Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ehdota säröpedaalia Recton kliinin päälle?
1
VIPMetal
03.04.2010 20:11:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli eli, tarkoitus olisi hommata räkkiin loopperi, johon tulisi sitten pedaaleita kiinni. Räkistä löytyy Recto-etuaste ja sen puhtaan kanavan päälle olisi mukava saada jokin maukas särö tarvittaessa. Mukana on siis jo EH:n nano booster, jolla voisi jonkinlaista pikkurosoa saada irti sekä BB Preamp, jolla sitten tarkoitus olisi ryyditellä lead-kanavaa sooloihin sekä tietysti kliinikanavan päälle jonkinmoista säröä. Eli särö saisi sijoittua BB Preampin ja Recton oman murinan välimaastoon, ehkä jokin brittihenkinen voisi olla paikallaan?
 
Radialin laitokset?
Mites Fulltone OCD? Vai onko se samaa sarjaa säröltään kuin tuo BB?
 
Eli lähinnä tuommoinen "neljäs" kanava olis tarkoitus saada (puhdas, BB, ??, Recto modern).
 
Sana on vapaa..
 
Tähänkö se nimi laitetaan?
hevikukko
03.04.2010 20:18:45 (muokattu 03.04.2010 20:25:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vastaan mielelläni sulle. Artec Twin Head! Irtoo aika maukkaat britti/USA putkiamallintavat säröt. Boostaa, tai mitä vaan. Artec on muuten mitä on, mutta tuo oli aika nanna laite. Myin pois, mutta ostan takas sellasen. Käännä vaan säröä oikealle puolelle eli onko se sitten Crunch ja Treble joku klo aamu 9 ja Basso joku klo 13.00.
 
Toimii. =)
Mark IV:n 2 kanava muuttui leimuavaksi Leadiksi...siis kuin oikea Lead, mutta hiukan ohuempi.
 
http://www.youtube.com/watch?v=9whXwFIHhpk
 
Niin tai näin & aina väärinpäin!
Quill
03.04.2010 20:40:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites Proco RAT, joko se vanhempi tai uutta tuotantoa. Molemmat koettu hyviksi laitoksiksi, tosin säröä saattaa lähteä liikaa tarpeisiisi.
 
VIPMetal
03.04.2010 21:08:09 (muokattu 03.04.2010 21:08:58)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaa, tuo Artec näyttää mielenkiintoiselta.. onko tosi, että on noin hyvä? Millanen tuo Markun kakkoskanava sitten on? Onko se jo rosolla valmiiks vai?
 
Rotasta on kokemusta, mutta jotenkin ei sytyttänyt, olisko uuden testin paikka...
 
Tähänkö se nimi laitetaan?
hevikukko
03.04.2010 21:37:44 (muokattu 03.04.2010 21:40:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mark IV:n 2 kanava on särötetty Rhythm 2 kanava. Sitä voi sellaisenaan soitella Gain 0-10 tai boostailla ja siten saat vaikka mitä taiottua siitä. Jos haluat Cleanin päälle tai valmiiksi säröseen 2 kanavaan potkua, tuo pedaali on halpa ja hyvin toimiva. Mulla ei ole RAT pedaalista kokemusta, mutta Artec ei ole todellakaan extrauspedaalina huono hinta/laatusuhteeltaan.
 
Niin tai näin & aina väärinpäin!
Hi-Power
03.04.2010 21:53:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.keminmusiikki.fi/cat/product_details.php?p=3122
 
Hotlicks
04.04.2010 12:11:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli vaan mieleen, että oletko kokeillu stäkätä pedaaleja? Itse kun tulee vedettyä vain yksikanavaisella laitoksella, niin eri soundit tulee kaivettua yksittäisistä pedaaleista ja niiden yhdistelmistä. JOku mieto OD, esim Xoticin RC tai AC, voisi olla kova juttu tuon BB:n edessä. On nimittäin säätövaraa noiden omien eq:n ansiosta. Saapi murisemaan just en verran ku tykkää.
 
Mulla on tällä hetkellä säröinä itse tehdyt versiot Mad Professorin Little Green Wonderista, 808:ta ja OCD:stä. Järjestys on myöskin edellä mainittu. Noi on kaikki itsessään aika pienillä säröillä, mutta stäkättyinä löytyy oikeastaan kaikki puhtaan ja murhan väliltä. Toi LGW on ainakin erinomainen tuossa toisten pedaalien boostaamisessa. Kiinnostais kokeilla myös Paul Cochranen Timmyä, mutta odotusaika on melko pitkä. Joutuu ehkä tekemään itse oman version...
 
Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!
Kivijalka
04.04.2010 14:17:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

T-Rex Mudhoney. Irtoaa miedommat sekä rankemmat ja hieman fuzzahtavaakin.
 
A million miles from nowhere, Dragon Lance burns hot. By the fire of a horse's ghost, a minnow would be lost... Cha-cha-changes... Tits... A fish... A fish with tits. Titty fish.
Ukkovaari
04.04.2010 16:05:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuosse edellä on mainittu hyviä vehkeitä ja heitän pähkäiltäväksi yhden vielä lisää.
 
TC Electronic Nova Drive (samassa overdrive ja distortion, eli kaksi pedaalia samassa purkissa, ovat kuitenkin täysin erillisiä ja omilla säädöillään, voidaan käyttää monella eri tapaa kuten erikseen, peräkkäin tai rinnakkain ja ihan kumpi tahansa voi olla ensimmäisenäkin ketjussa jne., erittäin monipuolinen pedaali säädöiltään ja käytettävyydeltään sekä soundiltaan taipuu nätisti erittäin moneen).
 
Kandee ainakin käydä testaamassa, halpa tuo ei ole mutta kunnon pedaalista kannattaa maksaa.
 
VIPMetal
04.04.2010 17:28:10 (muokattu 04.04.2010 20:38:52)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No mulla on periaatteessa tällä hetkellä kliinin päällä koko ajan päällä tuo EH:n nano booster, kun sitä ei ehdi särölle painaa erikseen päälle. Ja sit pientä rosoa oon ottanu tosta BB:stä, joka siis on sen boostin jälkeen. Kotoa löytyis vielä TS9, jolla vois kokeilla boostailua, mut se vie alapäätä pois aika lailla. Sit kuulostaa vähän turhan isolta ero Recton ja ton boostatun kliinin välillä... tuntuu aina hieman kompromissisoundilta kun säätää esim. EQ:n hyväks, kun vaan yks pedaali on päällä ja sit ku lyö molemmat kehiin, niin tekis mieli säätää nappuloita... siks ajattelin, et jos yhdestä sais kerralla hyvät murot.
 
Kotoa kyllä löytyis myös Marshallin Guv'nor, joka periaatteessa vois olla passelikin, ainakin joskus aikoinaan kuulosti hyvältä 4x12 kaapin kautta. Toisaalta tarvin kotonakin jonkun särön, et sen takia ajattelin ettei nyt kahta samaa ainakaan omistais... oisko joku saman särömäärän/soundin JCM800 yms. omaava parempi vaihtoehto?
 
Mut mut, onko kellään kokemusta noista Radialin putkipedaaleista, kun monen julkkiksen pärstä on ainakin niissä GW:n mainoksissa?
 
Pitää käydä juutubettamassa nuo pedaaliehdotukset! Lisääkin ehdotuksia otetaan mielellään vastaan sekä ajatuksia asiasta....
 
E: Mites Ibanez Tubeking??
 
Tähänkö se nimi laitetaan?
Waurio_
04.04.2010 20:31:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Trööt:
http://www.youtube.com/watch?v=lXcCBRrCOTs
 
Tuo voisi olla ehkä hakemasi kikkula. Löytyykö muuten keltään omakohtaisia kokemuksia tuosta?
 
VIPMetal
04.04.2010 20:41:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo Lovepedal vaikutti hieman saman kaliiberin pedaalilta kuin BB. Et jää vähän kaipaamaan massiivisempaa särömeininkiä... jaah, en tiiä saako sitä sitten edes muualta kuin vahvistimesta sitä "massiivista" soundia... Tubeking? Anyone? Radial?
 
Tähänkö se nimi laitetaan?
kimurantti1
04.04.2010 21:31:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos haluat että soundi ei eroa kovin radikaalisti noista sun jo olemassa olevista soundeista, niin ootko varma ettet saa tarpeeksi laajaa soundi/säröpalettia volumepotikkaa rullaamalla? Sekä BB Preamp että Mesan särökanava toimii siinä musta ihan jees. Pedaaleista et tule kuitenkaan saamaan yhtä tymäkkää soundia kuin Recton särökanavasta, eikä mun mielestäni Recton puhdas kanava noin muutenkaan ole paras mahdollinen alusta pedaaliarmeijalle, lähinnä sen scoopatun soundin takia.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
VIPMetal
05.04.2010 01:04:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No tossa etuasteessa on kuulemma Lonestarin kliinit, en tiiä, mutta hyvältä se kuulostaa ja kyllä ainaki noita pedaaleita on ihan hyvin ottanu vastaan...
 
Tuo volumepotikan rullaaminen ei oikein tuu kysymykseen, kun joutuu melko nopeesti vaihtelemaan soundeja, sen takia ton loopperinkin oon hommaamassa, kun pitää saada midillä koko hässäkkä haltuun.
 
Huomenna pääsen treenikselle vähän testaamaan, otan Guv'norin mukaan niin nään miten se sopii noihin clean-kanavan säätöihin. On siinä itessäänkin ihan tarpeeks EQ säätöjä, mut katotaan nyt. Sekin tuli mieleen, et Recton särökanava ilman boostia on yks sit väliin menevä soundi.. Ton loopperin kans kyllä saa noita variaatioita sit ihan mukavasti..
 
Jos nyt kävis, et Guvnor tois tarvittavan välimuodon kehiin, niin mikä ois kotiin sitten hyvä stand-alone hevisärö?? Sais olla gainia sit hieman enemmän kuin tossa esim. Guv'norissa on...
 
Tähänkö se nimi laitetaan?
kimurantti1
05.04.2010 02:25:49
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

VIPMetal: No tossa etuasteessa on kuulemma Lonestarin kliinit, en tiiä, mutta hyvältä se kuulostaa ja kyllä ainaki noita pedaaleita on ihan hyvin ottanu vastaan...
 
Jos se ottaa susta hyvin pedaaleja vastaan, niin hommahan on jees. Mutta mistä ihmeestä oot lukenut että Recto-etuasteessa on Lone Starin puhtaat, koska ainakaan Mesan omilla sivuilla ei niin sanota. Molempia kunnolla kokeilleena voin sanoa, että ei ne kyllä samalta kuulosta.
 
Mutta joo, ymmärrän ton että pitäis saada kaikki vaihtumaan napin painalluksella samantien. Suurin osa sellaisista stand alone -säröistä ei ole toiminut läheskään yhtä hyvin Fenkku/Mesa-tyylisten vahvistimien kanssa. Mutta musta se Fulltone OCD on todellakin kokeilemisen arvoinen purkki. Oon omistanut BB Preampin ja TS-tyyilsen pedaalin törkkääminen BB Preampin eteen toimii musta myös oikein hyvin. Mutta jos haluat enemmän irti purkeista, niin suosittelen kokeilemaan niitä valmiiksi särötetyn soundin päälle, eli että et tee koko säröä yhdellä purkilla, vaan ennemminkin muokkaat sitä. Jos meinaat loopperihässäkän kasata, niin silloin on myös monia eri keinoja tasata mahdollisia volume-eroja joita noista tulee.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
VIPMetal
06.04.2010 23:28:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noh, Roadkingin etuastehan tuo on ja roadkingiinhän nuo moodit (Clean, Fat) on otettu Lonestarista... ainakin Mesan sivujen mukaan. Siitä en tiiä, onko ne nyt samoja, mut ainakin todella hyvältä kuulostaa.
 
Marshallin Guv'nor on nyt erittäin pikaisesti testattu bänditreenien kahvitauolla. Siinä vois olla yks vaihtoehto yhdeksi säröksi loopperiin, mut täytyypä vielä kuulostella noita muita mitä on jo tässä ehdoteltu.
 
Tähänkö se nimi laitetaan?
oiva tumpeloinen
07.04.2010 01:25:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

VIPMetal: Noh, Roadkingin etuastehan tuo on ja roadkingiinhän nuo moodit (Clean, Fat) on otettu Lonestarista... ainakin Mesan sivujen mukaan. Siitä en tiiä, onko ne nyt samoja, mut ainakin todella hyvältä kuulostaa.
 
Marshallin Guv'nor on nyt erittäin pikaisesti testattu bänditreenien kahvitauolla. Siinä vois olla yks vaihtoehto yhdeksi säröksi loopperiin, mut täytyypä vielä kuulostella noita muita mitä on jo tässä ehdoteltu.

 
Ei kait Recto-etunen ole Road King 2:n etuaste? Ennemminkin sen ykkösmallin, missä ei olllut noita Lone Star-hienouksia. Jossain siellä sivuilla mainitaan (ainakin ennen muinoin), että tuolla etusella ja 2:100 -päätteellä saa identtisen Dual Recton. Eli perusrekkuloiden suuntaan katsoisin tuon etusen suhteen. Taisipa ennen olla Road Kingissäkin sama etunen.....
 
Mut samapa tuo, jos homma maistuu.
 
VIPMetal
07.04.2010 10:55:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo en mä tiiä muuta ku et samat moodit siinä on ykköskanavalla (Clean, Fat, Brit) kuin roadkingin nupissa. Sitä en sitte tiedä onko sama soundi vai mikä, mut erittäin hyvä.. Et normi-Rectumissa on sitte vaan ne kaks (Clean, Pushed) moodia...
 
Tähänkö se nimi laitetaan?
kimurantti1
07.04.2010 16:40:42
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

VIPMetal: Joo en mä tiiä muuta ku et samat moodit siinä on ykköskanavalla (Clean, Fat, Brit) kuin roadkingin nupissa. Sitä en sitte tiedä onko sama soundi vai mikä, mut erittäin hyvä.. Et normi-Rectumissa on sitte vaan ne kaks (Clean, Pushed) moodia...
 
Aika monissa Mesan nupeissa on noita saman nimisiä moodeja, jotka ei kuitenkaan ole toistensa kopioita. On mullakin Mark V:ssa ykköskanavalla clean, fat ja tweed, eikä ne ole kopioita lone starista, road kingista tai mistään muustakaan. Myös mm. Nomadista löytyy, Stiletosta jne. Mutta jos soundaa hyvältä niin muullahan ei ole väliä. :-)
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
VIPMetal
07.04.2010 17:43:38
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No joo, kyllähän tuon etusen kanssa käytettävä pääte vaikuttaa myös paljon soundiin.. Aika paljon myös putkisetti vaikuttaa soundiin, telefunken v1-paikalla auttaa puhtaaseen soundiin.. =)
 
Tähänkö se nimi laitetaan?
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti