Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitarakamasuosituksia äänentoistofirman vuokrakalustoon
1 2 3 4
Sami_T
15.06.2010 16:54:29
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tere
 
Mulla on pienehkö äänentoistoalan yritys. Asiakasbändit ja -ohjelmatoimistot on kasvavissa määrin ruvennu kysymään pystyisinkö PA- ja valokamojen lisäksi toimittamaan backlinea.
 
Minä en tajua kitarakamoista yhtään mitään niin tarvisin vähän osviittaa.
 
Kyseessä on tyypillisesti sellainen tapaus että bändillä on monta keikkaa samana päivänä ja miehet ja kitarat kerkeää liikkumaan mutta täysi backline sitten enää välttämättä ei.
 
Bändit on lähinnä bilebändejä ja lisäksi pop- ja rock-bändejä.
 
Eli tarvis saada suosituksia mitä kitarakamoja ostan. Tavoitteena ei oo ostaa mitään ihan ykkösvehkeitä mutta pitäis olla sellaset vehkeet millä mahdollisimman moni kitaristi suostuu ilman isompaa kiukuttelua vetämään.
 
Mitään budjettia en oo tälle hommalle ajatellu, maksaa sen mitä maksaa. Mieluummin hyvä ja kallis (ja soittajalle mieluinen) vehje kuin se edullisempi vaihtoehto. 4x12" + nuppi on varmaan se kokoonpano millä mennään.
 
samitorvinen.blogspot.com
arppah8
15.06.2010 16:56:58
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitarapuolelle jotain perusputkiMarshallia, bassopuolelle Ampegia. Nää käy yleensä ihan kaikille. Tuttu pyörittää vastaavaa firmaa ja noilla valmistajilla ei mene kuulemma oikeastaan koskaan vikaan.
 
Status: Asiallinen mies, puhaltaa 1.37 promillea klo 7.30.
HTMono
15.06.2010 18:35:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arppah8: Kitarapuolelle jotain perusputkiMarshallia, bassopuolelle Ampegia. Nää käy yleensä ihan kaikille. Tuttu pyörittää vastaavaa firmaa ja noilla valmistajilla ei mene kuulemma oikeastaan koskaan vikaan.
 
Noinhan se menee. Uutena jos pitää ostaa niin joku JCM2000+1960A sekä Vox AC30 kelpaa melkein joka iikalle. Mitään "spesiaalia" ei tuollaiseen kannata ostaa, saati sitten liian monimutkaista.
 
Noista Ampegeista sitten joku SVT Classic tai joku hybridi taitaa olla aika vakiokamaa? En ole basisti niin en tiedä, monesti noita vaan näkee "talon kamoina".
 
Fake Noir --- If somebody thinks they're a hedgehog, presumably you just give 'em a mirror and a few pictures of hedgehogs and tell them to sort it out for themselves.
Antroid
15.06.2010 21:05:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Marsun JVM410 ja 1960A skittapuolelle ja Ampegin SVT Classic bassolle. Vaikka.
 
RekoS
15.06.2010 22:12:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laneyn GH50L vois myös olla sellanen perusvarma budjettiluokan vaihtoehto.
 
kimurantti1
15.06.2010 22:14:26 (muokattu 15.06.2010 22:33:40)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Perus bilekeikoissa menee musta melkein mikä vaan perus laadukas vahvistin. Soundin puolesta melkein kaikki yli tonnin laitteet kelpaa, harva noissa touhuissa oikeasti hifistelee, ainakaan jos on tiedossa että lainakamoilla pitää vetää. Mutta sellainen juttu olisi, että sen laitteen kannattaa olla mahdollisimman selkeä käyttää. Eli ei mieluiten sellaisia ominaisuuksia ja namiskoita, jotka "pitää tietää" osatakseen käyttää niitä. Esim. toi ehdotetun JVM:n jalkakytkin ohjelmoitavuudessaan voi olla sellainen. Toisaalta voihan sen valmiiksi ohjelmoida niin että jokaisella napilla on selkeästi vain yksi oma toimintonsa.
 
Siispä noi yksinkertaisemmat JVM:t voisi mennä, ehkä myös DSL. Kumpikaan ei musta ole soundiltaan ihmeellinen, mutta kuten sanoin, kyllä niillä cover keikan vetää kiroilematta kaikki muut paitsi tosi hifistit. Alla muutama mun mielestäni hyvä vaihtoehto. Olen itse kokeillut kaikkia noita. Toisten soundista itse diggaan enemmän kuin toisten, mutta kaikki on ihan ok, ja ennen kaikkea kaikkien käyttöliittymä on looginen ja helppo ilman mitään "jippoja", jotka saattaa sotkea jos laitteen näkee ekan kerran. Thomann-linkkejä laitoin siksi, että sieltä noi kaikki löytyy. Esimerkiksi Mesaa saa paljon halvemmalla täältä Suomesta ja Marshallia Briteistä.
 
Diezel Einstein: http://www.thomann.de/fi/diezel_einstein_50_head_el34.htm
EVH 5150 III: http://www.thomann.de/fi/evh_5150.htm
Marshall DSL100: http://www.thomann.de/fi/marshall_dsl100.htm
Marshall JVM210H: http://www.thomann.de/fi/marshall_jvm210h.htm
Mesa/Boogie Express 5:50: http://www.thomann.de/fi/mesa_boogie_express_550_head_medium.htm
Orange Rockerverb 100: http://www.thomann.de/fi/orange_rockerverb_100h_mkii.htm
 
Kannattaa myös huomioida että kaappi vaikuttaa soundiin tosi paljon, ja kaikki nupit ei todellakaan toimi hyvin kaikkien kaappien kanssa. Musta kuitenkin pääsääntöisesti on niin, että saman lafkan kaapilla ei voi mennä ainakaan metsään. Esimerkiksi Diezel, Mesa ja Orange ainakin vaativat vähän kirkas soundisen kaapin kuin noi Marshallit.
 
Parempiakin laitteita on musta olemassa, mutta on niillä sitten enemmän hintaakin, eikä sellaisen hankinta perus poppia/rokkia vetävän coverbändin käyttöön välttämättä ole tarpeellinen investointi.
 
Tota Voxin AC30:stä mä en kyllä komppaa, koska siinä on vain yksi kanava, ja ainakin mun kokemukseni perusteella se on aika nirso monienkin säröpurkkien suhteen. 90% tän päivän pop/rock-musasta on kuitenkin sellaista, että siinä pitäisi pystyä vaihtamaan puhtaan ja jonkin sortin särösoundin kanssa, joten olisi ihan hyvä jos vahvistimessa itsessään olisi jalkakytkimellä vaihdettava särökanava.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
dbasteroid
15.06.2010 22:23:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uutena jos pitää ostaa niin joku JCM2000+1960A sekä Vox AC30
 
Moi.
Komppausta tälle.
 
Kitarat vahvarit:
 
1. Isommat sekä äänekkäät rokkikeikat (eli perusrokkibaarit)
 
JCM2000+1960A (+keinokuorma) sekä Vox AC30, tai Vox:in korvaajaksi joku Fenderin putkinuppi + toinen kaappi, jota voisi käyttää myös tuon JCM:än alla jos tuo 1960A ei jostain syystä miellytä...
 
2. Pieniin keikkoihin (pikku, pikku baarit ym.)
 
Kaksi pikkukomboa/pikku nuppia edellä mainittujen kaappien kanssa käytettäväksi
Näistä varmaan jotkut muut tietävät paremmin?!?
 
3. Akustiselle kitaralle vahvistin
Tästäkään en tiedä tarkemmin. Kysy:
http://muusikoiden.net/keskustelu/threads.php?c=51
 
!Tämä voi olla todella tärkeä juttu, nykyään kun nykyään on tapana vetää noita Showcase-keikkoja akustisesti.!
 
3. Bassokamat
 
HUOM!
Älä vaan osta bassokamoiksi täysputkinuppia aluksi! kuten ehdotettu:
http://www.thomann.de/fi/ampeg_svt_cl_basstopteil.htm
Vaan vaikka:
http://www.thomann.de/fi/ampeg_svt7_pro_bass_head.htm
Koska:
 
1. Harva basisti on täysiputkinupilla soittanut---> eivät osaa käyttää, kuten pitäisi.---> Sinulle aiheutuu putkiremontteja usein---> Sun luotettavuus kärsii+ rahaa menee.
2. Vaikka SVT on soundiltaan parempi, niin tuo svt7 ajaa täysin asiansa.
 
Bassokaapiksi
esim. Ampegin 6x10, siksi koska siinä on nostokahvat sivuissa. Ei 8x10 koska siinä ei ole nostokahvoja.
 
Bassokamoista kannatta kuitenkin myös kysyä mnet:in bassokama puolelta
 
McNulty
15.06.2010 22:26:51
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyviä ehdotuksia täällä jo tullutkin. Kannan omat viissenttiset kekoon myös:
 
Nupiksi - Marshall DSL100 tai VintageModern 2466
(kummassakin perushyvä Marshall-soundi, lähtee AC/DC:t kuin myös tarvittaessa Zakk Wyldet yms.)
 
Kaapiksi - Marshall 1960AV tai 1960AX 4x12"
(molemmat toimii ylläolevien Marsun nuppien alla todella hyvin)
 
Combo - VOX AC30 ja/tai Fender Deluxe Reverb
(legendaarisia puhtaita soundeja... kelpaa niin rautalanka- kuin hevimiehillekin puhtaan soundin perustaksi.)
 
Näiden lisäksi voi bonuksena olla esim. Boss RE-20 Space Echo reverb/echo-laitteena. Miksei myös Ibanez TS-9 Tube Screamer boostina.
 
Bassopuolelle tosiaan Ampeg-osastoa. Toinen hyvä vaihtoehto on EBS, mutta Ampeg on varmempi valinta. Sen pitäisi kelvata niin jazzareille, kuin myös punkkareille ja heviörmyille (ja muille tältä väliltä). Kannattaa myös pitää mielessä mikitetyt kontrabassot, sillä moni rocka- ja psychobilly bändi käyttää moista. Vaffarin tulee toimia myös niillä.
 
end of this disease-ridden world
Hanok
16.06.2010 00:14:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sami_T:
Minä en tajua kitarakamoista yhtään mitään niin tarvisin vähän osviittaa.

 
Ihan vaan pohdintana asian liepeiltä: lähestulkoon kaikki pro-käyttöön tarkoitetut kitarakamat (ja bassopuolellakin ainakin se legendaarinen SVT) ovat putkivahvistimia. Putkivahvistimet tarvitsevat säännöllistä huoltoa Varsinkin vuokrakäytössä ne ovat melko kovan rääkin alaisena, joten putkia joutuu vaihtamaan kohtuullisen usein (esim pari kertaa vuodessa?). Esim. 100 W kitaranupin pääteputkisetti maksaa luokkaa 100 euroa + nuppi täytyy biasoida vaihdon yhteydessä, mistä aiheutuu kuluja joko tilattuna tai itse tehtynä työnä. Usein roudattaville kamoille kannattaa ehdottomasti hankkia kunnolliset kotelot, joihin myös kuluu jokunen satanen.
 
Backline-osastoon liittyy siis enemmän kuluja kuin pelkkä hankintahinta antaa ymmärtää. Lisäksi firman pitäisi tietysti pystyä takaamaan kamojen toimivuus keikoilla. Tässä auttaa kummasti jonkinmoinen asiantuntemus kamojen suhteen. Toisaalta - eivät ne sen kummempia laitteita ole kuin PA-vehkeetkään, joten kyllähän niihinkin voi perehtyä riittävässä määrin. Kannattaa vaan huolella laskea minkä verran niistä backline-kamoista täytyy laskuttaa että päästään voiton puolelle.
Miikathebest
16.06.2010 02:06:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Digitaalinen multimallintava voisi toimia hyvin. Yksissä kuorissa kaikki tarvittavat vahvistimet. Yleisössä kukaan ei kuitenkaan huomaa eroa.
Suurehkona miinuksena kuitenkin se, että ne voivat latistaa joidenkin soittajien fiiliksen.
 
Liikaa säröä!
JoKo
16.06.2010 02:33:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vuokrakäytössä kannattaa pitäytyä perusvehkeissä mitkä kaikki tuntee ja osaa käyttää ilman opastusta.
 
Vox AC30
Fender Twin Reverb
Marshallin (onkse nyt JCM vai mikä se perusmalli olikaan...) ja 4x12
 
Bassokamoina toimii vaikka Ampegin V4 tai SVT 8x10 kaapilla.
 
Antti1
16.06.2010 03:47:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miikathebest: Digitaalinen multimallintava voisi toimia hyvin.
 
Periaatteessa joo, käytännössä ei. Ongelmana on se, että porukka ei osaa todennäköisesti lennosta noita käyttää.
 
"Jazz is just a series of mistakes without the 'oops'" - Nigel Tufnel
käsi
16.06.2010 08:24:09
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuo backline vuokraaminen ei taida olla kovinkaan kannattavaa bisnestä. Kuluja on paljon, varsinkin jatkuvan huoltamisen takia. Lisäksi tarvitset varakamat, jotta et olisi kusessa jos jokin kamoista ei toimikkaan. Ehkä sellainen pieni lisuke ne voi olla perus pa-kamojen vuokrauksen ohella, mutta kallikksi tulee ja käyttöaste voi olla vuositasolla kuitenkin aika alhainen
 
treenaaminen on turhaa, katotaan sitten iltamissa
nannne
16.06.2010 08:47:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

käsi: tuo backline vuokraaminen ei taida olla kovinkaan kannattavaa bisnestä. Kuluja on paljon, varsinkin jatkuvan huoltamisen takia. Lisäksi tarvitset varakamat, jotta et olisi kusessa jos jokin kamoista ei toimikkaan. Ehkä sellainen pieni lisuke ne voi olla perus pa-kamojen vuokrauksen ohella, mutta kallikksi tulee ja käyttöaste voi olla vuositasolla kuitenkin aika alhainen
 
Pari Peaveyn classic:ia tai HK:n edition tubea. Aika edullisesti saa parin haalittua. Vara mööpeli kai on kuitenkin löydyttävä jos vahvistin tuhahtaa? Kai noista tehoakin löytys, luulis.
 
käsi
16.06.2010 10:56:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nannne: Pari Peaveyn classic:ia tai HK:n edition tubea. Aika edullisesti saa parin haalittua. Vara mööpeli kai on kuitenkin löydyttävä jos vahvistin tuhahtaa? Kai noista tehoakin löytys, luulis.
 
+ pari kaappia, 4x12 kokosia. mutta silti, jos niille ei ole kovasti käyttöä alkavat ne helposti tekemään firmalle tappiota. Asiaa kannattaa tutkia tarkasti. Asiassa on sitten sellainenkin puoli, että jos mainostaa backline rentalia, on siityä jonkin verran sitä kamaa olla, koska ei oota myyminen ei tee firman maineelle hyvää pitemmän päälle.
 
entä vaaditaanko tuohon sitten mm, rumpusettiä. vai riittääkö vain basso ja kitara kamat.
 
kyllä tuossa mahdollisuus on bisneksellekkin varmasti. Ilmeisesti jonkin verran kyselyitä ko yrittäjälle on tullut asiasta, eli hyvinkin saattaisi päästä plussalle.
 
treenaaminen on turhaa, katotaan sitten iltamissa
fox
16.06.2010 11:13:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nannne: Pari Peaveyn classic:ia tai HK:n edition tubea. Aika edullisesti saa parin haalittua. Vara mööpeli kai on kuitenkin löydyttävä jos vahvistin tuhahtaa? Kai noista tehoakin löytys, luulis.
 
Täällä on näköjään lähdetty lähestymistavalla "omien mieltymysten ja hifistelyn pohjalta mennään" liikkeelle. Aloittajan kannattaa kyllä harkita parikin kertaa, miltä pohjalta ollaan liikenteessä. Hankitaanko esim. sellaset skittakamat (lähinnä vahvarit) ettei "vaativien soittajien fiilis latistu", ja otetaan tietoinen riski, että huoltokulut tulee olemaan jonkinmoiset, vai lähdetäänkö kunnon rental-meiningillä liikkeelle, ja panostetaan kestävyyteen ja mahdollisimman pieniin ylläpitokuluihin. Nimittäin vuokravehkeet optimaalisesti on "pomminkestäviä ja tusinakäyttäjän hallittavissa" sekä tietysti muutenkin käyttövarmoja, kaikki muu esim. loistava soundi, mitä sillä sitten tarkoitettaneenkaan, on plussaa.
 
Mitä tulee tuohon kommenttiin "edullisesti hankittavissa" - eihän sillä suinkaan tarkoiteta, että ne vahvistimet olis jotain second-hand kamaa? Moisten hommaaminen vuokrafirmalle ei tule halvaksi, koska ihan ensittäin ne pitäisi huollattaa..
Tää säie tosin käsittelee otsikon mukaan kitarakamoja, mutta jos on tarkoitus täyttä backlinea vuokrata, täytyy tosiaan olla myös basso- ja mielellään myös kosketinsoitinvahvistus rivissä. Mikäli tarkoituksena olisi vuokrata "koko paketti" niin sitten joku peruspöntöllinen rumpusatsikin ehkä.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
LaMotta
16.06.2010 11:19:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fender 65 Deluxe Reverb on hyväsoundinen ja kevyt combo. Ääni tälle.
 
VOX - That's it.
JoKo
16.06.2010 11:34:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hankitaanko esim. sellaset skittakamat (lähinnä vahvarit) ettei "vaativien soittajien fiilis latistu", ja otetaan tietoinen riski, että huoltokulut tulee olemaan jonkinmoiset, vai lähdetäänkö kunnon rental-meiningillä liikkeelle, ja panostetaan kestävyyteen ja mahdollisimman pieniin ylläpitokuluihin.Nimittäin vuokravehkeet optimaalisesti on "pomminkestäviä ja tusinakäyttäjän hallittavissa" sekä tietysti muutenkin käyttövarmoja, kaikki muu esim. loistava soundi, mitä sillä sitten tarkoitettaneenkaan, on plussaa.
 
Luulisin että suurin, tai ainakin varteenotettava asiakaskunta vuokravehkeille ovat festivaalit sekä ulkomailta/kaukaa tulevat bändit jotka eivät syystä tai toisesta voi tuoda omaa backlinea mukanaan. Ne skobet kannattaa valita niin että ne kelpaavat varmasti suurimmalle osalle, vaativillekin.
 
fox
16.06.2010 11:52:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JoKo: Luulisin että suurin, tai ainakin varteenotettava asiakaskunta vuokravehkeille ovat festivaalit sekä ulkomailta/kaukaa tulevat bändit jotka eivät syystä tai toisesta voi tuoda omaa backlinea mukanaan. Ne skobet kannattaa valita niin että ne kelpaavat varmasti suurimmalle osalle, vaativillekin.
 
Tätäpä en kiistä, vaan: onko aloittaja heti lähdössä "isojen toimijoitten" apajille kilpailemaan, vähä epäilen? =) Ehkä alkumeininkinä olisi vaan "kokeks" tarjota jotain ihan perus-rojua pienemmällä pohjalla..
Tietty jos noin, niin sitten täytyy palettia laajentaa: Joku JC 120 -kombo olis hyvä, ja ehkä joku Matchlessin kombo. Niitten perus-nuppien lisäksi, jos tulee niitä vaativiakin asiakkaita. Saattaa kyllä olla, että isomman aikaa nuo esimerkki-kombot sitten kerää pölyä varastossa ja rasittavat tasetta, mutta onhan sitten olemassa, jos...
 
Eheis, minun mielestä aloitusvaiheessa ehdottomasti kannattaa satsata varmatoimiseen, aika lailla huoltovapaaseen ja monipuoliseen vahvistin-arsenaaliin. Jos homma lähtee toimimaan, niin sitten voi ryhtyä noita "custom-toiveitakin" toteuttamaan, kuitenkin terveen liiketoiminnan rajoissa, vaikka sitte oliskin niitä "soittajan fiiliksen latistumisia" edessä. Totta kai joku huippu-putkari sen soittajan toiveissa voi olla, mutta mitäpäs, jos onkin pääteputket vaihtokunnossa?? Tai jotain muuta vastaavaa, vaikka "epähuomiossa" ajettu ilman kuormaa? =)
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
0101978
16.06.2010 11:55:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jepjep.
 
Itse olen aina ollut otettu jos talossa on joku simppeli putkikone ollut. Esim Levin hulluporo-areenalla on basisteille Ampegin rantasauna, ja pari Vox AC30stä. Joskus siellä taisi olla myös Fenderin Twin.
Syynä tuolla on se että lähes kaikki bändit tulee ja menee sinne lentäen. Mitään erikoista en lähtisi ostelemaan. Piuhat, pedaalit, yms pitäisi tulla soittajilta itseltään.
Soittimet ja pedalboardit kun on helppo ja nopea saada mukaan jos on samana päivänä pari keikkaa. Tosin kyllä joku combokin liikkuu nopeast (muiden kamojen ehessa)i jos vain ottaa sen roudaamisen asiakseen.
 
Jotain perus koneita kun on niin varmasti kelpaa kaikille. Eli ei digilaittteita.
 
Les Paulin varastaminen vituttaa niin että vieterit lentelee päästä!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti