Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tallapalat ja virityskoneisto Stratoon
1
t_hautakivi
06.07.2010 10:29:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morjes,
 
90-luvun puolivälissä tehtyyn japsi-Stratoon pitäisi vaihtaa uudet tallapalat ja virityskoneisto, joka on tällä hetkellä mallia vintage. Pari vuotta sitten vaihdettu jumbo-nauhat, joten vintaget saa unohtaa. Tallapaloiksi paras vaihtoehto Graph Tech? Mitä mallia? Virityskoneistoksi paras mahdollinen, ehdotuksia?
 
-Tommi
 
p130
06.07.2010 10:51:50
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten nauhat ja virittimet liittyvät toisiinsa? ja mikä vika vanhoissa virittimissä on? Viritinongelma on yleensä tosiasiassa satulaongelma.
 
Modernit virittimet vaativat reikien suurentamista, eikä niistä nyt mitään mainittavaa hyötyä ole. Jos virittimet pitää joka tapauksessa vaihtaa, niin ottaisin Toneprosin modernisoidut Klusonit ( http://www.toneproskluson.com/models.html ), joko perusversio tai lukollinen. Tosin lukostakaan ei oikeasti ole muuta hyötyä kuin kieltenvaihdon nopeutuminen. Näitä "parempia" virittimiä ei löydy, erilaisia kylläkin.
 
Graph Techit ovat ihan jees, vähentävät kielten katkeilua. Perinnestraton peltitallapaloihin verrattuna soundi muuttuu hieman keskialuevoittoisemmaksi. Parempi vai huonompi, se riippuu sinun korvistasi. Ja oikea malli löytyy Graph Techin sivujen avulla.
 
Olen mieluummin yksin oikeassa kuin lauman kanssa väärässä.
t_hautakivi
06.07.2010 11:59:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eivät liity toisiinsa mitenkään; tarkoitin vaan, ettei tarvitse olla "vintage"-kamaa. Virityskoneisto on muuten toimiva, mutta tahdon vaihtaa malliin, jossa kieli viedään läpi, eikä työnnetä pohjaan, kuten nykyisessä. Kitara pitää hyvin vireen, mutta kammetessa tiputtaa e- ja H-kielten virettä - pitää tarkistaa, että satulan urat ovat puhtaat. Satula on vaihdettu ykköslaatuun nauhojenvaihdon yhteydessä pari vuotta sitten, samainen kitaranrakentaja sanoi aamulla, ettei satulanvaihto ole vielä tarpeellinen. Pitää nuo stratotallan säätöniksit etsiä tältä foorumilta, niistä kun on ollut monasti puhetta.
 
p130
06.07.2010 12:07:58
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

t_hautakivi: Eivät liity toisiinsa mitenkään; tarkoitin vaan, ettei tarvitse olla "vintage"-kamaa.
 
Selvä!
 
Virityskoneisto on muuten toimiva, mutta tahdon vaihtaa malliin, jossa kieli viedään läpi, eikä työnnetä pohjaan, kuten nykyisessä.
 
Sitten taitaa mennä modernien mallien puolelle, tai sitten lukkoversiot Klusoneista. Ne varmaan itse ottaisin tuohon, on se lukko toki kiva kielenvaihdossa ja auttaa se toki tavallaan vireen pidossakin vaikka edelleenkin väitän, että huolellisesti ja "oikein" laitetut kielet normivirittimessa eivät ole vireen suhteen yhtään huonommat.
 
Olen mieluummin yksin oikeassa kuin lauman kanssa väärässä.
t_hautakivi
06.07.2010 12:33:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset vastauksista, pitää tsekata lukolliset Klusonit, vaikuttavat olevan laatukamaa. Jos tuo kammen käyttö tulee ajankohtaiseksi, niin pitää etsiä ratkaisua muualta kuin virityskoneistosta. Satulan putsaus ja tallapalat/kielten ohjuri(?) vaihtoon, sitten säätämään. Kunhan saa vaan vanhaan keppiin uutta ilmettä ja fiilistä, niin pärjää taas hetken.
 
p130
06.07.2010 13:16:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

t_hautakivi: kielten ohjuri(?) vaihtoon, sitten säätämään.
 
Kielten ohjuriin se tosiaan voisi viittata, jos e ja h eivät tahdo pitää virettää. Graph Techillä on niitäkin.
 
Olen mieluummin yksin oikeassa kuin lauman kanssa väärässä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti