Muusikoiden.net
19.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kokemuksia Godin-kitaroista?
1 2
Jinxed
25.01.2010 12:56:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PK-seudulta ei tunnu juurikaan löytyvän Godinin keppejä ja ainakin paperilla/nettivideoissa peli vaikuttaisi omaavan kohtuuhyvän hinta/laatusuhteen.
 
Hakusessa siis kakkoskitaraksi Telen rinnalle jokin vähän "nopeampi" peli. Budjetti siinä 700e paikkeilla ja olen nyt katsellut Godinin Freeway Classicia (http://www.godinguitars.com/godinfreewayclassicleafp.htm), Progressionia (http://www.godinguitars.com/godinprogressionp.htm ihan kuin J.McLaughlin olisi vedellyt tällaisella jollain live-DVD:llä) ja sitten
 
Mietin vain, että kumpi hoitaisi homman paremmin, esim. jokin ylläolevista Godineista vai vaikka PRS SE Custom 24 (http://www.prsguitars.com/secustom24/index.html)?
 
About saman hintaisia nuo ovat. Uuden kitaran tulisi venyä kieli poskessa funkittelusta ala Mr.Bungle (http://www.youtube.com/watch?v=XQ7p623CBvI&feature=related) ja siitä sitten rokimpiin vetoihin, eli lähinnä hyvät funk-cleanit ja koht.raskaat säröt hakusessa samasta kepistä.
 
Tällä hetkellä mitään ed.main.kitaroista vain ei ole kokeiltavissa lähellä niin elättelen toivoa josko joku täällä omaisi jotain ensikäden kokemusta noista ja voisi jakaa kokemuksiaan. Käsittääkseni Godinilla on koht.hyvä hinta/laatusuhde, mutta mites, onko PRS:llä jo nimi tuomassa pari satasta lisähintaa? Kiiitos etukäteen!
 
PS. Koitin hakuakin, mutta Godinista valitettavan vähän juttua..
 
"What a tool!"
Krice
25.01.2010 17:30:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei kannata odottaa mitään massiivista akustista soundia kolmepalaiselta rungolta (vaahtera poppelisiivillä), aika tunkkaiseksi se menee. Laadun puolesta muuten hyviä, nuohan tehdään USAssa joten esimerkiksi nauhojen päät ei lähde elämään samalla tavalla kuin kaukoidän kitaroissa. Jos ostaisin (ja varmaan aionkin jossain vaiheessa) kolmannen Godinin, niin ottaisin jonkun yhdestä palasta tehdyn, esim. Summit vaikuttaa aika hyvältä.
 
artha61
25.01.2010 19:33:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Ei kannata odottaa mitään massiivista akustista soundia kolmepalaiselta rungolta (vaahtera poppelisiivillä), aika tunkkaiseksi se menee. Laadun puolesta muuten hyviä, nuohan tehdään USAssa...
 
Eikäkö - Kanadassa.
 
Yhtä kaikki - laatu hyvää ja hinnat kohtuullisia.
Jonkin verran pääsin niitä sähkiksiä testailemaan (AOF/Hedix toi niitä maahan - ainakin joskus) ja itelleni päätyi Godin nailonkielinen, johon olen erittäin tyytyväinen.
(Tää ACS Special Edition - jos joa kuta kiinnostaa =) :
http://www.godinguitars.com/ACSspec_jan07_gitrbass.pdf
 
Ainakin Soundatalla ollu joitain malleja (5th Avenue jne):
https://www.soundata.fi/PublishedSe … n=view&groupID=1445&OpenGroups=1445
 
Joten ehkäpäs sieltä vois noita sähkiksiäkin kysellä.
 
En allekirjoita - kunhan totean
tcitc
25.01.2010 19:37:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Ei kannata odottaa mitään massiivista akustista soundia kolmepalaiselta rungolta (vaahtera poppelisiivillä), aika tunkkaiseksi se menee. Laadun puolesta muuten hyviä...
 
Samanlaista kokemusta.
 
Amateurs built Titanic, professionals built the ark.
Jinxed
25.01.2010 21:47:42
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitosta tiedoista.
 
Akustisen soundia en haekaan, ei ole tarvetta kys.soundille kuin klassiseen ja sitä varten löytyy Ramirez :) Lähinnä satunnaiseen funkitteluun ja tilutuksiin sekä raskaampaan riffittelyyn haen peliä, mutta en kuitenkaan halua pelkästään hevimeteliin soveltuvaa keppiä. Jotenkin nuo Godinit vetää puoleensa.
 
"What a tool!"
Krice
26.01.2010 12:27:08
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jinxed: Akustisen soundia en haekaan, ei ole tarvetta kys.soundille kuin klassiseen ja sitä varten löytyy Ramirez :)
 
Akustinen soundi tarkoittaa siis sähkökitaran kohdalla miltä se kuulostaa ilman vahvistinta. Godinin kolmepalaisissa ei ole samanlaista kuulasta ääntä kuin vaikka mahonkirunkoisessa kitarassa tai kirkasta sointia kuten leppärunkoisessa stratossa. Ehkä enemmänkin hienostunut ja pehmeä.. tai jos haluaa sanoa niin tunkkainen. Jotain ihmeen mojoa noissa Godineissa silti on, tuntuvat ihan erilaisilta kuin tavalliset tuotantokitarat.
 
LaeLea
26.01.2010 16:46:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuleekos muuten kaikki godinit kanadasta, vai onko niillä(kin) joku aasia-mallisto?
 
Kick Out The Mother, Mother!
Krice
26.01.2010 16:56:43 (muokattu 26.01.2010 16:59:14)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaeLea: Tuleekos muuten kaikki godinit kanadasta, vai onko niillä(kin) joku aasia-mallisto?
 
Kalliimmat mallit Kanadasta, halvemmat tehdään USAn puolella.
 
LaeLea
26.01.2010 17:34:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Kalliimmat mallit Kanadasta, halvemmat tehdään USAn puolella.
 
Piti sitte ihan itte tarkistaa, kun kuulosti niin uskomattomalta. Totta tuo kuitenkin näyttäis olevan... Toisaalta, kyllähän muutkin siirtää tuotantoa kehitysmaihin, miksei sitte Godin.
 
Kick Out The Mother, Mother!
jari22
26.01.2010 17:43:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Godin on kuulunut kalustukseen jo vuodesta 1996, jolloin LGX tarttui matkaan Kanadan reissulta. Piezot ihan asialliset ja nuo Godinin omat tetroid?-mikit ok saundiset. Ainakin erilaisia saundivariaatioita piisaa. Rakenne perus 2-palainen mahonkirunko vaahterakannella ja kaula mahonkia eben-otelaudalla.
 
Jinxed
27.01.2010 00:18:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Akustinen soundi tarkoittaa siis sähkökitaran kohdalla miltä se kuulostaa ilman vahvistinta. Godinin kolmepalaisissa ei ole samanlaista kuulasta ääntä kuin vaikka mahonkirunkoisessa kitarassa tai kirkasta sointia kuten leppärunkoisessa stratossa. Ehkä enemmänkin hienostunut ja pehmeä.. tai jos haluaa sanoa niin tunkkainen. Jotain ihmeen mojoa noissa Godineissa silti on, tuntuvat ihan erilaisilta kuin tavalliset tuotantokitarat.
 
Aivan, kiitos selvennyksestä.
 
Mites, kuinka hyvin nuo on pysyneet vireessä? Etenkin siis jos käyttää tremolokampea vai mikä sen oikeaoppinen nimi nyt on..? Suurimmassa osassa ei taida floikkaa ainakaan olla.
 
Onko btw kaulat minkä tyyppisiä? Onko normikitaroista mitään verrokkia? Esim. Strato-, Tele-, Les Paul- vai SG-tyyppinen kaula vai jokin ihan muu?
 
"What a tool!"
Krice
27.01.2010 01:23:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jinxed: Mites, kuinka hyvin nuo on pysyneet vireessä?
 
Ihan hyvin. SD:n vintage-kampea joutuu vähän virittämään välillä, mutta se kuuluu asiaan. Kiinteätallainen Redline sensijaan pysyy hyvin vireessä, sekään ei ole itsestäänselvä ominaisuus että kiinteätallainen pysyisi vireessä..
 
Onko btw kaulat minkä tyyppisiä? Onko normikitaroista mitään verrokkia? Esim. Strato-, Tele-, Les Paul- vai SG-tyyppinen kaula vai jokin ihan muu?
 
Ihan omanlaisensa kaula, ei paksu mutta ei ohutkaan.
 
artha61
27.01.2010 21:38:52 (muokattu 27.01.2010 21:42:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaeLea: Piti sitte ihan itte tarkistaa, kun kuulosti niin uskomattomalta. Totta tuo kuitenkin näyttäis olevan... Toisaalta, kyllähän muutkin siirtää tuotantoa kehitysmaihin, miksei sitte Godin.
 
Hymyilytti vielä uudelleen luettunakin - plussaa.
 
Aiheeseen liittyen - nämäkin kiinnostavia:
http://www.godinguitars.com/godinxtsap.htm
- ei kaunis, mutta monipuolinen (mm. mikkiosasto)
http://www.godinguitars.com/godinlgxtp.htm
- paremman näköinen - tosin keskimikki puuttuu, mutta lisänä piezomikki -> akustisen soundia...
Ja tietty vielä tää (esim. Burgundy-väri):
http://www.godinguitars.com/godin5thavenuekingpincwp.htm
 
Mutta paljon olisi muitakin kitaroita - voi hieman muokata sanontaa:
"kauniita naisia on paljon, mutta elämä niin lyhyt..."
Eli:
"kiinnostavia kitaroita on paljon, mutta kaikkia ei pysty edes testaamaan..." =)
 
ps. Juuri Riffistä lukaisin, että Hedix onkin maahantuojana Godin:ille - edelleen
 
En allekirjoita - kunhan totean
Herbert_temp
27.01.2010 23:52:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole kuin Freewaytä ja Velocityä hypistellyt. Ihan laadukkaan oloisia pelejä ja soitto tuntuma oli mukava - mitä nyt kaula olisi saanut olla paksumpi. Saundi oli mulla pienoinen pettymys (varsinkin puhtaalla)... Sellainen napakka ja aika kireän oloinen. Ei kovinkaan paljon (super)Stratomainen. Enemmän mulle tuli mieleen täysvaahterainen SG.
 
Roll Away the Dew!
McNulty
27.01.2010 23:55:06 (muokattu 27.01.2010 23:55:11)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meillä oli myymälässä Godin Freeway H/S/H-mikityksellä ja se oli kyllä yksi tasalaatuisimmista kitaroista pitkään aikaan. Kaulalle ei tarvinut tehdä mitään, siinä missä muita sai oikoa ja nauhanpäitä hioa. Vaikutti siis kaikinpuolin hyvältä soittimelta hintalappuunsa nähden.
 
Godin on muuten nyt tammikuusta 2010 lähtien F-Musiikin maahantuontiohjelmassa. Toivottavasti ko. kitara saa nyt hivenen enemmän näkyvyyttä kuin aikaisemmin.
 
The one who used to be known as bonecrusher
Jungleman
28.01.2010 11:15:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

artha61:
ps. Juuri Riffistä lukaisin, että Hedix onkin maahantuojana Godin:ille - edelleen

 
Täh? Onko kyseinen firma vielä pystyssä? Nettisivuja ei näyttäisi päivitetyn vuoden 2008 jälkeen ja joulukuun alussa lähetin sinnepäin sähköpostia kyselläkseni Godin 5th Avenue -kitaroiden saatavuudesta - ei vastausta.
 
Onko tämä siis varma tieto?
 
Ei se ole vika. Se on ominaisuus.
Romantikkoitkijät #1
McNulty
28.01.2010 13:49:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jungleman: Täh? Onko kyseinen firma vielä pystyssä? Nettisivuja ei näyttäisi päivitetyn vuoden 2008 jälkeen ja joulukuun alussa lähetin sinnepäin sähköpostia kyselläkseni Godin 5th Avenue -kitaroiden saatavuudesta - ei vastausta.
 
Onko tämä siis varma tieto?

 
Ei ole Hedix enää maahantuoja. Meille tuli juuri F-Musiikilta tiedote jossa mainittiin F-Musiikin uudet edustukset. Godin ja muutama Godinin alamerkki ovat nyt heidän tuontiohjelmassaan. Suosittelen kääntymään Ylhäisen Paulin puoleen Godin-asioissa.
 
Tämä on varma tieto.
 
The one who used to be known as bonecrusher
artha61
28.01.2010 19:10:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jungleman: Täh? Onko kyseinen firma vielä pystyssä? Nettisivuja ei näyttäisi päivitetyn vuoden 2008 jälkeen ja joulukuun alussa lähetin sinnepäin sähköpostia kyselläkseni Godin 5th Avenue -kitaroiden saatavuudesta - ei vastausta.
 
Onko tämä siis varma tieto?

 
Näemmä ei - luki Riffissä.
F-musiikki ei kaiketi ole ehtinyt tiedottamaan Riffin toimistusta ennen lehden painoon menoa tms.
 
Yhtä kaikki - hyvä homma, jos Godin:it saavat hieman enemmän näkyvyyttä jatkossa...
 
En allekirjoita - kunhan totean
AZa
04.02.2010 00:49:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itseltä löytyy Freeway Classic, josta kyllä muuten pidän älyttömästi mutta vire pysyy huonosti bendaillessa, tremoloillessa yms. (g ja b kielillä) Veikkaan satulaa, ja seuraavana varmaan onkin hankinnassa graptechin satula. Jos sitten olisi itselleni melkein täydellinen kitara :)
 
Tosi kivat saundit lähtee vakiona, singlecoililla, ja sitä yhdistelemällä humbuckereihin saa kivan stratomaiset helisevät saundit, jotka passaa hyvin puhtaampiin soitteluihin. Niskanpuoleisesta mikistä sen sijaan saa täyteläisempää saundia, kun taas tallamikistä saa mukavan purevat rokki/metallisaundit. Hyvät vakiomikit kaikenkaikkiaan. Yksi modaus mikä olisi kiva tehdä ehkä, olisi joku superswitch laittaa ja puolitukset vielä humbuckereihin, netissä oli hyviä kokemuksia siitä..
 
Käteen erittäin mukavan tuntuinen, nauhat hyvin viimeistelty. Kielet saa sopivan alas omaan makuun, ilman että surisee. Ostin tosiaan "vähän käytettynä" soitinkaupasta niin en tiedä onko vireongelma ollut alusta asti.
 
"Come on let's scratch the heavens one last time"
Jinxed
04.02.2010 12:55:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AZa, osaatko verrata kaulan muotoa muihin kitaroihin? Miten esim. vertaantuu Fenderin perus-Stratoon ja Teleen? Entäs Gibsonin Les Pauliin ja SG:hen? Miten paksu/ohut ja leveä/kapea kaula on? Onko kaula "nopea"?
 
Oletko muuten työstäny kitaraa tuon tremolon vireongelman poistamiseksi?
 
Vieläkin tuo Freeway Classic houkuttaa :P
 
"What a tool!"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti