Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rätinäongelma
1
Mann
02.02.2010 17:50:24 (muokattu 02.02.2010 18:09:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokeilin käyttää Digitechin Grunge -pedaalia ja käytössä ääni rätisi, ritisi ja särki aivan hirveästi, kyseessä ei siis ollut tavallinen särö, vaan ääni särkyi kunnolla. Nyt myös kokeilin käyttää Zoom G2 multiefektiä ja sama homma taas, etenkin säröpuolella ääni rupeaa rätisemään ja särkemään ihan hirveästi. Normaalisti ei ole ongelmaa, kun kytken kitaran vahvistimeen ilman mitään pedaaleita, särö toimii vahvistimesta niin kuin pitääkin, mutta kun väliin laittaa pedaalin ja kokeilee säröä, niin ääni särkyy täysin, vaikka yrittäisi kuinka säädellä säätimiä, ääni särkee myös cleanin puolella vahvistimesta. Mistähän mahtaa olla kyse? Vika johdoissa, kitarassa vai vahvistimessa? Kitaran Fernandes ja vahvistimena Marshall VS30R. Johdoissa ei pitäisi sinällään olla vikaa, koska samoilla johdoilla särö toimii normaalisti, kun käyttää ilman pedaaleita.
 
Grugi
02.02.2010 18:46:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mann: Kokeilin käyttää Digitechin Grunge -pedaalia ja käytössä ääni rätisi, ritisi ja särki aivan hirveästi, kyseessä ei siis ollut tavallinen särö, vaan ääni särkyi kunnolla. Nyt myös kokeilin käyttää Zoom G2 multiefektiä ja sama homma taas, etenkin säröpuolella ääni rupeaa rätisemään ja särkemään ihan hirveästi. Normaalisti ei ole ongelmaa, kun kytken kitaran vahvistimeen ilman mitään pedaaleita, särö toimii vahvistimesta niin kuin pitääkin, mutta kun väliin laittaa pedaalin ja kokeilee säröä, niin ääni särkyy täysin, vaikka yrittäisi kuinka säädellä säätimiä, ääni särkee myös cleanin puolella vahvistimesta. Mistähän mahtaa olla kyse? Vika johdoissa, kitarassa vai vahvistimessa? Kitaran Fernandes ja vahvistimena Marshall VS30R. Johdoissa ei pitäisi sinällään olla vikaa, koska samoilla johdoilla särö toimii normaalisti, kun käyttää ilman pedaaleita.
 
Vähän on sekavaa eli ajatko noita efektejä marsun särön päälle?? Sillon ainakin on mahdollista saada rutinaa aikaseks.
 
SDMF
Marzi
02.02.2010 18:53:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Säröpedaali, vähän gainia, paljon volumea + puhdas kanava = vähän säröä pedaalista, enemmän kanavasta, koska pedaali boostaa sisääntulevaa ääntä.
 
Säröpedaali, paljon gainia, vähän volumea + puhdas kanava = säröä pedaalista, ei kanavasta
 
Säröpedaali, paljon gainia, paljon volumea + puhdas kanava = säröä pedaalista ja kanavasta, koska pedaali särötyksen lisäksi boostaa cleanin särölle.
 
Säröpedaali, vähän gainia, paljon volumea + särökanava = vähän säröä pedaalista, enemmän kanavasta, koska pedaali boostaa sisääntulevaa ääntä.
 
Säröpedaali, paljon gainia, paljon volumea + särökanava = toosi toosi paljon säröä joka ritisee ja paukkuu ja kiertä ja vinkuu jos ei soita koko ajan jotain.
 
Tarpeeksi on liian vähän.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti