Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ongelmia Gretschin kanssa
1
JRed
04.08.2010 13:05:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mo.
 
Ostin uuden Gretschin about 2 viikkoa sitten http://www.thomann.de/fi/gretsch_g5235t_pro_jet.htm
Vaihdoin kielet ja ajattelin kiristää kaularautaa. Avasin ton suojuksen ja kävi ilmi, että vääntöavain ei mahtunutkaan sille tehtyyn koloon. Jouduin painamaan kaularautaa alaspäin eli se ei ollut kiinni body päästä. Kuuluuko kaularaudan olla irrallinen?
 
Oletin, että kitarassa oli ysin kielet, vaihdorn tilalle yhdettoista --> kiristämään kaularautaa. Mutta vaihdon jälkeen D-kieli rupesi särisemään, kun kieltä painaa kolmannesta fretistä. Todella lievää särinää esiintyy myös muualla, mutta vain tämä kyseinen fretti estää soittamisen.
 
Rupesin löysäämään kaularautaa noin 1/8 kiekkaa per päivä, nyt olen löysännyt yhteensä noin 3/8 kiekkaa. Vieläkin särisee. Tänään huomasin, että kaularauta meni vielä syvemmälle kuin aikaisemmin (aiemmin en ilmeisesti painanut kokonaan pohjaan).
 
Tällä hetkellä kitarasta näkee, että kaula on joko suorassa tai siinä on todella vähän relieffiä. Miten tulisi edetä, jatkaa rauhallista kaularaudan löysäämistä? Ja kuuluuko sen olla irti bodista? Sain punkea sitä sisään noin 1-1,5 cm. Nyt rauta on satulan tasalla.
 
Jos nauha on noussut kaulasta niin voiko sitä paukuttaa takaisin sisään ilman että ottaa kielet pois?
 
Veepee
04.08.2010 14:27:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaularauta ei käsittääkseni ole koskaan normaalisti irtonaisena kaulan sisällä. Tosin, siitä irtonaisuudesta ei välttämättä ole merkittävää haittaa, jos kaularauta ei resonoi ja säätö kuitenkin toimii.
 
Nauhojen tasaisuuden voit tarkastaa esim. laittamalla suoran metallisen kappaleen nauhojen päälle kielten suuntaisesti. Kappaletta liikuttamalla otelaudalla näet nauhojen epätasaisuudet toisiinsa. Jos sinulla ei ole kokemusta kitaran nauhoituksesta, niin jättäisin tuon naputtelun ammattilaiselle.
 
Näkemättä kitaraa on vaikea kommentoida tarkemmin. Todennäköisesti tuosta kyllä ihan soittopelin vielä saa, kun jaksaa säätää. Tilasitko kitaran vai ostitko jostain ihan oikeasta liikeestä? Jos ostit liikkeestä, niin viepä kitara sinne vain säädettäväksi.
 
ps. Kaularautaa olen itse säätänyt rohkeasti 1/4 tai jopa 1/2 kierrosta kerralla. Näin olen tehnyt useammalle omalle kitaralle ja koskaan mitään vääntymisiä, halkeiluja yms ei ole esiintynyt. Jotkut kuitenkin suosittelevat tuota 1/8 kierrosta ehdottomana maksimina. Tosiasia kuitenkin on, että 1/8 kierroksen säätö ei tunnu yhtään missään pahasti väärin olevissa säädöissä.
 
Hyite!
JRed
04.08.2010 16:15:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tilasin kepin thomannilta.
 
Miten tästä kannattaisi edetä? Löysätä kaularautaa vielä pari päivää ja jos ei auta nii vienkö paikalliseen musiikkiliikkeeseen vai palautanko Saksaan?
 
Millainen operaatio se takaisinpalautus on? Alkuperäiset pahvit vie tallella, pakettiin ja postiin?
Entä jos vien paikalliseen liikkeeseen (oletetaan, että nauhat koholla etc), millaista laskua tulisi odotella? Vinkkejä mikä on paras hinta/laatu lafka Tampereella?
 
-J
 
Veepee
04.08.2010 16:27:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JRed: Tilasin kepin thomannilta.
 
Miten tästä kannattaisi edetä? Löysätä kaularautaa vielä pari päivää ja jos ei auta nii vienkö paikalliseen musiikkiliikkeeseen vai palautanko Saksaan?
 
Millainen operaatio se takaisinpalautus on? Alkuperäiset pahvit vie tallella, pakettiin ja postiin?
Entä jos vien paikalliseen liikkeeseen (oletetaan, että nauhat koholla etc), millaista laskua tulisi odotella? Vinkkejä mikä on paras hinta/laatu lafka Tampereella?
 
-J

 
Soita Thomannin asiakaspalveluun tai laita sähköpostia (informaatio@thomann.de) ja kysele sieltä, miten toimitaan. Thomann on käsittääkseni aika hyvässä maineessa noissa takuujutuissa, vaikka joutuukin Saksaan päin asioimaan.
 
Voihan sitä käydä näyttämässä hyvässä soitinliikkeessäkin ja kysyä soitinkorjaajan/-rakentajan mielipidettä.
 
Hyite!
nikovirtala
04.08.2010 16:27:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä mä palauttaisin kitaran, jos siitä kaularauta on irti ja jokin nauhoista koholla. Palauttaminen kun on tehty helpoksi ja vaivattomaksi, otat vain yhteyttä asiakaspalveluun ja UPS noutaa tavarat kotiovelta.
 
Lähes tyhjä. - http://ikon.name
Guildfinger
04.08.2010 17:34:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yritinpä kerran itsekin tilata Pro Jetin Thomanilta. Vekotin tuli otelauta repeytyneenä perille, eikä laatu muutenkaan vakuuttanut. Se niistä Kiinalaisista sen jälkeen.
 
Asiakaspalautus toimi ihan ok, mutta useampi puhelinsoitto ja vahinkoilmoituksen/reklamaation tekeminen siihen tarvittiin.
 
Kivan näköisiä noi Pro Jetit ovat, mutta ehkä kandee unohtaa kuitenkin...
 
kuga
05.08.2010 20:20:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tilasin vuoden alusta epiphonen swingsterin t.mannilta.Paketti tuli,soitin oli jo
hyvin valmis soittoon,melkein suoraan paketista.Silti käytin sen heti seuraavalla viikolla soitin säätäjällä,joka laittoi sen minulle paremmin käyväksi.Eli sääti sen vieläkin hienosäätöisemmäksi.Se kyllä kannattaa tehdä ja maksaa siitä se 40-60e lisää.
Soitin on toiminut koko ajan moiteetta,ja se on mielestäni sen idean tarkoitus,ettei tarvii koko ajan räpeltää sitä soittamista varten.
 
JRed
06.08.2010 19:19:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt olen vääntänyt kaularautaa noin kokonaisen kiekan, rästisee, mutta huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmin. Ei tätä jaksa Erkkikään, palautukseen.
 
Mitenkä t-kauppa menettelee tällaisessa tilanteessa? Selvästi kyseessä on valmistusvirhe joten lähettävätköhe uuden tilalle vai (tässä tapauksessa, maksettu visalla noin 2 viikkoa sitten) eivätköhe veloita keppiä?/palauttaako rahnat tilille?
 
Ja sitten toivotaan, että ei tule toista maanantaikipaletta.
 
-J
 
Rämppy
06.08.2010 19:34:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitenkä t-kauppa menettelee tällaisessa tilanteessa? Selvästi kyseessä on valmistusvirhe joten lähettävätköhe uuden tilalle vai (tässä tapauksessa, maksettu visalla noin 2 viikkoa sitten) eivätköhe veloita keppiä?/palauttaako rahnat tilille?-J
 
Sekä vaihto että kaupan purku onnistuu. Meilaa tai soita T-kaupan asiakaspalveluun ja kerro tilanne. Saat sieltä toimintaohjeet selvällä suomen kielellä.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
JRed
25.08.2010 16:53:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noh.
 
Sain lähetettyä kepin Saksaan ja ukot lähetti toisen takas. Päällisin puolin näyttäisi olevan kunnossa.
 
Missä järjestyksessä kaularautaa kannattaa sitten vääntää, eka kielet vai eka vääntäminen?
 
Pitäisikö antaa olla kielten vaihdon jälkeen eg päivän ständissä ja katsoa, tarviiko se huomiota? Kitarassa siis origineelit kielet tällä hetkellä ja olisin vaihtamasaa 11- setin tilalle. Jos ymmärsin oikein, tehtaalta lähtiessä kitaroihin isketään jotkut 9- setin kielet.
 
-J
 
jra
25.08.2010 17:07:00 (muokattu 25.08.2010 17:07:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Missä järjestyksessä kaularautaa kannattaa sitten vääntää, eka kielet vai eka vääntäminen?
 
Itse vaihtaisin ensin kielet ja katsoisin sitten tarvitseeko tehdä kaularaudalle mitään. Tietysti kun vaihtaa selvästi paksumpaan kielisettiin (.9 -> .11), niin voihin sitä kaularautaa varmuuden vuoksi heti hieman kiristää, varsinkin jos reliefiä on jo ohuemmalla setillä huomattavasti. Joissain halvemmissa (ei viittaa ko. kitaraan) olen huomannut että kaula on tehty varmuuden vuoksi niin jäykäksi ettei se juurikaan reagoi siihen mikä setti kieliä on paikoillaan, muutenkin on suuri ero malli ja materiaalikohtaisesti.
 
Uuden kitaran kohdalla tekisin itse niin että: tehdaskielet pois, kaularaudalla kaula luotisuoraksi (huomaa samalla miten kaula reagoi k-rautaan), sopivan mittaisella metalliviivaimella tai vastaavalla tarkistus että nauhat ovat tasalla. Sitten vasta uusi kielisetti paikalleen ja kaularaudan, actionin ja hienovireen säädöt kohdalleen.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti