Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rraskaampi rock-soundi Orange AD5 combosta - vinkkejä?
1 2
kitaristi12
24.03.2010 11:43:57 (muokattu 24.03.2010 11:52:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omistan Orange AD5 -combon. Haluaisin kehittää soundia raskaamman rokin suuntaan. Omistan mm. Boss SD-1 ja Blackstar HT-Dual -pedaalit.
Näillä saan mukavan blues/rock-soundin, mutta raskaammalla osastolla ei ole onnistanut. Nyt kaipaisin vinkkejä - erityisesti Orange AD5:n omistajilta. Vai onko vain niin, että Orange ei vain taivu raskaampaan rockiin ja se on minun hyväksyttävä?
 
Onko mitään tehtävissä? Tykkään niin paljon Orangesta, että en halua vaihtaa sitä mihinkään. Ennemmin vaikka soittelen sitten pelkästään bluesrockia. =)
 
Onko jollakin jokin salainen resepti.. eq:ta kehiin, boosteria tai jotain muuta? Kaikki vinkit ovat tervetulleita.
 
Tämä on allekirjoittaneen ensimmäinen kirjoitus muusikoiden.netissä. Siispä toivoisin asiallista keskustelua aiheesta.
 
EDIT: painoin enteriä ja kirjoitus lähti kuin.. korjailin kirjoitusvirheitä. Pahoittelen kirjoitusvirhettä otsikossa.
 
duc
24.03.2010 11:50:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm... eikös tuo Blackstar HT-Dual ole periaatteessa aika lähellä HT-5 -nupin etuastetta, sillon siitä pitäs lähteä säröä aika reilustikin. Koitas laittaa tuo Bossin SD-1 vielä boostaamaan HT-Dualin eteen niin että volume on isolla ja särö pienellä.
arppah8
24.03.2010 11:55:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, ei HT-Dualin kakkoskanavalta pitäisi kyllä särö loppua kesken. Säätöä vaan.
 
Status: Asiallinen mies, puhaltaa 1.37 promillea klo 7.30.
kitaristi12
24.03.2010 12:04:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

duc: Hmm... eikös tuo Blackstar HT-Dual ole periaatteessa aika lähellä HT-5 -nupin etuastetta, sillon siitä pitäs lähteä säröä aika reilustikin. Koitas laittaa tuo Bossin SD-1 vielä boostaamaan HT-Dualin eteen niin että volume on isolla ja särö pienellä.
 
SD-1:stä olen kokeillut sekä Blackstarin edessä että takana. Blackstarin kakkoskanavasta kyllä irtoaa säröä tarpeeksi, mutta Orange ei tunnu siitä tykkäävän. En vain onnistu enemmän särön kanssa. Digitechin Hot Headia en saanut toimimaan lainkaan Orangen kanssa, joten laitoin sen torille myyntiin. Saati sitten Bossin MT-2:sta, joten senkin möin eteenpäin. Olen miettinyt Bad Monkeytä ja kokeilen varmaan sitä seuraavaksi. Pelkästään SD-1:llä soundi jää kaipaamaan jotain. Blackstarin ykköskanavasta saan kyllä makeat säröt ja hymy on herkässä soittaessa. Kakkoskanava jää nyt kokonaan käyttämättä. Tai sitten en vain osaa.. no siksihän olen täällä kyselemässä vinkkejä.
 
kitaristi12
24.03.2010 12:21:48 (muokattu 24.03.2010 12:23:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aikaisemmin soittelin multiefektihässäkän kanssa ja säätäminen jäi vähäiseksi. Lähinnä valitsin lähimmän presetin ja muokkasin sitä. Sitten hommasin Blackstar HT-DUALin, SD-1:n ja näiden kaveriksi Orange AD5 combon. Soundi nousi uusiin atmosfääreihin ja soittamiseen tuli fiilistä mukaan. Soundini kuulosti ensimmäistä kertaa aidolta. Seuraavaksi haaveilen Telecasterista. Onneksi nykyisessä kitarassa on mahdollista puolittaa mikit. No nyt menee off topicksi.
 
Eli säätöä kehiin. Aluksi en saanut edes kunnollista kevyttä säröä aikaiseksi, mutta kokeilujen jälkeen kaikki loksahti paikalleen. Nyt haluaisin laajentaa soundia raskaammalle osastolle, mutta kaikkea on jo kokeiltu. Ei vaan hemmetti kuulosta hyvältä. "Uskottavuus" katoaa sen siliän tien. Soundista tulee surkea. Olen jo luovuttamassa ja vahvistin onkin jo muokannut levykokoelmaani. Nytkin levysoittimessa soi Joe Bonamassa (suosittelen). ;-)
 
JuSu
24.03.2010 12:21:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kitaristi12: Tai sitten en vain osaa.. no siksihän olen täällä kyselemässä vinkkejä.
 
Mä vinkkaisin testaamaan MI Audio Crunch Boxin ja Tube Zonen. Ensimmäinen on oivallinen brittihenkinen roso, jossa gainia piisaa Toijalaan ja takaisin. Tube Zonestakaan ei säröä puutu, ja sävynsäädöt ovat erittäin monipuoliset.
 
JuSu
 
'aristoteles666: soundi joko paranee tai ei.'
Ziggy Bubba
24.03.2010 12:22:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SD-1 vois kaivata parikseen jonkun hiukan isompisäröisen overdrive-purkin. Esimerkiksi Barber Direct Drive, Fulltone OCD tai vastaava voisi tuoda lisää potkua, jos tuommosta marshall-tyylistä säröä haet. Tuohon perään vaan vahvarista kevyt pohjaruttu.
 
SD-1:stä kannattaa kokeilla myös nostella sitä leveliä, eli boostailla vahvariin menevää soundia, tuo yleensä auttaa raskaammissa hommissa.
 
This Is Sonar Transistor...
kitaristi12
24.03.2010 12:38:31 (muokattu 24.03.2010 12:42:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos jo tässä vaiheessa vinkeistä. Parissa edellisessä viestissä mainittuja pedaaleja olen harkinnut. Netissä ainakin kuulostavat hyviltä. Olisikohan jollakin omakohtaista kokemusta mainituista pedaaleista Orange AD5:n kanssa?
 
Entäs Bad Monkey? Nyt ei ole tarkoitus ruveta penniä venyyttämään vaan sitä kun on kehuttu kovasti. Ehkä minä kokeilen sitä ensin. Uskon, että Blackstar riittää säröpuolelle ja eteen tarvitse jotain muuta SD-1 lisäksi. Tai pelkkä EQ-pedaalikin saattaa auttaa. Olen harkinnut MXR 10 Band EQ:ta. Saisi säätövaraa enemmän.
 
Vapour
24.03.2010 12:46:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysytäänpä näinpäin, että mitä kaipaat käytännössä lisää soundiin? Tiukkuutta? Botnea? Säröä? Chuggaa? Paksuutta? Fuzzia?
 
If the real jesus christ were to stand up today, He'd be gunned down cold by the c.i.a. -TheThe.
kitaristi12
24.03.2010 13:19:15 (muokattu 24.03.2010 13:20:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vapour: Kysytäänpä näinpäin, että mitä kaipaat käytännössä lisää soundiin? Tiukkuutta? Botnea? Säröä? Chuggaa? Paksuutta? Fuzzia?
 
Botnea tarvitsen lisää. Tähän lääkkeeksi olen harkinnut combon kaveriksi kaappia tai yritän pärjätä EQ-pedaalilla. Säröä saan tarpeeksi, mutta isommilla säröillä haluaisin lisää paksuutta ja erottelevaisuutta. Nyt soundi menee varsinkin alemmilla kielillä mössöksi ja metalliosastoa ei kannata harkitakaan. High gain -pedaaleilla soundi menee todella ohueksi.
 
Netistä kuuntelin, että MI Audio Crunch Box ja Bad Monkey -yhdistelmä voisi tarjota ratkaisun. Kuulosti allekirjoittaneen korvaan hyvältä isommillakin säröillä.
 
p130
24.03.2010 13:49:57 (muokattu 24.03.2010 13:50:10)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kitaristi12: Botnea tarvitsen lisää. Tähän lääkkeeksi olen harkinnut combon kaveriksi kaappia tai yritän pärjätä EQ-pedaalilla. Säröä saan tarpeeksi, mutta isommilla säröillä haluaisin lisää paksuutta ja erottelevaisuutta. Nyt soundi menee varsinkin alemmilla kielillä mössöksi ja metalliosastoa ei kannata harkitakaan. High gain -pedaaleilla soundi menee todella ohueksi.
 
Taitaa tulla 10" elementin rajat vastaan. Kaappi voisi olla varmin lääke, mutta kotivolalla ei tietenkään isolla luukutetun fullstackin soundia saa millään...
 
Olen mieluummin yksin oikeassa kuin lauman kanssa väärässä.
kitaristi12
24.03.2010 14:44:27 (muokattu 24.03.2010 15:30:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kevennykseksi vielä loppuun. Kaapinhyllyllä on lojunu yli 10 vuotta käyttämättömänä Dod Tec4x multipaavo. Kokeilin huvikseen, että mitä tapahtuu, jos sen heittää Orangen eteen. Sehän kuulosti omalla tavallaan hyvältä. Pidin sitä ihan leluna, mutta säröosasto ko. pedaalissa ei ole lainkaan hassumpi. Ostin härpäkkeen joskus vuonna 1997 ja käytin ehkä vuoden. Sen jälkeen se jäi työttömäksi. Joskus kannattaa kokeilla ns. "lelujakin". Tästähän voisi olla ainesta uudeksi ketjuksi: "lelut jotka yllättivät positiivisesti". Toivottavasti nyt joku Dod Tec4x -käyttäjä ei pahastunut, kun kutsuin laitetta leluksi. ;-)
 
No nyt viimeistään tämän viestin jälkeen uskottavuuteni kitaristina laski nollaan. No eipä minua kovin vakavasti kannata muutenkaan ottaa.
 
Laitetaan nyt tämä ketju lukkoon. Kiitos!
 
Ziggy Bubba
24.03.2010 18:06:52 (muokattu 24.03.2010 18:08:52)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kitaristi12: No nyt viimeistään tämän viestin jälkeen uskottavuuteni kitaristina laski nollaan. No eipä minua kovin vakavasti kannata muutenkaan ottaa.
 
Musta se uskottavuus laskis nollaan vasta siinä vaiheessa, jos tommoset masiinat testaamatta paskaksi haukkuis. Aina kannattaa testailla eri laitteita ja niiden yhdistelmiä, voi yllättyä iloisesti.
 
Laitetaan nyt tämä ketju lukkoon. Kiitos!
 
Ei kai tätä lukkoon tartte laittaa. Näkisin, että hommaa ei ole edes vielä "taputeltu", vai?
 
Ite sain aikoinaan hyvää soundia pienisäröiseen putkivahvariin just tommosella SD-1:n tyylisellä vähäsäröisellä OD:lla, Direct Drivella ja kevyellä vahvarin omalla säröllä. Eka OD periaatteessa vaan puski soundia lujemmalle (gainit jokseenkin nollissa). DD taas tuotti laitteista eniten säröä.
 
En usko että saavutat Bad Monkeyllä mitään kovin mullistavaa, sillä se on hyvin pitkälti samanlainen pedaali kuin tuo sun SD-1. Ellet sitten halua testailla miten kaksi vastaavaa spedua peräkkäin käyttäytyy, se on eri homma... Kannattaa muuten tsekata jos tulee vastaan Danelectron Cool Cat Drive, se on kopio OCD:stä. Pitäs olla vielä soundiltaan pirun hyvä... Eikä maksa kuin murto-osan alkuperäisestä.
 
This Is Sonar Transistor...
Tuomoo
24.03.2010 20:31:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaa että HT-Dual löytyy. Osaatko sanoa mikä putki tuossa on paikoillaan? Saattaa nimittäin vaikuttaa aika paljon siihen irtoavan särön luonteeseen. Kyllä oman ymmärrykseni mukaan tuolla pedaalilla pitäisi aika hyvät rokkisärö irrota, ja ellen aivan väärin ole ymmärtänyt, niin kyllä nuo Orangit ovat kanssa aika rokkikoneita pääsääntöisesti. En kyllä ikinä sellaisella ole soittanut, vielä.
 
Toisekseen, mitkä mikit kitarassa on kiinni? Itsellä on tuo Blackstarin HT-5, ja totesin että straton jäätävällä tallasinkkumikillä siitä ei saanut minkäänlaisia rokkisoundeja irti. Sekin siis vaikuttaa.
 
Suosittelisin kokeilemaan sillä lailla, että signaali kulkisi kitara - HT-Dual - SD-1 - vahvistin. Tuosta SD-1:stä kuten jo mainittukin, drive nollille ja leveliä suurelle. Pitäisi tosiaan boostata sitä vahvistimelle menevää signaalia. Ainakin itse noista Blackstarin vehkeistä tykkään, ja tuo oma HT-5:n etuaste perustuu tuohon HT-Dualiin. Että kyllä siitä jotakin pitäisi irti saada.
 
-Tuomo
 
"aristoteles666: soundi joko paranee tai ei."
Ziggy Bubba
24.03.2010 20:55:50
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuomoo: Suosittelisin kokeilemaan sillä lailla, että signaali kulkisi kitara - HT-Dual - SD-1 - vahvistin.
 
Kannattaa myös testata: kitara -> SD-1 -> HT-Dual -> vahvistin. Nimittäin Dualikin saattaa tykätä pienestä boostailusta...
 
This Is Sonar Transistor...
kitaristi12
24.03.2010 22:04:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En usko että saavutat Bad Monkeyllä mitään kovin mullistavaa, sillä se on hyvin pitkälti samanlainen pedaali kuin tuo sun SD-1. Ellet sitten halua testailla miten kaksi vastaavaa spedua peräkkäin käyttäytyy, se on eri homma... Kannattaa muuten tsekata jos tulee vastaan Danelectron Cool Cat Drive, se on kopio OCD:stä. Pitäs olla vielä soundiltaan pirun hyvä... Eikä maksa kuin murto-osan alkuperäisestä.
 
Kiitos vinkistä!
 
Cool Cat Drivestä näyttää olevan myynnissä kaksi eri versiota:
COOL CAT DRIVE II V2
COOL CAT TRANSP.OVERDRIVE V2
 
Noista uudemmista tuo transparent vaikuttaisi mielenkiintoiselta. Netistä kuuntelin clippejä ja COOL CAT DRIVE ykkösversio miellytti myös allekirjoittaneen korvaa. Hintaisekseen kyllä hyväsoundisia pedaaleja. Täytynee laittaa tilaukseen, kun muutenkin on taas tarvetta tilata tavaraa. Tilaan samalla Fish & Chipsin, niin voi testailla EQ:n vaikutusta soundiin. Kokeillaan näillä ensin. Eipä tuon hintaisilla pedaaleilla kovin isoa taloudellista vahinkoa saa aikaiseksi.
 
Myöhemmin hankintalistalla on pikkucombon kaveriksi 2x12" kaappi.
 
duc
24.03.2010 22:10:41 (muokattu 24.03.2010 22:11:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En minäkään usko että boosti- tai säröpedaalia vaihtamalla saa isoa vaikutusta aikaan, saattaa kannattaa laittaa rahat säästöön kaappia varten. EQ:ta tietty kannattaa koittaa, mutta lisäkaappi luultavasti auttais eniten. Blackstarin pedaalin ISF-säädöllä vois yrittää hakea sopivaa hevisoundia, laittaa middlet täysille ja basson pienelle pedaalista ja sitten tuolla ISF:llä hakee sopivan taajuuden.
Ziggy Bubba
24.03.2010 22:33:19 (muokattu 24.03.2010 22:33:58)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kitaristi12: Kiitos vinkistä!
 
Cool Cat Drivestä näyttää olevan myynnissä kaksi eri versiota:
COOL CAT DRIVE II V2
COOL CAT TRANSP.OVERDRIVE V2

 
Eipä mittään. Nuo on kaks ihan eri pedaalia, Cool Cat on vaan tuon pedaalisarjan nimi... Tuo ensimmäinen on OCD-kopio, jota on tosin jollain tapaa muutettu, kun V1 tais olla liian lähellä aitoa OCD:tä. Sama homma tuon Transparentin kanssa, joka taas on tehty Paul Cochranen Timmyn pohjalta. Tuosta Drivestä lähtee saletisti isommin säröä.
 
This Is Sonar Transistor...
kitaristi12
24.03.2010 22:33:38 (muokattu 24.03.2010 22:41:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toisekseen, mitkä mikit kitarassa on kiinni? Itsellä on tuo Blackstarin HT-5, ja totesin että straton jäätävällä tallasinkkumikillä siitä ei saanut minkäänlaisia rokkisoundeja irti. Sekin siis vaikuttaa.
 
Kitara ei ole ihmeellinen: Kramer Striker S-424CR Custom (uudistuotantoa). Edullinen ja oikein pätevä kitara. =) Parempi on hankintalistalla myöhemmin, kun rahatilanne antaa myötä. Tällä nyt mennään vielä jonkin aikaa.
 
Yritän tavoitella raskaampaa rock-soundia. Kun lisään gainia ja tavoittelen raskaampaa säröä, soundi muuttuu muoviseksi ja ohueksi. Olen yrittänyt boostata SD-1:llä mutta tuloksetta. Aikaisemmin kirjoitin, että HT-Dualin emuloidusta lähdöstä myös kakkoskanava kuulostaa aktiivikaiuttimilla oikein hyvältä. Aktiivikaiuttimien kautta soittaminen taas laskee fiilistä. Eli kyllä kitaran mikit toimii ok. Jostain syystä Orange AD5 ei tykkää säröpedaaleista. Auttaisikohan putkien vaihtaminen comboon? En ole aikaisemmin omistanut putkicomboa ja säröpedaalit lähtivät myyntiin.
 
Luulen, että ratkaisu on kahden OD-pedaalin yhdistelmä. Säröpedaaleja en aio enää ostaa lisää. HT-Dual jää taloon. Siitä en luovu. Seuraavaksi todennäköisesti kokeilen Cool Cat Drivea, kun sehän on melkein puoli-ilmainen pedaali.
 
EDIT: No nyt se kitaran malli on oikein. =)
 
kitaristi12
24.03.2010 22:45:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sikki-six: Eipä mittään. Nuo on kaks ihan eri pedaalia, Cool Cat on vaan tuon pedaalisarjan nimi... Tuo ensimmäinen on OCD-kopio, jota on tosin jollain tapaa muutettu, kun V1 tais olla liian lähellä aitoa OCD:tä. Sama homma tuon Transparentin kanssa, joka taas on tehty Paul Cochranen Timmyn pohjalta. Tuosta Drivestä lähtee saletisti isommin säröä.
 
Olisikohan joku valmis luopumaan Cool Cat Drive V1:stä? Pitänee laittaa ostetaan-ilmoitus torille.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti