Muusikoiden.net
26.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Räkkiefektien dry signaali
1
jiipeep
03.04.2010 10:14:29
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löytyykös mistään muusta räkkiefektistä samanlaista toteutusta kuin Rocktronin inellifexeistä, eli dry signaali ei mene DA/AD muuntimien läpi vaan se menee analogisena suoraan laitteen läpi. Digitaalisesti efektoitu signaali sekoitetaan tällöin alkuperäiseen muuntamattomaan analogiseen signaalin, eikä alkuperäisessä äänessä tapahdu muuntamisesta aiheutuvaa äänen laadun häviötä tai värittymistä.
 
zepeteus
03.04.2010 12:10:40 (muokattu 03.04.2010 12:25:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löytyy muistaakseni joitain laatikoita joissa suora (ohitettu) signaali ei mene muuntimien läpi...oliko juurikin Rocktronin tavaraa?
 
Kysymyksen heitän kuitenkin ilmoille tuosta signaalien reitityksestä. Aiemmin olen luullut että noissa peleissä efektoitu signaali kulkee tarvittavien muunnosten ja käpellysten läpi, eikä sitä miksata samanaikaiseen suoraan (ohitettuun) signaaliin. Ts. saat joko suoran ohitetun signaalin ilman muunnoksia (efektit off) tai efektoidun/muunnetun?
 
Digitaalisesti efektoitu ja suora signaali eivät yksinkertaisesti voi olla samanaikaisia, edestakaisin muunnokset itsessään vievät jo aikaa. Jos näitä miksataan analogisesti yhteen, saadaan aikaan pieni vaihevirhe. Parhaimmillaan se silti vain tukevoittaa efektoitua ääntä ja vastaava ilmiö esiintyy luonnollisesti aina kun digitaalia ja suoraa analogista yhdistetään esim. rinnakkaisluupeissa jne. Toimii jos toimii. Mutta toimiiko noin Rokkitroneissa?
 
T-Stag
03.04.2010 12:40:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksai esimerkki on Lexicon MPX G2, joka ikävä kyllä poistettiin tuotannosta jo joitain vuosia sitten. EBaysta voi löytää edullisesti...
 
SPolis
03.04.2010 15:19:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luulis että noissa Rocktronin muissa räkkiefektihärpäkkeistä kuten Replifexissä/Multivalvessa olis tuo toteutettu samalla tapaa. Luulisin mutta en mene vannomaan.
 
aristoteles666
03.04.2010 15:30:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zepeteus: Digitaalisesti efektoitu ja suora signaali eivät yksinkertaisesti voi olla samanaikaisia, edestakaisin muunnokset itsessään vievät jo aikaa. Jos näitä miksataan analogisesti yhteen, saadaan aikaan pieni vaihevirhe. Parhaimmillaan se silti vain tukevoittaa efektoitua ääntä ja vastaava ilmiö esiintyy luonnollisesti aina kun digitaalia ja suoraa analogista yhdistetään esim. rinnakkaisluupeissa jne. Toimii jos toimii. Mutta toimiiko noin Rokkitroneissa?
 
juuri pari viikkoa sitten katsoin yhden räkkiefektin (tc) latenssin ja se oli niin pieni että vaihevirhe muodostuu noin kymmenestä kilosta ylöspäin, joten sähkökitaran kanssa ei ongelmia.
 
zepeteus
03.04.2010 15:48:12 (muokattu 03.04.2010 15:58:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aristoteles666: juuri pari viikkoa sitten katsoin yhden räkkiefektin (tc) latenssin ja se oli niin pieni että vaihevirhe muodostuu noin kymmenestä kilosta ylöspäin, joten sähkökitaran kanssa ei ongelmia.
 
Niin kuin aiemmin sanoin, jos toimii niin toimii....ja saattaa kuulostaa jopa "paremmalta". Viive on tosiaan mitätön, mutta on kuitenkin olemassa. Rinnakkaisluupeista tykkäämättömyys saattaa sekin johtua muistakin syistä, kuten esim. taso-ongelmista.
 
Minulla on juurikin tuollaisen Intellifexin (XT) manuska vuodelta -97. Siitä ei käy kuitenkaan kirjaimellisesti selville, miksataanko suora signaali myös efektoituun vai onko se joko/tai. Juuri sitä ihmettelen edelleen.
 
jiipeep
03.04.2010 18:40:42
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Roctroneissa on allaolevan kuvan mukainen signaaliketju:
 
http://picasaweb.google.com/lh/phot … 5nyGnBvh77kFdLpc3aw?feat=directlink
 
Kuiva signaali menee muuttamattomana läpi ja siihen sekoitetaan lopussa DA-muuntimen kautta efektisignaali.
Poikkeuksen tekee HUSH, eli sitä käytettäessä signaali muutetaan digitaaliseksi.
 
zepeteus
03.04.2010 22:07:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jiipeep: Roctroneissa on allaolevan kuvan mukainen signaaliketju:
http://picasaweb.google.com/lh/phot … 5nyGnBvh77kFdLpc3aw?feat=directlink
 
Kuiva signaali menee muuttamattomana läpi ja siihen sekoitetaan lopussa DA-muuntimen kautta efektisignaali.
Poikkeuksen tekee HUSH, eli sitä käytettäessä signaali muutetaan digitaaliseksi.

 
Tuttu oli kaavio, muttei kertonut Hushin lisäksi muiden tilojen routtausta. Digitaaliksi toki muutetaan aina efektoidessa, mutta Post Hush asetuksessa siis suorakin...eli suoraa kuivaa signaalia ei silloin ole. Erillisistä routtauskaavioista löytyivät muutkin konfiguraatio-optiot, joissa suoran signaalin miksaus eri tiloissa näkyy. Kiitos.
 
JuSu
03.04.2010 22:29:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zepeteus: Tuttu oli kaavio, muttei kertonut Hushin lisäksi muiden tilojen routtausta. Digitaaliksi toki muutetaan aina efektoidessa, mutta Post Hush asetuksessa siis suorakin...eli suoraa kuivaa signaalia ei silloin ole. Erillisistä routtauskaavioista löytyivät muutkin konfiguraatio-optiot, joissa suoran signaalin miksaus eri tiloissa näkyy. Kiitos.
 
RepliFexissa oli sellainen epämiellyttävä ominaisuus, että riippuen Hushin post/pre -asetuksesta oli viive patchien vaihdossa kerrassaan jäätävän pitkä. En muista kummin päin, post vai pre, mutta toisessa viive oli pitkä, toisessa huomaamaton.
 
JuSu
 
'aristoteles666: soundi joko paranee tai ei.'
zepeteus
05.04.2010 12:55:26 (muokattu 05.04.2010 12:55:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JuSu: RepliFexissa oli sellainen epämiellyttävä ominaisuus, että riippuen Hushin post/pre -asetuksesta oli viive patchien vaihdossa kerrassaan jäätävän pitkä. En muista kummin päin, post vai pre, mutta toisessa viive oli pitkä, toisessa huomaamaton.
JuSu

 
Äkkiseltään luulisin että silloin kun Post Hush valittuna, eli kaikki menee konversioiden/prosessoinnin läpi? Yksi rinnakkaisen kytkennän etuja on että vaikka prosessorit vielä kalkuloisivat uusia asetuksia (tauko), suora signaali "täyttää" välin. Muistelisin joidenkin väittäneen aikoinaan että samaisessa Post-tilassa signaalin yläpää vaimenisi myös aavistuksen
 
jiipeep
05.04.2010 14:00:39 (muokattu 06.04.2010 18:20:53)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitenkähän näissä halvemmisa Lexiconin efekteissä mahtaa dry signaali kulkea? esim. MPX100
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti