Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vahvistimesta "hetkellisesti" hävisi ääni?
1
Stone
12.06.2010 10:40:10 (muokattu 12.06.2010 10:49:34)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä eli vahvistimesta (blues junior) katosi aluksi ääni tyystin kesken soiton. Kitaran ja vahvistimen välissä on myös efektilauta. Vaihdoin aluksi toisen johdon kitaran + efektilaudan väliin..ei auttanut. Seuraavaksi vaihdoin toiseen kitaraan..ei vieläkään parannusta. Kokeilin piruuttani säätää vahvistimen volumea..nyt heräsi taas henkiin. Ajattelin aluksi, että ehkä joku putki menossa, kun taas kesken soiton volume droppasi hieman alas, mutta palautui melkein heti normaaliksi. Sitten tapahtui seuraavaa: laitoin laudasta tremolon päälle (ledvalo päällä), niin vahvari pimeäksi..no polkaisin off/on kytkimen päälle uudestaan ja taas kaikki pelaa. Eli voisiko olla tremolon kytkin "sökönä", että se katkoo vahvarista volumet vaikkei olisi päälläkään vai olisiko ollut joku putki, joka sattui vaan temppuilemaan juuri silloin kun painoin tremolon päälle? On tietysti vielä efektilaudan+vahvarin välinen piuha, jota en ole vaihtanut (voinee sekin pätkiä). Ei tässä onneksi mistään katastrofista ole kysymys kun kotona soittelin, mutta onhan tuollainen vika paikallistettava. Pääteputket olen uusinut n. 4 v. sitten ja etuasteputket suht'tuoreita paitsi V1:ssa GE nos 5751, joka ehkä jostain 60-luvulta..mitä epäilisitte?
 
"Musiikissa ei ole kyse varman päälle soittamisesta. Tämä musiikki on kaunista mokailua. -Keith Richards"
Väsykäsi
12.06.2010 10:47:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stone: Kyllä eli vahvistimesta (blues junior) katosi aluksi ääni tyystin kesken soiton. Kitaran ja vahvistimen välissä on myös efektilauta. Vaihdoin aluksi toisen johdon kitaran + efektilaudan väliin..ei auttanut. Seuraavaksi vaihdoin toiseen kitaraan..ei vieläkään parannusta. Kokeilin piruuttani säätää vahvistimen volumea..nyt heräsi taas henkiin. Ajattelin aluksi, että ehkä joku putki menossa, kun taas kesken soiton volume droppasi hieman alas, mutta palautui melkein heti normaaliksi. Sitten tapahtui seuraavaa: laitoin laudasta tremolon päälle (ledvalo päällä), niin vahvari pimeäksi..no polkaisin off/on kytkimen päälle uudestaan ja taas kaikki pelaa. Eli voisiko olla tremolon kytkin "sökönä", että se katkoo vahvarista volumet vaikkei olisi päälläkään vai olisiko ollut joku putki, joka sattui vaan temppuilemaan juuri silloin kun painoin tremolon päälle? On tietysti vielä efektilaudan+vahvarin välinen piuha, jota en ole vaihtanut (voinee sekin pätkiä). Ei tässä onneksi mistään katastrofista ole kysymys kun kotona soittelin, mutta onhan tuollainen vika paikallistettava..mitä epäilisitte?
 
Kokeile ensin niin että vahvarissa ei ole mitään jalkakytkimiä kiinni ja ilman spedulautaa. Jos nyt ei ilmene ongelmia vika ei ole vahvarissa, jos ongelmia ilmenee vika on vahvarissa vahvarissa.
 
Miten käy Oivan lihapiirakoiden jos karhu piripäissään nakkelee vaseliinia pitkin gröööööölantia jaettikyrpae heiluem? -Räbbänä
Stone
12.06.2010 16:46:25
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Väsykäsi: Kokeile ensin niin että vahvarissa ei ole mitään jalkakytkimiä kiinni ja ilman spedulautaa. Jos nyt ei ilmene ongelmia vika ei ole vahvarissa, jos ongelmia ilmenee vika on vahvarissa vahvarissa.
 
Testailin pelkkä kitara-->piuha-->vahvistin ja volume 'droppasi' kertaalleen. Testi jatkuu edelleen (toisella piuhalla)...
 
"Musiikissa ei ole kyse varman päälle soittamisesta. Tämä musiikki on kaunista mokailua. -Keith Richards"
LaMotta
12.06.2010 16:54:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkohan tuossa styrkkarissa plugin pistoke piirilevylle juotettu? Meinaan vaan että saattaa pätkiminen johtua vaikkapa siitä.
 
VOX - That's it.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti