Muusikoiden.net
28.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Chapman Guitars ML 1
1
Vladi
16.02.2010 18:28:09 (muokattu 16.02.2010 18:28:44)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko täällä muita jotka on seurannu tuota Rob Chappersin kitaraprojektia? Itse aikoinani ilmoittauduin halukkaiden listalle ja olin koko homman unohtanut. Eilen illalla pärähti sähköposti, jossa kerrottiin minun olevan yksi niistä onnellisesta 500:sta joilla on mahdollisuus moinen kitara hankkia. Hintaa olis 315 puntaa ja laatu pitäis olla kohdillaan.
 
Eli onko täällä kohtalotovereita, meinaatteko itse tilata?
 
Ja niille jotka haluaa tietää mikä toi Chapman guitars on niin minäpä selitän:
 
Rob Chappers on enimmäkseen youtuben ansiosta suosiota kerännyt aika taitava kitaristi, joka pyörittää myös Monkey lord-foorumiaan. Yhteistyössä foorumilaisten kanssa suunniteltiin kitara, jossa ideana on käyttää tuotantorahat ei niin helposti vaihdettaviin osiin kuten runkoon, kaulaan, tallaan jne. Kitarat tehtiin Kiinassa ja säädetään kuntoon Englannissa. Design ja ominaisuudet päätettiin äänestämällä. Esim. mikit on kitarassa perus halpaa kiinakamaa. Ideana on, että tuo kitara on ikäänkuin rakennusalusta, jonka päälle voit ruveta tekemään unelmakitaraas. Mikit kannattaa vaihtaa, kitaran oma lakkaus ja maali on ohuita, jotta uudelleenmaalaus olis helppoa jne. Tätä mallia valmistetaan 500kpl ja sen saadakseen piti olla ennakkoilmoittautunut. Seuraavaksi rupeavat suunnittelemaan muistaakseni joko Lespatyyppistä tai V-tyyppistä kepukkaa.
 
Itse ajattelin moisen tilata projektiks, jos puumateriaalit on hyvät niin tuosta saa mahtavan alustan kokeilla eri mikkejä, potikoita, maalausta jne. jne. Kaikenkaikkiaan mielestäni mielenkiintoinen konsepti.
 
E: Lisäinfoa täältä: http://www.chapmanguitars.co.uk/guitars/ml1/
 
Kyllä se siitä.
zuppermuhle
16.02.2010 21:42:08 (muokattu 16.02.2010 21:42:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuota projektia olen seurannut jo jonkin aikaa. Kitarahan on oikein nätti ja jos haluaa alustan projekteille niin tuo on aika pätevä vaihtoehto jos ei halua ostaa käytettyä.
 
EDIT: Ebenotelaudatkin hienoja
 
"Itse aloin harjoittaa heti kävelyikään päästyäni muinaista kungfu-tekniikkaa, jossa luustoa vahvistetaan vahingoittamalla, ja iskinkin toistuvasti päätäni erinäisiin koviin esineisiin ensimmäisten elinvuosieni aikana."
Vladi
16.02.2010 21:45:44
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zuppermuhle: Tuota projektia olen seurannut jo jonkin aikaa. Kitarahan on oikein nätti ja jos haluaa alustan projekteille niin tuo on aika pätevä vaihtoehto jos ei halua ostaa käytettyä.
 
EDIT: Ebenotelaudatkin hienoja

 
Näinpä. Kävin juuri maksamassa kyseisen kitaran, hintaa tuli 360e. Sitten jännityksellä odottelemaan, että mitä sieltä tulee.
 
Kiinnostaisi maalauttaa joka hieno tobaccoburst tuohon, voi olla että joutuis ammattilaisella teettämään. :)
 
Kyllä se siitä.
Osteri
01.10.2014 23:13:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nostoa tälle...
Mitäs uutta näille kitaroille kuuluu ja onko porukat hankkineet? Jos kitara maksaa tänä päivänä UK:ssa 370 puntaa ja kehutaan loistavaksi niin kai se on pakko uskoa. Budjettikamaa parhaimmillaan ohi tunnetumpien merkkien, niinkö?
 
"Chapman ML1 has been nominated for Best Electric Guitar 2013 in the Music Industry Awards by Guitarist Magazine!"
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
JoniSusi
02.10.2014 01:03:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osteri: Nostoa tälle...
Mitäs uutta näille kitaroille kuuluu...?

 
Nykyäänhän kitaroita löytyy kolmea erilaista perusmuotoa (Stratomainen ML-1, Lespaul tyylinen ML-2 ja telejohdannainen ML-3). Malleista löytyy sit jos jonkinlaista variaatiota ja signature mallia Dorjen pojille. Myös seiskakieliset mallit löytyy stratona ja telenä.
 
Vaikka itse en omistakkaan vielä yhtään Monkey Lordia, kuumotus hankkia telemalli on käsin kosketeltavissa.
 
Mallejahan voi katsella virallisilta sivuilta (http://www.chapmanguitars.co.uk) ja myynnissä olevia malleja Andertonsilta! (http://www.andertons.co.uk/brands/b … man-guitars.asp#1412200910023page-1)
 
(Postailen tässä ihan vain ChapmanGuitars intoilijana :> )
 
Ps. Huomion arvoinen seikka, ensimmäinen sarja Chapmaneja tehtiin Kiinassa, joiden laatu on ollut kuulemma niin ja näin. Nykyään kepakot tehdään Koreassa ja ovat parempaa laatua :)
 
Jaska1972
02.10.2014 08:06:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onnellinen ML-7T:n omistaja ilmoittautuu (kuva profiilissa). Tilasin Andertonsilta noin kuukausi sitten ja olen erittäin tyytyväinen. Näillä spekseillä seiska kotiin kannettuna alle 650,- EUR... Laatu ja viimeistely huippuluokkaa. Ja onhan tuo tele-mallinen seiska aika porno :). Suosittelen lämpimästi.
 
dr_solo666
02.10.2014 09:36:12
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nykyään kepakot tehdään Koreassa ja ovat parempaa laatua :)
 
Tietääkseni samainen Korealainen World Musical Instruments rakentaa myös esimerkiksi PRS:n SE mallisia kitaroita.
 
"When you are a guitar player, you must tweak" -Paul Gilbert
Lepinkäinen
02.10.2014 14:43:55 (muokattu 02.10.2014 14:44:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Multa löytyy Korean ML-1 ja ML-7T.
 
Mainioita pelejä hintalaatusuhteeltaan. Mikitkin on mielestäni varsin hyvät, kun aikasemmin oli ideanakin, että ne on tarkoituskin vaihtaa mielekseen. Vois kyllä ihan kokeilun vuoksi alkuperäisten tilalle jotain muutakin pistää.
 
ML-1 on kohtuu painava, muttei mikään kivi. Muut kitarani ovat varsin kevyitä, joten vertailukohta voi vähän vääristää tuntemuksia. Kaulan tatsi on ihana. XJ nauhat ja lakattu otelauta, mutta natu takaosa, uh.
 
Saarnirunkoinen seiska taas on bodyn osalta melkein kuin hyöhen, mikä vähän kallistaa tasapainoa kaulan puolelle, mikä on ainut asia mistä en tossa niin tykkää.
 
En tiedä, onko se toi seiskan vaatima vähän enemmän puuta omaava kaula, vai vaan muuten hyvät speksit, olematon viimeistely (ei lakkaa) ja set-thru rakenne, mutta tuntuu, että tämä soi ihan tajuttoman hyvin koko kaulalta ja sustaini on jäätävä.
 
Vähän kaasuttelis toi ML3 modern. Nythän tohon mahonkirunkoiseen tele-malliin tulee kevennysporaukset. Nää on sen verran edukkaita, että tässähän kohta huomaa kämpän täyttyvän näistä :D
 
Osteri
02.10.2014 17:21:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Korealainen World Musical Instruments rakentaa ....Laatu ja viimeistely huippuluokkaa.
 
Jännää tosiaan että kautta aikojen korealaiset on tehneet laadukkaita vehkeitä ja edelleen hyvä laatu näyttää jatkuvan. Tuntuu, että niitä on dissattu pääasiassa vaan sen takia että on eri maa kuin USA tai Japani. Mutta tarkempi perehtyminen tosiaan osoittaa, että valmistuksesta ei oikeen löydy perusteltua moitteen sijaa.
 
Kiinalaiset taasen ei edelleenkään oikeen osaa.
 
Olen myös tömännyt indonesialaisiin LTD kitaroihin ja todennut että kumma kyllä nekin osaa, vaikka eivät ole edes Korea :) Periaatteessahan tietysti Indonesian valmistusta pitääkin moittia, sehän on selvä. Helppoa siksi, koska kukaan ei edes kysy perusteluja.
 
Minusta on hienoa kun tällaiset uudet marginaalimerkit kuten Chapman tuo markkinoille todella käyttökelposia soittimia. Niin, että maasta se pienikin ponnistaa.....
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
Ziggy Bubba
02.10.2014 17:46:06 (muokattu 02.10.2014 17:54:33)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osteri: Kiinalaiset taasen ei edelleenkään oikeen osaa.
 
Useampi Squierin kiinalainen kitara männä vuosilta on kyllä todistanut omalla kohdalla toista. Pelkkä valmistusmaa harvoin on laadun tai huonouden merkki, vaikka se voi toki suuntaa antaa. Ainakin se vaikuttaa hintaan.
 
Meikä Youtubessa: ZE BUBBA's gear demos
Osteri
02.10.2014 18:37:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noh, ehkä hieman korostin ihan vaan keskustelun virkistämisen mielessä. Mutta käyhän tuo lohkaisuni hyvin esimerkistä kuinka mielikuva vaikuttaa. Kokemuspohjaisesti ei ole kiinalaisia kitaroita ollut käytössä.
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
Wolfheart
06.10.2014 02:32:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lepinkäinen: ...
Vähän kaasuttelis toi ML3 modern. Nythän tohon mahonkirunkoiseen tele-malliin tulee kevennysporaukset. Nää on sen verran edukkaita, että tässähän kohta huomaa kämpän täyttyvän näistä :D

 
Samaa tautia liikkuu täälläkin. Nurkissa pyörii jo aivan liian monta kitaraa, mutta ML7-t on osoittautunut niin hyväksi vekottimeksi, että tekisi mieli hommata myös 6-kielinen chapmani:)
 
Kontiak
16.11.2014 03:22:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Chapman Guitars are in Germany - Thomann:
 
http://youtu.be/D3uM9V4GTvg
 
"If you dig it, you must learn it." http://www.truthinshredding.com
silhouette
17.11.2014 17:07:00 (muokattu 17.11.2014 17:07:49)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun mielestä noissa Chapmanin kitaroissa on melkein kaikissa hemmetin rumannäköiset lavat, ainoa poikkeus on oikeastaan tuo MLB-1 basso. Sellaisen voisin kyllä ostaa itselleni jos ei ole kovin kallis.
 
Aina voi yrittää.
JoniSusi
20.11.2014 01:51:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

silhouette: rumannäköiset lavat
 
Elikkäs reverse telecaster lapa :) Tai no nuissa ML2 on kyl geneerinen lespa lapa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti