Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: "Muhkeutta" saundiin
1 2 3
defunct
19.04.2010 18:37:37 (muokattu 19.04.2010 18:38:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taas kiusailen teitä arvon M.nettiläiset ilmeisen urpoilla kysymyksillä, jotka vain allekirjoittaneelle eivät vielä ole auenneet.
 
Otsikon mukaan, kaipailisin tietoa ja asiaan vaikuttavia tekijöitä. Haluaisin eritoten voimasointuihin ja demppaukseen hieman muhkeampaa ja "munakkaampaa" saundia. Soittelen Ipan RGA42:lla Rolandin Cube 30X:n lävitte, ja vaikka setti toimii helkkarin hyvin, jää silti kevyt kaipuu eritoten säröpuolelta. Säröefektiähän saadaan säröefektillä, mutta en oikein saa toivomaani raskasta ja paksua jyrinää aikaiseksi, johon sitten ilmeisesti vaikuttaapi aika monta tekijää. Tarkennukseksi vielä että kepukassa on 10-46 kielet ja Ipan varsin kelvolliset(?) aktiivimikit.
 
Eli, onko ainoa mahdollisuus saada kyseistä äänimaisemaa aikaiseksi vain mikrofonien (esim. EMG 81:seen) vaihdolla, koko kepukan vaihdolla, vahvarin vaihdolla, efektillä vai kaikki listatut seikat yhteen summaten?
 
http://www.bosscorp.co.jp/download/en/ME-25/ Tuolta Sound Librarysta löytyvä Heavy -> Coremetal ja Powermetal ovat osviittaa hakemalleni jyräämiselle.
 
"Routa ei lopu milloinkaan."
Humanoid
19.04.2010 18:39:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hakisin ehkä sitä "muhkeutta" enemmän tuolta vaffaripuolelta ensimmäisenä. Eli vehjettä vaihtoon, jos siitä ei saa mieleistään saundia. Mikit swappiin vasta sitten, jos homma on "oikeasti" niistä kiinni :)
 
Sami / Ääniportti
fox
19.04.2010 19:24:52
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan ensimmäiseksi täytyy taas todeta, että onko jo nykyisestä setupista "kaikki kortit katsottu"..
Eli ihan kannattaa monesti ottaa se tunti- jopa parikin aikaa, ja käydä läpi kaikki mahdollinen tonepotikoitten kääntelystä alkaen. Sekä vahvarista että kitarasta. Siinä voi "säästää" jonkin verran..
Se mikinvaihto itsessään ei välttämättä todellakaan oo se ainoa autuaaks tekevä, vaikka niin kovin monesta kirjoituksesta sen suuntaista vois kuvitella. Hyvä ja erotteleva mikki saattaa mennä huonossa kitara-vahvistinkombinaatiossa aivan hukkaan..
ja sitä varmimmin, mitä "heiveröisempi" se vahvistin on. Vahvistinhan sen mikrofonin tuottaman signaalin muuttaa korvinkuultavaksi sulosoinnuksi.
 
Mutta ensin ne omien kamojen mahdollisuudet haltuun, sitten voikin jo ryhtyä funtsimaan, jos/kun sieltä löytää ilmeisiä heikkouksia, että miten niitä ryhtyy purkamaan ja parantamaan.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Krice
19.04.2010 19:32:32
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Humanoid: Hakisin ehkä sitä "muhkeutta" enemmän tuolta vaffaripuolelta ensimmäisenä.
 
Komppi tälle. Cuben tilalle joku oikea vahvistin.
 
nakedzen
19.04.2010 19:45:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuosta nykyisestä vehkeestä taitaa aika vaikea olla muhkeaa soundia saada pihalle varsinkin kun se on 10" elementillä varustettu. 12" elementit ja uusi nuppi tilalle olisi minun ehdotus.
Juicy
19.04.2010 19:53:43 (muokattu 19.04.2010 19:55:11)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Komppi tälle. Cuben tilalle joku oikea vahvistin.
 
Emmänytiä, kyl Cubellakin saa aika jytkyä soundia kun jaksaa vaan säätää.
 
Mut kyllähän se "muhkeus" tulee helpommin asiallisella putkimörssärillä ja kaapilla jossa on 12''-kajarit. Onko se sitten aloittajan tarpeisiin (kotisoittoon?) paras vaihtoehto, on eri asia.
 
Nuo aloittajan linkkaamat klipit on kyllä toteutettavissa tuolla Cubella. Mulle ei ainakaan oikein kolahtanut nuo Iban aktiivimikit (jos ne on ne samat mitkä ART320:ssä). Ne oli aika mutaisen kuuloset aktiiveiksi. EMG:n 81 toimi hieman paremmin tuon vahvarin kans, mutta melko kolkot ja steriilit soundit on noiden mallintavien kanssa.
 
Parhaimmat soundit sain 30-wattisesta Cubesta kuitenkin passiivimikeillä, ja ihan muilla kuin Ibanezin omilla mikeillä. Jotkut perus Duncanit tai DiMarziot vaihtaisin kyl tilalle, tosin dramaattisemmat muutokset soundiin saa vahvaria vaihtamalla.
 
Lyhyesti: Kannattaa miettiä lähteeko mikkienvaihtorumbaan vai vahvistinvaihtorumbaan, molemmilla pääsee eteenpäin mutta vahvaria vaihtamalla pidemmälle. Tech 21:n Trademark-kombot vois olla looginen askel eteenpäin, jos ei putkivahvareihin halua vielä sekaantua.
 
Juicylle jallua juotetaan, sairasauton paareilla kannetaan. Ei Juicy-boyn maksa kauaa kestä, Vaseliinia jaettukyrpae roloem. -Räbbänä
Spike
19.04.2010 21:11:58 (muokattu 19.04.2010 21:14:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaihda 81 duncanin blackouttiin, juurikin muhkeasaundinen, kun 81 on enemmän tiukka ja terävä.
 
e: eissääh... lukihäiriö. Kyllähän ne mikitkin tietty vaikuttaa, mut kannattaa miettiä kuinka paljon sitä muhkeutta tarvitsee lisää, mikeill ei tehdä ihmeitä.
 
LaMotta
19.04.2010 21:50:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taajuuskorjaimella saanee möyhennettyä soundin mieleiseksi? No, voihan sitä kokeilla.
 
"Nyt meiltä meni kuva, toivottavasti menee kohta äänikin."
Tympee Huttunen
19.04.2010 21:52:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Basso tuo sen muhkeuden. Kitaran ei kuulukaan kuulostaa siltä, miltä särövallit levyillä.
sepisti
19.04.2010 22:33:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mäkrö: Basso tuo sen muhkeuden. Kitaran ei kuulukaan kuulostaa siltä, miltä särövallit levyillä.
 
Tää on just näin! plop plop...
 
Mäntä-Seppo JYRÄÄ!!!
BubbleBob
20.04.2010 01:41:28
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sopiva särö tai overdrive (fex. Boss HM-2) jossa äänesävyyn hyvät säädöt ja mieluimmin analoginen delay tai reverb, näiden yhdistelmä toiminee tyydyttävästi ja säätövaraa löytyy.
Toisaalta pitkässä juoksussa voisit ehkä diggailla kaikenkarvaisia saundeja jostain Boss ME-70/GT-10:stä (tyyliin pedaali pysyy, vahvistin vaihtuu) ?
 
Joo-joo, mut auttaako.
defunct
20.04.2010 06:53:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset vastauksista!
 
Mäkrö: Basso tuo sen muhkeuden. Kitaran ei kuulukaan kuulostaa siltä, miltä särövallit levyillä. En ihan nyt kuitenkaan tarkoittanut tätä alkuperäisessä postauksessa, ei tarkoitus ole imitoida jonkin studiolevyn tahi bändin saundia.
 
BubbleBob: Toisaalta pitkässä juoksussa voisit ehkä diggailla kaikenkarvaisia saundeja jostain Boss ME-70/GT-10:stä (tyyliin pedaali pysyy, vahvistin vaihtuu) ? Tuotapa olen tässä miettinyt, että multilankkua kun tekisi enivei mieli. Pystyykö valmiiksi mallintavaan vahvariin tuollaista edes liittämään? Säröpoljinta nyt tulee enivei hankittua.
 
Mitään todella dramaattista äänimaailman muuttumista en siis hae, vaikka ehkä alkuperäinen postaus saattoi siihen vihjata; tuntuu että soitettaessa ääni vain on liian "ohut" (perkele kun en oikein osaa kuvata tätä). Ei siis mitään "haluan että mun skeba kuulostaa ku Rammsteinin skebat levyllä!" -shaibaa. On tuossa vahvistimen ja kepukan kanssa väännelty potikoita suuntaan ja toiseen moneen kertaan, mutta edelleen jää se kaivattu pienoinen lisäjäreys uupumaan.
 
Noh, katsellaan ja pohditaan onko se lisäjäreys todella se mitä _tarvitsen_ tässä vaiheessa vielä. Kivahan se olis, mutta niin olis miljuuna muutakin asiaa. Tattista kaikille tähän mennessä vastanneille!
 
"Routa ei lopu milloinkaan."
defunct
20.04.2010 07:07:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juicy: Nuo aloittajan linkkaamat klipit on kyllä toteutettavissa tuolla Cubella. Mulle ei ainakaan oikein kolahtanut nuo Iban aktiivimikit (jos ne on ne samat mitkä ART320:ssä). Ne oli aika mutaisen kuuloset aktiiveiksi. ART320:ssa on LZ1 mikit, RGA42:ssa LZ3. Ibanezin sivuilla kuvaus
 
LZ3
Description: Active pickup. High-output fat sound, yet tweaked to produce a balanced clean sound.
 
LZ1
Description: High output yet low noise, active pickup operated by AA batteries (3 volts).
 
Tiedä sitten onko oikeasti mitään suurempaa eroa noilla kahdella, empä ole pahemmin päässyt muita kuin Infinityn passiiveja ja sitten noita LZ3 testailemaan.
 
"Routa ei lopu milloinkaan."
trih
20.04.2010 09:23:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

defunct: ART320:ssa on LZ1 mikit, RGA42:ssa LZ3. Ibanezin sivuilla kuvaus
 
LZ3
Description: Active pickup. High-output fat sound, yet tweaked to produce a balanced clean sound.
 
LZ1
Description: High output yet low noise, active pickup operated by AA batteries (3 volts).
 
Tiedä sitten onko oikeasti mitään suurempaa eroa noilla kahdella, empä ole pahemmin päässyt muita kuin Infinityn passiiveja ja sitten noita LZ3 testailemaan.

 
Ja mikkien etäisyys kielistä on oikea? Kunnolliset kielet? Aktiivimikki täytyy olla todella lähellä kieliä heikon magneetin takia.
 
Rhythm In Jump, Dancing Close To You.
MTM
20.04.2010 11:16:55 (muokattu 20.04.2010 11:21:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse Cube 30X:n omistaneena ja siitä Tech 21:een siirtyneenä sanoisin että huomattavin ero jykevyydessä syntyy isompaan, 12-tuumaiseen kaiutinkartioon siirtymisestä. Tehoa ei välttämättä tarvitse olla tuota kolmeakymmentä wattia enempää, eli lisäkaappi voisi riittää.
 
Omassa setupissani äänenmuokkauksesta vastaa 10-wattinen Trademark jonka oma kartio on mykistetty ja ääni ajetaan 60-wattisen Power Enginen 12-tuumaiseen tuuttiin. Tässä tapauksessahan mukaan peliin siis tulee tuo PE:n pääteosan 60 wattia. Toimii. (kuva omakuvissa).
 
Juicy
20.04.2010 14:57:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aktiivimikki täytyy olla todella lähellä kieliä heikon magneetin takia.
 
Aktiiveilla nimenomaan ei ole niin tarkkaa sen korkeuden kanssa, koskapa ovat aktiivisia. Ne pystyy laittamaan lähemmäksi kuin passiivit, mutta sille harvemmin on mitään käytännön tarvetta. Floikkakitaroilla on itseasiassa fiksumpaa jättää vähän enemmän sitä rakoa, ettei kielet vastaa heti mikkeihin kunnolla ylöspäin kammettaesssa.
 
http://muusikoiden.net/keskustelu/p … sts.php?c=15&t=179433&o=80#p9166090
 
Juicylle jallua juotetaan, sairasauton paareilla kannetaan. Ei Juicy-boyn maksa kauaa kestä, Vaseliinia jaettukyrpae roloem. -Räbbänä
BigPapa
20.04.2010 15:57:21 (muokattu 20.04.2010 15:58:03)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Komppi tälle. Cuben tilalle joku oikea vahvistin.
 
Ihan jos soundia haetaan niin Cube30x on kyl helpoin vaihtoehto. Itsellä on ollut käytössä Fender The Twin + 4X12" Dual Showman kaappi, MusicMan 65, Marshall Superlead 100 mallia 1969 ja 4x12" checkeri kaappi Greenbackeillä 70-luvun alusta Echolette 4x 10" 60-luvulta, Fender Bassman 4x10" mm. Ja nyt kun himassa on soitellu niin toi Cube on aivan riittävä ja helppo kaivaa soundeja. Jos ei jytke jostain syystä riitä niin sitten vois olla että isompi Cube apuun, niin vaivatonta. No onhan mulla toi 2x10" Fender Vibroverb ja Champ 600 sit tossa kans. Noitten putkitötteröitten kanssa vaan tahtoo olla, että alkaa tarvita eturauhasia niihin soundeihin, mitä tässäkin on hakusessa..
 
For me, it's about the music. I'm just the messenger, and I hope to do it as long as I live. - Eric Clapton
Nacher
20.04.2010 15:59:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muistutetaan sekin, että Ibanezin skitat eivät yleensä ole niitä muhkeasoundisimpia pelejä. Ainakin itse omistamani Ibat ovat olleet enemmän kirkas- ja ohutsointisia. Ei sitä perussoundia mikeillä hirveästi voi muuttaa.
 
Shredator
20.04.2010 18:33:29
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nacher: Ainakin itse omistamani Ibat ovat olleet enemmän kirkas- ja ohutsointisia.
 
Eli juuri siltä, miltä kitaran tuleekin kuulostaa ;)
 
http://www.youtube.com/watch?v=vciCWOYDhfU
Volle
20.04.2010 19:05:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yleensä noitten pikkukombojen heikoin lenkki on pieni ja huono kaiutin. Joku varmaan muistaa bomber-vahvistimet? Nekin kuulostaa yllättävän isoilta, jos niitä tuuttaa edes kohtalaisen kaapin läpi. Vaikkapa suljettu 2*12"-kaappi tuo sitä muhkua lisää ja niitä saa varmaankin satasesta ylöspäin. Toki kotiin tommonen pömpeli on tosi veemäinen, koska se vie aika paljon tilaa ja yleensä vaimoväki ei niiden ulkonäöstä oikein piittaa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti