Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Multiefektillä erillaista suhinaa, särinää ja sen sellaista
1
Wanaja
25.01.2010 23:34:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt ensimmäisen kerran suhteellisen lyhyehkön kitaristina leikkimisen aikana ilmestyi kuin tyhjästä tarve alkaa kikkailla efektien kanssa.
Tiedän, että käydään foorumilla paljon keskustelua eri multiefekteistä/efekti pedaaleista muodossa "missä paras särösaundi" (joka on jokseenkin ironista), joten tässä threadissa pyrinkin etsimään multiefektiä jossa parhaat efektit. Ja ihan perusefektien lisäksi, joita pidän jokseenkin itsestäänselvyyksinä, etsin nimenomaan niitä oudoimmasta päästä vedettyjä, kaukaisesti kitara muistuttavia ääniä tyyliin Radiohead, Porcupine Tree (Steven Wilson), Muse..
Ja nyt kun ollaan saatu kaikkein konservatiivisimpien kitaristien silmät jo hehkumaan punaisina "digitaali hössötyksestä", niin mainittakoon että teidän mielipiteenne asiasta on tiedossa, voitte palata iloisin mielin takaisin kiikustuoliin :)
Ikävä kyllä hankkeelle on pistettävä suht. tiukka hintakatto joka pyörii noin 200e paikkeilla (halvempi parempi). Koko hanke tulee mitä luultavammin koostumaan Line6 GX nauhoitus härpäkkeestä + multiefekti pedaalista, jonka käyttö tulee luultavasti olemaan eniten vahvarin edessä.
Tähän mennessä olen tarkkaillut tuotteita Vox Tonelab ST, Line6 Floor POD (/Plus) ja Bossin multefektejä. Hetken mietin myös Line6 Pod XT Live settiä, koska siinä saisi USB:llä suoraan koneeseen kiinni, mutta päätin yrittää halvemmalla :) Multiefektissä wah pedaali vaadittu, ja jos on joku erinomainen lauta misä on jo valmiiksi USB liitäntä, niin voi ehdottaa. Huom. Line6 GX hankintaan koska haluan käyttöön Pod Farmin ja sillä voi myös nauhottaa bassoa.
Tärkeä mainita että 200e on suomen hintoja, PYRIN saamaan koko hankkeen noin 200e paikkeille dv247.com hinnoilla.
 
gunner
26.01.2010 00:56:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osta se Pod XT Live. Saat sillä myös käyttöös Pod Farmin täysin samalla vaivalla kuin gx:n. Lisäksi saat samalla kaikki polkusimet ja muut, mitä ikinä keksitkään kaivata.
 
Mahdollisesti ton Pod XT Liven mukana saat sitä paitsi laajemman pod farm -kattauksen, mitä saisit tolla halvimmalla Line 6 äänikortilla. Ainakin Pod X3 antaa käyttöön kaikki mallinnokset, mitä Pod Farmista löytyy.
 
Pod XT + Pod Farmilla voit siis myös nauhottaa bassoa.
 
Vauhti korjaa virheet
Exhausted
26.01.2010 08:22:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täältäkin ääni Pod XT Livelle. Voin laittaa hämärien efektisaundien sampleja, kunhan pääsen kotiin
 
Jungleman
26.01.2010 09:44:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wanaja: ...joten tässä threadissa pyrinkin etsimään multiefektiä jossa parhaat efektit. Ja ihan perusefektien lisäksi, joita pidän jokseenkin itsestäänselvyyksinä, etsin nimenomaan niitä oudoimmasta päästä vedettyjä, kaukaisesti kitara muistuttavia ääniä tyyliin Radiohead, Porcupine Tree (Steven Wilson), Muse..
 
Melko hankala yhtälö. Multiefekti josta löytyvät parhaat outoefektit maksaa lähtökohtaisesti vähän paria satasta enemmän. Käytettyjä ryhtyisin tuolla budjetilla katselemaan ... Juurikin Bossin vanhemmat GT-sarjalaiset, Zoom G7.1ut ja G9.2tt (tai toki sitten upouudet G2Nu ja G2.1Nu). Tai Korg Ax-3000G. Tai joku Digitech. Linekutosista ei ole henkilökohtaista käyttökokemusta.
 
Toisin sanoen: teet kompromisseja. Tai sitten säästät rahaa ja ostat jonkun riittävän hyvän vehkeen josta löytyvät kaikki ne ominaisuudet joita juuri sinä tarvitset.
 
Ei se ole vika. Se on ominaisuus.
Romantikkoitkijät #1
Exhausted
26.01.2010 22:27:41 (muokattu 26.01.2010 22:47:18)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä on nyt niitä sampleja Pod XT Liven hämärimmistä efekteistä:
 
http://www.cs.uta.fi/~al76016/line6/samples/fx/
 
Osa näistä on jostain vuodelta 2004, osa uudempia, mutta kaikki nämä on tehty vain kitaralla ja podilla (Super Mario -saundiin on äänitetty erikseen komppi ja melodia)
 
Wanaja
27.01.2010 21:55:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Erinomaiset samplet, kiitos. Kuitenkin luulempa että päädyn enemmänkin Floor Pod plussan puolelle ihan hinnan takia, koska mielellään hankkisin ton Line6 GX boxin erikseen jos vaikka XT liveen kyllästyisi.
 
Exhausted
27.01.2010 22:11:37 (muokattu 27.01.2010 22:12:09)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Okei. Varoitan kuitenkin, että Floor Podissa on vanhan POD 2.0:n saundit, ja paljon rajoittuneempi efektivalikoima. Kerrallaan päälle saa vain yhden efektin + reverbin, eikä efektien paremetreja saa juurikaan säätää. Nerokkain juttu siinä onkin autoswell/delay -yhdistelmäefekti, nämä kaksi juttua on luotu toimimaan yhdessä.
 
Wanaja
27.01.2010 22:24:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysymys vielä Pod Farmista, eli tuleeko se Pod XT:n mukana ilmaiseksi, vai onko se vain XT sopiva?
 
Wanaja
29.01.2010 18:32:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkä esitin kysymykseni vähän kehnosti, tarkoitus oli kysyä että pitääkö Pod Farm ostaa vielä XT:n päälle, vai saako tuon ohjelman vaan omistamalla XT:n? Ja onko siitä edes paljon hupia jos pitää erikseen ostaa? :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti