Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: 22 Caliberinen Mesa.
1
HansOskar
06.09.2010 09:06:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tere
MInkälaista tuntumaa kyseiseen comboon ihmisillä on?
Kytkin Gibsonin 71 les paulin kyseiseen vahvistimeen, ja saundit oli kauheet, puhtailla äänillä saundi oli kilisevän kirkas, ja ärsyttävä.
Säröllä puuroisen mörkö saundit , jos bassoa pisti yli 3, niin meni niin puuroksi et semmosta mömmöä ei kuuntele kukaan.
Keskiäänen säätö ei tuntunut vaikuttavat juuri ollenkaan peliin.
Oletanko et keskiäänen potikka on rikki, vai onko kyseinen laatikko tarkoitettu verkonpainoksi?
Lootassa on 10" elementtti.
 
-Ronne
 
LesPaul70
06.09.2010 10:27:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

.22 Caliber, siis ei .22 Caliber Plus? Onko mallissa graafista taajuuskorjainta vai ei? .22 Caliberia ja .22 Caliber Plussaa on valmistettu sekä graafisella EQ:lla että ilman. Ensimmäinen nyrkkisääntö Mesa Boogien soundin säätämiseen: älä koskaan väännä bassopotikkaa isolle vaan lisää lopullisen soundin bassokkuutta EQ:lla. Toimii (useimmissa) Markeissa ja Calibereissa. Potikat (Treble, Middle, Bass) ovat pre-boost eli vaikuttavat siihen, miten äänet säröytyvät/särön luonteeseen. Jos vetää bassopotikan isolle, matalat taajuudet tulevat lujempaa & menevät enemmän särölle -> mössöä.
 
Paras keino säätää olisi laittaa graafisen EQ:n kaikki säätimet keskiasentoon, sitten vääntää potikoilla terve perussoundi, jota lopuksi viilailee EQ:lla. Jos EQ:ta ei ole valmiina, no, jotkut käyttävät EQ-pedaalia Mesan efektiluupissa. Vaihtelevin tuloksin.
 
Laudoista takki päälle vaan, sitten sä kelpaat manalaan
LesPaul70
06.09.2010 10:33:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, joskus aikoinaan Mesa-keskustelupalstalta luettua:
 
Mesan Mark-sarjan potikat ja mitä ne oikeasti tarkoittavat:
Treble = lisää säröä
Middle = lisää säröä
Bass = lisää muhjua
 
...pätee aika hyvin myös .22 ja .50 Calibereihin.
 
Laudoista takki päälle vaan, sitten sä kelpaat manalaan
duc
06.09.2010 10:37:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jees, markkia ja studio .22:a käyttäneenä vois suositella bassosäätimen jättämistä johonkin kolmosen paikkeille (eikä siis kello kolmen). Trebleä saa laittaa melkein täysille, samoin middleä yli puolivälin. Tän jälkeen jos trebleä on liikaa niin sitä voi säätää vähän alemmas... Graafisella EQ:lla, jos sellainen on, laitetaan sitten sellanen V-säätö, jolloin saadaan vahvarin middlekästä ominaissoundia muokattua tasaisemmaksi. Itellä ei Sudiossa ollut graafista EQ:ta, mutta siitä huolimatta hyvät rokkisäröt siitä sai, heviin ei taipunut niin hyvin.
HansOskar
07.09.2010 09:31:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi
Kyse on 22 caliber studio, ilmeisesti siinä on jotain vikaa, kun en saa siitä edes perus rock saundia, pitänee viedä lääkäriin. Kiitos vastauksista.
 
-Ronne
 
Freewheeler
07.09.2010 11:13:24
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oili .22 Caliber equlla eikä se oikein ikinä soundannut hyvältä. Normaalikanavalla sai ihan ok mureaa soundia boosterin / distortionpedaalin kanssa. Mutta vola ei riittänyt bändikäyttöön... Leadkanava kuulosti kotivolalla hienolta, mutta vinkui ja kohisi liikaa bändivolyymeillä. Eikä sekään riittänyt edes normitreenaukseen. Dynamiikkakin ihan onneton. Ihme välisarjan laite... Hyi.
 
Ei vinopäähevikeppejä mulle, kiitos.
Scuttle
07.09.2010 12:14:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on taas vähän toisenlaista kokemusta - itsekin yllätyin viime keikalla kuinka hyvältä Mesa studio .22 kuulostaa, varsinkin lead-kanava. Kitarana oli sillä kertaa Epin lespa 59 ltd, bb mikeillä. Volume on riittänyt oikein hyvin.
 
Säädöt usein (stratolla) presence ja treble 6, midlle 5 ja bass 3,5. tämä on oma versioni kuuluisasta fenderin magic 666:sta (Presence 6, treble 6, middle 3, basso 2 (2*3=6)).
 
Tossa mesassa treblepotikka vaikuttaa myös bassoon ja keskiääniin, eli kun treble on tarpeeksi isolla, basso ja keskiäänet vaimentuu, ja vastaavasti toisin päin. Perustervesaundinen vahvari, joka ei lähde vaihtoon. Tykkään kovasti.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti