Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vox DA5:een lisäkaappi - Vox "pieree", missä vika
1
hatezal
21.04.2010 11:14:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkohan muut kokeillet lisäkaapin laittamista Vox DA5:een? Koitin laittaa 2x12 16ohm Voxin oman kajarin rinnalle ja kaikki toimii ok.

Kunhan vola on vain yks neljäsosa ja ei säröjä. Ääni tuntuu kyllä paljon "avarammalta" ja paremmalta, kas kummaa :) Mutta yli sen on napsumista ja rätinää, varsinkin särö on pelkkää rutinaa.

Kaikki versiot kokeiltu, vain toinen kaiutin (8ohm) Voxin rinnalle ja sama juttu.
Voxin oma kaiutin irti ja samat variaatiot koitettu. Sama vika.

Tuo 2x12 toimii kyllä hienosti Peaveyn 112 Banditin rinnalla.
 
Olisi vaan mukava ottaa niitä pikkuVoxin hyviä saundeja vähän avarammin, omakotitalo, voi antaa ääntäkin enemmän.

Jostain olin lukevinani mainintaa "kompensoinnista omalle pienelle kaiuttimelle". Onkohan tuossa perää, ettei Vox jaksaisi potkia isoa kaiutinta??

Ja ovat jotkut laittaneet 8" kaiuttimen Voxin oman tilalle.

Lisäkaiuttimet ovat vanhat EAS 12" 50W 8ohm merkinnällä. Ja vanhasta Solec merkkisestä bassovahvarista "Made in Japan".
 
Christeraser
22.04.2010 08:28:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaihda hylaan... eheehehe
 
Tuota, kuulostais että kuorma laittaa tuon pikkutrankun päätteen liian kovalle rasitukselle. Olen kuullut myös että useat ovat hajottaneet myös Microcubensa päätteen kytkemällä sen kaappiin/ulkoisiin kaiuttimiin.
duc
22.04.2010 11:27:18 (muokattu 22.04.2010 14:52:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisikohan tuon Voxin oma kaiutin hifikajari, ja kitarakajarien kanssa se ei sitten toimi yhteen niin hyvin. Oletkos mitannut alkup. elementin ohmimäärän? Kovin tarkkaa arvoahan ei yleismittarilla saa, mutta suuntaa-antavan...
 
edit: jaha, 8 ohmia se on, kannattaa tosiaankin olla laittamatta rinnalle sen kanssa mitään, kuorma laskee muuten alle tuon 8 ohmin, ja siitä eivät transistorivahvarit tykkää
Imper
22.04.2010 14:46:50 (muokattu 22.04.2010 14:57:29)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko siinä Voxissa impedanssivalitsinta? Jos orkkiselementti on 8 ohmia, niin vahvistin tahtoo 8 ohmin kuormaa. Jos liität sen rinnalle 16ohmin kaapin, ei tuloksena ole enää 8 ohmia vaan 8 ja 16 ohmin rinnankytkentä eli ~5,3ohm.
 
Jos siellä ei ole impedanssivalitsinta (esim. 4-8-16 ohm) niin et voi käyttää vahvistimen omaa kaiutinta lisäkaiuttimien kanssa. Tai siis voit, mutta pääte voi ruveta PIEREMÄÄN varsinkin suuremmilla äänenvoimakkuuksilla. En suosittele, että käytät vahvistinta muutakun sen haluamalla kuormalla.
 
Eli kaiutinlähdöt on siis rinnankytkettyjä ja jos siellä ei ole impedanssivalitsinta, eli se haluaa kuormaksi 8 ohmia, niin voit laittaa molempiin kaiutinlähtöihin 16 ohmin kuorman, jolloin kokonaiskuorma on siis 8 ohm.
 
Jos siellä on impedanssivalitsin, niin voit kytkeä combon 8 ohmin kaiuttimen rinnalle 8 ohmin lisäkaapin ja kääntää valitsimen asentoon 4 ohm.
 
EDIT: Niin, putkikoneet on tarkempia oikean kuorman kanssa. Trankkupelit (mainitsemasi Peavey Banditti) eivät ole niin tarkkoja kuorman suhteen.
 
EDIT2: Kappas kehveliä, Voxis olikin trankkukone.
 
Everyone is a per-son
hatezal
22.04.2010 22:02:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuten sanottua, otin Voxin oman kajarin irti (oli abikoilla) ja laitoin vain toisen 2x12:sta kiinni eli 8ohm. Silti pärinää kun lisää volumea yli neljäsosan.
 
Mutta voiko kyseessä olla "liian iso magneetti" elikkäs isoissa elementeissä on isot magneetit ja vaikka ohmit on oikein, niin vahvistin ei jaksa tuupata tarpeeksi virtaa liikuttaakseen kalvoa siinä vaiheessa kun särön pitäisi hakata sitä nopeasti edestakaisin?? Koska jotkut ovat laittaneet 8 tuumaisen näihin DA5:iin, mutta sen magneetti ei välttämättä vielä estä kelan liikkumista niin paljoa. Oma elementtihän Voxissa 6,5 tuumainen.
 
No,tällä tai ensiviikolla pääsen kokeileen pistää kiinni kaverin 4x10 Hartkeen, jossa voi määritellä 4,8 tai 16 ohm. Ja ajattelin ottaa vielä ton Voxin oman kaiuttimen irti. Eli tehdä testit kaikilla mahdollisilla tavoilla.
 
Laitan testien tuloksia ilmoille kun ne on tehty.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti