Muusikoiden.net
21.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Yksikanavainen vahvari, multiefektistä cliinit soundit yms. muut
1
dragon
27.03.2010 15:59:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve!
 
Seuraavaa olen pohtinut. Onko siis millään multiefektillä missä on kaksi ulostuloa mahdollista vaikuttaa siihen kummasta ulostulosta signaali kussakin muistipaikasta lähtee? Eli kysyn tätä siis siksi jos on esim. seuraava tilanne.
 
Vahvistimena hyvä yksikanavainen särökone jossa efektilooppi esim. Laney GH50L. Tarvitsisi kuitenkin myös hieman kristallinkirkasta hivenen efektoitua cliini soundia, mutta sitä Laneyn säröä on kiva OD:lla myös buustailla.
 
Tekisi siis yksinkertaistettuna kaksi muistipaikkaa multiefektiin:
 
Muistipaikka 1. Tässä päällä jonkunlainen OD pedaali mallinnos ja muuta maun mukaan ei päällä mitään vahvarimallinnoksia tai kaapppimallinnoksia. Piuha menee multsarin 1. outputista vahvarin inputtiin.
 
Muistipaikka 2. Tässä päällä cleani vahvarimallinnos ja jotain efektejä. Piuha menee multsarin 2. outputista vahvarin efektiloopin paluuseen eli päätteeseen.
 
Kysymyksiä tässä nyt herää ainakin siinä, että onko olemassa multiefektejä joissa ulostuloihin on mahdollista säädoillä vaikuttaa ja se, että jos vahvarin FX-loopin returnissa on koko ajan plugi kuuluuko vahvarista mitään? Siis silloin kun soitetaan vahvarin etuasteen läpi. Vai riippuuko vahvarista?
 
s8na
27.03.2010 16:23:20 (muokattu 27.03.2010 16:46:14)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dragon: Kysymyksiä tässä nyt herää ainakin siinä, että onko olemassa multiefektejä joissa ulostuloihin on mahdollista säädoillä vaikuttaa ja se, että jos vahvarin FX-loopin returnissa on koko ajan plugi kuuluuko vahvarista mitään? Siis silloin kun soitetaan vahvarin etuasteen läpi. Vai riippuuko vahvarista?
 
Epäilempä että ei toimi. Tuohan on helppo kokeilla, tökkäät vaan piuhan loop-iniin "normaalin" soittosetupin yhteydessä. Ja kyllä asia voi riippua vahvistimesta, onko looppi rinnakkainen vai sarjalooppi, jos oikein ymmärsin Laneyssä on valittavissa molemmat vaihtoehdot.
 
Tossa ois ehkä kaks vaihtista miten homma toimis.
Sarjalooppi: FX-loop send ja return piuhat molemmat kiinni. Efektilaitteesta pitää pystyä vaimentamaan ja ohittamaan etuaste send ja fx-loop return. Särötapauksessa ääni kiertää multieffun loopin kautta mutta siellä ei toimiteta mitään efektejä.
 
Rinnakkaislooppi: Sama onnistunee yhdellä piuhalla. Samoin ääni pitää saada siirrettyä fx-loop sendiin multieffussa. Rinnakkainen looppi laskee särön läpi särön tapauksessa, joten toista piuhaa ei tarvitse.
 
En kyllä tiedä onko tuollaista laitetta olemassa. Jos vaikka olisi, voisin kuvitella, että ton kanssa kävisi joku perusjuttu eli joku kusee kuitenkin. Mutta kertokoon viisaammat multieffuista lisää.
 
Edit: Funtsasin juttua uudestaan. Empiiriset kokemukset jonkun muun tekemänä tuollaisesta kytkennästä olis sulle kyllä nyt hyviä.
 
All the stuff I need is here, I just have to invent how to use them -McGyver
dragon
28.03.2010 17:07:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

s8na:Edit: Funtsasin juttua uudestaan. Empiiriset kokemukset jonkun muun tekemänä tuollaisesta kytkennästä olis sulle kyllä nyt hyviä.
 
Totta. Kiitos kommenttista. Pistäkääs muutkin juttua jos tietoa on tai jotain vastaavaa olette kokeilleet. Tuota Voxin Tonelab LE:tä olen multiefektiksi katsellut ja siitä tuollainen efektilooppikin löytyisi.
 
http://www.thomann.de/fi/vox_tonelab_le.htm
 
Osaako kukaan laitteen omistaja sanoa saako tuota looppia tuossa ohjelmoitua pachi kohtaisesti päälle pois vai onko se koko ajan päällä, jos siellä on tavaraa.
 
zuppermuhle
28.03.2010 17:16:04 (muokattu 28.03.2010 17:16:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös nämä Bossin GT-8(?) ja muut vehkeet saa sillä neljän kaapelilin systeemillä kiinni. Eli kitarasta multiefektiin. Multiefektista vahvistimeen etuseen ja vielä vahvistimen efektiloopissa käy kierroksen multiefektissä. Sitten patcheja säätäessä voisi määritellä mihin kohdin signaaliketjua vahvistimen etuaste tulee.
 
Sille clean sound patchille voisi sitten laittaa jonkun eq:n tai vastaavan laskemaan volumea(ja siis säröä) ennen vahvistimen etuastetta tai koko etusen voi ohittaa ja käyttää multiefektin mallinnosta cleanille.
 
"Itse aloin harjoittaa heti kävelyikään päästyäni muinaista kungfu-tekniikkaa, jossa luustoa vahvistetaan vahingoittamalla, ja iskinkin toistuvasti päätäni erinäisiin koviin esineisiin ensimmäisten elinvuosieni aikana."
tender.insanity
28.03.2010 17:43:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zuppermuhle: Eikös nämä Bossin GT-8(?) ja muut vehkeet saa sillä neljän kaapelilin systeemillä kiinni. Eli kitarasta multiefektiin. Multiefektista vahvistimeen etuseen ja vielä vahvistimen efektiloopissa käy kierroksen multiefektissä. Sitten patcheja säätäessä voisi määritellä mihin kohdin signaaliketjua vahvistimen etuaste tulee
 
Jep. Toimiva ratkaisu on.
 
Terry Pantheras
28.03.2010 19:24:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yks vaihtoehto omiin kokemuksiin pohjaten on seuraava: hommaat a/b-kytkimen ja etusen jossa hyvä clean, jonka kytket loopin returniin. A/B-kytkimellä valkkaat signaalin meneemään vahvistimen tai ulkoisen etuasteen intputiin. Hommaat vielä jonkun OD-purkin boostauksiin.
 
einzweidreivier MASTEROID ~~ stonerdoom[jotain] ~~
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti