Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sähkökitara + vahvistin + budjetti aloittelijalle
1 2
selkäsaunametalli
14.01.2010 12:32:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro kaikille,
 
Olen nyt kuukauden harjoitellut akustisella kitaralla ja jäänyt koukkuun koko hommaan. Tarkoituksena on hankkia sähkökitara ja vahvistin kotisoittoon. Budjettikin on aika auki, kun en tiedä millä rahalla saa parasta hinta/laatua. Kunhan nyt alle 800e menee niin ei ehkä avokkikaan hermostu. Selailinkin noita muitten "eka kitara" ketjuja, mutta kaikissa on budjetti rajattu aika niukaksi, joten en tiedä saako vähän enemmällä paalulla suhteessa enemmän laatua.
 
Tarkoituksena siis alussa harjoittelu ja pitemmällä tähtäimellä vähän kaikenlainen metalli sekä ehkä hiukan bluesia tms. rentoa genreä(country?!). Budjetin lisäksi vaatimuksena on hyvä saundi kerrostalo volyymillä, mahdollisuus soittaa kuulokkeitten kanssa, edelleen hyvällä saundilla. Kitara saa tietysti näyttää hienolta. Ehkä joku hevikeppi? Haetaan nyt siis sopivaa hintaluokkaa aloittelijalle, sekä suosituksia joita voi käydä kokeilemassa helsingin alueella.
 
Deranged
14.01.2010 15:18:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suositus: LTD MMV 09 TE ja joku mallintava pikkuvahvari, esim Cube 30X.
 
oiva tumpeloinen
14.01.2010 15:27:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Deranged: Suositus: LTD MMV 09 TE ja joku mallintava pikkuvahvari, esim Cube 30X.
 
Tommonen pelkällä aktiivitallamikillä varustettu hevikeihäs kuulostaa erittäin hyvältä vaihtoehdolta siihen blues- ja muuhun kevyempään genreen. Vai oliko tässä jokin erityinen syy tuommoiseen keppiin?
 
Mä kyllä katsoisin jonkun kitaran, missä on vähintäänkin kaulamikki tallamikin lisäksi.
 
roopeok
14.01.2010 16:15:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitaraksi kannattaa katsella jotain moneen taipuvaa, yleisesti Stratocaster, Telecaster, Les Paul, SG jne. mallit ovat varmoja ratkaisuja. Kannattaa vaikka johonkin musiikkiliikkeeseen mennä hypistelemään noita eri malleja, jotta löytyy se omaan käteen sopiva muoto. Sen jälkeen muusikoiden.net torille metsästämään käytettyä. Tuohon hintaluokkaan kannattaa ehdottomasti käytettynä ostaa kamat.
Perushyvän sähkökitaran saa 200-400€ budjetilla varmasti.
 
Vahvistimeksi ~200€ paikkeilla kannattaa ehkä harkita mallintavia malleja, jos vähän kaikenlaista tykkäät soitella. Esimerkiksi VOX AD30VT voisi olla kelpo ratkaisu (käytettynä siinä alle 200€ paikkeilla yleensä).
 
Noilla perustiedoilla kun lähdetään niin ei ainakaan pahemmin voi mennä pieleen.
 
vmak
14.01.2010 19:21:06 (muokattu 14.01.2010 19:21:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos itse olisin uudestaan samassa tilanteessa kuin viestin aloittaja nyt, niin vahvistimeksi ostaisin edelleen jonkin Voxin AD-sarjalaisen. Esimerkiksi vaikka Vox AD30VT:n. Sitten jäiskin vielä 600 euroa budjetista kitaraan.
 
Eli liikkeeseen testailemaan eri kitaroita ja sitten etsimään torilta käytettynä, kun jos vaikka soittoinnostus lopahtaa (toivottavasti ei) niin käytetystä saa kuitenkin lähestulkoon aina omansa takaisin, olettaen että kitara on jälleen myydessä hyvässä kunnossa.
 
Niin ja näin alkuun jättäisin kaikki erikoisemmat hevikirveet ja muut suosiolla pois laskuista, ellei sellainen nyt erityisesti ole omaan mieleen ja sovi käteen kuin nyrkki pers... joo.
 
Niin ja tietenkin uutenakin ostettaessa on tiettyjä etuja, kuten takuut sun muut.
 
Oho, ja nyt kun tarkemmin katson niin tulipas aika samankaltainen viesti kuin yllä, no menköönsä.
 
quit the ratrace
Hi-Power
14.01.2010 19:36:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuolla 800 Budjetilla on jo jonkin verran vaihtoehtoja...LTD kitaroissa on aika hyviä samoten ibanezin malleissa. Squeirin ihan halvimpiin malleihin en sekaantuisi ihan ekaksi vaikkakin niissäkin on on hyviä kitaroita. Vahvistimissa ainaki Voxilla löytyy hyviä malleja ja myös Line6 vahvistimissa on hyviä malleja. Toisaalta melkeen kaikilla valmistajilla on tuohon hintaluokkaan hyviä pelejä. Eli kokeileen vaan muuten ei tuohon kysymykseen ei saa vastausta. Yhä asiaa painottaisin jos nyt kitaran liikkeestä hankit niin pyydä erikseen säätämään se kunnolla koska olen nähnyt tapauksia joissa meinasi kavereilla into loppua kun oli kuulemma säädetty kitara...ja ei soitosta saanut mitään iloa...Näidenkin kitaroiden hankinta suoritettiin "asiantuntija liikkeestä".
 
c72367
15.01.2010 16:45:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

komppaan edellisiä VOX:n vahvarin suhteen. Siihen vaikka kylkiäisiksi torilta joku jaappanin lespa (tokai) niin eiköhän tuolla setillä soittele alkuun ihan kohtuullisesti.
 
ei lujaa vaan täysillä...
pick 86
15.01.2010 16:54:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Metallista rentoon menoon?
 
En sano muuta kuin Stratocaster. Fender sellainen.
 
Miikathebest
15.01.2010 17:35:43 (muokattu 15.01.2010 17:49:55)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tavallinen Stratocaster voi olla pettymys hevimetallissa. Fat Strat tallahumbuckerilla voisi toimia paremmin.
Minun mielipiteeni on, että kelluvatallaisia kitaroita kannattaa välttää jos haluaa olla vapaa vireongelmista. Vibratallaisista ne jotka on kiinnitetty useammalla ruuvilla kitaran kanteen ovat vakaampia kuin kahden tapin varassa kelluvat "twin pivot" tyyppiset ratkaisut. Ne 2 ankkuritappia ja niitä vastaan tulevat veitset kuitenkin kuluvat ennemmin tai myöhemmin, jolloin kitara jää helposti kammen käyttämisen jälkeen ylä- tai alavireeseen.
Laadukkailla kellutalloilla hyvin hoidettuna ei välttämättä kuitenkaan mitään ongelmia ole.
Useimmiten kelluvan tallan saa kuitenkin kiristettyä kitaran runkoa vasten, jolloin se ei aiheuta mitään vireongelmia.
 
Oman Squier standard stratoni alkuperäismikit olivat aika huonot. Mutta eivätkös ne ole viimeisten viiden vuoden aikana mikit vaihtaneet standard malleihin? Niinpä tässä uudessa voi olla paremmat.
http://www.thomann.de/fi/fender_squier_standard_fat_strat_bk.htm
 
Ibanez SA on mielestäni oikein mukava soittaa. Ja laadukkaan oloinen kapistus. Tuon mallin soundista en sitten osaakaan sanoa mitään.
http://www.thomann.de/fi/ibanez_sa120exbk.htm
 
Yamaha Pacifica tuntuu olevan kovassa suosiossa kun sitä aina kaikille suositellaan.
http://www.thomann.de/fi/yamaha_pacifica_112v_ovs.htm
 
LTD MH oli mielestäni myös hyvän tuntuinen kädessä.
http://www.thomann.de/fi/esp_ltd_mh50_nt_bch.htm
 
Kaikissa noissa on melko kapea ja pyöreä kaula - sellainen yleisperusprofiili, joka sopii kaikille, jotka eivät ole ehtineet tottua johonkin perverssimpään kaulaprofiiliin.
 
Ibanezin kiinteätallaista RG:täkin on suositeltu useaan otteeseen, mutta itsehän en pidä sitä juuri minään, vaikka se taitaakin olla ihan hyvä keppi.
 
Yksi tärkeimmistä asioista kitaraa valittaessa on se että kitaran malli ja väri miellyttävät omaa silmää.
 
Jos samoilta valmistajilta aletaan katsomaan noita hintavampia kitaroita, niin muutamien satojen eurojen korotuksilla saadaan vähän reunalistaa, erilaista(parempaa) puuta ja ulkonäköä.
 
Liikaa säröä!
battery
15.01.2010 18:19:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse suosisin aloittelijalle näitä voxin valvetronixeja, esim 30wattinen. Näistä löytyy kyllä varmasti käypäsää soundia moneen makuun. Kitaraksi joku ihan perus kitara joka miellyttää, satsaisin ite ehkä jonkun 300-400 euroa kitaraan, kun se kuitenkin vaihtuu vuoden sisällä toiseen jos harrastus rupeaa kiinnostamaan enempi. Käytettyä ehkä hakisin kitaran osalta jos vain sattuu olemaan vaikka joku kaveri joka osaa neuvoa ja katsoa että tulee suht hyvä kitara ostettua.
 
lavaamo
15.01.2010 18:42:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vahvistimeksi Vox Valvetronix, Peavey Vypyr tms. pikkumallintava, mikä nyt omaan korvaan kuulostaa mukavimmalta.
 
Kepiksi ei varmaan mitään veetä/Randyä kannata hankkia, ennemmin vaikka jokin superstrato.
 
Jackson DK2T tai jokin muu kiinteätallainen keskiluokan keppi voisi ajaa asiansa oikein hyvin.
 
Huonoja juttuja jo vuodesta 1981
tyarhein
16.01.2010 08:46:22 (muokattu 16.01.2010 08:47:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve!
 
Hommasin syksyllä lapsilleni (=omaksi iloksi ) seuraavanlaisen paketin.
 
Kitara : Squier Telecaster Custom II
Vahvistin: VOX Valvetronics VT30
Kitaralaukku: Gator kovalaukku
 
Tilauksen tein www.dv247.com -verkkokaupasta, ja hintaa kamoille tuli punnan edullisen kurssin takia noin 450 ekee. Kyselin samaa yhdistelmää myös Tampereen musakaupoista, ja halvimmillaan toi sama satsi olis maksanu karvan alle kuussataa....
 
Olen ollut tosi tyytyväinen kamoihin, varsinkin p90 wannabee mikeillä varustetusta Squierista tuntuu saavan jos jonkinmoista soundia, kunhan vaan jaksaa ruuvailla. Tosin mitään strato-rautalankasoundia tuosta ei irtoa....
 
Toki toi sun budjetti mahdollistaa panostuksen astetta laadukkaampaan kitaraan
 
terv. Ari
 
"hyvää tuloo, vaikka tavallista yrittää"
HeavyMachinery
16.01.2010 09:23:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ala suoraan mitään vahvistinta ja kitaraa suosittelemaan vaan sanoisin että panos siihen kitaraan se 600€ ja vahvistimeen 200€ niin saat hytvän kitaran ja vahvistimen josta kuuluu ääni. Kokeile kaupassa kitaraa joka istuu syliin ja käteen, etsi saillainen joka tuntuu hyvältä soittaa. Joka tapauksesta tuohon rahaan saa ihan ok kitaraa otit minkä tahansa. Käytettynä saat helposti enemmän vastinetta rahoillesi ja saat paremmin omasi pois jos päätät myydä ne pois...
 
Pardy : "Varallisuus on vaan järjestelykysymys"
selkäsaunametalli
16.01.2010 09:47:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkennan vielä nyt sen verran, että soitto on 95% metallia ja välistä vaihteluks jotain rennompaa rokkia, bluesia tms. Ilmeisesti kitarassa olisi hyvä olla humbucker metallia ajatellen? Pitää lähtee ilmeisesti lähteä kaverin kanssa liikkeitä kiertämään lähipäivinä ja selvittelemään mikä sopii kätöseen ja sitten käytettyä torilta. Kannattaako vahvistinkin ostaa käytettynä?
 
lavaamo
16.01.2010 09:54:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

selkäsaunametalli: Tarkennan vielä nyt sen verran, että soitto on 95% metallia ja välistä vaihteluks jotain rennompaa rokkia, bluesia tms. Ilmeisesti kitarassa olisi hyvä olla humbucker metallia ajatellen? Pitää lähtee ilmeisesti lähteä kaverin kanssa liikkeitä kiertämään lähipäivinä ja selvittelemään mikä sopii kätöseen ja sitten käytettyä torilta. Kannattaako vahvistinkin ostaa käytettynä?
 

 
Molemmat kannattaa ostaa käytettynä, jos tietää mitä ostaa. Jos floikka keppiä olet ajatellut, niin kannattaa hakea niistä tietoa täältä, ettet osta mitään tinatallaa.
 
Nyrkkisääntönä, schaller OFR ja paremmat Edget ovat hyviä, muita ei kannata edes harkita. Tosin saa ne hyvätkin tallat paskaksi väärin säätämällä.
 
Huonoja juttuja jo vuodesta 1981
KUNU
16.01.2010 10:07:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite tekisin suhteen vielä rajummaksi, 700 kitaraan ja 100 vahvistimeen(kaikki varmaanki tietää mitä vahvaria tarkotan).
 
Jos kerran aloittelijalle kitaraa ollaan hankkimassa niin minusta ensimmäinen lähtökohta on se, että kitara on helpposoittoinen. Eli sopii käteen hyvin: ohut/ohuehko kaula, runko semmoinen että kitara istuu hyvin sylissä. Itse kitaran saundilla ei ole niin suurta väliä, tosin tuon hintaluokan kitarat kuulostaa jo omaan korvaani oikein miellyttävältä. Äläkä osta heti sitä, mikä näyttää hienoimmalta.
 
Mennee yli kyseisen budjettisi, mutta vilkaiseppas tätä:
http://www.thomann.de/fi/sterling_by_music_man_john_petrucci_jp50.htm
 
Pari sanaa kitaran omistajilta:
http://www.thegearpage.net/board/showthread.php?t=609166
 
Itselläni on Music Manin tekemä alkuperäinen versio ja ei voisi olla tyytyväisempi kitaraa soitettavuudeltaan.
 
Mandarax
16.01.2010 10:21:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

selkäsaunametalli: ....ja sitten käytettyä torilta.
 
Oikein!
 
Kannattaako vahvistinkin ostaa käytettynä?
 
Kannattaa.
800 e:n budjetilla voi saada käytettynä soittopelit, jotka maksaa siellä kaupassa 1500e. Ja kun vähän valikoi sieltä torin tarjonnasta kermaa päältä, niin sieltä kyllä löytää täysin uudenveroista tavaraa todella edullisesti. Noviisin kannattanee ottaa joku hieman kokeneempi mukaan katsastamaan tavarat, jottei tule yllätyksiä.
 
Esim. VOXin VT30 maksaa uutena alle 200e, joten torilta voi sellaisen melko edullisesti bongata, myös vanhemman sarjan AD30(tai 50)VT:n voi saada hyvinkin edullisesti. Kitaraan kannattaa mielestäni panostaa se suurempi osuus (kuten aiemmin tuolla ehdoteltiinkin) - esim. Gibsonin LP Studiota alkaa saamaan jo siihen 700 euroon, ja se jos mikä on laadukas all-around -kepukka.
 
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. -Groucho Marx-
KUNU
16.01.2010 10:46:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Harvey666: Oikein!
 

 
Kannattaa.
800 e:n budjetilla voi saada käytettynä soittopelit, jotka maksaa siellä kaupassa 1500e. Ja kun vähän valikoi sieltä torin tarjonnasta kermaa päältä, niin sieltä kyllä löytää täysin uudenveroista tavaraa todella edullisesti. Noviisin kannattanee ottaa joku hieman kokeneempi mukaan katsastamaan tavarat, jottei tule yllätyksiä.
 
Esim. VOXin VT30 maksaa uutena alle 200e, joten torilta voi sellaisen melko edullisesti bongata, myös vanhemman sarjan AD30(tai 50)VT:n voi saada hyvinkin edullisesti. Kitaraan kannattaa mielestäni panostaa se suurempi osuus (kuten aiemmin tuolla ehdoteltiinkin) - esim. Gibsonin LP Studiota alkaa saamaan jo siihen 700 euroon, ja se jos mikä on laadukas all-around -kepukka.

 
Aloittelijalle en vain suosittele missään nimessä Gibsonin Les Paulia, vaikka hyvä kitara onki. Kuitenki kaulan paksuus ja sen profiili on tarkoitettu vähän kokeneemmalle soittajalle kuka arvostaa eri asioita kitarassa kun aloittelija. Sekä kiinteä talla rajoittaa joitaki meistä mettalisoittossa kovastikkin.
 
detroit442
16.01.2010 11:04:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ehdottomasti kannattaa käytettynä ostaa , JOS tietää öpaut mitä on ostamassa tietysti.
Käyttää intuitiota :D Hoho. Ei oo mitään yhden ja oikeanlaisia alottelijan standardeja olemassa, mikä tuntuu hyvältä ja kuulostaa sopivalta, ni se on ihan passeli.
Kyl se siitä sitten rupee muotoutumaan suuntaan tai toiseen se soitto. Vaikkei mitään standardeja tosiaan ole, siltikin joku stratocaster-kopio ja pikkuvoxi/marsu tms. "vakio"peli voisi olla hyvin suuntaa antava.
 
jokainen ettii oman tyylin, testaa ja kuuntele, tai sitten hanki summamutikassa. Kyl se tosiaan siitä sitten lähtee urautuu jos on lähteäkseen.
Niinjoo ja mitä pitempään vääntää sillä akustisella alkuun, sitä parempi, munsta :)
 
Driving by on my way to somewhere else
Mandarax
16.01.2010 11:13:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KUNU: Aloittelijalle en vain suosittele missään nimessä Gibsonin Les Paulia, vaikka hyvä kitara onki. Kuitenki kaulan paksuus ja sen profiili on tarkoitettu vähän kokeneemmalle soittajalle kuka arvostaa eri asioita kitarassa kun aloittelija. Sekä kiinteä talla rajoittaa joitaki meistä mettalisoittossa kovastikkin.
 
Nyt kyllä täytyy olla täysin eri mieltä..! Miten kaulan profiili vaikuttaa siihen kuinka kokenut soittaja on..? Eiköhän se ole aivan mieltymyksistä kiinni - siis toinen tykkää sellaisesta tulitikusta ja toinen vähän muhkummasta. Ei se siitä kokemuksesta ole kiinni minkälaisesta kaulaprofiilista pitää. Samoin tuo floikkajuttu. Jos nyt aloittajan vaatimuksiin ei aivan välttämättä sellainen kuulu, niin ehdottomasti sitten ilman. On se kuitenkin sen verran säätöä vaativaa hommaa tuo floikan kanssa renklaaminen, että ennemmin ensialkuun keskittyy vain siihen soitonopetteluun ilman ylimääräisiä huolia. Makuja on toki monia ja sen tähden aloittajan kannattaisikin käydä jossain musakaupassa vähän hypistelemässä kaikensorttisia erilaisia kitaroita superohuista tilukauloista kunnon pesismailaan asti..!
 
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. -Groucho Marx-
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti