Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Korvamonitorit
1
aalataur
13.09.2010 10:35:25 (muokattu 13.09.2010 10:36:50)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei liity suoranaisesti kitaroihin, mutta kitaristien mielipiteitä haluaisi kun itse kitaraa soittaa. Eli mun on hankittava valetut tulpat. Tinnitus ollut jo 10 vuotta enkä halua leikkiä kuuloni kanssa, myöskin on kuultava toiset soittajat. Onko mahdollista saada tulppaan sellainen ratkaisu, että sitä voi käyttää normaalina kuulosuojana (-30 dB?) tilanteissa missä se riittää, mutta myös korvamonitorina, vaihtamalla suodatin/kuulokeosan? Kuullut että hevihommissa olisi aika ehdoton tuo monitorointi? Mikä olisi mahdollisimman yleispätevä ratkaisu, mikä toimisi useammassa ympäristössä? Ja mitä mun pitäisi ostaa kaikkiaan? Finfonicin sivuilla mitä katsellut puhutaan tuosta Sennheiser EW 300 IEM G2:sta, saamarin kalliita nuo.. tarvitsenko tuollaisen ja käykö tuo sitten missä tahansa keikka/harjoitustilanteessa/ympäristössä? Jos teetän tuolta Finfonicilta tulpat, voinko miettiä tota muuta systeemiä myöhemmin kun budjetti sallii taas? Mitä varten nuo suosittavat Sennheiseria? Jotain halvempia vaihtoehtoja?
puusormi
13.09.2010 13:21:40 (muokattu 13.09.2010 13:22:14)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katsele tuolta livetoiminnasta korvamonitorijuttuja. Jos pitää saada toimiva langaton, niin varaudu maksamaan. Halpoja saa halvemmalla. Halvin vaihtoehto on käyttää korvamonitoreja langallisena. Eli ikäänkuin pitkä kuulokejohto vain mikserilta tai kuulokevahvistimelta napeille. Jos kitarasaa on piuha käytössä, niin näppäräsorminen teippaa kitaranpiuhan ja kuuntelupiuhan yhteen ja on kytkettynä ikäänkuin yhdellä johdolla vahvistimeen ja kuuntelulähteeseen.
 
Saapiko lähettää terveisiä?
slapvete
13.09.2010 13:45:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elacineihin menee sovitekappaleella ainakin Shuret ja Ultimate Earsit.
 
Jos olet vetänyt ennen vaahtomuovitulpilla, tuntuvat valetut vaimentavan vähemmän mikä totta onkin. Trebleä tulee läpi enemmän, mikä voi tuntua mukavalta tai tukalalta.
 
Sennheiseria suositellaan, koska se on todella hyvä. Ammattikamaa. Huonoihin ei kannata mielestäni rahojaan laittaa, jos hommata meinaa. Jos hinnat hirvittää ja/tai ei saa verovähennyksiin, niin kannattaa udella vaikka Moving Lightilta tai Backline Rentalilta, jos heillä olisi sattumalta tiedossa poistuvaa käytettyä korvamonnarikalustoa.
 
"There's something both hysterically funny and totally great about SUCKING at something and REFUSING TO GIVE UP... It really irritates the fuck outta some people." - Slipperman
Antti1
13.09.2010 13:49:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Korvamonitoroinnissa on yksi erittäin tärkeä osa-alue ja se on nopeasti sekä varmasti toimiva limitteri. Ilman sitä on vallan mahdollista saada melkoisia vinkaisuja korviin, jotka teloittavat kuulon paljon perus monitorointia tehokkaammin.
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
slapvete
13.09.2010 22:00:20 (muokattu 13.09.2010 22:02:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Beltpackeissä yleensä on limitteri.
 
"There's something both hysterically funny and totally great about SUCKING at something and REFUSING TO GIVE UP... It really irritates the fuck outta some people." - Slipperman
Antti1
13.09.2010 22:06:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

slapvete: Beltpackeissä yleensä on limitteri.
 
Tätä juuri hain, vaan kun näitä korvamonitorointeja on kovin kovin helppo järjestää ilman noita pro-romujakin. Senkun ostaa Behringerin halvimman mikserin, pistää Kossin napit päähän, sählää vähän ja sit kärisee korvissa. Tästä tapauksesta yhdellä tutulla on aikaa n. 3 viikkoa.
 
Sälli vähän testaili sisääntulosignaaleja volat luurivahvarista melkein täpöllä tajuamatta mistään mitään... Kaikilla ei kato oo niitä monttumiksaajia, tai sanotaanko että suurimmalta osalta bändeistä ne puuttuu. ;)
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
aalataur
13.09.2010 22:23:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäs olette mieltä näistä Finfonicin ER-suojaimista? Miten vertautuvat Elaciniin? Näihin sopii erilaiset kuulokkeet? Oonko käsittänyt oikein, että homma rakentuu kolmesta osiosta, a) valettu tulppa b) kuulokeosa/suodatinosa, vaihdettavissa c) langaton systeemi joka liitetään kuulokeosaan? Ja että voin käyttää näitä tulppia myös ilman monitorointia (suodattimella), jos on niin ettei koko bändi mene mikserin kautta? Onko nämä kuulokeosiot (esim. Fonic Standard Stereo FF1) yhteensopivia minkä tahansa langattoman/langallisen systeemin kanssa?
slapvete
13.09.2010 23:56:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Kaikilla ei kato oo niitä monttumiksaajia, tai sanotaanko että suurimmalta osalta bändeistä ne puuttuu. ;)
 
Sepä se. Siksi kannattaakin ostaa kunnon koneet, ettei kuuloelimet kärähdä kun nuorisoseuran teinit harjoittelee monnarimiksausta.
 
"There's something both hysterically funny and totally great about SUCKING at something and REFUSING TO GIVE UP... It really irritates the fuck outta some people." - Slipperman
slapvete
13.09.2010 23:57:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aalataur: Onko nämä kuulokeosiot (esim. Fonic Standard Stereo FF1) yhteensopivia minkä tahansa langattoman/langallisen systeemin kanssa?
 
Luuripiuha laitetaan ihan normaalilla miniplugilla beltpackiin. Eli sen vaikeamman interfacen
yhteensovittamisesta ei ole kyse. Eli juu.
 
"There's something both hysterically funny and totally great about SUCKING at something and REFUSING TO GIVE UP... It really irritates the fuck outta some people." - Slipperman
Einherjar
14.09.2010 02:15:02 (muokattu 14.09.2010 02:20:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Monet monitorointiin tarkoitetut kuulokkeet demppaa aika paljon lavamöykkää jo sellaisenaan, eli ei välttämättä kannata olla ensimmäisenä tilaamassa valettuja vermeitä, vaan testiin jostakin tulppaa ja sitten päätöksiä.
 
Monessa äänentoistofirmassa on vuokrattavana Shuren ja/tai Sennheiserin langattomia settejä. Kannattaa vaikka reeneihin neuvotella moinen vuokralle ja testata miltä se tuntuu. Aika monesti voi olla vähän orpo olo aluksi ja ei oikein pääse sisälle siihen maailmaan, jossa kitaravahvari tuntuu olevan korvan vieressä.
 
Langallisella monitoroinnillakin voi tehdä testejä, jos jostakin löytyy kuulokkeita. Eihän se varsinaisesti huononna kuuntelua (paremminkin päinvastoin), vaan vaikuttaa enemmänkin liikkumiseen. Tosin jos kitarassa on jo valmiiksi piuha, niin eihän tuo toinen piuha kovin vaikeuta elämää.
 
Hintapolitiikka on aika karua langattomien suhteen. Uutena ostettuna ne on kalliita, mikäli meinaa toimivaa saada (halpa ja hyvä on näissä kamoissa kaksi täysin eri asiaa). Käytettynä sitten voi löytää halvalla, mutta se voi vaatia aika pitkää kyttäystä.
Langallisella jos lähtee liikkeelle, niin pääsee paljon halvemmalla.
 
Itse kyllästyin säätämään reeneissä kitaraa huonon muotoisen huoneen johdosta ja hommasin itselle langallisen systeemin korviin.
Meidän poppoolla nyt menee näppärästi multiefekteistä kaikki suoraan linjaan, niin ainoastaan basari ja overi (+ laulu tietenkin) tarvitsi mikittää erikseen. Sieltä mikseristä sitten vain suoraan luuriulostulosta aluksi piuhalla Fischer Ampsin kuulokekontrolleriin (käytännöllisesti katsoen vain palikka jossa on in, out ja passiivinen voluumipotikka) ja humpat käyntiin. Sittemmin hommattiin erillinen kuulokevahvari (joka oli kannattava teko) ja vähitellen koko bändi on sitten alkanut siirtyä kerran testattuaan tuohon nappimeininkiin.
Keikoilla olen sitten vielä kikkaillut itselleni pikkumikserin kautta monitorointiin siten, että etupäästä/monitoripäästä minulle tulee kaikki muut, paitsi oma kitara, jonka olen splitannut toiseen pikkumikserin kanavaan. Siten sitten on ollut aika käytännöllistä kontrolloida omaa kuuntelua eikä ole tarvinut kärvistellä oman kuuluvuuden kanssa.
 
edit: Niin siis korjataan nyt ettei se valettu tulppa ole mikään huono ratkaisu missään nimessä. Ei siinä rahat nyt varsinaisesti hukkaan mene koskaan. Sitä vaan oli ajatus, ettei niitä välttämättä tarvitse sen korvamonitoroinnin toteuttamiseen ja kuulon suojaamiseen.
 
edit2: Viskataampa vielä pari linkkiä ihan siihen langalliseen monitorointiin liittyen.
Tuollainen on se minullakin oleva passiivinen beltback:
http://www.thomann.de/fi/fischer_amps_mini_bodypack_mit_lsregler.htm
 
Tuosta sitten aktiivinen versio, jossa on itsessään kuulokevahvari jne.:
http://www.thomann.de/fi/fischer_amps_inear_monitor_bp.htm
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
aalataur
23.09.2010 15:29:29 (muokattu 23.09.2010 15:48:53)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kävin valokset ottamassa, nyt pitäisi vielä päättää millaset tulpat. Kaikentyyppiset kuulokeosat eivät käy kaikkiin tulppiin, vaan pitää olla sopiva aukko siinä. Tämä nyt selvinnyt mulle.
 
Paikallinen firma tekisi ER-tulpat, mihin voisin suoraan laittaa kuulokeosaksi esim. mp3-soitinta varten alunperin ostamani Sennheiser CX300 II -kuulokkeet. Kuinka paljon nuo päästäisi melua läpi? Eli siis jos kuulokeosan kautta ei tule vielä mitään ääntä, vaan se on vaan tulpassa blokkaamassa melua, kuinka paljon tuo vaimentaa metakkaa suhteessa jos tilalla olisi tuo -25 desibelin filtteri? Tarkotan että suojaako tulppa vähemmän kuuloa, jos siinä on -25 filtterin sijasta toi mun Sennheiserin kuuloke?
 
Entä onko jotkut kuuloke & tulppa -yhdistelmät sen tiiviimpiä? Saanko mä tiiviimmän äänieristyksen jos noista valoksista teetänkin tulpat Finfonicilla ja niihin tulee tuo heidän oma kuulokeosansa FF1 tai FF2? Noillehan Finfonic lupaa heidän tulppaansa yhdistettynä 25 dB vaimennuksen:
 
http://www.finfonic.fi/Default.aspx?id=329441
 
Finfonicilla olisi hieman kalliimppaa kuin Jyväskylässä Kuuloxi-firmassa teettäminen. Ja nuo FF1 ja FF2 -kuulokket ovat pirun kalliita. Mutta sanoivat Kuuloxista että he voivat lähettää valokset minne vaan teetettäväksi toiveeni mukaan. Eli siis päästäneekö nuo CX300 II:t enemmän melua läpi? Ne kävisi kyllä noihin ER:iin kokonsa puolesta.
 
http://hikipedia.info/wiki/Tilutus
TripleR
23.09.2010 16:59:51 (muokattu 23.09.2010 17:00:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aalataur: Entä onko jotkut kuuloke & tulppa -yhdistelmät sen tiiviimpiä?
 
Yhdistelmistä en tiedä, mutta suljetut kuulokkeet vaimentavat tietysti enemmän kuin avoimet/puoliavoimet (dynamic). Kannattaa tsekata mm. AKG IP2 (edulliset) ja Shuren tulpat.
 
PS. Vaimentavat siis enemmän kuin CX 300
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti