Muusikoiden.net
20.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Budjettiluokan kitara hevihommiin
1
Metallikitaristi
18.03.2010 23:04:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisi hakusessa kitara hevibändille treeni-/keikkakäyttöön. Vire josta veivataan on Drop A joten vähintään 25.5 skaalalla varustettu saisi olla, mielellään baritoni.
 
Hakusessa olisi siis hyvin pelkistetty pelkkään raskaaseen musiikkiin suunnattu kitara. Hakusessa on halpa, mutta kuitenkin laadukas vireenpidoltaan ja myös saundiltaan (mahdoton yhtälö?), pelkkä tallamikki riittää. Sanotaan vaikka hintaluokaksi max.400€ käytettynä, mutta kuitenkin mielummin vähemmän kuin enemmän.
 
Itsellä on ideat aikalailla lopussa ja haluaisin kuulla vaihtoehtoja mitä tuolla rahalla saa.
 
Petri-helena: "Mielestäni jokaisen kitaristin joka on soittanut muutaman vuoden pitäisi pystyä soittamaan improvisaatiosooloa e:stä 10 minuuttia...jos ei pysty, on paska!"
Mr. Speed
18.03.2010 23:06:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LTD MH-400B käytettynä? Eihän se mikään laatupeli oo, mutta varmaan irtoaa tohon hintaan käytettynä.
 
Telecasterilla soittavissa ihmisissä täytyy olla jotain vikaa.
Räbbänä
18.03.2010 23:08:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Metallikitaristi: Olisi hakusessa kitara hevibändille treeni-/keikkakäyttöön. Vire josta veivataan on Drop A joten vähintään 25.5 skaalalla varustettu saisi olla, mielellään baritoni.
 
Hakusessa olisi siis hyvin pelkistetty pelkkään raskaaseen musiikkiin suunnattu kitara. Hakusessa on halpa, mutta kuitenkin laadukas vireenpidoltaan ja myös saundiltaan (mahdoton yhtälö?), pelkkä tallamikki riittää. Sanotaan vaikka hintaluokaksi max.400€ käytettynä, mutta kuitenkin mielummin vähemmän kuin enemmän.
 
Itsellä on ideat aikalailla lopussa ja haluaisin kuulla vaihtoehtoja mitä tuolla rahalla saa.

 
Vanhemman Ltd:n VB-300 voi löytää. 27" skaalainen baritoni kyseessä. Tietty myös halvemmat 200 sarjan pelit, VB200 ja MHB200. Hyvässä lykyssä myös joitain Schectereitä, joskaan en muista mitkä 6-kielisistä olisivat 26,5" skaalalla olleet.
 
Painajaismainen: Tätä keskustelua ei sitten käyty. ⊗_____________________⊗
trih
18.03.2010 23:22:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa muistaa sekin, että tuossa dropped-Aassa on vain se dropattu A "alavireessä". Loput kielet löytyy standardivireestäkin. Omien kokemusten mukaan suurin merkitys on sillä, että soiko kitara vai ei (laatu?). Mulla oli epin explorer (24,75") juuri tuossa vireessä ja hyvin toimi, tosin itse en tarttenu superpaksua A-kieltä. Sitten oli yksi halpa superstrato (25,5") ja halpis lespa (24,75") samaisessa vireessä ja eivät soineet alkuunkaan. Baritoni on varmaankin varmin ratkaisu. Mulle ei baritoni vaan toiminu ku ei nakit riittäny niin pitkään skaalaan mutta kyllähän sellanen voimakkaammin soi.
 
Rhythm In Jump, Dancing Close To You.
Nöyrä
19.03.2010 03:00:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pahoittelen jonninjoutavaa jaarittelua sisältävää viestiä, ei pitäisi erehtyä kirjoittelemaan tunteja nukkumaanmenoajan jälkeen. Jospa alla kuitenkin olisi jonkun verran hyödyllistäkin seassa.
 
Räbbänä: Vanhemman Ltd:n VB-300 voi löytää. 27" skaalainen baritoni kyseessä. Tietty myös halvemmat 200 sarjan pelit, VB200 ja MHB200. Hyvässä lykyssä myös joitain Schectereitä, joskaan en muista mitkä 6-kielisistä olisivat 26,5" skaalalla olleet.
 
Onhan noita MHB sarjan nelisatasiakin torilla liikkunut tuohon neljään sataan euroon (muistelisin ihan kuukausien sisäänkin kaksin kappalein), ja käsittääkseni ovat hardwareltaan jo ihan eri luokan soittimia kuin nuo pienempinumeroiset yksilöt (taisipa ennen vanhaan se 400 olla valmistusmaarajapyykki myös - pienemmät tehdään Indonesiassa, tasan ja yli Koreassa).
 
Mutta kun vaihtoehtoja kerran kyseltiin ja Schecter-korttiakin on väläytetty (kiitos Räbsä), niin itse aikanaan baritonitarpeeni tyydytin jo ostohetkellä ajat sitten lakkautetulla Schecter Scorpionilla (on siitä jotain uusioversioitakin ajoittain tullut, minulla on se ensimmäinen bulkkimalli). Maksoin siitä käytettynä tasan tuon 400, se on juurikin drop-A vireessä, ja yhä se puolustaa paikkaansa seinällä kahden Gibsonin rinnalla. Made in Korea, Groverin virittimet, 24 jumbonauhaa, H-H mikitys, ToneProsin kiinteä talla, muistaakseni 26.5" skaala, ja Duncan Designed -mikit (matkivat muistaakseni SH-6 distortioneja). Tämä on kitara, joka toi minut takaisin passiivimikityksen pariin EMG 81 ja Dave Mustaine Livewire -settien jälkeen, ja kai se on jo paljon sanottu tuollaiselta halppismikeillä varustetulta budjettikepiltä. Kertooko se enemmän soittimista vai minusta, on tietenkin lukijan itse päätettävä :) Akustinen sointi kitarassa on vahva ja toimiva, joka sitten loistaa sähköilläkin. Omistan myös LTD:n F-sarjasta sen alkuperäisen Korealaisen 400-mallin edustajan (ei baritoni), ja jos se on mitenkään vertailukelpoinen soinniltaan tuohon MHB:hen, niin ei ole kyllä LTD:n nelisatassarjalla mitään jakoa tuota Schecteriä vastaan. Se on sitten tietenkin eri asia, miten paljon kukakin sitä kitaran omaa sointia arvostaa, itselläni se on nykyään jo vähintään yhtä vahva kriteeri kitaran 'hyvyydelle' kuin soitettavuuskin. Molempien täytyy olla kunnossa, jotta kitara tekee mieli poimia telineestä aina uudelleen kerta toisensa jälkeen. Itse en ole niin nirso noiden kaulaprofiilien, skaalojen tai actionin suhteen, jota mielelläni perustelisin pitkillä sormillani, vaikka todellinen syy on todennäköisesti oikean soittotaidon ja tekniikan puutteessa; kuitenkaan huonoa soundia en jaksa kuunnella soittaessani kovin pitkään, oman paskuuteni rinnalle en tarvitse enää muita heikkoja lenkkejä ketjuun. Jonkun verran Schecter soitettavuudessaan häviää kyllä tuolle LTD:lle, mutta sekin suurelta osin selittynee omalla säätötaidottomuudellani, kuluneilla nauhoilla, ja tietenkin sillä pitkällä skaalalla ja paksuilla kielillä. Makoisa soitin silti, jota oppii uudestaan arvostamaan jokaisella soittokerralla, vaikka se eri tavalla vaatiikin keskittymistä kuin muut kitarani. Kerrassaan toimiva työkalu.
 
En tiedä paljonko näitä on liikkellä (eBayssa aina enemmän, jos sieltä on halua ja uskallusta ostaa), mutta ehkäpä rohkenisin suositella noita muitakin Schecterin pitkäskaalaisia soittimia käytettynä vaanimaan ja kokeilemaan, niin tyytyväinen tuohon omaani ainakin olen.
 
Yritin netistä etsiä tuota omaa malliani, lähimpänä oli tämä, jossa inlay kuitenkin poikkeaa omastani (itselläni vain yksi iso timantti, ihan yhtä ruma kuin tuokin), ja skaalan muistelen olevan nimenomaan 26.5", toisinkuin tuossa lukee.
 
http://www.modernguitars.com/musicg … n_Electric_Guitar_Black_Satin_.html
 
Onhan se vielä jokseenkin persoonallisen näköinen otus, joinain päivinä tykkään varauksetta, toisina en. Lapa on kyllä mahtava ollessaan selvästi hevi, mutta ei kuitenkaan liian hevi (vrt B.C.Richin vastaava). Sopii myös tuohon skorpioniteemaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti