Muusikoiden.net
24.01.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kokemuksia Wangs-vahvistimista
1 2
jpjanhun
12.01.2012 14:20:57 (muokattu 12.01.2012 21:20:16)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

moi,
 
joo, no mä kokeilin mitata ja ainakin mun nupissa toi suojamaajohdin (siis se keskimmäinen niistä "koskettimista" siinä nupin verkkopistokkeen paikassa) on kytketty nupin runkoon/kuoreen. eli siis jos raaputtaa vaikka vähän maalia pois nupin metalliosista tai työntää kitarajohdon jakin ja mittaa kitaraplugin maan ja suojamaan välisen resistanssin niin huomaa että nämä ovat kytketty suojamaahan). eli kytkentä kai periaatteessa ok.. mutta ei kuitenkaan kuten esim. toi sir elwoodin alempana linkitetty selitys näköjään osoittaa. mullakin jopa tossa alempana vähän lisäpohdintaa.
 
-itse kytkentä siis näyttäisi olevan jossain mielessä ok, eri asia kai sitten lienee mm. kuinka suuria virtoja tuo suojamaan kytkentä kuoreen kestää. eli jos laite vikaantuisi ja jännite pääsisi runkoon niin palaisiko tuo rungon kytkentä suojamaahan heti poikki (jos se on esim jokin heiveröinen säie piirilevyllä). hmmh..mitähän tähän sanoisi..jos tämä arveluttaa ettekä korjaa/korjauta niin käyttäkää ainakin vikavirtasuojaa? jos jännite pääsee runkoon (tai vaikka kitaraan) ja koskette samaan aikaan runkoa ja vesihanaa niin vikavirtasuoja huomaa vian ja katkaisee virrat. jos suojan laukeamisaika on riittävän lyhyt niin saattaa vaikka jäädä henkiin. täytyy kyllä sanoa että olisi kiva tietää tuon suojamaakytkennän virrankesto..että onko kyseessä kelvollinen systeemi vai jokin purkkaviritys noiden aiempien ongelmien korjaamiseksi..mutta en ainakaan tällä haavaa viitsi lähteä availemaan konetta. jos joku muu viisaampi osaa antaa tästä jonkin arvion niin olisihan se kiva kuulla..
 
EDIT: oli pakko vähän editoida jälkikäteen kun kirjoittelin aivan puutaheinää..
 
Vetehinen
12.01.2012 15:25:32 (muokattu 12.01.2012 15:52:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

asaksala: IMHO kuvista päätellen "veikkaan" laitteessa käytetyn piirilevy-GND-liitännän olevan ihan kelvollinen. Piuhan värikoodit ei mätsää mutta eiköhän yhteys laitekoteloon tule sen viereisen ruuvin kautta ihan hienosti. Kokeile mittarilla? Suoraan runkoon ruuvattu suojamaa olisi kyllä kuitenkin varmempi. Tuostahan voi vaikka piirilevy ratketa rikki.
 
Nimenomaan tuo on tilanne. Laite voi toimia täysin hyvin vaikkapa 10 vuotta ja hajota sitten mutta myyjä on silti vastuussa asetusten vastaisen maadoituksen takia. En aio kyllä odottaa takuuaikaa, että posahtaako, ja jos posahtaisi, ei takuuajan pituudella ole käsittääkseni mitään väliä vastuuasioissa.
 
Musicstroesta saattaa tulla jotain hauskaa warranty void -posmotusta vastaukseksi =)
 
Tokkopa sentään, koska pitäähän vahvistin voida avata ihan putkienvaihdon takia. Muuta en ole vielä tälle tehnyt, ja lähdinkin tarjoamaan että voin sen itse korjata, kunhan nyt jotain vastaisivat, että mikä on Musicstoren kanta asiaan.
 
En näistä sähköturvallisuusasioista tiiä hölkäsen pölähtämää. Kimppatilaushuoneessa ainakin jäsenet Twinkle ja SirElwood näitä Wangseja tutkivat, ja niissä oli hoidettu maadoitus samalla tavalla. Lähinnä heidän tarinoiden perusteella lähdin reklamoimaan.
 
EDIT: tässä vielä SirElwoodin hyvä selvitys suojamaasta: http://muusikoiden.net/huoneet/print.php?p=3606627
 
Music is the best escape.
jpjanhun
12.01.2012 16:05:44 (muokattu 12.01.2012 16:06:34)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joo, elwoodhan tuon selkeästi sanoo. eli laite ei selvästikään ole asetusten mukainen ja suojamaakytkentä voinee laitteessa helpohkosti vioittua erinäisistä syistä.
 
-itse epäilen myös sitä että mahtaako tuon suojamaakytkennän virrankestokaan olla riittävä.. eli että kävisikö helposti juuri siten että silloin kun kytkentää tarvittaisiin (vikatilanne) kyseinen johdin piirilevyltä palaisikin nopeasti poikki koska sen virrankesto ei olisi riittävä.
 
asaksala
13.01.2012 08:50:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

beliel: Kimppatilaushuoneessa ainakin jäsenet Twinkle ja SirElwood näitä Wangseja tutkivat, ja niissä oli hoidettu maadoitus samalla tavalla. Lähinnä heidän tarinoiden perusteella lähdin reklamoimaan.
 
EDIT: tässä vielä SirElwoodin hyvä selvitys suojamaasta: http://muusikoiden.net/huoneet/print.php?p=3606627

 
Hyvä ketju. Puhuvat asiaa. Etköhän säkin jo rakenna seuraavan nuppis irtotavarasta :)
 
Vetehinen
14.01.2012 19:26:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

asaksala: Hyvä ketju. Puhuvat asiaa. Etköhän säkin jo rakenna seuraavan nuppis irtotavarasta :)
 
Voi olla. :) Ainakin tällä hetkellä on lukumäärällisesti jo "riittävä" määrä vahvistimia.
 
Eipä ole Musicstorelta kuulunut vastausta. Voi olla ettei sitä tulekaan, mikä kyllä omissa kirjoissani on miinus tuon lafkan asiakaspalvelua ajatellen. Ei minua paljoa haittaa vaikka sen suojamaan itse joudun paikalle juottamaan & ruuvaamaan, mutta ehkä muiden kantsii harkita onko purkki omaan käyttöön hyvä tuollaisen feelun kytkennän kanssa, tai haluaako omansa fiksata kuosiin.
 
Tässä nyt tämä lähettämäni rekkulaviesti, voisi kai tästä posmentaa ulkomaan voorumillakin (thegearpagea ajattelin) mutta ans kattoo ny jonkun tovin viä.
 
I opened the Fame Studio Tube 15 Head (just to make sure everything's ok, and maybe switch tubes) and there is one big concern. There is not proper protective grounding. So this amp is against the electric safety regulations in Finland (I guess also anywhere else in Europe) and also deadly dangerous.
 
Attached is a photo of the IEC-jack, from which is a gray cable connected to the circuit board. It should be (not gray but green-yellow and) connected straight to the amp's metal case so that in a possible case of failure, it would lead the voltage from the amp's metal case to the fuse panel in the house (switching off electricity) and not to user's hand. 230 volts through heart is not very good for one's health.
 
So there is this one complaint in otherwise great amp and now I'm too afraid to use it until it's fixed. Could you fix it? I think you shouldn't sell these anymore before fixing the protective grounding, because these amps are extremely dangerous to use. Selling these to Finland is against the law, I'm not sure about other countries. In Finnish you can check it here:
http://www.sahkoturva.info/sahkon_k … tteiden_myyjien_turvallisuusvastuu/
 
I can fix it myself if you're not willing. Just please reply to me asap.
 
Music is the best escape.
Twinkle
14.01.2012 21:17:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No ei tuotakaan nyt liioitella kannata, se vimpain tosiaan on maadoitussäännösten vastainen kojeen päästä mutta ei tällä hetkellä tosiaan tappavan vaarallinen. Myyntikieltoon se kuitenkin menisi jos se turvatarkastettaisiin ja muutenkin sanomista saattaa tulla, valmistaja nimittäin väittää noiden täyttävän eurooppalaiset standardit.
 
Vetehinen
14.01.2012 21:44:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Twinkle: No ei tuotakaan nyt liioitella kannata, se vimpain tosiaan on maadoitussäännösten vastainen kojeen päästä mutta ei tällä hetkellä tosiaan tappavan vaarallinen. Myyntikieltoon se kuitenkin menisi jos se turvatarkastettaisiin ja muutenkin sanomista saattaa tulla, valmistaja nimittäin väittää noiden täyttävän eurooppalaiset standardit.
 
Vähän piti pistää väriä viestiin, että jotain vastausta saisi... :)
 
Music is the best escape.
lumikitara
17.01.2012 10:34:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän vaikuttaa kölnin valinnan reklamaatiion vastaus olevan samalla tasolla kuin 4 vuotta sitten.
Silloin sain rahallisen hyvityksen seuraavaan tilaukseen. Kun sen aika tuli eteen ei saanut enää mitään yhteyttä.
 
Tosin nyt sen viimein sain kun joku viikko sitten tilasin oman Fame studio tuben. Mitähän sen suojamaan kanssa sitten tekisi.
 
jpjanhun
17.01.2012 15:05:21
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tosin nyt sen viimein sain kun joku viikko sitten tilasin oman Fame studio tuben. Mitähän sen suojamaan kanssa sitten tekisi.
 
Ehdotus: Modaa se itse jossain vaiheessa kun jaksat/ehdit. Soittele siihen saakka vikavirtasuojan kanssa.
 
Vetehinen
17.01.2012 18:13:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jpjanhun: Ehdotus: Modaa se itse jossain vaiheessa kun jaksat/ehdit. Soittele siihen saakka vikavirtasuojan kanssa.
 
Suosittelen tätä menettelyä. On siinä kyllä hyvät saundit, enkä ole edes etuputkia vaihtanut vielä.
 
Music is the best escape.
lumikitara
17.01.2012 19:11:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näin pitää tehdä. Miten lienee takuu sitten?
 
Tykkään kyllä muuten.
Eteen vaihdoin sovtek 5751: n ja jj: t, päätteeseen jj: t joista toinen pimeni kohta.
Sitten takaisin tehtaan sovtekit.
 
Lilli
17.01.2012 19:30:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lumikitara: Näin pitää tehdä. Miten lienee takuu sitten?
 
Tykkään kyllä muuten.
Eteen vaihdoin sovtek 5751: n ja jj: t, päätteeseen jj: t joista toinen pimeni kohta.
Sitten takaisin tehtaan sovtekit.

 
Oliko pimennyt JJ uusi vai vanha? Jos uusi niin kuis ny tollee?
 
The same thing that makes you live can kill you in the end
lumikitara
17.01.2012 20:45:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lilli: Oliko pimennyt JJ uusi vai vanha? Jos uusi niin kuis ny tollee?
 
Uusi. Vihreä olen putkihommissa, en tiedä hehkuiko ja pelasiko alkuun mutta jonkun ajan päästä huomasin ettei hehku.
 
Jonkun päivän perästä meinasin kokeilla uudestaan Uraltonen Mikon avulla josko oli huono kontakti tai muuta. Mutta olikin muuttunut valkolakkiseksi, pinnien välistä löytyi halkeama.
 
Pääteputkien kannat on tuossa aika tiukat ja olin sitten äkkinäisyyttäni särkenyt putken.
 
lumikitara
13.09.2012 13:00:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen tässä intoutunut testailemaan etuasteen putkia (3x12ax7) Fame studio tubella. Kokeilussa dyykaatty siemens ecc81, Eh 12 ay7, Sovtek 5751 vaihdellut paikkojaan. Pitää vielä kokeilla laittaa yksi jj 12ax7 johonkin väliin. Päätteessä 2x jj el84.
 
Eri kombinaatiolla syntyy näköjään selviä eroja. Lopputuloksena kuitenkin meikäläisen perhe- kerrostalo elämään soveltuvat soundit. Mukavat kliinit ja pehmeät säröt. Hi-kanavalta löytyy melko paksu ja pehmeä särö. Riipivyyttä ei löydy enää.
Säröt ja puhtaatkin toimii mukavasti hiljaisilla rupattelu voluumeilla. Mastervolumen toiminta rauhoittui siellä alkupäässä mukavaksi.
 
Kaappeina 1x15 Fane classic 200w, 1x12 Rola Celestion G12-50 ja 2x8 Celestion super 8.
 
Rola celestion on mulle ongelma ja hyväksi: toistaa tarkasti, joten soitto- virheet kuuluu pirun selvästi.
 
Vielä pitää se suojamaa ongelma korjata ja samalla selvittää miksi nupin merkkivalo vilkkuu välillä. Ei kuitenkaan vaikuta soundiin.
 
käsi
09.10.2012 11:22:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuliko sieltä kölnistä vastausta? Mielenkiinnosta kyselen, kun olet jonkin aikaa harkinnut tuon famen nupin ostamista
 
Vetehinen
09.10.2012 11:24:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei tullut. Lähetin saman kysymyksen sinne kahteen kertaan, muikenivat kuin vaari.
 
Täydellinen on hyvän pahin vihollinen. -Voltaire
käsi
09.10.2012 11:39:52 (muokattu 09.10.2012 11:43:09)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkä haluavat olla hiljaa asiasta, koska eiköhän noiden vahvistuminen kate katoa jos niihin joutuu tekemään jotain remonttia
 
Tiedän vastaavanlaisen tapauksen Suomessa. Tuli myyvälle liikkeelle kalliiksi kun tuli ilmi ettei myytävä vahvistinmalli täyttänytkään tiettyjä kriteereitä. Joutui vetämään myynnistä kaikki vahvistinet pois, sekä jo myytyjä. Niihin piti tehdä pieni muutos. Muistaakseni maadoitusjuttu. Ja sen kun teki ammattimies niin hintaa tuli, taisi saada pienen sakonkin siihen päälle.
 
Vetehinen
10.10.2012 14:07:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

käsi: Ehkä haluavat olla hiljaa asiasta, koska eiköhän noiden vahvistuminen kate katoa jos niihin joutuu tekemään jotain remonttia
 
Näin se varmaankin on. Mutta vaikka nuo eivät sähköturvallisuusasetuksia vastaa, niin ihan toimivia pelejä ne ovat. Tavallaan se suojamaapiuhan jälkiasennus on hienosäätöä, vaikea sanoa miten hyvin se piirilevyn kautta vikatilanteessa virta kulkisi... En tuon keltavihreän piuhan puuttumisen vuoksi olisi noin mainiota peliä ostamatta jättänyt, vaikka nyt jälkikäteen vähän kaihertaakin, etteivät asiaan ota kantaa. Enpä osta enää uudestaan Musicstorelta mitään. Oletan tämän kokemuksen perusteella, että kyseisellä lafkalla ei välttämättä ole kykyä/halua hoitaa mahdollisia takuuasioita kuntoon muidenkaan laitteiden osalta.
 
Täydellinen on hyvän pahin vihollinen. -Voltaire
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti