy vastaavanlaisia mikkejä -> järkyttävän suuret valikoimat.
 
Voin vakuuttaa, että nykypäivän mikit ovat vähintäänkin yhtä laadukkaita kuin nuo Japanilaiset "halpapaskat".
 
What are You gonna do...Bleed on Me?
mitja
04.10.2010 06:22:58 (muokattu 04.10.2010 08:05:02)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noista kielletyistä aineista olen kuullut sen verran että ainakin jotain vuosia sitten mikkivalmistajat joutuivat muuttamaan joidenkin osien lyijypitoisuutta, koska niitä ei muuten saisi tuoda EU -maihin.
Kaverini oli tilannut Jackson Custom -shop kitaran, ja se hänen mukaansa seisoi pari kuukautta ylimääräistä, koska odottelivat uusia "lyijyttömia" Seymour Duncaneita.
 
En kyllä tiedä tämän todenperäisyydestä.
Ei sinänsä yllättäisi, koska aika tarkat rajat on EU vetänyt kemikaalien ja raskasmetallien pitoisuuksiin.
 
Schenker
04.10.2010 10:30:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mitja: Noista kielletyistä aineista olen kuullut sen verran että ainakin jotain vuosia sitten mikkivalmistajat joutuivat muuttamaan joidenkin osien lyijypitoisuutta, koska niitä ei muuten saisi tuoda EU -maihin.
Kaverini oli tilannut Jackson Custom -shop kitaran, ja se hänen mukaansa seisoi pari kuukautta ylimääräistä, koska odottelivat uusia "lyijyttömia" Seymour Duncaneita.
 
En kyllä tiedä tämän todenperäisyydestä.
Ei sinänsä yllättäisi, koska aika tarkat rajat on EU vetänyt kemikaalien ja raskasmetallien pitoisuuksiin.

 
Pitää paikkansa, koskee koko elektroniikkateollisuutta. Esimerkiksi juotteissa oli ennen lyijyä, joka sittemmin on kielletty.
Tuosta lisätietoa:http://fi.wikipedia.org/wiki/RoHS-direktiivi
 
What are You gonna do...Bleed on Me?
nahkahuppu
04.10.2010 19:04:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tiku35: Asiasta en mitään tiedä, mutta pisti vaan silmään toi viittaus EMG mikkien hurinasta. En itse ole koskaan huomannut mitään hurinaa. Vai missä yhteydessä sitä huomaa? Käytössäni on aktiivi EMG 81 ja 85.
 
joo siinä oli ehkä kirjoittajalla väärä sanavalinta/ lauseen muodostus.
Sen takia vertasin EMG:n mikkeihin koska ne ei hurise, eikä hurise myöskään sakuran mikit.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti