Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Engl Screamer combon resoonatio-ongelma
1
Godhead s Lament
19.12.2009 21:41:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli parin viime päivän ajan n. 10 vuotta vanhaa Engl Screamer comboa on vaivannut "ilmavaivat": Kun demppaan avointa ala-E kieltä, vahvistin resonoi oudosti varsinaisen äänen pysähdyttyä. Vsahvistin on siis toiminut moitteetta tähän saakka.
 
Volyymi on soittaessani yleensä n. 30-40% maksimista. joten mistään älyttömästä luukutuksesta ei ole kyse. Bassopotikka on n. kello 2 kohdalla, mutta jos laskee sitä alle klo 12, piereminen vähenee jonkin verran.
 
-Aluksi luulin, että kaiutinelementti on mäsänä ja kokeilin vaihtaa toisen elementin. Tämä ei auttanut mitenkään, vaan vahvistin pieree edelleen. Vika ei siis ole kaiutinelementissä.
 
-Yhtenä syynä epäilen, että puu olisis voinut kuivua kovien pakkasten johdosta ja alkanut sen vuoksi resonoimaan. Onko tämä mahdollista? Ruuvit kiristin myös.
 
-Voiko putkien loppuunkuluminen aiheuttaa moista vaivaa? Putket vaikuttavat muuten hyväkuntoisilta ja äänenlaatu on ok muualta soitettuna eikä putkien kuluminen ennen ole koskaan ilmenyt tuolla tavoin.
 
-Voiko kyseinen ongelma johtua viasta elektroniikassa? Toisaalta vahvistin muuten toimii hyvin, joten omasta mielestäni vaikuttaisi aika epätodennäköiseltä.
 
Kysynkin nyt kokemuksia ja kommentteja vastaavista ongelmista ja niiden voittamisesta. Onko muilla esim. juuri Screamerin käyttäjillä ollut vastaavia ongelmia?
 
Antti1
19.12.2009 21:43:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Testaa erillisellä kaapilla, ILMAN omaa kaiutinta. Jos ongelma jatkuu, niin se on vahvarissa itsessään. Todennäköisesti sulla on pääteputket finaalissa. Ne hiipuu niin hitaasti muutenkin joskus, ettei sitä soundin huonontumista huomaa ennenkuin just tuollaisilla tavoilla, tai sitten hajoavat kerrasta.
 
Oh my goodness. What am I gonna do in a submarine?
Godhead s Lament
21.12.2009 17:38:59 (muokattu 21.12.2009 17:39:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksesta! Kokeilin ajaa komboa 4x12 lisäkaappiin käyttämättä kobon omaa kaiutinta ja silloin soundit oli ok. Lisäksi kokeilin ajaa vastaavalla Screamer nupilla käyttäen comboa kaiutinkaappina ja pieremistä tapahtui myös tällöin.
 
Eli osatekijöitä eliminoimalla on selvinnyt, että ongelma ei ole elektroniikassa eikä kaiuttimessa. Mitä jää jäljelle? Onko jollain kokemuksia, että vahvistimen runko on alkanut resonoimaan vanhetessaan? Mahdollisesti yhtenä syynä edelleen voisin kuvitella olevan kipakat pakkaset, jotka ovat jollain tavoin kuivanneet vahvistimen rungon puuaineksen ja tästä syystä se on alkanut resonoimaan...Eli apua/kokemuksia kaivataan edelleen!
 
ReBeat
21.12.2009 19:07:12
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokeile ylösalaisin sitä.
 
gasser
21.12.2009 19:15:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vapaalla kädellä eri paikoista painelemalla voi koittaa paikallistaa pörinää myös. Sivuäänen lähteenä voi olla esim. etulevy, ritilä, sivut, perspalikat, kantokahva, irtosälä lodjun sisällä...
 
-?-
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti