Muusikoiden.net
25.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Missä vika tällä kertaa? (Häiriöäänet, huminat ja muut töhnät)
1
Guitar_Miller
19.07.2010 13:05:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo. Kitaraa soitellessa alkoit tulla kauheata humina särön kanssa. (Etenkin BOSS Metal Zone MT-2:N kanssa) ja pedaleja kun laitaa lisää niin voimistuu. Kun soitaa Cleanilla niin teitenkään sitä ei sillon kuullu.. No ajattelimpa, että vika voisi olla piuhoissa, koska niissä se vika yleensä on. Niin menimpä kauppaan ja ostin uudet pihuhat pöytään. Mutta edelleenkin humisi ja nyt jo niin pahasti että humina on kovempi mitä itse skebasta tuleva musiikki.. Voisiko vika olla minun 9V muuntajassa, vaikka ihmettelen miten se nyt voisi ääneen vaikuttaa, mutta kumminkin..? Voiko joku auttaa?
 
Pluto
19.07.2010 13:09:48 (muokattu 19.07.2010 13:10:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokeilepa ensin sitä Metal Zonea patterilla, selviää muuntajan mahdollinen osuus.
 
Jos "humina on kovempi kuin skebasta tuleva musiikki", niin jossain mättää.
 
Dillon, you son of a bitch!
Terry Pantheras
19.07.2010 13:52:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuuletko mahdollisesti muitakin ääniä kuin huminaa ja skebasta tulevaa musiikkia? ;)
 
Huonot vitsit sikseen - haiskahtaa jonkin sortin oikkarilta, joka vois löytyä pedaalista, esim. jakkien kytkennöistä. Ehkä. Mutta patterin kautta testiin kuten mainittua.
 
MASTEROID ~~ stonerdoomin westlife ~~
JuSu
19.07.2010 14:03:19 (muokattu 19.07.2010 14:04:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Guitar_Miller: Voisiko vika olla minun 9V muuntajassa, vaikka ihmettelen miten se nyt voisi ääneen vaikuttaa, mutta kumminkin..? Voiko joku auttaa?
 
Huonolaatuinen muuntaja on varsin yleinen syy häiriöille. Lisäksi, jotkut pedaalit eivät vaan tykkää olla samassa virtapiirissä (termi?) toistensa kanssa, vaan aiheuttavat häiriötä.
 
Asia korjaantuu laadukkaalla virtalähteellä, jossa on eristetyt (isolated) lähdöt, tai ainakin pari eristettyä ryhmää, jotta mahdolliset ongelmaparit saadaan eristettyä toisistaan.
 
Esim. Voodoo Lab Pedal Power II on hyvä, tai lähes sama laite on BBE Supa Charger.
 
Kuten jo neuvottiinkin, kannattaa testata pattereilla ensin. Jos hurinat vähenevät, on vika virtalähteessä (tosin muitakin häiriölähteitä voi sen lisäksi olla). Mikä virtalähde sulla nyt on käytössä?
 
JuSu
 
'aristoteles666: soundi joko paranee tai ei.'
darrell
20.07.2010 00:00:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Loistevaloja yms. lähistöllä?
 
Antaa kaikkien kitaroiden soida. Kielten värähtely yleinen ja yhtäläinen.
jumara
20.07.2010 00:24:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sulla lienee yksi muuntaja ja sen perässä daisy chain eli "virranjakajapiuha"? Samansuuntaisesti kuin aikaisempi kirjoittaja epäilen, että kaikki pedaalit eivät pidä daisy chainistä. Esim. Line6:n pienemmät pedaalit eivät tykkää jakaa virtaa muiden pedaalien kanssa, muistaakseni manuaalissakin mainittiin asiasta. Omassa EchoParkissani on aina oma virtalähde, muut ovat daisy chainissä.
 
Testaa mahdollinen epäsopivuus laittamalla speduihin patterit ja poista yhdestä spedusta kerrallaan virtapiuha (muista laittaa volumet nolliin tai standby päälle kun irrottelet/kytket takaisin...). Jos joku spedu näyttää aiheuttavan häiriön, poista se virranjakeluketjusta ja hanki ko. spedulle oma virtalähde/aja sitä jatkossa pattereilla.
 
En käytä rahojani amerikkalaisiin kitaroihin, kun japanilaisiakin saa.
Guitar_Miller
20.07.2010 17:41:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löysin tuolta jokun pienen BOSS:n 9v muuntajan ja joo! Vika oli muuntajassa, ja nyt ei oo mitään häiriöääniä, kun käytän tota toista. Tosin tossa on vaan yhdelle pedaalille piuha, joten laitoin siihen sen "virranjakajapiuhan" daisy chainin ja toistaiseksi ei oo tullu ongelmia.
 
JuSu
20.07.2010 22:48:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Guitar_Miller: Löysin tuolta jokun pienen BOSS:n 9v muuntajan ja joo! Vika oli muuntajassa, ja nyt ei oo mitään häiriöääniä, kun käytän tota toista. Tosin tossa on vaan yhdelle pedaalille piuha, joten laitoin siihen sen "virranjakajapiuhan" daisy chainin ja toistaiseksi ei oo tullu ongelmia.
 
Ok, hyvä juttu sitten!
 
Nyt vielä varmistat, että muuntajassa riittää mehua (siis virtaa eli niitä milliampeereita) tarpeeksi kaikille speduille. Alitehoinen virtalähde voi kärähtää ja/tai käräyttää ketjussa olevia pedaaleja.
 
JuSu
 
'aristoteles666: soundi joko paranee tai ei.'
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti