Muusikoiden.net
25.06.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Volumepedaali vai ei?
1
McLeach
30.12.2009 02:14:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt kun keikoilla pedalboardin läpi alkoi kulkemaan kaksi kitaraa yhden sijaan, tuli eteen ongelma. Signaalit ovat häiritsevän eritasoiset joten tarvitsen jotain tasoittamaan volavaihtelut. Itselläni ei ole kokemusta volumepedaaleista joten en tiedä soveltuuko se tähän hyvin, tarkoitus olisi saada selvät ja pysyvät tasot molemmille kitaroille. Onko volumepedali kilpailukykyinen verrattuna esim Microamppiin? Tarkoitus ei ole saada kesken biisin tarvittavaa boosteria. Muutenkin olisin kiinnostunut tietämään volumepedaalin käytännöllisyydestä ja sen todellisesta hyödystä pienen kitarakaluston omaavalle. Entäs ajavatko ne asiansa vahvarin mastervolumen kanssa yhtä hyvin?
 
oiva tumpeloinen
30.12.2009 11:14:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En henkilökohtaisesti käyttäisi volumepedaalia tuohon tarkoitukseen. Ne kuitenkin toimii yleensä koko alueella, ja joudut hakemaan sen sopivan tason kiikulla lennosta. Jonkin clean boosterin käyttö taasen tuossa tarkoituksessa tarkoittaisi vain napin painallusta, mikä voisi olla helpompi tapa. Näin mä ainakin ajattelisin sen omalta kohdaltani. Mikäänhän ei tosin estä volumepedaalin käyttöä tuossa tarkoituksessa, mutta mun mielestä ei vain ole niin käytännöllinen.
 
wavelength
30.12.2009 11:21:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Buusteri tai EQ voisi olla hyvempi ratkaisu. EQ:lla voisi lisäksi hieman tasoittaa mahdollisia ongelmataajuuksia, joita toisenlainen kitara saattaa aiheuttaa.
 
Myytävänä Jackson PS4 -sähkökitara.
McLeach
30.12.2009 17:33:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wavelength: Buusteri tai EQ voisi olla hyvempi ratkaisu. EQ:lla voisi lisäksi hieman tasoittaa mahdollisia ongelmataajuuksia, joita toisenlainen kitara saattaa aiheuttaa.
 
itselläni on jo boosteri kun tarvitsen sitä sooloihin kun tällä hetkellä soitellaan vaan cleanilla. Nyt vain siis tarvitsisi vehkeen jolla saa kitaroista samat volat ja sitten tuota boosteria käytettäessä samanlaiset boostaukset. Nyt on aika perseestä kun säätää boosterin telelle sopivaksi niin puolakkarilla boosteri hiljentää saundia :/ onko ehdotuksia suht edullisista boostereista tai equista jotka eivät lyö turhan helposti vahvaria särölle?
 
Vladi
30.12.2009 17:37:27
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McLeach:onko ehdotuksia suht edullisista boostereista tai equista jotka eivät lyö turhan helposti vahvaria särölle?
 
Eq:n tapauksessa se vahvarin säröytyminen on siitä kiinni, miten sen säädät. Ja jos haluat hyvää ja halpaa eq:ta niin tänään vielä ehtii tuohon Biyangin kimppatilaukseen. Biyangin eq-7:n omistin, mainio purkki alle 40e:n hintaan, true bypass, hienot valot ja kaikkee. Jos oot kimppatilaushuoneen jäsen niin äkkiä sinne tutustumaan, muussa tapauksessa pikaviestiä jäsen Twinklelle. :)
 
Kyllä se siitä.
jussi1976
30.12.2009 17:44:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on modattu Morleyn Wah, jossa on wah ja vola samassa, nappia polkemalla vaihtuu. Kätevä vehje!!!!!!
 
oksatboys
30.12.2009 19:56:54 (muokattu 31.12.2009 00:46:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä voisi toimia tarkoituksessasi:
http://www.thomann.de/fi/electro_harmonix_signal_pad.htm
Tuollainen volumeboxi, yksinkertainen tehdä myös itse, jos kolvi pysyy kädessä. https://support.banzaimusic.com/ind … ewdownload&downloaditemid=8&nav=0,1
 
Karipiirto
07.01.2010 21:50:03
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Semmonen portaaton keinubedaali on itellä alkanut tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta. Tykkään näet välillä näppäillä niitä Van Halenin Cathedral-tyylisistä volumekikkailuista mutta en noilla omilla kepeilläni kykene räpläämään volapotikkaa samalla kun pikkailen, niiden siihen hommaan nähden hankalan sijoittelun vuoksi. Jotenkin tuntuu luontevalta säätää siinä hommassa volumea jalalla.
 
Kulttuurituottajan tunnistaa iloisesta naamasta ja yli 4 promillen lukemista.
HeavyMachinery
08.01.2010 11:53:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wavelength: Buusteri tai EQ voisi olla hyvempi ratkaisu. EQ:lla voisi lisäksi hieman tasoittaa mahdollisia ongelmataajuuksia, joita toisenlainen kitara saattaa aiheuttaa.
 
Laadukas Bufferi tasaamaan Impedanssi.
 
Itse ainakin käytän 2 kitaraa juuri tonen erojen takia en sen takia että on 2 kitaraa :P
 
Pardy : "Varallisuus on vaan järjestelykysymys"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti