Muusikoiden.net
22.04.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: ZOG kielet
1 2 3
koponen
07.08.2010 22:04:11 (muokattu 07.08.2010 22:04:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aristoteles666: metsästys keräily linjalla sitä on menty satatuhatta vuotta. sitä ennen enemmän keräily.
 
Kuka loi ja mistä tiedät ettei luonut soittamaan kitaraa?
 
I'm endorsed by Marshall
McNulty
07.08.2010 22:05:35 (muokattu 07.08.2010 22:07:40)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös tämä Zachary ollut samanlainen "känkkäränkkä" kuin eräs Ed Roman? Ainakin juttujen perusteella voisi näin olettaa. Ideanahan tuo on varsin mielenkiintoinen, mutta se tapa millä tämä "Herra Zionist Occupation Government" asiansa esittää on lähinnä säälittävä.
 
Toinen mielenkiintoinen pointti on, että tuossa ZOGissa oletus on se, että kielten jännityksien ja niiden välisten suhteiden välillä pitäisi olla jokin yksinkertainen kaava tai logiikka mitä ne tottelevat. Pelkät numerot ja niille muodostettu kaava eivät kuitenkaan takaa hyvää soittotuntumaa tai haluttua "tatsia". Siksipä minusta nuo numerot kannattaa heittää suosiolla ikkunasta pihalle ja pysytellä hyvässä vanhassa "näppituntumassa". Jos se tavan 10-46 toimii itsellä hyvin, niin mitä ihmettä tuolla ZOGilla ja laskukaavoilla silloin tekee? Tottakai joku itseään neroksi kutsuva ränttääjä voi tulla osoittelemaan sormella ja toteamaan kuin sun A-kieli on nyt päin v***ua ja H-kielellä ei tee yhtään mitään... vaan mikä on lopulta moisen (paino)arvo?
 
Mutta kuten sanoin, ideanahan tuo on varsin mielenkiintoinen. Moni meistäkin on varmasti sitä D'Addarion kaaviota tahi jotain java-sovellusta käyttänyt, jolla selviää erilaisten kielten aiheuttama veto. Mitään uuttahan tuo "Zachary" ei ole keksinyt. Siksi hän ilmeisesti joutuukin asiaansa huutamaan ja rähisemään. Miten se nyt menikään... että ihmiset eivät usko kuiskattuja pikkuvalheita, mutta suurimmat kusetukset menee huutamalla lävitse.
 
http://www.mcdonaldstrings.com/stringxxiii.html
http://www.bangzero.org/stringtension/
http://wahiduddin.net/dance/guitar_string_calc.htm
http://www.kennaquhair.com/ustc.htm
http://www.cs.helsinki.fi/u/wikla/mus/Calcs/wwwscalc.html
 
D'Addario muuten taitaapi olla ainoita valmistajia jotka tarjoavat irtokielinä nuita puolikkaita kokoja (eli 0095, 0105, 0115, 0125 jne.) Vai onkohan GHS:llä vielä moisia arsenaalissaan? Vähissä ne joka tapauksessa ovat...
 
Rauhan jalanjäljissä kulkee aina salamurha.
aristoteles666
07.08.2010 22:07:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

koponen: Kuka loi ja mistä tiedät ettei luonut soittamaan kitaraa?
sattuma, tiedän siitä että jouduit harjoittelemaan sitä että osasit.
 
koponen
07.08.2010 22:10:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McNulty: Vai onkohan GHS:llä vielä moisia arsenaalissaan? Vähissä ne joka tapauksessa ovat...
 
Kyllä GHS tarjoaa 008.5, 009.5 ja 010.5 ainakin.
 
I'm endorsed by Marshall
McNulty
07.08.2010 22:12:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

koponen: Kyllä GHS tarjoaa 008.5, 009.5 ja 010.5 ainakin.
 
Ok. No sitten tarjolla on tosiaan kahden valmistajan irtokieliä puolikkaina. D'Addario tekee USA:ssa, GHS tuottaa alihankkijalla idässä.
 
Rauhan jalanjäljissä kulkee aina salamurha.
koponen
07.08.2010 22:13:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aristoteles666: sattuma, tiedän siitä että jouduit harjoittelemaan sitä että osasit.
 
:D Eihän ihminen osaa harjoittelematta yhtään mitään jos luetaan pois peruselintoiminnot. Ihminen ei ole ihminen luotuna tai sattumalta, vaan luonnonvalinnan seurauksena.
 
I'm endorsed by Marshall
McNulty
07.08.2010 22:19:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

koponen: :D Eihän ihminen osaa harjoittelematta yhtään mitään jos luetaan pois peruselintoiminnot. Ihminen ei ole ihminen luotuna tai sattumalta, vaan luonnonvalinnan seurauksena.
 
Noniin, täällähän ollaan taas perusasioiden äärellä. Kohta lainaillaan Lyell'n tekstejä ja kontrataan Darwinilla perässä. Vielä sotketaan A.R. Wallace ja Carl Von Linné mukaan paneeliin niin saadaan raikuvat aplodit.
 
Rauhan jalanjäljissä kulkee aina salamurha.
koponen
07.08.2010 22:21:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McNulty: Ok. No sitten tarjolla on tosiaan kahden valmistajan irtokieliä puolikkaina. D'Addario tekee USA:ssa, GHS tuottaa alihankkijalla idässä.
 
Näin se taitaa mennä. Luultavasti ovat todella marginaalituotteita molemmilla valmistajalla. GHS:llä muuten myös 011.5 kun niitten sivuilta tsekkasin.
 
I'm endorsed by Marshall
koponen
07.08.2010 22:23:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McNulty: Noniin, täällähän ollaan taas perusasioiden äärellä. Kohta lainaillaan Lyell'n tekstejä ja kontrataan Darwinilla perässä. Vielä sotketaan A.R. Wallace ja Carl Von Linné mukaan paneeliin niin saadaan raikuvat aplodit.
 
No minä vaan kyselin että mistä henkilö x tietää että ihminen on luotu ja että ei ole luotu johonkin :)
 
I'm endorsed by Marshall
McNulty
07.08.2010 22:27:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

koponen: No minä vaan kyselin että mistä henkilö x tietää että ihminen on luotu ja että ei ole luotu johonkin :)
 
Juu, nou hätä. Jotenkin vain tuo eräs "number of the beast" onnistuu kampeamaan itsensä aina näihin tilanteisiin :)
 
Rauhan jalanjäljissä kulkee aina salamurha.
J.Hollström
07.08.2010 22:35:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: Onkos kukaan kokeillut noita "jännitys-optimoituja" sähkiksen kielisettejä? Miltä tuntui?
 
Mulla on kitaroissa noita ja hyvältä tuntuu.
 
koponen
07.08.2010 22:46:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J.Hollström: Mulla on kitaroissa noita ja hyvältä tuntuu.
 
Miten vertailisit "optimoimattomiin"? Eli omakohtaisia huomionarvoisia seikkoja soittotatsissa tai soundissa?
 
I'm endorsed by Marshall
ReBeat
07.08.2010 22:49:27
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J.Hollström: Mulla on kitaroissa noita ja hyvältä tuntuu.
 
Pystytkö vertaamaan niiden ominaista pintatuntumaa ja sointia jonkin yleisemmän kielimerkin tuotteeseen? Elikkä onko niinku raastavat ja kirkkaat vaiko kumitumput?
 
J.Hollström
07.08.2010 22:53:16 (muokattu 07.08.2010 22:53:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

koponen: Miten vertailisit "optimoimattomiin"? Eli omakohtaisia huomionarvoisia seikkoja soittotatsissa tai soundissa?
 
Helpommat soittaa, tasapainoisemmat ja kevyemmät bendata, jos vertaa esim. tätä 10-settiä ja kaupasta saatavaa valmista settiä keskenään. Kaikki kielet tuntuu saman jäykkyisiltä. Mulla on myös kaikissa bassoissa ZOGit. Ihamparas meininki.
 
Soundissa eroa ei mun korviin tuu.
 
J.Hollström
07.08.2010 22:56:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: Pystytkö vertaamaan niiden ominaista pintatuntumaa ja sointia jonkin yleisemmän kielimerkin tuotteeseen? Elikkä onko niinku raastavat ja kirkkaat vaiko kumitumput?
 
Ei oo raastavat eikä tumput. Ihan normikielä nämä, ainoo ero on että paksuudet on sämplätty keskenään sopiviksi. Oisko nää ollu D'Addarion kielistä valikoituja vaimiteseoli. Emmiemuista.
 
-septimisti-
07.08.2010 23:07:40 (muokattu 07.08.2010 23:09:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McNulty: Eikös tämä Zachary ollut samanlainen "känkkäränkkä" kuin eräs Ed Roman? Ainakin juttujen perusteella voisi näin olettaa. Ideanahan tuo on varsin mielenkiintoinen, mutta se tapa millä tämä "Herra Zionist Occupation Government" asiansa esittää on lähinnä säälittävä.
 
Zakulla on asennetta, mitä joskus taannoin tuli kahlattua äijän sivut läpi. Jätkä tekee yksin alusta asti käsityönä melko ainutlaatuisia kitaroita ja vaatii CV:n tai soittopätkän todistamaan, että ostajaehdokas on kelvollinen soittamaan hänen valmistamallaan instrumentilla. Ja ilmeisen "tosissaan", tai ainakaan kyse ei ole ihan selkeimmästä mahdollisesta tietoisesta markkinointikikasta. Keppejä äijä on laatinut mm. ikean palapelipöydän puista, eikä suostu maalaamaan saati sitten lakkaamaan vempuloitaan kiiltäväksi. Tilauksia on käsittääkseni jonossa useamman vuoden verran.
 
Mukavan anarkistinen, mun mielestä ylipäätään raikas ja konstailematon rehellinen asenne äijällä, niin rehellinen kuin nyt kauppamiehellä vaan voi olla.
 
Siinä missä Ed Romanilla tuntuu olevan jotain Gibsunia vastaa, niin Zacheryn henkilökohtainen stalingrad on PRS-kitarat. Molempien sivut ovat yhtä sekopäiset toteutukseltaan, mutta niin pitääkin olla! Ja molemmilla riittää tietoa, näkemystä ja ennenkaikkea pokkaa tuoda nämä näkemyksensä esiin. Tätä lisää!
 
Ainoa mikä itseäni suuremmin näppää, on joistain jutuista paistava jonkinlainen mystinen suhtautuminen kitaranväsäämiseen. Ts. tehdasvalmisteinen kitara on tehdasvalmisteinen kitara on tehdasvalmisteinen ja on tehdasvalmisteinen, ilman sen kummempaa selitystä kritiikille. Mutta toisaalta se kai käsityönä keppejä väsäävälle suotakoot.
 
Noista kielistä sen verran, että en henkilökohtaisesti näe, miksi ne olisivat jotenkin vallankumoukselliset tms. Itse en tykkää noista yleisimmistä perusseteistä, ja olen Zakun kanssa samoilla linjoilla, mutta kukin löytäkööt omat suosikkinsa oman makunsa mukaan. Varmasti ihan perustellusti voi päätyä toisenlaisiinkin ratkaisuihin kuin noissa Zog-seteissä.
 
Avattu huone kaikille tampereen m.nettiläisille. Liity ihmeessä Linkki.
J.Hollström
07.08.2010 23:13:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsehän hoidin noi kielet heti kun näin ton sivun otsikon "Not for Idiots". Panin heti tilausta vetämään ja muutama muukin bassokolleega lähti völjyyn. Jokunen 50 settiä ollaan tuolta otettu, ja kukaan ei ole vielä haukkunut, päinvastoin. Lisää vaan haluttaisiin.
 
Hauska muuten tsekkaila tätäkin keskustelua. Jengi dumaa jo pelkkien sivujen ulkoasun perusteella, ilman minkäänlaista omakohtaista kokemusta itse asiasta. Tyypillistä toimintaa.
 
trih
07.08.2010 23:35:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielenkiintoiseksi meni topikki. Jotkut konservatiiviset alavireiden ym moittijat kannattavat jotain kielihupailua jota ei ole tarvinnu yksikään legendaarinen kitaristi.
 
Ei niitä biisejä tehdä ilman zog-kieliä.
 
Muttaku...
 
Ite en tarvi nuita kieliä jos eivät maksa vähemmän kuin muut. Jos kielet ei soi on vika miehessä.
 
Not for idiots.
 
Rhythm In Jump, Dancing Close To You.
McNulty
07.08.2010 23:40:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No mutta eikös tuo "Not For Idiots" ole jokseenkin paradoksaalinen lausahdus? :)
 
Rauhan jalanjäljissä kulkee aina salamurha.
trih
07.08.2010 23:47:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McNulty: No mutta eikös tuo "Not For Idiots" ole jokseenkin paradoksaalinen lausahdus? :)
 
Okei, nyt kun miettii niin kyllä :D.
 
Rhythm In Jump, Dancing Close To You.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti