Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Minkälainen pedaali ja minkälaisen vahvistimen kanssa?
1 2
KysymyspäSe
07.03.2010 13:47:02 (muokattu 07.03.2010 14:32:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, tässä olisi mahdollisilla kesätyörahoilla ostettavaksi vähän päivitetympää settiä kitarointia varten.
 
Vahvistimena tällä hetkellä käyn Rolandin micro cubea, joka kooltaan on hyvin käytännöllinen matkustuksen kannalta, mutta ei laadultaan mitään parhaimmistoa, joten kelpaisiko
http://www.musamaailma.fi/epages/mu … ectPath=/Shops/musa/Products/491024 Orange Crush 30R, 30W
hyvin pedaalien kanssa soittoon ja mahdolliseen biisien äänitykseen.
PS. Kitarana käytän
http://www.thomann.de/fi/ibanez_grg270b_bkn.htm Ibanez GRG270B
 
Toinen aihe, joka aiheuttaa valinnanvaikeutta on pedaalit. Tällä hetkellä olen törmännyt muutamaan hyvään pedaaliin, enkä osaa päättää kumpi olisi parempi hintalaatusuhteeltaan.
 
http://www.thomann.de/fi/boss_me70.htm Boss me-70,
joka on hinnaltaan n.300€ (suomen liikkeissä).
Mielestäni tämä näyttää paljon helpompikäyttöiseltä kuin Boss gt-10, joka on muutenkin paljon kalliimpi. Ja n. 500 - 700€ budjetilla paljon sopivampi.
 
vai
 
http://www.thomann.de/fi/boss_gt10.htm Boss gt-10,
joka on hinnaltaan n.470 - 500€. Mielestäni tämän pedaalin suurin etu me-70:tä vastaan on USB-paikka jolloin pedaalin saisi kiinni tietokoneeseen ja uusia efektejä saisi enemmän kuin me-70:een, mutta budjetille tämä pedaali olisi vähän siinä ja siinä.
 
Joten onko kellään kokemusta kumpi pedaali olisi parempi hintalaatusuhteeltaan, kotisoitossa, livesoitossa ja äänityksessä. Sekä minkälainen vahvistin olisi paras tälläisen pedaalien kanssa kotisoitossa, livesoitossa ja äänityksessä.
 
Pahoittelen, jos tälläinen aihe on jo (käsitellen pedaalien käyttöä eri vahvistimien kanssa). Luin jo topicin joka käsitteli Boss me-70 pedaalia, mutta se ei vastannut täysin kysymykseeni.
 
Ps. Käytettyjä/Uusia, kyseisiä malleja ja muitakin malleja saa ehdottaa. : )
 
PPs. Musatyyli on melko vaihtelevaa, joskus tulee soiteltua rankempaa metallia tai jotakin Dream Theaterin kaltaista progea (paitsi biisejä, jotka vaatii 7-kielisen), kun taas joskus rennompaa rockia/bluesia, mutta harvemmin silti mitään sointumusiikkia soittelen : )
Bändejä mm. Red Hot Chili Peppers, Distrubed, Dream Theater, Foo Fighters ja sen sellainen.
 
jussi1976
07.03.2010 14:07:02 (muokattu 07.03.2010 14:14:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuota tuota...
 
No toi Orange on hyvä, mutta soitatko/tarttetko enempi watteja vai riittääkö 30? Et maininnut musatyylistäsi mitään, olisi hieman helpompi vastata tarkasti, mutta;
 
Ehdottaisin jotain Marshallin vaikkapa 50W (tai enempi) vahvistinta, mutta malleista en ainakaan kakstonnista - TSL:ää tai DSL:ää tietyin varauksin. Melkein JVM olisi vahva vaihtoehto. Toi Orange on hyvä, mutta jos ruvetaan etsimään kohtuuhintaista/laatuista vahvaria, joka syö efektejä, niin Marsu on kyllä kärkipään tavaraa. Fender on varsin karsea, eikä välttämättä Peaveyn Classickaan kaksinen ole, vaikka hyvät puhtaat omaavatkin. Mutta Marsu toimii noissa. Ja tuli vielä mieleen; Koska tosta budjetista ei mitään tarkkaa selontekoa tullut, niin yksi vaihtoehto - halvempi - vahvistimeksi olisi Craten Blue Voodoo, jos jostain vain löydät. Se on nimittäin puhtailtaan, säröiltään ja muiltakin ominaisuuksiltaan erittäin laadukas vermes.
 
GT kymppi on pätevä.
 
"Rautalankasoittajat soittaa Fenderillä, rautakankimiehet Marshallilla!"
-Cale
07.03.2010 14:22:06 (muokattu 07.03.2010 14:23:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos pääasiallinen käyttötarkoitus on vahvarin kanssa efektilaitteena, suosittelen ME-70:stä. Säästää hermoja, aikaa ja rahaakin. Efektien säätäminen tapahtuu stompbox tyyliin, ei rasittavaa valikkoviidakkojen kahlausta. En tiedä millainen ME-70:sen etuaste -osio on, kuulemma ihan hyvä äänittelyhommiin. Ei se GT-10:kään mikään loistava mielestäni ollut, tai sitten vaan en handlannut koko laitetta. Parempaa saundia sain muinaisella Pod2:sellakin, ja helpommin.
 
Omistin joskus ME-50:n, jossa efektit oli säröjä lukuunottamatta ihan hyviä. Ei tuossa isoveljessä ME-70:ssä varmasti ainakaan huonompia ole. Ja 50:ssä ei ollut tuota kunnollista etuaste -osiota ollenkaan. Itse suosittelisin ME-70:stä. Piti itsekin moinen hommata ME-50:n tilalle, valitsin kuitenkin erillispedaalit sillä en tarvitse kuin muutamia efektejä.
 
Edit: Toria kannattaa seurata, siellä on mennyt muutama tuollainen ME-70:nen todella halvalla.
 
jussi1976
07.03.2010 14:40:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan totta. GT-10 on vaikeampi käyttää, mutta siihen pätee sama sääntö kun Voodu Valveen; kun sisään pääsee, se toimii hienosti. GT-10 ei tosin ole "se" laite mulle.
Ja onhan se niin, että niitä parametreja ei saisi olla liikaa.
 
"Rautalankasoittajat soittaa Fenderillä, rautakankimiehet Marshallilla!"
GrooverMan
07.03.2010 15:31:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jussi1976: Tuota tuota...
 
Melkein JVM olisi vahva vaihtoehto. Toi Orange on hyvä, mutta jos ruvetaan etsimään kohtuuhintaista/laatuista vahvaria, joka syö efektejä, niin Marsu on kyllä kärkipään tavaraa. Fender on varsin karsea,

 
Vaikka nää makuasioita tietty on, en malta olla tohon kommenttiin puuttumatta. Jos siis puhutaan saman hintaluokan Fendereistä kuin esim Marshallin JVM:t, on aika röyhkeää ykskantaan todeta Fenderin olevan "varsin karsea". Ellet sitten viitannut pelkästään Fenderin halpoihin transistorivahvareihin?
 
Toisaalta on aika päätöntä tarjota ton JVM:n hintaisia vahvistimia kysyjälle, joka on miettinyt parin sadan euron Orange Crushin hankkimista.
 
"I'd say it's a solid top but then again I don't know the difference" - anonymous, Harmony-Central
jussi1976
07.03.2010 15:56:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin; Mähän kirjoitin Cratesta ja huomautin hinnasta, eikö niin?
Fender on karsea juuri siksi, että sehän ei tunnetusti palikoita syö yhtä hyvin kuin Marsu. Tässä syy.
 
"Rautalankasoittajat soittaa Fenderillä, rautakankimiehet Marshallilla!"
Antroid
07.03.2010 16:02:34 (muokattu 07.03.2010 16:07:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jussi1976:..Fender on karsea juuri siksi, että sehän ei tunnetusti palikoita syö yhtä hyvin kuin Marsu. Tässä syy.
 
Anteeksi mitä? Fenkku ei syö palikoita yhtä hyvin kuin Marshall? Joo, varmaan puolta maailman pop/rock-äänityksistä ei ookaan tehty jollain pienellä fenkun putkicombolla tyyliin Deluxe Reverb säröpolkimin maustettuna.
 
Nyt vähän jotain spesifisempiä kommentteja aiheesta eikä tällaista hirveää yleistystä ja mutuilua: "Merkin A kaikki vahvistimet ovat parempia kuin merkin B mikään vahvistin."
 
Ja aiheeseen lisätäkseni, niin suosittelisin ehkä satsaamaan tohon Bossin ME-70:seen. Varsin hyvät pörpöttimet on ympätty siihen, eikä hyvän vahvistimen kanssa tarvitse vahvistin- tai kaappimallinnoksia. Ton kaveriksi sitten torilta joku hyvä kaksikanavainen pieni putkicombo, kuten H&K:n Edition Tube tai Englin Screamer/Thunder.
 
Tande
07.03.2010 16:10:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jussi1976: Niin; Mähän kirjoitin Cratesta ja huomautin hinnasta, eikö niin?
Fender on karsea juuri siksi, että sehän ei tunnetusti palikoita syö yhtä hyvin kuin Marsu. Tässä syy.

 
No riippuu vähän mikä fender ja mikä marsu. Kuulemani mukaan ja omien kokemusten perusteella voin sanoa, että Fenderin putkivahvistimet syövät pedaaleja _vähintään_ yhtä hyvin, kuin legendaariset Marshallin nupit.
 
In Rock.
jussi1976
07.03.2010 16:22:23 (muokattu 07.03.2010 16:24:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä en ole ainakaan itse koskaan Fenkkua saundaamaan niin hyvin palikoilla kuin Marsua, vaikka on ollut millainen Fenkku. Hotrodit ja Twinit ja monet muut ei ole mitenkään toimineet niin luontevasti kuin Marsut mulla. Enkä muuten tasan ole ainoa, joka omaa saman mielipiteen. Bluesvahvarina Fenkku on hyvä, mutta jos soitetaan Bluesia tyyliin Moore, niin sitten se Marsu on sopivampi. Eli jos pitää palikoita nielevää vahvaria suositella, niin Marsulle piste tästä osoitteesta. Ja eikös tossa ihan selvästi juuri mielipidettä kysytty? Tää on mun.
 
"Rautalankasoittajat soittaa Fenderillä, rautakankimiehet Marshallilla!"
GrooverMan
07.03.2010 16:23:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jussi1976: Fender on karsea juuri siksi, että sehän ei tunnetusti palikoita syö yhtä hyvin kuin Marsu. Tässä syy.
 
Ai okei, no nyt sitte tiedän että asia on näin. Kiitos oikaisusta.
 
"I'd say it's a solid top but then again I don't know the difference" - anonymous, Harmony-Central
jussi1976
07.03.2010 16:31:21 (muokattu 07.03.2010 16:43:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No siis toi on se johtopäätös, mihin mä olen päätynyt aika pitkän kokeilun jälkeen. Fenkuissa on hyvät puhtaat, erittäin hyvät, mutta mulla on aina ollut ongelmana se, että silloin kun siihen pannaan palikoita eteen, niin saundi ei ole ihan luonteva. Fender tuntuu tavattoman krantulta ja pikkumaiselta ja säröt on toivottoman hengettömät. Esimerkiksi Twinin kanssa - ja muidenkin joilla olen soittanut - piti hyvin tarkasti säätää jokaista palikkaa, ennenkuin sointia tuli ulos. Marshall on tavallaan pehmeämpi, se saundasi ja saundaa paljon vähemmällä työllä eikä ole nirso siitä, onko se joku säätö sitten millilleen oikeassa kohdassa vai ei. Syytä en osaa sanoa.
 
EDIT; Tuli vielä mm. mieleen, että kerran käytin Voodu Valvea etusena Fenkun jos toisenkin kanssa. Saundi oli ihan hirveä; Kova ja eloton. Ihmettelin, että olisiko jonkun parametrin säädöt muuttuneet. Peavey toimi vähän paremmin. Eipä mitä, ei muuta kuin putkimarsu paikalle ja sama homma, ja taas soi luontevasti ja pehmeästi. Tässä yksi esimerkki, mihin perustan mielipiteeni.
 
"Rautalankasoittajat soittaa Fenderillä, rautakankimiehet Marshallilla!"
nikovirtala
07.03.2010 18:45:43
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jussi1976: Fender on karsea juuri siksi, että sehän ei tunnetusti palikoita syö yhtä hyvin kuin Marsu.
 
Please, riittää jo mutuilu. Sulla on tainnut olla väärät tortimet väärän Fenkun edessä. ;)
 
Lähes tyhjä. - http://ikon.name
jussi1976
07.03.2010 19:08:51 (muokattu 07.03.2010 19:14:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin! Juuri tunnustit, ettei kirjoittamani ollut mutuilua tunnustamalla, että oli väärät palikat väärän fenkun edessä; Mähän kirjoitin ylle, että Fenkku on kranttu siitä, mitä sille tarjoaa. Jos Fender olis edes vahvistin, niin ei olisi olemassakaan vääriä palikoita :o) vaan se nielis ne kaikki.
 
"Rautalankasoittajat soittaa Fenderillä, rautakankimiehet Marshallilla!"
artha61
08.03.2010 19:24:08 (muokattu 09.03.2010 11:10:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wirtala: Please, riittää jo mutuilu. Sulla on tainnut olla väärät tortimet väärän Fenkun edessä. ;)
 
Ja/tai yritetty "vääriä asioita" - vähän peukku keskellä kämmentä koitettu saada Fenderistä jotain "marshall-hevisoundia" tms...
-----------------------------------------------
Mutta aiheeseen, jos haluat hyvän ja edullisen putkivahvistimen, joka syö pedaalia hyvin niin voisin toisen noista Carvin X60A vaffareistani myydä
(kun tuli tuo XT-112:nenkin hankittua taannoin).
 
En ole torille vielä ehtinyt laittaa, kun ei oo ollu kiirettä myynnin kanssa ja hiukan jopa miettinyt sitäkin, että pitäis vielä.
 
Mutta heittele pikaviestillä, jos kiinnostaa - mahtuu melkein budjettiisikin =)
http://reviews.harmony-central.com/ … Guitar+Amp/product/Carvin/X60A/10/1
Speksejä ja kuvaa:
http://www.carvinmuseum.com/decade/ … mages/88-compactstudiotubeamps.html
 
Edit.
Ja torillepa sen ny laitoin - sinnehää nää myyntijutskat kuuluu - siellä sitten muitakin yhteystietoja.
 
Edit2.
PJS: ... Aloittajalle suosittelisin erinäisten laitteiden sijaan sen tyyppistä ratkaisua, että panostaa alussa niin hyvään kitaraan kuin budjetti sallii...
Juurikin näin - plussan arvoinen.
 
En allekirjoita - kunhan totean
Icy-Sun
09.03.2010 03:31:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

GrooverMan: Toisaalta on aika päätöntä tarjota ton JVM:n hintaisia vahvistimia kysyjälle, joka on miettinyt parin sadan euron Orange Crushin hankkimista.
 
Näin, mutta minusta on myös päätöntä tarjota JVM:ää varauksetta joka helkkarin vahvarikyselyyn jäsen jussi1976:n tavoin. Tämä asiani, jota nyt esitän ei ole minkäänlaista dissausta ketään kohtaan, mutta jokaisen "Mikä vahvistin mulle?-ketjun" sivulta johon tämä kirjoittaa, syötetään JVM:ää. Omat kokemukset taas Fenderin vahvistimista (joita tuossa nyt pedaalien kanssa parjattiin) ovat osoittaneet päinvastaisia mielikuvia.
PJS
09.03.2010 07:44:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jussi1976: Niin! Juuri tunnustit, ettei kirjoittamani ollut mutuilua tunnustamalla, että oli väärät palikat väärän fenkun edessä; Mähän kirjoitin ylle, että Fenkku on kranttu siitä, mitä sille tarjoaa. Jos Fender olis edes vahvistin, niin ei olisi olemassakaan vääriä palikoita :o) vaan se nielis ne kaikki.
 
Hämmentävää tekstiä. Panee väkisinkin miettimään, että joko sä et todellakaan osaa säätää/käyttää laitteitas tai sitten sun saundimieltymykset poikkeaa todella radikaalisti yleisistä mieltymyksistä. Koska kuten jo sanottukin, se Deluxe Reverb taitaa olla, parin muun fenkun mallin ohella, maailman eniten äänitetty vahvistin. Näin oon ainakin kuullut ja jos homman nimi on nimen omaan se, että puhtaat on julmetun hyvät niin sille pohjalle on hyvä lähteä rakentamaan millä tahansa pedaaleilla.
 
Aloittajalle suosittelisin erinäisten laitteiden sijaan sen tyyppistä ratkaisua, että panostaa alussa niin hyvään kitaraan kuin budjetti sallii ja hommaa näin alkuun esim. pelkästään sen cuben. Siinähän on omasta takaa jo jotain efektejä joten ihan vaan simppeliin treenaukseen se passaa oikein hyvin. Sitten kun on rahaa taas niin päivittää vahvistinosaston sellaiseen malliin että sillä pärjää vähän pidempäänkin ja vasta sitten alkaa katselemaan niitä pedaaleita.
 
Peace!
jniska
09.03.2010 07:56:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jussi1976: Tuota tuota...
 
Melkein JVM olisi vahva vaihtoehto. ... mutta jos ruvetaan etsimään kohtuuhintaista/laatuista vahvaria, joka syö efektejä, niin Marsu on kyllä kärkipään tavaraa.

 
No ei ainakaan JVM ole siinä suhteessa mitenkään kärkipäätä. Tuossa omassa JVM 205H:ssa on tullut kokeiltua siinä edessä kaikenlaisia muljuttimia, mutta empä ole keksinyt yhtään, mitä olisi edes kohtuullinen siihen eteen. On testattu Tubecreameria, SD:tä, DS:ää, Keeley modattua DS:sää, Satchuratoria, multipaavoja jne. Ei vaan toimi ei.
 
Laiha Lissu oli paras
Mr. Speed
09.03.2010 08:15:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PJS: Hämmentävää tekstiä. Panee väkisinkin miettimään, että joko sä et todellakaan osaa säätää/käyttää laitteitas tai sitten sun saundimieltymykset poikkeaa todella radikaalisti yleisistä mieltymyksistä. Koska kuten jo sanottukin, se Deluxe Reverb taitaa olla, parin muun fenkun mallin ohella, maailman eniten äänitetty vahvistin. Näin oon ainakin kuullut ja jos homman nimi on nimen omaan se, että puhtaat on julmetun hyvät niin sille pohjalle on hyvä lähteä rakentamaan millä tahansa pedaaleilla.
 
Aloittajalle suosittelisin erinäisten laitteiden sijaan sen tyyppistä ratkaisua, että panostaa alussa niin hyvään kitaraan kuin budjetti sallii ja hommaa näin alkuun esim. pelkästään sen cuben. Siinähän on omasta takaa jo jotain efektejä joten ihan vaan simppeliin treenaukseen se passaa oikein hyvin. Sitten kun on rahaa taas niin päivittää vahvistinosaston sellaiseen malliin että sillä pärjää vähän pidempäänkin ja vasta sitten alkaa katselemaan niitä pedaaleita.

 
Samaa mieltä. Se hyvä kitara paremmalla soinnilla ja vireenpidolla innostaa soittamaan enempi :) Lisäksi jos esimerkiksi soittelee hewanderia, miksei muutakin, niin vaikkapa RG 5xx kitara on loistava. Torilta irtoaa alle 400 eurolla, joten vahvariinkin riittää rahaa. Taas jos tahtoo enempi perinnehenkisen kepin, niin jollain 600-700 eurolla saisi Tokain Japsi-Lespaa. Kuitenkin tuo vahvarin suuri päivitys on ehkä vähän turhaa jossei jotain bändiä ole missä pääsisi kunnolla luukuttamaan.
 
Telecasterilla soittavissa ihmisissä täytyy olla jotain vikaa.
GrooverMan
09.03.2010 12:05:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PJS: Hämmentävää tekstiä. Panee väkisinkin miettimään, että joko sä et todellakaan osaa säätää/käyttää laitteitas tai sitten sun saundimieltymykset poikkeaa todella radikaalisti yleisistä mieltymyksistä. Koska kuten jo sanottukin, se Deluxe Reverb taitaa olla, parin muun fenkun mallin ohella, maailman eniten äänitetty vahvistin. Näin oon ainakin kuullut ja jos homman nimi on nimen omaan se, että puhtaat on julmetun hyvät niin sille pohjalle on hyvä lähteä rakentamaan millä tahansa pedaaleilla.
 
Jussin läpät on monesti hyvin hämmentäviä. Kirjoituksia lukiessa miettii, missä menee mielipiteen ja totuuden raja, kun kirjoittaja tarjoilee välillä varsin outoja ja huonosti perusteltuja mielipiteitä totuutena. Esimerkkinä ton JVM:n lobbaaminen jokaisessa vahvistinkyselyssä.
 
Tai sitten, kuten oon enemmän ja enemmän alkanut viime aikoina miettiä, meitä vedätetään. Joku aidosti hyvin kitaravermeistä tietävä on pistänyt omaksi hauskuutukseksi nimimerkin pystyyn. Ehkäpä joku muu on miettinyt samaa?
 
"I'd say it's a solid top but then again I don't know the difference" - anonymous, Harmony-Central
duc
09.03.2010 12:07:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

GrooverMan: Tai sitten, kuten oon enemmän ja enemmän alkanut viime aikoina miettiä, meitä vedätetään. Joku aidosti hyvin kitaravermeistä tietävä on pistänyt omaksi hauskuutukseksi nimimerkin pystyyn. Ehkäpä joku muu on miettinyt samaa?
 
Se on Jucciz. Sisäinen ADHD-teini on aika välillä hyvä päästää vapaaksi.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti