Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Fender American Standard Strat
1 2
Skitta
20.09.2010 15:43:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve,
 
Ajattelin ensimmäisen Straton itselleni hommata ja samalla se olisi myös ensimmäinen single coil-mikkinen kitara. Varman päälle ajattelin hankinnassa ottaa ja fenderin perus jenkkistrato on nyt kummitellu mielessä pari päivää. Liikkeessä sellaisella soittelin ja tuntui kyllä erittäin hyvältä soittaa ja soundikin sopi minulle. Liikkeessä oli myös meksikossa tehtyjä, mutta niissä yksilöissä ainakin laatu tuntui huonommalta että onko ihan yleisestikin näin?
 
Ja onko muita hyviä vaihtoehtoja fenderille? Soittelu on nykyään aika vaihtelevaa ja raskaammalle musiikille on oma keppi, ja strato tulisi kevyempään rokkiin ja bluessiin.
 
Liikkeessä olevassa stratossa oli vaahteraa otelauta, mutta näköjään samanverran maksaa ruusupuulla oleva. En ole koskaan kauheasti testaillut ruusupuun ja vaahteran eroja, joten mitä eroa niillä käytännössä on vai onko juurikaan muuta kuin ulkonäkö?
 
Tuossa vielä yksilö, mitä ajattelin etukäteen:
http://www.thomann.de/fi/fender_american_standard_strat_rw_cnd.htm
 
Niin ja kun thomannilta tilaa, niin onko kitaroita säädetty mitenkään vai pitääkö itse viedä säädettäväksi liikkeeseen jos ei itsellä tietotaitoa (tai uskallusta) löydy?
 
-Skitta
 
Pastilli?
kimurantti1
20.09.2010 15:52:12
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysyitkö tarjousta sieltä liikkeestä, jossa kävit soitinta kokeilemassa?
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
Borlag
20.09.2010 15:54:12 (muokattu 20.09.2010 15:55:00)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä melkeinpä tuohon tonnin hintaluokkaan kannattaa ihan suoraan mennä paikalliseen kivijalkaliikkeeseen ja ostaa se parhaimmalta tuntuva yksilö. Tinkaamalla saa usein lähes samaan hintaan kuin thomannilta, joskus parempaankin. Tietenkin vielä paremman hintalaatusuhteen saisit tuolta torin puolelta, joskin juoksentelua testaamaan voipi tulla turhan paljon.
 
edit: tehtaan säädöissä nuo thomannin kepit tulevat
 
Skitta
20.09.2010 15:54:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kimurantti1: Kysyitkö tarjousta sieltä liikkeestä, jossa kävit soitinta kokeilemassa?
 
Joo kysyin, 1099e. Mutta siellä oli vain mustana kyseistä kitaraa, ja kuulema kestäisi 4-6kk tilata punaisena tai valkoisena. Oli vissiin Fenderillä jotain ongelmia saada kitaroita tehtyä vähän aikaa kun lakkavalmistaja oli menny konkkaan, niin siitä johtuen nyt on kauheet jonot.
 
Pastilli?
penatuna
20.09.2010 16:08:22 (muokattu 20.09.2010 16:08:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainakin alkuvuodesta näitä löytyi hyvin käytettynäkin ja paljon halvempaan hintaan tietty. Eli alle 800€ lähti näitä helposti. Kannattaa katsella käytettyjäkin, ei nuo stratot käytöstä huonone...
 
Izer
20.09.2010 17:02:12 (muokattu 20.09.2010 17:03:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ruusupuu/vaahtera-otelaudat ovat vähän erituntuiset, kuulemma vähän erisoundisetkin mutta ehkä tuo tuntumaero on vähän isompi. Minulle tuo nyt on lähinnä ulkonäköjuttu, kun en kummemmin ole muuten kiinnittänyt huomiota vaihdossa vaahterasta ruusupuuhun.
 
Minulla oli aiemmin tuollainen jenkkistandardi, joka oli hyvä kitara kyllä, mutta halusin vähän lisää herkkuja niin tuli vaihdettua American Deluxeen. Kannattaa miettiä sitäkin vaihtoehtoa, ei ole paljon kalliimpi. Minusta siinä on kivempi tatsi kammessa, lukkovirittimet ja parempi satula. Mikit ovat vähän modernimmat, kun sinkut ovat noicelessit, mutta lienee makuasia mitä on hakemassa. Halusin myös HSS-mikityksellä, jota kannattaa miettiä stratoa hankkiessa. Noita Deluxeja voi tosin olla vaikeampi löytää liikkeistä. Ainakin Kitarapajalla sanoivat silloin etteivät pidä niitä varastossa ollenkaan, kun ovat spesiaalimpaa kamaa.
 
Tässä nyt jotain ajatuksia aiheesta.
 
Got a six-string heartbeat
Jankku
20.09.2010 18:52:50 (muokattu 20.09.2010 18:57:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, ittellä 3kpl fenderin stratoja, 2xUSA ja 1kpl jaappanin laatua. Täytyy nyt heti kärkeen todeta että itse henk. koht pidän osin american stankun ja japanin tehtaan straton eroja erittäin pienenä (soittotuntumaltaan oma MIJ jopa hieman parempi kuin am.stand.). Että jos halvemmalla haluat päästä niin tsekkaa ehd. myös vanhat japanin fenderit.
 
Vaahteraotelauta antaa musta kirkkaamman ja enemmän "atakkia" omaavan saundin. Ruusupuu ehkä hieman tummempi ja pehmeämpi. Soittotuntuma myös ihan eri maailmasta. Itsellä on noita vaahtera otelaudalla olevia keppejä jopa enemmistö noista vermeistä :)
 
Niin ja hyviä stratoja löytyy myös ainakin Schecteriltä (ei tältä nyky "hevi-schecteriltä" vaan siltä entiseltä eli 80-90l vehkeet) ja ESPltä. Ja tosiaan kannattaa tsekata tuota toria ahkerasti myös. Sieltä löytyy usein helmiä kivien joukosta ;)
 
Kunnon Fenderiä sä et enää nykypäivänä saa ku custom shopista ;) Ja tämä lama-ajan blues minunkin kotona soi!
Leslie East
20.09.2010 19:11:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos et ole pahemmin soitellut single coil Stratolla, niin veikkaan että Standardin mikit voi kuulostaa hiukan pliisuilta. Siis testaamaan. De Luxe:sta yms erikoisemmsita versioista en osaa sanoa. Soitettavuudessa voi olla suuriakin eroja, joten älä ainakaan postimyynnistä osta. Tietenkin säätämistä aina tarvitaan, mutta Straton pulttikaula tarkoittaa että kiinnityksessä käytetään puuruuveja, siis ei kunnon pultteja. Jos kaulan kiinnitystä joutuu usein tsekkaamaan niin voi kiinnitys löystyä. Tämänkin voi tietenkin korjata mutta tarkpitus ei ole pitää kitaraa jatkuvasti telakalla. Jos olisin nyt hankkimassa Stratoa, niin luulenpa että pistäisin likoon muutaman huntin lisää ja katsoisin myös näitä De Luxeja tai ehkä jotain signature -malleja.
 
TKosk
20.09.2010 19:55:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juuri viikonloppuna hain kyseisenmallisen kitaran Kitarapajalta valkoisena, vaahteraotelaudalla.
 
Kitaran viimeistelystä en moitittavaa löydä ja on kyllä hyvä soittaakkin.
 
Ja kuten joku ylempänä jo mainitsikin, näissä on tosiaan ollut jotain toimitusongelmia, eikä Suomesta taida pahemmin tällä hetkellä löytyä. Kitarapajalle tuli kai kolme Am. Standardia joista yksi näyttäisi vielä olevan kaupan...
 
Wespa
20.09.2010 19:56:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos kolvi pysyy kädessä ja eBay, Mnetin Tori ynnä muut nettikaupanteon keinot eivät pelota, suosittelen kasaamaan oman pelin alusta loppuun. Tulee ehkä vähän kalliimmaksi kuin valmiina ostaminen, mutta on pirun paljon hauskempaa, ja jos tietää mitä haluaa niin lopputulos on monesti parempi kuin mitä valmiina olisi voinut saada. Mää oon jo kaks itelleni kasannu, ja on todella uniikkeja ja tautisen hyvin soivia pelejä molemmat, nyt varsinkin kun löysin vielä erityisen hyvän kytkennänkin sähköille.
 
Siinäpä mun kaksikko: http://muusikoiden.net/dyn/users/75563.jpg
 
"Malmsteen and I broke up over religious reasons... He thought he was God, and I didn't agree... Blackmore's God!" - Joe Lynn Turner
Ukkovaari
20.09.2010 20:11:39 (muokattu 20.09.2010 20:32:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täällä olikin jo ehdotettu Fenderin American Deluxe HSS sähkistä.
Kannattaa tutustua kyllä tähän vaihtoehtoon.
 
Tuossa Deluxe mallissa on lukolliset virttimet, satula on sellainen speciaalimpi metallinen, jossa kielet menee sellaisten kahden pienen pallukan välistä läpi sellaisen pehmeämmän (kumimuovi mitä lie) aines osan päältä, kampi on painettava ja oikein kiva käyttää. Mikitkin ihan jees kamaa (mun mielipide).
Talla on kanssa ihan kiva ja kitara pitää vireensä oikein hyvin vähän raskaammassakin kampijutuissa.
Kaulathan noissa taitaa miltei kaikissa olla sitä C-shape, joka on aavistuksen paksumpi kuin esim. Classic Player 60s mallissa.
 
Deluxe malleissa on vielä se S1 Switch, jolla saapi 5 asentoisessa mikkivalikoimaan lisää kombinaatioita ja tietenkin tämä vaikuttaa soundiinkin. Kun S1 Switch on yläasennossaan niin soundi on kirkkaampi ja alaspainettuna tummempi.
 
Noita eri vaihtoehtoja mikitysjuista voi kattoa vaikka linkistä
http://support.fender.com/diagrams/ … er/0101500_02A/SD0101500_02APg4.pdf (tämä asiakirja löytyy alla olevan linkin kohdasta American Deluxe Stratocaster_ HSS
http://www.fender.com/support/wiring_diagrams_parts_lists.php
 
Soundiltaan tuon Fenderin American Deluxe Strat HSS ei ole ihan sellainen perinteisempi vaan modernimpi, joskin kyllä sillä lähelle perinteistä Fenderiäkin mennään riippuen millä mikeillä eli onkos se S1 Switch ylhäällä tai alhaalla asennossaan jne.
 
Itellä oli tuollainen vähän kalliimpi Fenkun Deluxe versio (ovh. tais olla silloin n. 4 vuotta sitten 2000 euroa, joskin hinnat putos tuossa 2-3 vuotta sitten ja Thomannin hinta oli tällöin 1555 euroa), myin justiinsa tuon pois ihan sen takia, että mulla vaan oli liian monta saman tyylistä kitaraa. (toivottavasti en kadu, ainakin ostaja sai okein hyvän ja monipuolisen kitaran soundiltaan ja muutenkin laatuvehkeen).
 
Fenderin American Deluxe mallia voin kyllä suosittaa oman kokemukseni perusteella jos sellaista harkitset laittamalla muutamia satasia budjettiin lisää.
 
Toivottavasti löytyy hyvä Fenkku sulle tai jos omiin tarpeisiisi se merkki on joku muu niin ei se haittaa jos vain itse olet tyytyväinen kitaraasi, sehän se pääasia on.
 
Ite ehkä vieläkin harkitsen yhden kepukan myymistä (Ibanezin signature JS1200CA mutta en ole asiasta vielä niin varma että uskaltaisin sulle tuollaista ehdottaa).
 
Torilla näyttääkin olevan tuollainen myynnissä kahdella hinnoilla 1000 ja 1200
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=452597
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=451626
 
Tuo Ibanez on kyllä oikein hyvä vehje, siinä on humpparit, jotka voi puolittaa, highpass filtteri, lukkosatula, kelluvaa tallaa ja ääni on oikein hyvä ja mikit puolitettuna tuosta saa ihan "Fenkun tyylistä" soundiakin, joskaan ei tietenkään Fenkun soundia, kaula on aikas lähellä Fenkun kaulaa. Kitara on soittotatsiltaan Fenkkua herkempi soitin ja vaatii soittajaltaan hieman tarkempaa tatsia mutta antaa sitten sitäkin enempi soittoon. Voin tuotakin suositella koska multa tuollainen löytyy vielä edelleenkin. Niin ja kyseessä siis Joe Satrianin signature malli. Jos tykkää tollaisista floikkatyylisistä talloista niin kandee harkita tuotakin.
 
Edit: Unohtu sanoa, että kyllähän tuo sinun katsomasi mallikin on ihan jees, ei pitäisi mennä metsään tuolla homma, tosin suosittelen että juurikin se kitara minkä aiot ostaa olisi omin käsin testattu, Thomannista muuten en ole kitaroita ostanu ja ihan siitä syystä, että itse testaan sen haluamani skitan sekä myös sen takia, että kaikki ostamani kitarat ovat Suomen liikkeistä lähteneet halvemmalla kuin Thomannilta. Mutta jos netistä meinaat ostaa niin UK voisi olla hinnoiltaa Thommannia selvästi edullisempi (muut voivat tätä nettiliikke-juttua kommentoida mikä on hyvä, halpa ja luotettava UK:n suunnalla).
 
Skitta
21.09.2010 16:05:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos kaikille kun olette jaksaneet vastailla ja auttaa, varsinkin Ukkovaari!
 
Pitääpä miettiä ja kattella vähän tuota deluxe mallia myös.. Käytettynä kun sattuis löytymään joku hyvä yksilö niin olis hyvä. Kun tuo tonnin perusfenkkukin on jo vähän siinä hintahaitarin yläreunassa, niin ei pystyis kauheesti enempää maksamaan. Ainahan näissä menee sillai, että pistää pikkuhiljaa koko ajan "noo pari sataa sinne tänne"-tyylillä lisää rahaa, ja yhtäkkiä huomaa kattovansa kaks kertaa kalliimpia kitaroita kuin alussa.
 
Harmi kyllä kun ei nyt saa tilauksesta oikein punaisena tuota, kun olen varsin mieltyny tuohon candy cola-väriin.. Pitää soitella vielä liikkeisiin jos jostain löytyis mut huonolta näyttää. Pystyykös niitä thomannin tuotteita palauttamaan jos vaikuttaakin huonolta?
 
Pastilli?
Ukkovaari
21.09.2010 16:12:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

... Pystyykös niitä thomannin tuotteita palauttamaan jos vaikuttaakin huonolta?
 
Noissa taittaa olla se 30 päivän palautusoikeus, mutta en käytännössä tiedä mitä tuo oikein tarkoittaa eli voiko esim. täysin ehjää kitaraa palauttaa jos siinä ei ole mitään vikaa, mutta tähän kysymykseen osaa joku toinen paremmin vastailla.
 
Borlag
21.09.2010 16:34:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ukkovaari: Noissa taittaa olla se 30 päivän palautusoikeus, mutta en käytännössä tiedä mitä tuo oikein tarkoittaa eli voiko esim. täysin ehjää kitaraa palauttaa jos siinä ei ole mitään vikaa, mutta tähän kysymykseen osaa joku toinen paremmin vastailla.
 
Saa palauttaa.
 
blaekie
21.09.2010 18:46:52 (muokattu 21.09.2010 19:03:23)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leslie East: ... mutta Straton pulttikaula tarkoittaa että kiinnityksessä käytetään puuruuveja, siis ei kunnon pultteja. Jos kaulan kiinnitystä joutuu usein tsekkaamaan niin voi kiinnitys löystyä. Tämänkin voi tietenkin korjata mutta tarkpitus ei ole pitää kitaraa jatkuvasti telakalla.....
 
Toi on kyllä nyt niin marginaalinen ja kaukaa haettu "haitta", että en laittaisi ihan hirveesti painoa, jos todellakin stratolla haluaa soitella. Ei toi ainakaan mikään vakio-ongelma ole.
 
Alkuperäiselle kysyjälle: Näyttää hintataso olevan nettikaupoissakin juuri nyt sellainen, (mm dv247.com, ja tuumanni) että kohtuu hyvän tarjouksen olet saanut kivikaupasta. Hyödynnä ehdottomasti. Jos haluat tiettyä väriä, odota ihmeessä, ja kokeile ennen ostamista.
 
EDIT: Ja kannattaa tosiaankin tsekata toi Deluxe osasto, jos haluaa vähän extraa.
EDIT2: Ja piti vielä sanoa noista käytetyistä, että riippuen ihan soittajan tatsista, ne nauhat kuluu ja menee "klommoille" yllättävän äkkiä, vaikka olisi nimellisesti "tuore" kitara. Eli kyllä siinä mielessä uusi on aina parempi vaihtoehto. Kannattaa tarkistaa huolella. Mikäli noin, muuten siisti käytetty keppi saa sen 2-300 vähemmän maksaakin.
 
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
TvA
21.09.2010 19:05:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

blaekie: Toi on kyllä nyt niin marginaalinen ja kaukaa haettu "haitta", että en laittaisi ihan hirveesti painoa, jos todellakin stratolla haluaa soitella. Ei toi ainakaan mikään vakio-ongelma ole.
 
Samaa mieltä: mun Stratoissa ei ole koskaan ollut tarvetta kiristellä kaulan ruuveja. 30v vanhasta kolmiruuvisesta on kaula irroitettu sen historian aikana kolme kertaa, eikä sen lisäksi ole ruuveihin tarvinnut koskea.
 
Lindström Overdrive - Tarpeettoman kovaäänistä nuorisomusiikkia 60 ja 70-luvuilta http://www.facebook.com/pages/Lindstrom-Overdrive/114474938567902
oiva tumpeloinen
21.09.2010 19:11:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leslie East: Jos et ole pahemmin soitellut single coil Stratolla, niin veikkaan että Standardin mikit voi kuulostaa hiukan pliisuilta. Siis testaamaan. De Luxe:sta yms erikoisemmsita versioista en osaa sanoa. Soitettavuudessa voi olla suuriakin eroja, joten älä ainakaan postimyynnistä osta. Tietenkin säätämistä aina tarvitaan, mutta Straton pulttikaula tarkoittaa että kiinnityksessä käytetään puuruuveja, siis ei kunnon pultteja. Jos kaulan kiinnitystä joutuu usein tsekkaamaan niin voi kiinnitys löystyä. Tämänkin voi tietenkin korjata mutta tarkpitus ei ole pitää kitaraa jatkuvasti telakalla. Jos olisin nyt hankkimassa Stratoa, niin luulenpa että pistäisin likoon muutaman huntin lisää ja katsoisin myös näitä De Luxeja tai ehkä jotain signature -malleja.
 
Mitä sä teet sillä kitaralla, jos joudut jatkuvasti tarkastamaan kaulan kiinnitystä????
 
On kyllä mennyt ongelmat niin pahaksi nykyisin. Mitenköhän noita on edes säästynyt tähän päivään menneiltä ajoilta, kun niitä ennen tehtiin kolmellakin ruuvilla nykyisen neljän sisään. Mä en oo tainnut nykyisen straton kaulapultteja avata kertaakaan. Enkä aio avatakaan, jos ei mitään polttavaa tule eteen. Ei kitaran puhdistus tarkoita sitä, että putsataan kaulataskukin.
 
Volle
21.09.2010 20:01:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oiva tumpeloinen: Mitä sä teet sillä kitaralla, jos joudut jatkuvasti tarkastamaan kaulan kiinnitystä????
 
Joissain joutuu kaulan ottaan irti, jos meinaa säätää kaularautaa. Mutta ei se kiinnitys mun mielestä kyllä juuri löysty, vaikka joutuukin irrotteleen.
 
oiva tumpeloinen
21.09.2010 20:05:06 (muokattu 21.09.2010 20:06:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Volle: Joissain joutuu kaulan ottaan irti, jos meinaa säätää kaularautaa. Mutta ei se kiinnitys mun mielestä kyllä juuri löysty, vaikka joutuukin irrotteleen.
 
Totta. Tuopa ei tullutkaan mieleen heti, kun ei ole moista vuosiin ollut. Mutta eipä ole yhdessäkään luutussa tullut mainittua ongelmaa. Tai olen nähnyt kyllä korkanneita kauloja, mutta kyllä ne on poikkeuksetta olleet user failureita.
 
E: eikä moista ongelmaa pitäisi tulla ainakaan otsikon kepin kanssa.
 
Progorava
21.09.2010 21:43:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wespa: Jos kolvi pysyy kädessä ja eBay, Mnetin Tori ynnä muut nettikaupanteon keinot eivät pelota, suosittelen kasaamaan oman pelin alusta loppuun. Tulee ehkä vähän kalliimmaksi kuin valmiina ostaminen, mutta on pirun paljon hauskempaa, ja jos tietää mitä haluaa niin lopputulos on monesti parempi kuin mitä valmiina olisi voinut saada. Mää oon jo kaks itelleni kasannu, ja on todella uniikkeja ja tautisen hyvin soivia pelejä molemmat, nyt varsinkin kun löysin vielä erityisen hyvän kytkennänkin sähköille.
 
Siinäpä mun kaksikko: http://muusikoiden.net/dyn/users/75563.jpg

 
Eikä välttämättä tule edes kalliimmaksi, mutta vaatii torin aktiivista kyttäämistä. Huonona puolena on se, että tuosta tulee elämän mittanen krooninen sairaus, jonka katkaisee vain vainajuus, vaimo tahi vankila. Itsekin omistin american standardin 13 vuotta. Se on kyllä sellanen kitaroiden Toyota Corolla, jota ei enää taloon tule.
 
Tällä hetkellä itsellä on ykköskeppina Squimoth telecaster. Eli warmothin suosaarninen thinline body, jossa on kiinni 27 vuotta vanha japsisquierin isolapanen kaula, jossa on dunlop 6120 nauhat. Ei tule joka päivä samanlaista frankencasteria vastaan.. Hauska peli.
 
juuri kun luulit olevasi pohjalla, se olikin vain välipohja..
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti