Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: ZT Lunchbox-pikkucombo
1 2 3
jukpel
24.07.2010 20:47:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tilasinpa Thomannilta hetken mielijohteesta ZT Lunchbox-pikkucombon. Hämmästyttävä laite, jos nettikirjoituksiin on uskomista: http://www.lunchboxamp.com/index.php/review/
Väittävät, että ko. stygellä voi soittaa livenäkin ilman, että jää rumpalin jalkoihin. Tehoa vehkeessä on peräti 200 wattia ja custom-kaiutin on 6,5 tuumainen.
 
Olis kyllä makeeta roudata itsensä keikalle kuin keikalle vahvistin, tarvittavat piuhat sekä efektit repussa ja skitta toisessa kädessä..
 
Olisi mukava kuulla onko kellään jo kokemuksia ZT Lunchboxista?
 
"Kun on saavuttanut osapuilleen kolmenkymmenenviiden vuoden iän, musiikille tapahtuu aina jotain kaameaa." - Steve Race
Jungleman
25.07.2010 17:35:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole kokemuksia, mutta kovasti minuakin kiinnostaisi kuulla omakohtaisia arvioita. Etenkin keikkaolosuhteista...
 
Ei se ole vika. Se on ominaisuus.
Romantikkoitkijät #1
jukpel
29.07.2010 23:10:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Posti toi tänään vihdoinkin ZT Lunchboxin. Pikaiset ensitestit iltapäivän helteessä, josta tähän muutamat kommentit. Vahvistin on tosiaan hämmästyttävän pieni. Laitteen kotelo on erittäin jykevää tekoa, eikä pienestä koosta huolimatta siitä synny lelumaista vaikutelmaa. Runko on vankkaa mdf-levyä, edessä on paksuhko metalliverkko ja säätönappulat ovat jämäkät. Kotelon alla on neljä kumitassua, jotka pitävän laitteen paikallaan. Kaiutin on 6,5 ZT:n oma customkaiutin. Tehoa luvataan peräti 200w. Kotelo on suljettu. Takaa löytyy liitäntä lisäkaiuttimelle (kombon oman kaiuttimen voi kytkeä tarvitaessa kytkimellä pois), kuulokeliitäntä omalla volapotikalla sekä aux in-liitäntä.
 
Nopeilla ensikokeiluilla totesin, että perussoundi on terve ja ääntä lähtee tarvittaessa todella paljon! Paksut kumitassut ovat tarpeen, muuten laite varmasti liikkuisi yli kolmen kilon painostaan huolimatta lattialla. Gain kello kolmessa ja vaikka volaa avaa reilusti, vahvistin ei juurikaan säröydy. Gainia lisäämällä ei soundi mene vieläkään pahasti ruvelle. Säröt pitää näköjään hakea purkeista ja pedaalit tuntuvat toimivan hyvän puhtaan soundin päälle hienosti. Tone on yksinkertainen: lisäämällä soundi kirkastuu, vähentämällä tummenee. Soundia saa muokattua vielä hieman lisää hieman hämärästi nimetyllä ambience-säädöllä. Ko. potikka simuloi suljettu-/avoinkoteloa -soundeja. Sen käyttöä täytyy vielä hieman opetella.
 
Vaikka kaiutin on pieni, se toimii erinomaisesti. Mitään megabassoja on turha odottaa, alakeskialueet leikkaavat hienosti ja yläpäätä löytyy tarvittaessa riittävästi. Testasin ZT:tä myös lisäkaiuttimella (Framus 2x 12), jolloin myös alapäätä tulee mukaan paljon. Vahvistimen oman kaiuttimen voi kytkeä pois kytkimellä, joten soundivaihtoehtoja kyllä löytyy reilusti.
 
Huomenna ois klubi-keikka 200 henkeä vetävässä salissa. Ehkä pitää uskaltaa testata lavalla? Palaan asiaan miten laite taipuu live-tilanteessa.
 
Testasin vahvistinta seuraavilla kitaroilla (mikeillä): ESP tele (DiMarzio Twang King), Fender Classic Player 60-strato (Fenderin omat 69-mikit) sekä Ibanez AF 105-jazzboksi (Iban omat Super 58-mikit).
 
"Kun on saavuttanut osapuilleen kolmenkymmenenviiden vuoden iän, musiikille tapahtuu aina jotain kaameaa." - Steve Race
jukpel
04.08.2010 20:58:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaksi keikkaa takana nyt ZT:llä. Ekalla keikalla vedin ilman PA-mikitystä ja tehot riittivät hienosti. Sali tupaten täynnä porukkaa. Kitaran ja styrkkarin välissä oli Pocket POD tuomassa hieman lisää ilmaa, reverbiä ja alapäätä soittoon. Olen kyllä vakuuttunut, että efektejä irtopurkkeina tai multihärpäkkeitä tämä vahvistin vaatii. Soundi on siis ok ilman niitäkin, mutta jokin soundielementti jää muuten puuttumaan, jos mausteet eivät ole mukana. Ekan keikan soitin siis ilman PA-mikitystä. Gain ja Volume olivat noin klo kahdessa kumpikin. Perussoundi telen yksikelaisilla oli edelleen clean. Toisen kitaristin hommaksi jäi siis hoitaa paksummat botnet, kun omat soundit eivät ihan sinne saakka riittäneet.
 
Toiselle keikalle otin mukaan Framuksen 2x12" kaapin alle ja kytkin ZT:n oman kaiuttimen pois päältä. Edelleen mukana oli Pocket POD. Soundi oli tiukka (Framuksen kaapissa oli takalevy kiinni) ja erotteleva. Alapäätä löytyi tarvittaessa enemmänkin kuin tarpeeksi, joten ZT:n Tonea tuli avattua edellistä keikkaa enemmän.
 
Näiden kahden keikan perusteella olen vakuuttunut, että ZT on erinomainen omaan käyttööni niin pieniin ja keskisuuriin stageihin joko yksikseen, lisäkaapilla tai PA:han mikitettynä. ZT:n pieni koko jaksaa edelleen ihmetyttää niin itseäni kuin bändikavereitani. Seuraavalle keikalle lähden skitta kädessä ja vahvistin sekä muut tarvikkeet repussa, sehän oli alkuperäinen ajatuksenikin (ikuiseen kamojen roudaamiseen kyllästyneenä).
 
Muistaakseni Gallien Krügerilla oli aikoinaan vähän samantapainen tuote, kuin tämä ZT. Metallirunkoinen kaksikaiuttiminen combo, jos oikein muistan. Niitä GK:n skittastyrkkareita ei ole enää ilm. ollut valmistuksessa eikä niitä ole torillakaan näkynyt.
Ehkäpä täytyy vielä hankkia toinenkin ZT ja testata hommaa stereona? Hinta ei ainakaan näissä ole este.
Onkohan kellään muulla kokemusta ZT Lunchboxsta? Olisi mukava kuulla kommentteja.
 
"Kun on saavuttanut osapuilleen kolmenkymmenenviiden vuoden iän, musiikille tapahtuu aina jotain kaameaa." - Steve Race
HTMono
04.08.2010 21:10:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oho, näyttää muuten törkeän siistiltä! Ja youtuben klippien perusteella aika hyvän kuuloinen vehje.
 
Onko kukaan kokeillut syökö tuo fuzzeja ja delay-pedaaleja kuinka hyvin?
 
Fake Noir --- If somebody thinks they're a hedgehog, presumably you just give 'em a mirror and a few pictures of hedgehogs and tell them to sort it out for themselves.
rokki-ryde
20.04.2011 15:31:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko muuten kukaan testannut tän isoveljeä,zt the clubia?
 
teemu-t-k
24.04.2011 13:34:52 (muokattu 24.04.2011 13:48:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

200 watin ulostuloteho on kyllä aika lailla liioittelua, minkä myöntää itse tuon härvelin suunnittelijakin. Todellinen "continuous average" teho on pikemminkin jotain luokkaa 60-wattia ja noi mainitut sitä korkeammat lukemat on sitten kaikenmaailman piikkitehoja tai "music power" tehoja, yms. mainoskikkoja joilla saadaan aikaiseksi seksikkään isoja lukuja.
 
Ainakin ekoissa versioissa noista vahvistimista tyyppivikana on myös ollut ylikuumenenminen mitä en ihmettele yhtään: Pääteaste ei ole ns. Class-D tyyppiä joten hyötysuhde on aika mitäänsanomaton. Vertailepa tota vahvistinta vähän vaikka tyypilliseen 60-wattiseen kotistereopakettiin ja katsopa mikä ero on esimerkiksi virtamuuntajan koossa, jäähdytyksessä yms. Tossa laitteessa on ulostulotehoon nähden todella pikkuinen muuntaja ja sen lisäksi 60-wattinen päätevahvistin on tungettu pienen metallisen boksin sisään missä ei ole minkäänsortin tuuletusreikiä. Jäähdytysratkaisuna toimii laitteen metallinen takalevy joka on huomattavasti surkeampi ratkaisu lämmönvaihdon kannalta kuin normaali jäähdytyssiilli. Olen lukenut useimpien käyttäjien polttaneen sormensa tohon takalevyyn mikä yksinkertaisesti merkitsee jo liian kuumia lämpötiloja puolijohteille.
 
Itselle jää jotenkin tosta väkisinkin mieleen sama vaikutelma kuin tietokoneiden saippuarasia aktiivikaiuttimista joille ilmoitetaan sitten hillittömiä 200-watin tehoja. Ehkei kuitenkaan. Kivalta se kuulostaa, mutta muutoin ei kyllä oikein vakuuta.
 
Muistaakseni Gallien Krügerilla oli aikoinaan vähän samantapainen tuote, kuin tämä ZT
Vähän joo, muttei ehkä kuitenkaan. Kyseessä oli siis 250ML, eli 2x50W sterovahvistin hakkuriteholähteellä ja kunnon jäähdytyksellä. Kotelo oli tosiaan metallinen ja kaiuttimina pari kuuden tuuman elementtiä. Ominaisuuksina oli kunnon särökanava, laadukkaat ja monipuoliset äänenvärin säätimet, chorus, yms. Soundia sitten kuultiinkin esmes lukuisilla Rush:in albumeilla tai vaikkapa parilla Iron Maiden albumilla 80-luvun puoliväliltä. Käytännössä toi vahvistin oli Marsujen ohella aikalailla määrittämässä mitä oli kasari high-gain soundi joten en ehkä rupeis äkkiseltään laittaan ZT:n eväslaatikkoa samalle viivalle. Ironista kyllä, tommasin G-K:n vahvistimen saattaa kuitenkin löytää käytettynä jopa halvemmalla.
 
artal
24.04.2011 21:25:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällainen on nyt ollut sekä treeniksellä että kotona käytössä nelisen kuukautta, ja on se aika vakuuttava peli hintaansa ja kokoonsa nähden. Ääni riittää helposti treeniksellä rumpalin kanssa. Olen käyttänyt Lunchboxia sekä Kochin 2x12 kaapin kanssa että yksinään ja molemmilla tavoilla se toimii. Kaapin kanssa saa sen pikkukajarin takia väkisinkin puuttuvan alapään mukaan, mutta ääni on kyllä yllättävän "iso" yksinäänkin.
 
Mitä tuohon kuumenemiseen tulee, niin kyllähän boksi lämpenee, mutta en ainakaan itse ole sellaisella kolmen tunnin treenissoitolla saanut niin kuumaksi, että olisin sormiani polttanut. En kyllä osaa sanoa olenko mennyt heti soiton loputtua lääppimään takalevyä vai onko se ehtinyt jäähtyä.
 
Parhaana meriittinä on kuitenkin mielestäni se, että vielä en taida olla törmännyt yhteenkään mielipiteeseen jossa boksilla itse asiassa soittanut henkilö olisi sitä moittinut. Hieno ja soittajan arkea helpottava kapine, vaikken ihan ainoaksi vahvarikseni aio jättää.
 
phiit
29.03.2012 12:59:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huom! Olet kirjoittamassa yli 339 päivää vanhaan ketjuun!
 
Ei voi minkään, saanen kuitenkin nostaa ketjun sillä nyt on tullu pari keikkaakin jo vedettyä tällä vahvistimella ja perkele, tää vaan toimii aivan mahtavasti. Syö pedaaleita aamupalaks ja soundi aina hyvä ja ääntä lähtee oikeasti sen verran kun tarvii. Tietty vahvistin mikitetty, mutta soundi toimii.
 
Eipä enää tarvitse jalkaa murtaa vahvistimen saattelemana :)
 
Pakko ostaa toinen mokoma..
 
http://www.king-weird.com http://www.facebook.com/kingweird http://maihinnousu.net/a/1462
Jakki
29.03.2012 13:22:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minäkin olen moisella laatikolla muutaman keikan heittänyt, tosin liitettynä ZT-lisäkaappiin. PA:han se kytkettiin ulostulon kautta ....toimii kyllä ja saa PA:sta mukavaa lisäpotkua !
 
phiit
29.03.2012 13:30:51 (muokattu 29.03.2012 13:42:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jakki: Minäkin olen moisella laatikolla muutaman keikan heittänyt, tosin liitettynä ZT-lisäkaappiin. PA:han se kytkettiin ulostulon kautta ....toimii kyllä ja saa PA:sta mukavaa lisäpotkua !
 
Oon kanssa harkinnu tuota lisäkaappia, mutta ei nyt ole ollu varsinaisesti tarvetta ja olisi vain lisäkannettavaa. Tuo ZT oma laukku kun on kätevä :)
 
Ite lähdin vielä mikittämisen sijaan sille linjalle että otan tuosta kaiutinulostulosta signaalin kaiutinmallinnos DI purkkiin ja siitä suoraan linjaan. Varmistin asian ZT:ltä ettei haittaa vaikkei ulostulossa ole kuormaa niin sanoivat ettei ongelmaa vahvistimen puolesta, se hanskaa kyllä homman :)
 
http://www.king-weird.com http://www.facebook.com/kingweird http://maihinnousu.net/a/1462
Jakki
29.03.2012 14:23:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tommonen kova lentolaukku on aika hyvä boxi ZT lunchbox + lisäkaappi yhdistelmälle. Mahtuvat sinne molemmat sisään ja tilaa jää vielä piuhoille ym. Helppo roudata ku vetää kahvasta perässään .....
 
artal
29.03.2012 19:23:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkos kukaan kokeillut tuota ZT Ghostia tai Acoustic Lunchboxia?
 
Ghostin pitäisi olla rokimpi ja pienempitehoinen painos Lunchboxista, mutta se on vissiin jäämässä jo poiskin ja korvautumassa Lunchbox Juniorilla (tulossa oleva malli), joka on vielä pienempi kuin Lunchbox.
 
ZT:n sivuilta bongasin, että ovat vissiin julkaisemassa myös säröpedaalia. Olisikohan tuo Lunchboxille suunniteltu, siitä kun ei itsestään isompia säröjä saa? Tosin se syö kyllä hyvin melkein mitä vain pedaaleita. Extortion Pedal - Expressive Distortion näkyisi olevan ja "coming soon".
 
phiit
29.03.2012 22:41:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

artal: Onkos kukaan kokeillut tuota ZT Ghostia tai Acoustic Lunchboxia?
 
Ghostin pitäisi olla rokimpi ja pienempitehoinen painos Lunchboxista, mutta se on vissiin jäämässä jo poiskin ja korvautumassa Lunchbox Juniorilla (tulossa oleva malli), joka on vielä pienempi kuin Lunchbox.
 
ZT:n sivuilta bongasin, että ovat vissiin julkaisemassa myös säröpedaalia. Olisikohan tuo Lunchboxille suunniteltu, siitä kun ei itsestään isompia säröjä saa? Tosin se syö kyllä hyvin melkein mitä vain pedaaleita. Extortion Pedal - Expressive Distortion näkyisi olevan ja "coming soon".

 
En ole nähny missään edes myytävän tuota Ghostia.. Ja itse Lunchboxhan on "rock" ;) tuliko tuo edes koskaan markkinoille asti?
 
Itteäni kiinnostaa enempi mikä tuo tuleva pedal expander oikein on??
 
http://www.king-weird.com http://www.facebook.com/kingweird http://www.maihinnousu.net/a/1462
artal
30.03.2012 15:58:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: En ole nähny missään edes myytävän tuota Ghostia.. Ja itse Lunchboxhan on "rock" ;) tuliko tuo edes koskaan markkinoille asti?
 
Itteäni kiinnostaa enempi mikä tuo tuleva pedal expander oikein on??

 
Onhan Ghost t-kaupan listoilla ainakin. Hyvä poiminta tuo Expander. Sen verran innovatiivisen oloinen firma tuo ZT, että voi olla mitä vain tulossa :-)
 
phiit
30.03.2012 16:02:10 (muokattu 30.03.2012 16:02:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

artal: Onhan Ghost t-kaupan listoilla ainakin. Hyvä poiminta tuo Expander. Sen verran innovatiivisen oloinen firma tuo ZT, että voi olla mitä vain tulossa :-)
 
no niinpä onki, menny vähä ohi..
 
joo tää on jännä firma että ihan oikeasti odottaa mitä tulee seuraavaks :)
 
http://www.king-weird.com http://www.facebook.com/kingweird http://www.maihinnousu.net/a/1462
artal
30.03.2012 22:41:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: no niinpä onki, menny vähä ohi..
 
joo tää on jännä firma että ihan oikeasti odottaa mitä tulee seuraavaks :)

 
Koetin tuosta NAMM-esitteestä tihrustaa, ja Pedal Expanderin idea näyttäisi olevan jonkinlainen loopperin yhdistäminen esivahvistimeen, eli eri pedaaleita voi yhdistellä ja vahvistaa niiden signaalia.
 
"Take Your Favorite Pedals Into New Realms
A new type of pedal-based processor.
Connects to your favorite pedals to take them farther.
Adds new life to your rig while keeping its personality.
Fully adjustable from subtle touch up to extreme exaggeration.
Pro grade analog preamp section and clean, neutral circuitry."
 
phiit
01.04.2012 11:41:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

artal: Koetin tuosta NAMM-esitteestä tihrustaa, ja Pedal Expanderin idea näyttäisi olevan jonkinlainen loopperin yhdistäminen esivahvistimeen, eli eri pedaaleita voi yhdistellä ja vahvistaa niiden signaalia.
 
"Take Your Favorite Pedals Into New Realms
A new type of pedal-based processor.
Connects to your favorite pedals to take them farther.
Adds new life to your rig while keeping its personality.
Fully adjustable from subtle touch up to extreme exaggeration.
Pro grade analog preamp section and clean, neutral circuitry."

 
hmm.. kertoo paljon muttei kuitenkaan mitään :) no pitää odotella vielä..
 
http://www.king-weird.com http://www.facebook.com/kingweird http://www.maihinnousu.net/a/1462
oksatboys
09.01.2013 21:51:27 (muokattu 09.01.2013 21:53:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kellään valistunutta arvausta lunchboxin ja lunchbox acousticin eroista päätasteen ja kaiuttimen suhteen? Kiinnostais acoustic, mutta hinta on melko suolainen ja ihan kivasti vois toimia, jos laittais akkarille tarkoitetun etusen kautta luncboksin auxiin. Noita etusia kun mulla on pari ja hintaero on kuitenkin ihan merkittävä eri mallien välillä.
 
E. ZT:n sivuilla sanotaan kummassakin vahvistimessa olevan "200W Class A/B Power Amplifier" ja "Custom Ultra-High Performance 6.5 Speaker", eli eiköhän noi samanlaisia ole.
 
"Tää on nyt nykyaikaa nääs eikä näissä hommissa pärjää enää poljettavan urkuharmoonin ja itsetehdyn lipputankoon ripustetun torvikaiuttimen yhdistelmällä." -LHU
oksatboys
28.06.2013 18:41:45 (muokattu 28.06.2013 18:42:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin ostin viimein eväslaatikon. Hyvältä vaikuttaa, mutta aika kovasti tää kohisee. Kohina alkaa jo kun masteri on kello 11, gainilla ei ole juuri vaikutusta kohinaan. Kohiseeko muillakin vai onko mulle sattunut maanantaikappale?
 
"Itseasiassa Bugeran tunnus on BE. Bugera kertoo määritelmän mukaan laitteen ongelmien (Bug) määrän ajanjaksossa (Era)." - mattim
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti