Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hyvät halpissähkökitarat
1 2
MuzaK
18.12.2009 16:02:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt puhutaan hintaluokasta 50-150 euroa, jossa liikkuu erimaalaisia kopiokitaroita, lähinnä aasialaisia.
 
Itse bongasin Kontulasta 80 Eurolla TJP Music Instrumentsin Straton jossa on lastulevyä body, vaahtera/ruusupuuta kaula ja metalliosat aikamoista romua. MUTTA, kun mikit, yläsatula, talla ja kaularauta on säädetty, ei uskoisi näin hyvää laatua saavan parin tunnin tuntipalkan edestä! Ja se keveys! Soitinhan soi ja toimii ihan mainiosti. Tässä on oiva peli vaikkapa ulkomaan reissuille tai rymybileisiin.
 
Toinen mitä olen zekkaillut on erään oppilaani Williams Strato, jossa on sama tarina - säädöillä saan kelvollisen soittopelin. Olisko ollut niitä Anttilan kitaroita..
 
Mitäs muuta löytyy?
 
jarmo vh
18.12.2009 16:12:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ennustan, että ketju ei ehdi kovin pitkälle kun joku toteaa, että halvalla ei voi saada hyvää ja sitten alkaa väittely...
 
Squierit on mun mielestä halpoja ja hyviä. Saako niitä tuohon 150€, sitä en tiedä. Muuten olen sitä mieltä, että nykyisin saa pienellä rahalla parempia kitaroita kuin vaikkapa 20 vuotta sitten kun omia ensimmäisiä keppejä tuli hankittua.
 
No tuohan kuulostaa ihan samanlaiselta pörinältä kuin äsken.
imppa86
18.12.2009 16:16:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on reilun puoli vuotta ollut williamsin les paul-kopsu ja kyllä se ihan soitettava vehje on. Toki virittimet ja muu rautaosa menee vaihtoon mutta satasen kepiks hyvä.
 
halind
18.12.2009 17:22:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hiukka rahaa lisää tuohon haarukkaan nii jo alkaa laatua löytymään. Esim. halvimmissa ja kalleimmissa Squiereissa on enemmän laatu- kuin hintaeroa. Nää uudet classic vibe sarjalaiset on todella hyviä kitaroita eikä maksa kuin satasen enemmän kuin esin Affinitysarja. Englannista(DV 247) tilattuna taitaa hinta olla 250 luokkaa. Kannattaa nyt ostaa. Veikkaan, että Classic vibe -sarjan käy kuten aiempien hyvälaatuisten Squier- sarjojen eli jää emoyhtiön(Fenderin) myynnin takia lyhytikäiseksi. Ts. laadukas halpis vie markkinoita esim Fenderin omilta Meksikon kitaroilta.
 
HTMono
18.12.2009 18:09:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eBayn kautta H-K merkkisiä sähkiksiä. Itse ostin joskus Straton 40 eurolla, ei ollut siihen huono :) Virittimet piti ihan ok, mikit oli kamalat ja säätämiseen meni päivä mutta soitettava se oli täysin. Nykyisin on veljellä jolle annoin lahjaksi.
 
If somebody thinks they're a hedgehog, presumably you just give 'em a mirror and a few pictures of hedgehogs and tell them to sort it out for themselves.
akuankkakomppi
18.12.2009 18:33:58 (muokattu 18.12.2009 18:34:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulle on tommonen kepukka tulossa:
 
http://www.thomann.de/fi/harley_benton_hbt1969_na.htm
 
H-B:n laadusta, vai pitäisikö sanoa laaduttomuudesta, olen melko paljon lukenut, muttamutta - jos ei muuta, tuosta saan nätin melan!
 
Call me a relic, call me what you will. Say I'm oldfashioned say I'm over the hill. Today's music ain't got the same soul, I like that old time rock'n'roll" -Bob Seger
jra
18.12.2009 19:33:14 (muokattu 18.12.2009 19:39:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun halvin kitara on n. 100€ maksanut J&D:n "tele". Se on aivan käyttökelpoinen vehje ainakin kotisoittoon. Ollut jo viitisen vuotta ja ainakin sen ajan pelannut ilman mitään oireita.
http://www.musicstore.de/en_EN/FIM/ … ural-Tele-Shape-/art-GIT0000934-000
Oikeaa puuta (leppää), ja pehmeää satulaa lukuunottamatta mitään muuta ei olisi ollut pakko vaihtaa. Bodyn puun laatuun tuli tutustuttua syvemmin kuin tein kaulamikille humpparin (eli hb kok. P90) mentävät routtaukset, tuntui hyvältä, kuivalta ja kevyeltä puulta, ei siis mitään epämääräistä massaa tai puristetta. 4:stä palasta muistaakseni.
 
Mulla tuo on toinen ko. mallia, ensimmäisen vaihdoin takuuseen pois, koska kielten reiät oli porattu vinoon ja muutenkin se kappale oli tukkoisemman tuntoinen. Toinen yritys oli sitten hintaansa nähden ok.
 
Tele on kuitenkin siitä näppärä, että vähitellen, osa kerrallaan kitaran voi pistää vaikka 100% uusiksi jos siltä tuntuu ja tykkää värkkäillä palacasterin kanssa. Mulla taitaa jäädä tuosta loppujen lopuksi käyttöön vain body ja tonepotikka ja mikkikytkin + jotain muuta rautaa. Kaula menee vaihtoon viimeistään siinä vaiheessa kun nauhat vaatisivat vaihtoa.
 
Tähän mennessä on tullut vaihdettua: satula (tusq), tallalevy+palat (Wilk comp), mikit, vola-potikka, plektrasuoja (musta), ja lakattua otelauta, sekä muotoiltua lapa uudelleen. Satulaa lukuunottamatta olivat enemmän makujuttuja ja ajankulua, kuin pakollisia.
 
Classic Vibeille täältäkin peukkua vähän kalliimmassa halpisluokassa. Nyt on niitä kaksi, Tele ja 60's Strato ja molempiin olen tyytyväinen. Nauhat olisivat saaneet laittaa kovemmasta aineesta, mutta mitään muuta valittamista ei ole löytynyt.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
munkero
18.12.2009 20:08:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jacksonin vanhat professionalit... Ei mitähm?!?
 
Mä tunnen sen jo kasvavan - GAS:in sisälläin. Hei beibi, saanks mä piirtää Karnaughn kartan sun totuustaulukosta? ;)
jra
18.12.2009 20:16:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

munkero: Jacksonin vanhat professionalit... Ei mitähm?!?
 
Myyt mulle sellaisen alle 150 € ;)
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
Snapo
18.12.2009 20:19:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ennustan tälle ketjulle pitkää ikää ja valiojugurttia. Mm. tuollaista williamsia olen testannut, ja aikuisti oikeesti vaikka se minkälaisessa säädössä olis niin ei se tee niistä osista parempia, soundaa yhtä paskalle mutta ei välttämättä ole yhtä hirvittävä soittaa. Olkoot minkälaiset säädöt tahansa, niin ehdottomasti säästäisin tuohon 50e lisää ja ostaisin torilta ärgeekolmekaksykkösen, sitä voi jo kutsua ihan kitaraksi.
 
"Mitään hyödyllistä tietoa musiikista tai soittimista täältä tuskin oppii, mutta kielioppi väännetään kuntoon vaikka väkisin."
Kimmo72
18.12.2009 21:02:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Snapo: Ennustan tälle ketjulle pitkää ikää ja valiojugurttia. Mm. tuollaista williamsia olen testannut, ja aikuisti oikeesti vaikka se minkälaisessa säädössä olis niin ei se tee niistä osista parempia, soundaa yhtä paskalle mutta ei välttämättä ole yhtä hirvittävä soittaa. Olkoot minkälaiset säädöt tahansa, niin ehdottomasti säästäisin tuohon 50e lisää ja ostaisin torilta ärgeekolmekaksykkösen, sitä voi jo kutsua ihan kitaraksi.
 
Niin, noissa halvoissa se laatukin heittelee enempi kun kalliimmissa vehkeissä. Mulla on edelleen soittokunnossa oleva Williams jostain vuodelta -86 tai -87. Mitään osia ei ole vaihdettu, ainoastaan väri on vaihtunnut varsin monta kertaa :)
 
Tunne ja improvisaatio korvaa tekniikan.
"She said I dont like Dream Theater that much, but I had a pen, and some paper, so what the fuck..." -Kevin Moore
Gubb3
18.12.2009 22:39:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi,
 
pakko hehkuttaa.. Ibanezin Jumpstart for metal -pakettia! Helekutin hyvä keppi!
=)
 
-G
 
Fenton
18.12.2009 22:47:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitoin kesämökkikitaraksi Squierin Bullet sarjan straton. Hintahaarukka pinkin 79 eurosta 3 color sunburstin 129 euroon. Omani on vaalean keltainen??? Soitettavuudeltaan todella hyvä. Mikit olivat vaisut, joten laitatin siihen kaverilla Fenderin TexMex- mikit. Amerikasta tilattuna todella edulliset. Nyt tämä on kohonnut yhdeksi suosikikseni omasta kitarakokoelmastani. En tiedä raskiiko tätä enää kesämökille viedäkkään.
 
jra
18.12.2009 23:21:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fenton: Mikit olivat vaisut, joten laitatin siihen kaverilla Fenderin TexMex- mikit. Amerikasta tilattuna todella edulliset.
 
Mistä tilasi mikit? En ole teleen nyt hommaamassa, mutta Fenkun CS '69 -stratosettiä olen katsellut.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
xulu
18.12.2009 23:36:28
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jack & Dannyn les paul kopsu (LC 3) on ainakin ihan soittokelpoinen, tuohon hintaluokkaan saa varmaan käytettynä.
 
the purity of German electronic music
doctrine
19.12.2009 10:48:55
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

munkero: Jacksonin vanhat professionalit... Ei mitähm?!?
 
Monta sulla on? ostan kaikki sulta tohon hintaan ;P
 
http://www.payloadband.info/
SkittaBöy
19.12.2009 15:18:36 (muokattu 19.12.2009 15:20:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni oli pitkään Behringerin USB-porttinen iAxe 393 ja kyllähän tuo hintaisekseen (n. 100 euroa uutena) oli todella hyvä keppi. Säröäänet etenkin tietokoneeseen USB:llä liitettynä olivat erinomaiset ja vaikka kaula olikin vähän paksuhko, oli se silti helppo soittaa.
 
Ennen kuin joku nyt tulee jyräämään kirjoitukseni, että "ei ole mahdollista ja et voi soittaa noin halvalla kepillä", niin kerrottakoon, että vaikka minulla on vuosikaudet ollut kalliimpiakin (n. 1000 euron hintaluokan) keppejä, niin kyllä tuolla Behringerillä aivan hyvin silti soitteli ja vaikka ulkoisesti ei ollut ihan niin "viimeistellyn oloinen", ei kyllä monissa tapauksissa soittotuntumaltaan ja särösoundeiltaan hävinnyt 7-10 kertaa kalliimmille kitaroilleni mitenkään murskaavasti.
 
Laatu varmasti heittelee yksilöittäin näissä halpakepeissä. Nyt tuo yksilö on myyty, koska keppejä alkoi olla jo vähän turhankin monia (ts. että tyttöystävä murahti) ja toki ennemmin jätän nurkkiin näitä Ibanezejä, Jacksoneita ja ESP:itä, jos (ja kun) valita täytyy.
 
Ostinpahan kuitenkin tuon iAxen sisällä olleen äänikortin Behringer UCG102:n erillisenä ulkoisena mallina ja käytänkin nykyään pääasiassa tietokonetta (Mac) kitara-, sekä bassovahvistimena. Soundivalikoimat ovat vain niin laajat, että nuo omistamani "oikeat" vahvistimet eivät sille pärjää.
 
Don Make
19.12.2009 16:10:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J&D:n tele on aika kuningas peli tossa hintaluokassa. Oman oon raiskannu kuten omakuvastakin voi päätellä. Hemmetin hyvä soittaa ja makeet saunditkin siitä saa ulos. Pitää vireen paremmin kun esim. mun ex-Casino. Elekroniikka osasto on muuten jees mutta mikkivalitsimen kun heittää keskiasentoon niin se vissiin antaa molemmista mikeistä vaan 1/4. Mikit oon kyllä aatellu vaihtaa siinä vaiheessa kun ton elektroniikka puolen fiksaan.
 
''Guitar is easy. All you need is six strings, five fingers and one asshole.'' -Keith Richards
jra
19.12.2009 16:32:41 (muokattu 19.12.2009 16:33:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Don Make: mutta mikkivalitsimen kun heittää keskiasentoon niin se vissiin antaa molemmista mikeistä vaan 1/4. Mikit oon kyllä aatellu vaihtaa siinä vaiheessa kun ton elektroniikka puolen fiksaan.
 
Omassakin olen huomannut, että hieman vaimea on keskiasento, vaikka mikit ovat kyllä oikeassas vaiheessa. Olisko tosiaan syynä että kytkin toimii noin? Pitää kokeilla jossain välissä jollain varmasti normaalisit toimivalla kytkimellä. Hieno kyllä tuo sun modaama J&D!
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
Don Make
19.12.2009 17:50:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jra: Omassakin olen huomannut, että hieman vaimea on keskiasento, vaikka mikit ovat kyllä oikeassas vaiheessa. Olisko tosiaan syynä että kytkin toimii noin? Pitää kokeilla jossain välissä jollain varmasti normaalisit toimivalla kytkimellä. Hieno kyllä tuo sun modaama J&D!
 
Oot varmaan eka joka tykkää. Mulle on vaan kommarit sun muut puristit valittanu. :)
 
''Guitar is easy. All you need is six strings, five fingers and one asshole.'' -Keith Richards
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti