Muusikoiden.net
24.06.2018
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Persoonallisen soundin omaavat od/distortion-pedaalit
1 2
RrRailo
13.01.2010 21:59:20 (muokattu 13.01.2010 22:01:35)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve.
 
Pidän paljon erilaisista säristimistä, siitä nyt ei vain pääse mihinkään. Uskon myös monen muun jakavan mielihaluni. Ennen kuin joku tulee valistamaan, että se soundi edelleen lähtee vahvarista, niin tottahan se on. Silti säristinpurnukoilla saa ihmeitä aikaan ja itse olen huomannut, että se oma soundi löytyy parhaiten erilaisia äänilähteitä yhdistelemällä.
 
Nyt toivonkin ihmisten esittelevän omia suosikkipedaaleitaan, joissa on omaperäistä särmää. Näin toivon myös löytäväni uusia suosikkeja omaan arsenaaliini.
 
Ei tehdä tästä listaustopikkia, joten luonnehdinnat ja analyysit ovat enemmän kuin tervetulleita.
 
Aloitan parilla omalla suosikilla.
 
Boss HM-2:
Raakaakin raaempi säristin, joka ei ole hifi, puhdas eikä kuulosta luonnolliselta. Onnistuu myös muokkaamaan signaaliketjun tuottaman tavaran täysin omanlaisekseen. Tuttu pedaali ruotsalaisen death metalin alkutaipaleelta, jolloin Entombed, Grave ja Dismember loivat HM-2:lla tunnistettavat moottorisahasoundinsa. Toimii parhaiten transistorivahvistimen kanssa. Yhden tyylin taituri.
 
Dragonfly BM-1:
BM-1 eli Black Metal 1 on nimensä veroinen. Käsin tehty 666 kpl:n erikoiserä ei tuota sirisevää mössöä vaan raakaa sirkkelöintiä. Tehty 80-luvun alun proto-black -yhtyeiden kitarasoundia silmällä pitäen. Kokeilujen ja tehokkaan käytön perusteella pedaali on paljastunut perimmäiseltä luonteeltaan tuhottoman raa'aksi overdriveksi, jolla saa gainin nollaamalla myös oivan boosterin. Monipuolinen laitos, joskin äänekäs sellainen. Sopii hevihommiin ja raakaan rokkaukseen. Halpa käsin tehdyksi true bypass-pedaaliksi. Soundi ehdottoman analoginen, jollain pimeällä tasolla jopa lämmin.
 
Deathlegendary whippin'
kunnasja
13.01.2010 23:44:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei tehdä tästä listaustopikkia, joten luonnehdinnat ja analyysit ovat enemmän kuin tervetulleita.
 
Moi vaan. Idea hyvä, tekstisi on mainiota, mutta valitettavasti ennustan tuon ylläolevan lainauksen toteenkäymisen kannalta erittäin heikkoja aikoja. Näistä yleensä tulee listoja, juupas/eipäs-väittelyjä ja niin eespäin...
 
Pidän peukkuja että tällä kertaa todistaisimme jotain muuta!
 
Paskaakos tässä. Helion - Dreamcatcher
Nazareth
14.01.2010 08:06:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei lempipedaalini mutta sangen persoonallinen silti, ainakin mulle;
 
Century Distortion
Näyttää ulkoapäin Boss DS-1 kopiolta jossa on samat säädöt, mutta saundit on jotain ihan muuta. Saundit ovat melko fuzzimaisia , ja tonella sen saa säädettyä mukavasti, saa joko ohkaista surinaa tai voimakkaan bassomaista pörinää.
 
No joo, kuulostaa tavanomaiselta mutta tässä on se juju että melkein identtinen ulkonäkö Boss DS-1:n kanssa saattaa antaa saman mielikuvan mutta yllättää aika perusteellisesti. Ainakin mut yllätti.
 
Sitkeä rotta.
Tympee Huttunen
14.01.2010 08:41:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Royal Double Effect Machine
 
Wanha 60- tai 70-luvun od/fuzz wah-polkimella.
 
Tuo fuzz on kyllä niin räkäinen, ettei ole mitään rajaa. Vaikea edes kuvailla, mitä tuo pedaali tekee signaalille. Täytyy varmaan äänitellä pari samplet jossain välissä.
 
http://tix.gozaru.jp/otherstompbox/rfc-1.html
rtepeg
14.01.2010 10:23:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse pidän pedaaleista jotka toimivat hyvin isoilla volyymeillä ja ovat persoonallisia, mutta eivät hukkaa kitaran omaa saundia. Suosikkeja on kaksi:
 
BJF:n Emerald Green Distortion Machine on se pedaali jonka pitäisin, jos vain yksi saisi olla. Se on toiminnaltaan aika "persoonallinen", mutta ne saundit... pedaali on sellainen VOXimainen särö, jota käytän myös buusterina rautalankaan, kun tarvitsee sitä kristallia ja vihaista reunaa. Pedaalin vahvistus(?) on tarvittaessa valtaisa ja kompressiota mutta toisaalta myös headroomia on ihanasti. Säätöjen logiikka ja omani eivät ole vielä kohdanneet, mutta korvakuulolta säätäminen toimii helposti. Säätöjä on kolme (volume, distortion ja "voice") ja pedaali "sovitetaan" kitara-nuppi-kaappi-yhdistelmään sisäisellä trimmerillä. Tuo toimii oikein hyvin.
 
Kakkonen on saman tekijän Honey Bee OD, joka on vieläkin persoonallisempi ja tekee jotain ihmeellistä; säätövaraa on saundiin paljon, vaikka lasketaankin miedoksi OD:ksi. Tämä on siis se dynaaminen pedaali, jolla saa ajalliseksi sellaista pikku-tweedin saggausta(?) ja basson saa ihan sekaisin.
 
Nämä yhdessä EGDM -> HBOD on sitten melko tyylikäs mellakka.
 
P
 
Jabe
14.01.2010 13:59:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hankin jonkun aikaa sitten Way Huge -firman Pork Loin -overdriven. Se on mielestäni nimenomaan persoonallinen. Yksi hieno piirre siinä on se että se "päästää kliiniä soundia läpi". Esim. plekulla soitettuun, arpeggioituun sointukomppiin saa yllättävän paljon säröä, ja silti erilliset nuotit saa kuuluviin, ilman että koko juttu puuroutuu.
 
Tälle kliinille soundille on oma potikkakin. En osaa teknisesti selostaa oikein, mutta tuolta selviää kiinnostuneille: http://wayhuge.com/ -> The Pedal -> Pork Loin
 
Deranged
14.01.2010 15:16:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Korg ds104 Hyper Distortion, on erikoinen vehje ja on todellakin aika hyper. Tästä saa monenlaista raakaa säröä ulos, on karua tavaraa.
 
Visual Sound Jekyll & Hyde, molemmat puolet yhtäaikaa päällä tietyillä asetuksilla tuottaa erittäin mehukkaan särövallin.
 
DOD YJM-308 Overdrive, tekee tiukan edgen, tuo soundin esille.
 
BOSS SD-1. Keltainen sirinäboxi josta ei voi luopua.
 
Terry Pantheras
14.01.2010 16:45:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MI Audion crunch boxissa on aika omanlaisensa Marshalliin kallellaan oleva soundi - varsinkin säröt kaakossa aika irstas laite. Se jotenkin pureutuu kellomaisempienkin puhtaiden päältä läpi ilman, että soundi jää jotenkin töppöseks...
 
einzweidreivier MASTEROID ~~ stoner rock - doom - heavy - death metal ~~
RrRailo
14.01.2010 20:37:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terry Pantheras: MI Audion crunch boxissa on aika omanlaisensa Marshalliin kallellaan oleva soundi - varsinkin säröt kaakossa aika irstas laite. Se jotenkin pureutuu kellomaisempienkin puhtaiden päältä läpi ilman, että soundi jää jotenkin töppöseks...
 
Kiitos tästä, audio- ja videoklippien tarkan syynäämisen jälkeen on pakko käydä poistamassa tuo pedaali jostain.
 
Deathlegendary whippin'
Terry Pantheras
14.01.2010 20:47:24 (muokattu 14.01.2010 20:50:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RrRailo: Kiitos tästä, audio- ja videoklippien tarkan syynäämisen jälkeen on pakko käydä poistamassa tuo pedaali jostain.
 
Eipä kestä! Noita liikkuu torilla aika usein satasen korvilla - nytkin taitaa olla yksi...
 
Tuossa: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=373841
 
einzweidreivier MASTEROID ~~ stoner rock - doom - heavy - death metal ~~
dropD
15.01.2010 08:41:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terry Pantheras: MI Audion crunch boxissa on aika omanlaisensa Marshalliin kallellaan oleva soundi - varsinkin säröt kaakossa aika irstas laite. Se jotenkin pureutuu kellomaisempienkin puhtaiden päältä läpi ilman, että soundi jää jotenkin töppöseks...
 
Miä tykkään kanssa crunch boxista. Nykyään vaan oon käyttäny enemmän BSIAB2:sta. Aika samanhenkinen päristin, mutta tuntuu olevan huomattavasti herkempi reagoimaan volapotikkaan ja soittotatsiin. Tuosta saa vielä säröt kaakossa ruuvattua kitarasta "puhtaan".
 
Kun persoonallisen soundisista päristimistä puhutaan, niin yksi varsin omalaatuinen on Jacques Bat Fuzz. Siinä on kaksi rinnakkaista säröpiiriä karkeasti tyyliin metalzouni ja bigmuffi, joiden balanssia voi säädellä. Purkista saa kyllä pörinää, narinaa ja mursketta laidasta laitaan kun jaksaa ruuvata. Haittapuoli tosiaan on sitten, että sitä säätämistä riitää liiankin kanssa kun kontrollit omaavat varsin omintakeisen logiikan. Helppouden vuoksi ruuvailen nykyään pörinämurskeet DIY RAT kopsusta.
 
Yksi lempparipedaaleista on EMMA Reezafratzitz. Särö on niin läpinäkyvä, tiukka ja selkeä, että heikkopäistä hirvitää. Jos särö voi olla puhdas, niin tämä on juuri sitä.
 
Virhe! Tyhmä tai liian lyhyt kirjoitus
Terry Pantheras
15.01.2010 11:10:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dropD: Yksi lempparipedaaleista on EMMA Reezafratzitz. Särö on niin läpinäkyvä, tiukka ja selkeä, että heikkopäistä hirvitää. Jos särö voi olla puhdas, niin tämä on juuri sitä.
 
Saako tuosta semmosen kirkuvan, ikään kuin oktaaverimaisen fuzzin? Miten sen nyt selittäisi tarkemmin --- eli yläpää vaihtelee ja häilyy sillein epäharmonisesti. Kutsuttiinko sitä nyt oskilloinniksi?
 
einzweidreivier MASTEROID ~~ stoner rock - doom - heavy - death metal ~~
dropD
15.01.2010 13:07:12 (muokattu 15.01.2010 13:10:51)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terry Pantheras: Saako tuosta semmosen kirkuvan, ikään kuin oktaaverimaisen fuzzin? Miten sen nyt selittäisi tarkemmin --- eli yläpää vaihtelee ja häilyy sillein epäharmonisesti. Kutsuttiinko sitä nyt oskilloinniksi?
 
Toi reeza on just niin kaukana fuzzista kuin mikään voi olla. Miä en nyt välttämättä hahmota millasta kirkuvaa ajat takaa, mutta sellainen läpileikkaava "big muff kaikki kaakossa" harmoniasekamelska tuosta kyllä lähtee. Sillä erotuksella, että atakki on veitsen terävä...
 
EDIT: D.A.D:n helpyourselfish on aika hyvä soundinäyte reezasta hurjimmillaan. Toki tuosta lähtee sitten miedompaakin. Mainiota kolisevaa pikkuruttua.
 
Virhe! Tyhmä tai liian lyhyt kirjoitus
Terry Pantheras
15.01.2010 15:00:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dropD: Toi reeza on just niin kaukana fuzzista kuin mikään voi olla. Miä en nyt välttämättä hahmota millasta kirkuvaa ajat takaa, mutta sellainen läpileikkaava "big muff kaikki kaakossa" harmoniasekamelska tuosta kyllä lähtee. Sillä erotuksella, että atakki on veitsen terävä...
 
EDIT: D.A.D:n helpyourselfish on aika hyvä soundinäyte reezasta hurjimmillaan. Toki tuosta lähtee sitten miedompaakin. Mainiota kolisevaa pikkuruttua.

 
Oukei, sain jostain päähäni, että toi on fuzz... :D
 
einzweidreivier MASTEROID ~~ stoner rock - doom - heavy - death metal ~~
trih
15.01.2010 15:17:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiedä kiinnostaako muita mutta Danelectron Black Paisley on ihan kiva leikkikalu. 3 moodia (midboost, normi ja midscoop) sekä oktaaveri. Bassoa, trebleä ja surinaa lähtee enemmän kuin mistään mitä olen kokeillut (omistan metalzonen). Pystyy siis vetämään aivan överiksi.
 
Tuossa sample joka on aika hillitty. Siinä on melodiassa se oktaaveri käytössä ja "kompissa" midboost, säröt aika pienellä ja eq klo 12-tyyliin. Taisi olla behkun ts-kopio kliinibuustina. A-vire ja pikkuputkarista celestionin v30-elementtiin puhevolalla. Bassokitarakin touhuaa jotain pientä taustalla.
http://soundclick.com/share?songid=6161379
 
Rhythm In Jump, Dancing Close To You.
dropD
18.01.2010 10:05:54 (muokattu 18.01.2010 12:10:35)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terry Pantheras: Oukei, sain jostain päähäni, että toi on fuzz... :D
 
No itse asiassa tulipa tulipa tuossa viikonloppuna väännettyä demokitarat karusti setupilla reeza suoraan linjaan (kaikki tietänevät kuinka kaunis soundi näin saadaan aikaan). Tuolla systeemillä P90 etumikillä vetäen reezasta kyllä lähti todella härskiä fuzzia ;-)
 
EDIT: EMMAsta ei kauheasti oli ääninäytteitä tyrkyllä, mutta tuolla on jotain melko totuudenmukaisia pätkiä http://www.pedalspluseffectswarehou … om/EMMA_Reezafratzitz_p/emma-rf.htm
 
Nuo pätkät vaan on vedetty selvästi "bias" nupikka länsipuolella. Itse tykkää emmasta juurikin biasnuppia kaakottaen. Soundi tulee niin naamalle että hampaat narskuu. Samalla tosin kuuluu pienimmätkin pikkausvirheet. Turboahdettu vox, sanoisin...
 
Virhe! Tyhmä tai liian lyhyt kirjoitus
H-Diddy
19.01.2010 11:09:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Boss MZ-2 Digital Metalizer on hieno vehje. Noi chorus ja delay jutut nyt on mitä on, mutta särö on jotain aivan loistavaa. Miedoilla asetuksilla todella leikkaava reunasärö, joka ihme ja kumma vaikuttaa dynamiikkaankin. Täysillä taas aika raaka ja kompressoitunut soundi, mutta silti kovin erotteleva. Itse käytin aikoinaan Twinin kanssa tota ykkös säristimenäni. Löytyy myös D Gilmourin lankusta.
 
http://www.bossarea.com/loadpage.asp?file=boxes/mz-2.xml
Kannattaa kokeilla jos vastaan tulee.
 
Terry Pantheras
19.01.2010 11:13:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

H-Diddy: Boss MZ-2 Digital Metalizer on hieno vehje. Noi chorus ja delay jutut nyt on mitä on, mutta särö on jotain aivan loistavaa. Miedoilla asetuksilla todella leikkaava reunasärö, joka ihme ja kumma vaikuttaa dynamiikkaankin. Täysillä taas aika raaka ja kompressoitunut soundi, mutta silti kovin erotteleva. Itse käytin aikoinaan Twinin kanssa tota ykkös säristimenäni. Löytyy myös D Gilmourin lankusta.
 
http://www.bossarea.com/loadpage.asp?file=boxes/mz-2.xml
Kannattaa kokeilla jos vastaan tulee.

 
Mikä/mitä on reunasärö?
 
einzweidreivier MASTEROID ~~ stoner rock - doom - heavy - death metal ~~
H-Diddy
19.01.2010 11:49:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terry Pantheras: Mikä/mitä on reunasärö?
Hiukkasen rosolle menevä ääni vahvistimesta josta paistaa puhdas signaali läpi. Ainakin omasta mielestäni.
 
Terry Pantheras
19.01.2010 12:04:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

H-Diddy: Hiukkasen rosolle menevä ääni vahvistimesta josta paistaa puhdas signaali läpi. Ainakin omasta mielestäni.
 
Ok, luulen hahmottavani. Eli semmonen kun esim. tube screamerilla ajaa vahvistimen kellomaiselle puhtaalle soundille, eikä särö ikään kuin pureudu läpi, vaan kuuluu puhdas pohjasoundi, sekä sen "päällä" kevyt roso...
 
einzweidreivier MASTEROID ~~ stoner rock - doom - heavy - death metal ~~
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti