Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: 100W vahvistin liian tehokas perus "kotisoitteluun"?
1
Maccer
08.06.2010 17:45:37 (muokattu 08.06.2010 17:46:42)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeps, elikkäs ongelma on otsikon mukainen. Uusi vahvistin on hankinnassa ja mielessä kävi ostaa VOX VT100 (http://www.thomann.de/fi/vox_vt100.htm). Kaveri kuitenkin varoitti että noin tehokkaalla vahvistimella ei oikein voi kunnolla soitella perus kotioloissa (varoitti mm. että volyymin joutuu pitämämään niin alhaalla että äänenlaatu kärsii), onko asia siis näin? Itsellä kun ei vahvistimista paljon kokemusta ole, ikäni oon tolla pienellä Fenderin 15W-romulootalla soitellut.
 
Tuota 100-wattista oon ajatellu vähän tulevaisuutta varten kun on ollu kavereiden kanssa puhetta bändin perustamisesta ja tuttava-/perhepiirin tapahtumissa tulisi soiteltua muutenkin.
 
Pluto
08.06.2010 17:51:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Riippuu täysin vahvistimesta. Monesti putkivahvistimet tuppaavat soimaan paremmin, mitä enemmän niitä pääsee avaamaan. Tosin jotkut soivat ihan mainiosti myös kotivolyymeilla. Riippuu toteutustavasta.
 
Transistori- tai hybridivahvistimet, niinkuin esimerkiksi tuo mainitsemasi Vox, eivät ainakaan meikäläisen mielestä kärsi niin paljoa tästä ongelmasta, ja soveltuvat siksi usein varsin hyvin makuuhuonesoitteluun. Joskus olen Voxin VT-sarjalaista soittanut, ja se tuntui kyllä ihan kelpo laitteelta. En tosin tiedä, oliko vanhempaa sarjaa.
 
Dillon, you son of a bitch!
Antti1
08.06.2010 17:53:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaverisi puhuu höpöjä, tää toimii ihan hyvin kotona. Jos kurkkaat taakse, niin sieltä löytyy tehojarrukin hiljaisempaa käyttöä varten. Se toki pitää paikkansa, ettei elementit rupea puskemaan kunnolla vielä kotivoimakkuuksilla, mutta sama ongelma on pienitehoisillakin vahvistimilla.
 
Noita saanee käytettynä aika edullisesti, kannattaa katsella toria.
 
"Jazz is just a series of mistakes without the 'oops'" - Nigel Tufnel
TTV
08.06.2010 17:54:10 (muokattu 08.06.2010 17:55:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Maccer: Jeps, elikkäs ongelma on otsikon mukainen. Uusi vahvistin on hankinnassa ja mielessä kävi ostaa VOX VT100 (http://www.thomann.de/fi/vox_vt100.htm). Kaveri kuitenkin varoitti että noin tehokkaalla vahvistimella ei oikein voi kunnolla soitella perus kotioloissa (varoitti mm. että volyymin joutuu pitämämään niin alhaalla että äänenlaatu kärsii), onko asia siis näin? Itsellä kun ei vahvistimista paljon kokemusta ole, ikäni oon tolla pienellä Fenderin 15W-romulootalla soitellut.
 
Tuota 100-wattista oon ajatellu vähän tulevaisuutta varten kun on ollu kavereiden kanssa puhetta bändin perustamisesta ja tuttava-/perhepiirin tapahtumissa tulisi soiteltua muutenkin.

 
Riippuu täysin 100W vahvarin toteutuksesta. Jos siinä on hyvät Gain, Volume ja Master Volume säädöt, niin voit huoleti soitella kotona. Jos taas vaikka tuo Master kusee tai puuttuu kokonaan, voi alhaisen volumetason löytäminen laadusta tinkimättä tuottaa ongelmia. Sama pätee myös pienempitehoisiin vempeleisiin. Hüghes & Kettnerin uusimmassa Attax 100W mallissa on todella hyvin toteutettu tuo volumetouhu; löytyy joka kanavalle oma Gain, Vola ja sitten vielä Master, joilla voi säätää sävyn ja voimakkuuden just mieleisekseen.
 
Tuttavat ja perhepiiri varmasti häiriintyvät jo siitä nykyisestä 15W vahvistimesta, mutta bändin kanssa voipi tarvita jo isompaa. Minkäslaista musaa soittelette?
 
EDIT: Antti1 puhuu asiaa, sillä tuossa VT100:ssaha on todellakin se osakuormitusmahdollisuus.
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.)
Maccer
08.06.2010 18:15:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset viesteistä, saivat varmistumaan tuon vahvistimen suhteen :)
 
TTV: Tuttavat ja perhepiiri varmasti häiriintyvät jo siitä nykyisestä 15W vahvistimesta, mutta bändin kanssa voipi tarvita jo isompaa. Minkäslaista musaa soittelette?
Varmaankin jotain suomirockin tapaista ois tarkotus, metalliakin varmaan kokeillaan. Bändijutut on vähän puheasteella vielä kun vähä soitinvajetta jokaisella. :E
 
Antti1
08.06.2010 18:34:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Maccer: Varmaankin jotain suomirockin tapaista ois tarkotus, metalliakin varmaan kokeillaan. Bändijutut on vähän puheasteella vielä kun vähä soitinvajetta jokaisella. :E
 
Mun mielestä kuulostaa varsin passelilta vaihtoehdolta noille vaatimuksille. Makuasioita tietty, mutta tuon kastin vahvareiden ehdottomasti parempaa osastoa on nuo Voxit.
 
"Jazz is just a series of mistakes without the 'oops'" - Nigel Tufnel
Icy-Sun
08.06.2010 20:48:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkoituksiisi varmasti täysin passeli vehje, osta pois.
 
Beyond here lies nothing...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti