Muusikoiden.net
22.04.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rokkikitaraa hankkimassa
1 2
30/30 150
02.09.2010 14:07:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve, nyt kun soittelemista takana puolisen vuotta ja hallussa aika ok:t akustiset Yamahat ja mistä sen nyt laskee hyvä ykköskitara kaiken maailman hevin tempomiseen, eli rakennettu flying V Emg:n humppareilla ja jumbofreteillä. On hakusessa kevytsoittoinen rokkikitara siihen rinnalle, sellainen jolla soittelee vaikka siihen aidon gibsonin Les Paulin hankkimiseen asti.
 
Kokeilemisen ja vertailujen jälkeen on jäänyt jäljelle neljä ehdokasta, tässä omine kokemuksineen.
 
1. Epiphonen SG-400, mm. Thomannilta 259e pussin kanssa.
Kävin kokeilemassa yhdessä musaliikkeessä, aika kevyen oloinen soittaa ja hyvä soundi, ei mitenkään lelun oloinen ja mm. virittimet oli ihan asiallisen oloiset. Oli tosin kiinni ihan saatanan isossa ja hyvässä kaapissa, joten soundi voi selittyä sillä. Toki laite on ihan halpis, joten vähän mietityttää, onko tämä puolen vuoden päästä a. paskana b. todettu leluksi.
 
2. Tokain Kiinan mallin Love Rock mm. Musamaailmassa n. 460e pelkkä kitara.
Kävin kokeilemassa parissakin paikassa, musamaailmassa kokeilin jonkun uutuusvahvarin kanssa, joka oli 1w putkivahvari. Ihan hyvä soundi ja yllättävän kevyt tatsi kitarassa, kaula olikin yllättävän jees, jotenkin pelkäsin sen olevan hirveä halko ja vahvarin kautta yllättävän ok soundi ottaen huomeen wattien määrän, tai no watin. Huttusella ollut vehje tuntui jopa paremmalta, mutta malleissa eroa virittimissä se, että Huttusella olleissa malleissa oli virittimissä muoviset "päät", näytti leluilta, en tajunnut väännellä, että mikä se tuntuma on. Koko mallissa epäilyttää lähinnä Kiinalaisuus.
 
3. Fenderin meksikon mallin Telecasterit n. 600e uutena.
Kaverilla soitettu paljonkin, helkkarin kevytsoittoinen vehje. Yksikelaiset mikit arvelluttaa snadisti, No fender on aina fender ja takaa jo itsessään laatua. Jotenkin ei sytytä samalla tapaa kuin LP:t ja SG:t ulkonäöllisesti.
 
4. Käytetty Fenderin strato kaverilta 500e
Tää on vissiin uutena ollut 850e luokkaa ja aivan huippukunnossa, kokeiltu pari kertaa ja laadukas soitin. Ei sytytä yhtään ulkonäöllisesti, sori vaan. Mutta tässä olis esim jälleenmyyntiarvo ihan helvetin hyvä ja muutenkin näistä ehdottomasti hinta-laatusuhteeltaan paras. Tässä on kanssa floikallinen talla, millä en tee mitään.
 
Eli jos nyt arvon kokeneemmat soittelijat heittää jotain mielipidettä näistä kepeistä ja vähän tietoa esim Epin ja Tokain mikeistä ym. mistä en tajua juuri mitn.
 
No täähän olisi tavallaan kuulunut aloittelijoiden puolelle, mutta oletan, että tätä aluetta lukee enemmän kitaratietäjiä.
 
wavelength
02.09.2010 15:02:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Love Rockit ovat oikein hyviä hintaisekseen. Kokeiles vielä lisäksi Squierin Classic Vibe -sarjan Telejä ja Stratoja.
 
EDELLEEN myytävänä Jackson PS4 -sähkökitara...
Kvesti
02.09.2010 19:24:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gibsonin SG Special faded saattaisi mahtua hinta haarukkaan. Faded-viimeistely ei miellytä kaikkia. Jos se ei häiritse, niin asiallinen peli on kyseessä. Gibsonilta löytyisi myös Joan Jett melody maker tuohon hintaluokkaan.
 
En tiedä mikä niiden taso on nyt, mutta itse olen ollut tyytyväinen omaan yli 15 vuotta vanhaan Mexico Teleen. Eiköhän se kevyeen rokkiin sovellu. Raskaampikin menee, kunhan on gate käytössä. Oma on saanut nyt Seymour Duncanin mikit, mutta kyllä sillä on vedetty raskaampaakin kamaa alkuperäisillä mikeillä.
 
Tommittaja
02.09.2010 20:01:00
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

stratot on kyllä tosi hienoja ja rokkiin sopivia ykskelaisten ansiosta. mutta makukysymys... sanoisin että "osta mikä parhaiten käteen sopii", mutta se on jo liian klisee... osta 500€ strato. kunhan on tatsi hyvä, niin sillä kelpaa. ja ainahan voit heittää startoon mini-humpparit.
 
http://www.mikseri.net/tommirossi/
McNulty
02.09.2010 20:03:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä tässä tarkoitetaan "rokilla"?
50-luvun rokki on ihan eri mitä kasarirokki, saati nykypäivän kaikenlaiset emot ja shoegazerit :)
 
Strato on kyllä perusvarma valinta. Sillä on vuosien saatossa soitettu niin monenlaista musaa, että on vaikea keksiä mihin se EI taipuisi. Mikäli Strato vain miellyttää soittajaa, niin osta sellainen.
 
Rauhan jalanjäljissä kulkee aina salamurha.
-rokkijumala-
02.09.2010 20:32:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osta tokain Les Paul ,kuulemma todella hyvä.
 
Volle
02.09.2010 20:44:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikkihan noi on varmaan ihan passeleita vehkeitä varmasti. Ite ottaisin jomman kumman Fenderin, mutta jos ei muotoilu iske, niin sit se ei vaan iske. Kantsii tsekata myös musanetin torin ilmot läpi (mainos esim. mulla on hyvä ja halpa strato myynissämainos), jos siellä olis joku mielenkiintoinen kapula tarjolla.
 
SirElwood
02.09.2010 21:20:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=443316
 
Rämppy
02.09.2010 22:05:22 (muokattu 02.09.2010 22:09:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos strato ja tele ei inspiroi, niin hommaa mieluummin se sg tai lespa. Joku jo kehaisi faded-sarjan gibson sg:tä. Jos budjetti venyy siihen, niin mun mielestä siinä on asiallinen ja erittäin rok kitara. Ulkonäöltään rokimpi kuin standard. Myös Gibson LP junior on mun mielestä erittäin mainio ja maailman rokkaavin kitara. Siis jos tykkää yksinkertaisesta kitarasta, joka on laadukas ja jossa ei ole mitään turhaa. Halvimmillaan taitaa irrota hintaluokassa 650e.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
Terihteeri
02.09.2010 22:21:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kliseisesti täytyy vastata, että torilta Japanilainen love rock. Välillä pyörii reiluun viiteensataan torilla. Soittanut useasti kolmella eri yksilöllä, kaikki loistavia kitaroita. Omani tietysti paras. :)
 
nypdjaz
03.09.2010 09:39:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Älä ainakaan sitä stratoa osta mikäli ei miellytä etkä tarvitse floikkaa. Mielestäni ei ole mitään järkeä ostaa kitaraa vain sen takia että siinä on hyvä jälleenmyyntiarvo ellei sitten aio heti samantien myydä eteenpäin.
 
tommi m
03.09.2010 09:50:50
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terihteeri: Kliseisesti täytyy vastata, että torilta Japanilainen love rock. Välillä pyörii reiluun viiteensataan torilla. Soittanut useasti kolmella eri yksilöllä, kaikki loistavia kitaroita. Omani tietysti paras. :)
 
Torilta löytyy nytkin pari gibson sg:tä n. 500e.
(haisee kitaralta eikä korealta)
 
Vetehinen
03.09.2010 10:20:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nypdjaz: Älä ainakaan sitä stratoa osta mikäli ei miellytä etkä tarvitse floikkaa.
 
Vibratallan saa blokattua runkoon niin ettei sillä ole käytännön merkitystä.
 
Mielestäni ei ole mitään järkeä ostaa kitaraa vain sen takia että siinä on hyvä jälleenmyyntiarvo ellei sitten aio heti samantien myydä eteenpäin.
 
Nyt olet asian ytimessä, pidä toi.
 
Nykyiset bändit: Auringon Hauta, Virvatuli, Vuolla & Weimar.
Ukkovaari
03.09.2010 10:20:50 (muokattu 03.09.2010 10:22:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos päädyt noista vaihtoehdoistasi Fender Stratocasterin valintaan niin heitänpä sulle yhden vaihtoehdon tähän pähkäiltäväksi.
 
Fenderin Classic Player 60s. (hinta pyörii 450-660 euron välillä riippuen mistä ostaa).
On ihan kiva vehjes soittaa ja soundi kohdillaan.
 
Mikit tuossa on on custom 69 ja oikein kivasoundiset, kaula on C-shape mutta ehkä aavistuksen ohkaisempi C kuin mitä mun Deluxemallisessa Fenkussa (humppariFenkku).
 
Pientä ääninäytettä tuosta mun Classic Player 60s löytyy linkin takaa
http://www.mikseri.net/playsong.php?id=436441
 
Tarkempaa tietoa tuosta mun Classic Player 60s:stä voi lukea vaikka linkistä
http://www.kotistudio.com/Fender-Classic-Player-60S-Stratocaster.php
 
Tärkeintä tietysti sun kohdallasi on, että skitta istuu hyppysiisi, tykkäät sen soundeista ja on muutenkin se mitä haluat.
 
Itellä hieman kuumottaa Gibson merkki kun sellaista ei ikinä ole vielä omistuksessa ollut, mutta hankinnan teen vasta kun olen varma millaisen haluan ja miten se täydentää näitä nykyisiä kitaroitani ja joudunko ehkä myymään jonkun alta pois (tuota Classic Player 60s en ole myymässä).
 
nypdjaz
03.09.2010 14:24:17 (muokattu 03.09.2010 14:24:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

beliel: Vibratallan saa blokattua runkoon niin ettei sillä ole käytännön merkitystä.
 

 
Nyt olet asian ytimessä, pidä toi.

 

 
Kielien vaihtaminen ja intonaation säätö on mielestäni erittäin vittumaista jopa blokatulla floikalla. Varsinkin kun vertaa perinteiseen straton tallaan millä samat hommat tekee melkeinpä mielellään.
Monen vuoden floikkahelvetit läpikäyneenä en voi enää oikein suositella lukkotallaista kitaraa kenellekkään joka ei sitä Floyd Rosea ihan välttämättä tarvitse.
 
Itse varmaan noista vaihtoehdoista päätyisin SG:hen.
 
Mr. Speed
03.09.2010 15:05:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nypdjaz: Kielien vaihtaminen ja intonaation säätö on mielestäni erittäin vittumaista jopa blokatulla floikalla. Varsinkin kun vertaa perinteiseen straton tallaan millä samat hommat tekee melkeinpä mielellään.
Monen vuoden floikkahelvetit läpikäyneenä en voi enää oikein suositella lukkotallaista kitaraa kenellekkään joka ei sitä Floyd Rosea ihan välttämättä tarvitse.
 
Itse varmaan noista vaihtoehdoista päätyisin SG:hen.

 
Sen verran kyseenalaistan, että mikäs floikka kyseisessä kitarassa oli? Kovin usein huonompilaatuiset floikat tuntuvat olevan helvetillisiä säätää.
 
Telecaster on kaunis kuin Johanna Tukiainen. http://www.youtube.com/watch?v=VmZ35VCV978
trih
03.09.2010 17:34:30 (muokattu 03.09.2010 17:36:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos kerran gibsoniin päin kallellaan niin suosittelisin vaikka tätä:
http://www.thomann.de/fi/epiphone_lp_std_eb_incl_gigbag.htm
Hinta on edullinen ja on palautusoikeus jos jotain kummallista löytyy. Säädöt kuntoon ja menoks!
 
Edit
 
Uudet kielet aina osti mistä puljusta tahansa.
 
Rhythm In Jump, Dancing Close To You.
RamoQ
03.09.2010 21:30:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse sain kyllä Telen yksikelaisista ihan tarpeeksi murisevat saundit rokkihommiin...
 
Mites tuo Gibsonin Melody Maker?
 
"Jos tsennaa kaks ja puoli sointua niin mitä sitä kolmatta opettelemaan?" -Heko Luumäki
30/30 150
05.09.2010 16:40:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McNulty: Mitä tässä tarkoitetaan "rokilla"?
50-luvun rokki on ihan eri mitä kasarirokki, saati nykypäivän kaikenlaiset emot ja shoegazerit :)
 
Strato on kyllä perusvarma valinta. Sillä on vuosien saatossa soitettu niin monenlaista musaa, että on vaikea keksiä mihin se EI taipuisi. Mikäli Strato vain miellyttää soittajaa, niin osta sellainen.

 
No ehkä se rokki tässä yhteydessä menee soundiltaan osastolle AC/DC, GNR jne. Ettei mitään 50-luvun rokkia tai todellakaan emojuttuja. Siis haetaan sellaista keppiä, missä on hyvä sointi, helpo soitettavuus ja potkua en verran, että jämäkät särösoundit.
 
Jotenkin tässä alkaa kallistumaan sen Love Rockin puoleen, onko noista Kiinan Tokaista mitään mielipiteitä tai kokemuksia, eli onko niihin laitetut mikit, tallat ja virittimet ym. ihan roskaa? Toki ostan käytetyn japskin jos sen about samaan hintaan saa kuin uuden kiinalaisen.
 
ColdRush01
05.09.2010 16:47:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

30/30 150: No ehkä se rokki tässä yhteydessä menee soundiltaan osastolle AC/DC, GNR jne. Ettei mitään 50-luvun rokkia tai todellakaan emojuttuja. Siis haetaan sellaista keppiä, missä on hyvä sointi, helpo soitettavuus ja potkua en verran, että jämäkät särösoundit.
 
Jotenkin tässä alkaa kallistumaan sen Love Rockin puoleen, onko noista Kiinan Tokaista mitään mielipiteitä tai kokemuksia, eli onko niihin laitetut mikit, tallat ja virittimet ym. ihan roskaa? Toki ostan käytetyn japskin jos sen about samaan hintaan saa kuin uuden kiinalaisen.

 
No ainakin omaan pitää vaihtaa uus satula, ku ei saa intonaatiota kohdalleen. Mutta omasta mielestä talla ja mikit on tohon hintaan oikein hyvät!
 
Mitä vittua nyt taas Hessu
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti