Muusikoiden.net
28.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Putkikoneen hankintaa
1 2
dbeatmod
03.05.2010 15:32:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niin, kesä alkaa hiljalleen lähestyä ja opiskelija pääsee (ainakin toivon mukaan) koulun penkiltä töihin, joten aletaanpas hieman kartoittaa mikä kone kannattaisi hankkia. Budjetti siinä 800-900e pintaan ja sekä kombot että nupit kelpaavat.
 
Soitellaan orkesterin kanssa siis jotain hieman post-rock/drone-suuntaista jumitusta, säröt irrotan purnukoista (Boss HM-2 ja DE Shoegazer), joten mitään säröhirmua en siis välttämättä etsi ja pienempikin roso riittää. "Isoa ja puhdasta" soundia siis haetaan. Loud and clean niin sanotusti.
 
Tällä hetkellä erityisesti Fenderin Bassman (blackface) ollut syynissä muiden fenkkujen ohella, mutta mitäs muuta kannattaisi tsekkailla? Ebay-hinnat eivät päätä tunnu huimaavan, mutta vääntyykö liian ruvelle isommilla voluumeilla? Ampegin V4:t alkavat olla hintaluokan puolesta hiinä ja hiinä ja Sunnia nyt ei sopuhintaan tunnu koskaan saavan.
 
Toivottavasti tämä antaa jotain suuntaa.
 
"I don't want to have I go against I!"
Jankku
03.05.2010 15:52:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fender deluxe reverbis on ainaki mahtava Clean -saundi. Tosin ovat aika pieniä watti määrältään, mutta silti mökää lähtee ihan tarpeeksi :)
 
Ja tämä lama-ajan blues minunkin kotona soi!
Numb
03.05.2010 16:00:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytetty Fender '65 Twin Reverb? Saatta käytettynäkin olla hiukkasen yli tosin. Deluxe Reverbissä on ihena soundi kyl, mutta pysyykö kyllin puhtaana?
 
Ja onhan torilla Twin Amp:kin tuohon hintaluokkaan. http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=416641
 
Parashan olisi Hiwatt Custom, mut maksaa enemmän :)
 
Kun minä kuolen, vaadin, että kuolinilmoitus laitetaan Myydään: Veneet ja Moottorikelkat -osastolle. -Sir Härö
GrooverMan
03.05.2010 16:35:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Numb: Käytetty Fender '65 Twin Reverb? Saatta käytettynäkin olla hiukkasen yli tosin. Deluxe Reverbissä on ihena soundi kyl, mutta pysyykö kyllin puhtaana?

 
+1, jos twin reverbin käytettynä löydät. Onhan noita muitakin hyviä puhtaan soundin vahvareita, mutta toi on klassikko joka toimii monenlaiseen menoon. Ja ei headroom lopu kesken.
 
"I'd say it's a solid top but then again I don't know the difference" - anonymous, Harmony-Central
Ziggy Bubba
03.05.2010 17:16:57 (muokattu 03.05.2010 17:17:49)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainakin omaan makuun noihin post rock/drone -hommiin sopii hienosti pikkuisen ruttuinen clean, ihan kirkas voi soundata jopa turhan kliiniseltä. Säröpurkit toimivat usein vielä astetta mehukkaammin pikkasen säröllä olevan vahvarin kanssa. Näin siis itse koen, voihan se olla, että täyskliini soundi on just mitä haet...
 
Ite kattelisin Deluxe Reverbiä, miksen myös vaikka Voxin AC15. Noilla vois just saada sitä pääteruttuakin pikkasen mukaan...
 
Tuoretta sludgea/post-metallia: Burweed
Volle
03.05.2010 17:32:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Deluxe reverbi on kyllä oikein jees saundiltaan ja nuppi+kaappi-setteihin verrattuna roudattavuudeltaan. Syö säröpurkkeja mukavasti ja 1*12"-komboa jopa mä jaksan kantaa hissittömän talon kolmoskerrokseen. Mutta kuten sanottua, riippuen bändin äänekkyydestä puhtaan äänen riittävyys voi ehkä jossain oloissa tulla vastaan, mitä ongelmaa en uskoisi vaikkapa mainitun twin reverbin kohdalla olevan. Tosin twin reverb on myös aika iso ja painava kantaa sitten eikä välttämättä mahdu tuohon 800-900 euron budjettiinkaan.
 
dbeatmod
03.05.2010 17:36:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sikki-six: Ainakin omaan makuun noihin post rock/drone -hommiin sopii hienosti pikkuisen ruttuinen clean, ihan kirkas voi soundata jopa turhan kliiniseltä. Säröpurkit toimivat usein vielä astetta mehukkaammin pikkasen säröllä olevan vahvarin kanssa. Näin siis itse koen, voihan se olla, että täyskliini soundi on just mitä haet...
 
Omien kokemuksieni mukaan myös juuri pienen roson päälle vedettynä säröt toimii parhaiten.
 
Täyskliiniä en siis hae ja pedaalilla oon tavallisesti pudottanu sitten volaa sen verran että saa kohtuu puhtaan soundin. Ampegilla näkyis olevan V4:n veroisia laitteita muitakin (VT-22, VT-40) ja hintatasokin on pysynyt kurissa. Vinkit ovat aina tervetulleita.
 
"I don't want to have I go against I!"
PJS
03.05.2010 18:08:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Deluxe reverb on oiva laite tommoiseen. Sanoisin. Toki moni muukin. Twin on ehkä hieman epäkäytännöllinen koska se painaa fidusti ja on törkeän äänekäs.
 
Nää ehdottelut on kyl aina jotenkin sikäli nihkeitä, et loppujen lopuksi sä oot kumminkin tasan tarkkaan ainoa ihminen joka tietää mikä sun mielestä saundaa oikeelta, joten toisten ihmisten ehdotukset vahvariksi on parhaimmillaankin vaan veikkailua siitä mitä sä haluut ja osaltaan näihin suositteluihin vaikuttaa myös se, mistä suosittelija itse diggaa. Eli sikäli hedelmällisin ratkaisu on varmaan käydä mahdollisimman paljon testaamassa kaikenlaisia vahvareita ja valita sitten se joka itseä eniten miellyttää.
 
Yks mesta mistä itse voisin katsella vahvaria, jos sellaista sattuisin nyt tarvitsemaan on musanetin tori. Siellä liikkuu tasaisin väliajoin ihan inhimmillisillä hinnoilla kaikenlaista "vanhaa romua" jotka usein on aika varteenotettavia laitteita jos vaan uskaltaa lähteä kokeilemaan.
 
esim:
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=416641
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=416636
http://muusikoiden.net/dyn/tori/416499.jpg
http://muusikoiden.net/dyn/tori/416459.jpg
 
tossa siis pelkästään kahden ekan torisivun tarjontaa, joista kaikki vois periaatteessa olla sitä mitä oot hakemassa. Tai sit ei...
 
Peace!
dbeatmod
03.05.2010 18:30:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PJS: Nää ehdottelut on kyl aina jotenkin sikäli nihkeitä, et loppujen lopuksi sä oot kumminkin tasan tarkkaan ainoa ihminen joka tietää mikä sun mielestä saundaa oikeelta, joten toisten ihmisten ehdotukset vahvariksi on parhaimmillaankin vaan veikkailua siitä mitä sä haluut ja osaltaan näihin suositteluihin vaikuttaa myös se, mistä suosittelija itse diggaa. Eli sikäli hedelmällisin ratkaisu on varmaan käydä mahdollisimman paljon testaamassa kaikenlaisia vahvareita ja valita sitten se joka itseä eniten miellyttää.
 
Tottahan tuo on, mutta hyvä kuulla muidenkin kokemuksia (myös niitä haukkuja) ja sitten ynnäillä näitä omiin kokemuksiin. Ja varsin usein mielellään keskusteleekin aiheesta eikä vain tyydy käyttämään haku-toimintoa. Paikallisten musaliikkeiden tarjonta on kuitenkin kohtuullisen laaja, ja onpa tuota kavereillakin jos jonkin näköstä mölykonetta, joita testailla.
 
PJS: Yks mesta mistä itse voisin katsella vahvaria, jos sellaista sattuisin nyt tarvitsemaan on musanetin tori. Siellä liikkuu tasaisin väliajoin ihan inhimmillisillä hinnoilla kaikenlaista "vanhaa romua" jotka usein on aika varteenotettavia laitteita jos vaan uskaltaa lähteä kokeilemaan.
 
Tulee selattua varsin usein vaikkei rahaa olisikaan. :D
 
"I don't want to have I go against I!"
dbeatmod
10.05.2010 14:05:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko markkinoilla muuten minkä verran 6550-päätteisiä vehkeitä? EL34:lla varustettujen kohdalla putkien vaihto on helppo mutta mites 6L6-päätteen omaavat, ei tunnu haun avulla löytyvän eivätkä Uraltonenkaan nettisivut liiaksi apua tarjoa.
 
"I don't want to have I go against I!"
tommiot
10.05.2010 14:19:45 (muokattu 10.05.2010 14:20:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dbeatmod: Onko markkinoilla muuten minkä verran 6550-päätteisiä vehkeitä? EL34:lla varustettujen kohdalla putkien vaihto on helppo mutta mites 6L6-päätteen omaavat, ei tunnu haun avulla löytyvän eivätkä Uraltonenkaan nettisivut liiaksi apua tarjoa.
 
Siis 6L6GC:n tilalle 6550? Ei tarvii kun nostaa biasjännitettä (siis enemmän negatiiviseksi) ja suojahilavastukset olis kai syytä olla esim 2,2k tai 1,5k.
 
How do mix ?! ¯(°_o)/¯
Terry Pantheras
10.05.2010 14:28:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dbeatmod: Onko markkinoilla muuten minkä verran 6550-päätteisiä vehkeitä?
 
Ainakin Krank Revolutionissa on 6550:t.
 
EL34:lla varustettujen kohdalla putkien vaihto on helppo mutta mites 6L6-päätteen omaavat, ei tunnu haun avulla löytyvän eivätkä Uraltonenkaan nettisivut liiaksi apua tarjoa.
 
Peaveyn 5150/6550:ssa taitaa olla 6L6:t. Mun Soldanossa on myös 6L6:t, jotka voipi vaihtaa päittäin KT66:n kanssa - vaatinee kuitenkin biasointia... Vai mitä meinaat? En ole KT66:ia testinyt, mutta tykkään itse kovasti Sovtekin 6L6:sta tossa mun Soldanossa.
 
MASTEROID ~~ stonerdoom[jotain] ~~
dbeatmod
10.05.2010 16:21:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moridin: Siis 6L6GC:n tilalle 6550? Ei tarvii kun nostaa biasjännitettä (siis enemmän negatiiviseksi) ja suojahilavastukset olis kai syytä olla esim 2,2k tai 1,5k.
 
Joo, juuri tätä tietoa kaipasinkin, kiitos!
 
"I don't want to have I go against I!"
dbeatmod
11.05.2010 18:18:55
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sekoitetaanpa pakkaa entisestään:
 
Törmäsin Weberin Sunn-klooniin (6S100) http://taweber.powweb.com/store/6s100_ad.htm ja siitä tuleekin mieleen kysymys, että kuinka hyviä nuo rakennussarjat ovat? Jossakin on valiteltu potikoiden ja jakkien laadusta, mutta kyseisen laitteen hinta ei päätä näyttäisi huimaavan ja vaikka itseltä rakentamiseen ei taitoja löydykään, joku kaveri tuon kyllä osaisi kasata, joten varteenotettava vaihtoehto kyseessä näyttäisi olevan.
 
Ja mitenkäs paketin muuntaja? Jenkkiversiona luultavasti tulee, mutta ei uskoisi olevan Uraltonen sivujen mukaan vaikea projekti tässä tapauksessa. Itselle nämä asiat ovat suunnilleen täyttä hepreaa.
 
Weberin kiteistä ei hirveästi keskustelua tuntunut löytyvän ainakaan täältä tai rakennuspalstaltakaan, joten otinpa nyt puheeksi.
 
"I don't want to have I go against I!"
WinterMad
11.05.2010 18:48:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vanhoja brittikoneitahan saa hyvin edullisesti ainakin vielä toistaiseksi.
Soundikin on yleensä Hiwatt tai Marshall -johdannaista, eli dronetteluun passelia.
Eli siis jotain Impact (omastani maksoin 400e ja kyllä on hyvä), Carlsbro, Sound City yms. niin ei pitäisi jäädä soundista tai etenkään hinnasta kiinni.
 
Terry Pantheras
11.05.2010 19:39:29 (muokattu 11.05.2010 19:40:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Torilla taitaa olla 50 w Sound City, joka lienee pitkälti Hiwatt-johdannainen...
 
Tuossa: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=418168
 
MASTEROID ~~ stonerdoom[jotain] ~~
jukej
11.05.2010 21:09:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä tyylikäs ja hyväsoundinen (ja painava) vaihtoehto: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=418777
 
How many kilometers to the nearest disco?
PJS
12.05.2010 08:31:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terry Pantheras: Torilla taitaa olla 50 w Sound City, joka lienee pitkälti Hiwatt-johdannainen...
 
Tuossa: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=418168

 
Käsittääkseni voidaan kytkikseltään puhua ainakin tiettyjen aikakausien välillä jopa ihan samasta laitteesta? Taatusti hyviä vehkeitä on sound cityt.
 
Peace!
Terry Pantheras
12.05.2010 09:38:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PJS: Käsittääkseni voidaan kytkikseltään puhua ainakin tiettyjen aikakausien välillä jopa ihan samasta laitteesta? Taatusti hyviä vehkeitä on sound cityt.
 
Meiän basistilla on Orangen nupin ohella Sound Cityn 120 wattinen hirviö ja keneltä hän sen osti tiesi kertoa, että kyseessä olisi joku Hiwattiin pohjautuva laitos...
 
MASTEROID ~~ stonerdoom[jotain] ~~
PJS
12.05.2010 10:39:04
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terry Pantheras: Meiän basistilla on Orangen nupin ohella Sound Cityn 120 wattinen hirviö ja keneltä hän sen osti tiesi kertoa, että kyseessä olisi joku Hiwattiin pohjautuva laitos...
 
Ai. mä oon aina kuvitellut et kuvio menis itseasiassa just toisinpäin. Eli Harry Joyce tai dave reeves, kumpi se nyt sitten olikaan läksi Sound Cityltä ja alkoi väsäämään ko. vahvareiden pohjalta omalla merkillään tms.
 
netistä löytyy semmoinen ku hiwatt story. sieltä löytyy kosolti infoa.
 
Aihehan on äärimmäisen kiinnostava.
 
Peace!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti