Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaran takuu ongelma liikkeen/valmistajan kanssa.
1
Hobare
23.03.2010 19:56:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tilasin tuossa viime lokakuussa guitarguitarista Charvel San Dimas Style 2 2h kitaran. ( http://www.guitarguitar.co.uk/elect … ars_detail.asp?stock=08112011241928 )
 
Vähän aikaa sitten ilmeni, että maali kitaran takapleksin saumakohdasta oli noussut kuprulle. (kuva http://img704.imageshack.us/img704/9240/dsc06083p.jpg )
 
Juttelin sähköpostin ja puhelimen välityksellä guitarguitarin henkilöstön kanssa ja pistin kuvia kitarasta heille, jotka he toimittavat eteenpäin Fenderille. Seuraavaksi sain oheisin sähköpostin.
 
"Fender are saying that it looks like a manufacturing defect so we need to get your guitar back to them.
 
As this is a warranty issue I'm afraid you are going to have to pay the shipping costs to send the guitar back to us (and for us to return it to you) - alternatively you could ship it direct to Fender UK. Do you still have the packaging for the guitar? We don't have any spare packaging to send so you will have to get some yourself, we recommend using at least 2 cardboard boxes: 1 inside the other with adequate restraint around the neck to prevent the guitar moving."
 
Tuntuu hieman oudolta, että minun pitäisi maksaa postikulut takuupalautuksessa? Mättääkö tässä nyt jokin vai olenko ihan väärässä asian suhteen.
 
Tande
23.03.2010 20:10:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos kitara muuten toimii moitteettomasti, itse en ainakaan jaksaisi lähteä vaihtoruljanssiin.. Kiusaako tuo takapuolella oleva kupru oikeasti?
 
Anteeksi.
Hobare
23.03.2010 20:23:10 (muokattu 23.03.2010 20:23:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tande: Jos kitara muuten toimii moitteettomasti, itse en ainakaan jaksaisi lähteä vaihtoruljanssiin.. Kiusaako tuo takapuolella oleva kupru oikeasti?
 
Kuvasta on vähän vaikea saada selvää, mutta kupru on levinny hieman isommalle alueelle ja varmaan tulee leviämään lisääkin. Korjaaminen jossain kotimaisella soitinkorjaajalla olisi tietenkin toinen vaihtoehto, mutta ehdottomasti olisin takuukorjauksen / korvauksen kannalla. Nuo postikulut vaan tulisivat olemaan helvetillisen suuret itselähetettynä.
 
EDIT: ja kitara pelaa kyllä muuten hyvin.
 
Grugi
23.03.2010 20:25:16 (muokattu 23.03.2010 20:28:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.ecc.fi/fi-FI/virhe/
 
SDMF
Mandarax
23.03.2010 21:14:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuntuu hieman oudolta, että minun pitäisi maksaa postikulut takuupalautuksessa? Mättääkö tässä nyt jokin vai olenko ihan väärässä asian suhteen.
 
Kuluttajavirasto sanoo näin (pätee EU:ssa):
 
Yritys vastaa tuotteen palautuksesta aiheutuvista kuluista. Jos kauppa peruuntuu, etämyyjän pitää palauttaa tuotteen hinnan lisäksi tavanomaiset toimitus- ja palautuskulut.
 
Jos tuote esimerkiksi kokonsa tai painonsa takia edellyttää erityiskuljetusta, ylimääräiset palautuskulut voidaan laskuttaa kuluttajalta. Samoin jos kuluttaja tilaa esimerkiksi kotiinkuljetuksen normaalin postilähetyksen sijaan, siitä saa laskuttaa erikseen.
 
Etämyyntiyritys vastaa kuljetuksen laadusta. Asiakkaalta ei voi vaatia korvausta, jos posti tai muu kuljetusyritys vahingoittaa tuotetta - ei edes palautuskuljetuksesta. Yritys vastaa myös siitä, että tuote on pakattu asianmukaisesti kuljetusta varten.
 
Etämyyjän on laadittava palautusta varten kuluttajalle ohjeet tuotteen pakkaamisesta. Jos asiakas ei selvästikään ole ohjeita noudattanut, hän voi olla vastuussa mahdollisesta vahingosta.

 
Onko tuo nyt sitten myyjän kirjoissa "erityiskuljetus" - ehkäpä. Mikä sitten sen erityiskuljetuksen raja on..? Flyygeli, vai kaikki mikä ei mahdu kirjekuoreen..? Toisaalta noissa EU-säädöksissä on myös mainittuna mahdollisuus takuukorjauttaa EU:n sisältä ostettu tuote oman maansa maahantuojalla kuluitta. Onko Fenderillä tänä päivänä maahantuontia Suomessa ensinkään, vai vieläkö ne lymyilee jossain tuolla länsinaapurissa..?
 
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. -Groucho Marx-
Victor Helldriver
24.03.2010 02:53:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

helvetin hieno skeba sulla.
ite en tähän sen enempää kommentoi ku et must ois vaan magee jos lähtis maalit irtoilee omista kepeistä mut toisaalta ymmärtäähän sen et vituttaa ku uus keppi alkaa tollee tiputtaa nahkaansa
 
Bigger man is ALWAYS better than the little man...
Murgo
24.03.2010 06:15:10
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mandarax:
Onko tuo nyt sitten myyjän kirjoissa "erityiskuljetus" - ehkäpä. Mikä sitten sen erityiskuljetuksen raja on..? Flyygeli, vai kaikki mikä ei mahdu kirjekuoreen..?

 
Outo termi. ERIKOISKULJETUS on kuljetus jonka mitat tai massat ylittävät normaalisti tieliikenteessä sallitut eli pituus 25,25m, leveys 2,55m ja korkeus 4,2m tai massa yhdistelmänä 60 tonnia. Iso kitara. :)
 
Eiköhän kitara kuitenkin liene ihan normaali kuljetus kun postissa/matkahuollolla kulkee, eli voipi olla ettei myyjä tiedä mihin sitoutuu harjoittaessaan kansainvälistä kauppaa tai sitten tietää mutta luottaa ettet sinä tiedä ja koettaa vedättää sinulta rahtikulut.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti