Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vakuutukset kuntoon
1
oamkbonor
08.12.2009 07:30:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuinka moni on vakuuttanut pelinsä ja vehkeensä? Suosittelen vakuutuksen hankkimista niin ei tarvitse hermoilla varkauksista, ilkivallasta tai tapaturmaisesta hajoamisesta. Jotkut vakuutusyhtiöt korvaavat jopa unohtamisesta johtuvan soittimen häviämisen.
 
Grugi
08.12.2009 08:21:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu onhan nuo vakuutukset ihan paikallaan jos omaa kalliita kitaroita/laitteita, mutta eipä se vakuutus korvaa sitä tuskaa ja murhetta jos joku pitkäkynsi pöllii kamat. Yksilöitä kuitenkin nuo kitarat ja kaikkea ei aina rahalla saa. Ihan hyvä kyllä muuten olla olemassa toi vakuutus.
 
SDMF
Väsykäsi
08.12.2009 08:26:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Grugi: Juu onhan nuo vakuutukset ihan paikallaan jos omaa kalliita kitaroita/laitteita, mutta eipä se vakuutus korvaa sitä tuskaa ja murhetta jos joku pitkäkynsi pöllii kamat. Yksilöitä kuitenkin nuo kitarat ja kaikkea ei aina rahalla saa. Ihan hyvä kyllä muuten olla olemassa toi vakuutus.
 
Totta varsinkin jos omaa vielä vähänkin harvinaisempia vintage-kitaroita, niiden arvo kun on pahempi määritellä. Meillä on kaikki reenikämpän kamat vakuutettu, mutta siellä nyt ei ole sen erikoisempaa tavaraa kuten vahvistimet jotka ei nyt niin yksilöitä ole.
 
Hiukan enemmän toivoisi nyrkkiä naamaan saavansa. -Räbbänä
HS
08.12.2009 08:27:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve
 
Vakuutettu on. Soittimet, vahvistimet ja kuten vakuutuskirja mainitsee - efektiopedaalit :)
 
"Soita sillain... sillain... silleen niinku... sillain... ... hyvin".
Fenton
08.12.2009 08:47:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täytyykö soittimet aina vakuuttaa erikseen? Mihin asti esimerkiksi kodin irtaimistovakuutus korvaa kotona olevat soittimet. Toki vakuutuksissa on eroja, mutta onkohan kellään esimerkkitapausta.
 
Vladi
08.12.2009 08:50:19
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on tällä hetkellä alle 25-vuotiaille tarkotettu vakuutuspaketti joka kattaa about 3500e asti tavarat, jotka viettää vähintään 1 päivän vuodesta kotona. Tällä hetkellä ja tällä kamamäärällä oon kokenu tuon riittäväks. Erillisen vakuutuksen hommaaminen kamoille taitaa olla huomattavasti kalliimpaa.
 
Kyllä se siitä.
-Cale
08.12.2009 10:06:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vladi: Mulla on tällä hetkellä alle 25-vuotiaille tarkotettu vakuutuspaketti joka kattaa about 3500e asti tavarat, jotka viettää vähintään 1 päivän vuodesta kotona. Tällä hetkellä ja tällä kamamäärällä oon kokenu tuon riittäväks. Erillisen vakuutuksen hommaaminen kamoille taitaa olla huomattavasti kalliimpaa.
 
Mulla on sama. Oliko tuossa muuten joku rajoitus että kuinka kaukana kotoa kamat saa olla, että vakuutus on voimassa? Muistelen että siinä olisi joku tuollainen pykälä ollut. Pohjolasta siis oma vakuutukseni. Muutenkin kyllä ihan hyvä paketti, kun sisältää yhtä sun toista eikä ole kallis.
 
Vladi
08.12.2009 10:07:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Cale: Mulla on sama. Oliko tuossa muuten joku rajoitus että kuinka kaukana kotoa kamat saa olla, että vakuutus on voimassa? Muistelen että siinä olisi joku tuollainen pykälä ollut. Pohjolasta siis oma vakuutukseni. Muutenkin kyllä ihan hyvä paketti, kun sisältää yhtä sun toista eikä ole kallis.
 
Enpä minä kyllä mitään kilometrirajoitusta muista. :D Se nyt on selvää, ettei ulkomailla kata samalla tavalla, mutta eiköhän tuo ny suomen sisäpuolella toimi. Pohjola täälläkin, kelpo paketti mielestäni.
 
Kyllä se siitä.
-Cale
08.12.2009 10:18:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vladi: Enpä minä kyllä mitään kilometrirajoitusta muista. :D Se nyt on selvää, ettei ulkomailla kata samalla tavalla, mutta eiköhän tuo ny suomen sisäpuolella toimi. Pohjola täälläkin, kelpo paketti mielestäni.
 
Täytynee tutkia asia kun kotiin pääsen. Voipi olla hyvinkin että puhun ihan puuta heinää. Toki ulkomaille mentäessä rajoitukset astuu voimaan, ellei jopa lopu vakuutusturva kokonaan.
 
Mandarax
08.12.2009 10:24:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fenton: Täytyykö soittimet aina vakuuttaa erikseen? Mihin asti esimerkiksi kodin irtaimistovakuutus korvaa kotona olevat soittimet. Toki vakuutuksissa on eroja, mutta onkohan kellään esimerkkitapausta.
 
Eroavaisuuksia on melkolailla eri yhtiöiden ja sisäistenkin vakuutusten välillä, mutta tuollainen "melko kattava" kotivakuutuksen irtaimisto-osa kattaa kyllä treeniksenkin, jos soittovehkeet eivät ole ammatinharjoittamista varten eivätkä siellä treeniksellä "vakituisesti". Itse tuota juuri selvittelin ja totesin, että tuon lisäksi erillinen vakuutus kotivakuutuksen kylkeen on niin edullinen, että mieluusti siitä sen reippaan kympin vuodessa maksan (vakuutusarvo n.10 000e). Eipähän tarvitse sitten pahimman tapahtuessa raapia päätä että kattako vai eikö kattaa.. Lisäksi kunnon valokuvat ja sarjanumerot talteen, niin ollaankin jo melko turvallisilla vesillä! Suosittelen kaikille.
 
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. -Groucho Marx-
Rokkariarvid
08.12.2009 10:25:07 (muokattu 08.12.2009 10:48:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fenton: Täytyykö soittimet aina vakuuttaa erikseen? Mihin asti esimerkiksi kodin irtaimistovakuutus korvaa kotona olevat soittimet. Toki vakuutuksissa on eroja, mutta onkohan kellään esimerkkitapausta.
 
Käsittääkseni kyseinen vakuutus korvaa kamojen rikkoontumisen (ennalta-arvaamaton, äkillinen tapahtuma) sekä varkauden (mikäli murrosta on jokin selkeä viite esim. rikottu lukko/ lasi ). Nämä pätevät myös keikalla, mutta jos jätät kitarasi keikkapaikalle esim. ravintolaan yön ajaksi ja se on sieltä hävinnyt ilman mitään murron merkkejä, vakuutus ei korvaa mitään.
 
Vakuutusasiat ovat toisinaan vähän monimutkaisia ja vakuutusta ottaessa kannattaa tiedustella vakuutusmyyjältä erityisen tarkasti jokainen mahdollinen porsaanreikä.
 
EDIT : tuo siis on minun esimerkkini ja yhtiönä on lähivakuutus, unohtui mainita !
 
Heheh, Pitt The Elder... Lord Palmerstone! #DISH#
HeavyMachinery
08.12.2009 10:26:27 (muokattu 08.12.2009 10:32:57)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletteko muuten tienneet vakuutuksissa olevasta porsaan reijästä ? Siellä nimittäin lukee melkein kaikissa ehdoissa että ne ei saa olla tulonhankita välineistöä eli yksi keikka josta maksetaan kumoaa sinun vakuutuksesi.
 
Pardy : "Varallisuus on vaan järjestelykysymys"
oiva tumpeloinen
08.12.2009 10:29:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rokkariarvid: Käsittääkseni kyseinen vakuutus korvaa kamojen rikkoontumisen (ennalta-arvaamaton, äkillinen tapahtuma) sekä varkauden (mikäli murrosta on jokin selkeä viite esim. rikottu lukko/ lasi ). Nämä pätevät myös keikalla, mutta jos jätät kitarasi keikkapaikalle esim. ravintolaan yön ajaksi ja se on sieltä hävinnyt ilman mitään murron merkkejä, vakuutus ei korvaa mitään.
 
Vakuutusasiat ovat toisinaan vähän monimutkaisia ja vakuutusta ottaessa kannattaa tiedustella vakuutusmyyjältä erityisen tarkasti jokainen mahdollinen porsaanreikä.

 
Mitään yleispätevää en menisi kyllä sanomaan vakuutusten korvaamisesta, koska se vaihtelee yhtiöittäin. Puhumattakaan tapauskohtaisesta käsittelystä.
 
Ja vaikka ei tee pahaa kysellä vakuutusmyyjältä porsaanrei'istä, niin totuus on kyllä, että harva myyjä osaa niitä sanoa. Kyllä ne pitää itse kaivaa siitä turhasta vihkosesta, mikä tulee tarjouksen mukana. Siitä turhakkeeta siis, minkä kannessa lukee vakuutusehdot tai jotain muuta yhtä masentavaa. Sen pohjalta heränneisiin kysymyksiin kannattaa sitten udella vastauksia vakuutusyhtiöltä. Mutta jos vain summan mutikassa alat kyselemään, että mitäköhän oireita teidän vakuutuksissa on, niin voit olla varma, ettei sieltä tulee yhtäkään oiretta esiin.
 
oiva tumpeloinen
08.12.2009 10:32:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HeavyMachinery: Oletteko muuten tienneet vakuutuksissa olevasta porsaan reijästä ? Siellä nimittäin luulee melkein kaikessa että ne ei saa olla tulonhankita välineistöä eli yksi keikka josta maksetaan kumoaa sinun vakuutuksesi.
 
Toi ei pidä suuressa osassa paikkaansa. Koska niissä ehdoissa yleensä sanotaan, että jos vahinko sattuu ansiotilanteessa. Eli se tarkoittaa sitä, että jos sulla hajoaa keikalla romut, mistä saat liksaa, vakuutus ei korvaa sitä. Tosin ammattikäyttöönkin saa erikseen vakuutuksia, mutta ne on kalliimpia. Mutta tosiaan se, että sulla on ollut ammattimaista käyttöä tavaralle vuosi sitten, ei tarkoita, että se hajotessaan kotona ei kuuluisi korvattavien piiriin.
 
Rokkariarvid
08.12.2009 10:51:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sanalla tiedustelu tarkoitan porsaanreikien urkkimista mm. tiukoilla kysymyksillä. Ja kuten Oiva Tumpeloinen sanoi, kukaan myyjä niitä ei tietenkään niistä mainostamalla puhu ja vastuu siis on vakuutuksen hankkijalla, ei myyjällä. Tietynlainen kritiittisyys vakuutusta hankkiessa päällä niin luultavasti hyvä tulee.
 
Heheh, Pitt The Elder... Lord Palmerstone! #DISH#
Imper
08.12.2009 12:10:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on kotivakuutukseen liitetty arvotavaravakuutus, joka kattaa 3500e/per soitin/vahvistin ja yhteensä muistaakseni johonkin 20ke. Kaiken muun korvaa Suomessa paitsi jos soitin hajoaa käytössä.
 
Niin, kyllähän se vituttais jos kaikki lähtis mutta välillä sitä toivoo että saisikin vaihdettua koko kamojen arvon rahaan ja pääsisi ostaan uusia!>;)
 
Everyone is a per-son
Harris
08.12.2009 12:19:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oamkbonor: Kuinka moni on vakuuttanut pelinsä ja vehkeensä?
 
Pelit on vakuutettu, mut vehkeitä ei vakuutusyhtiö suostunut vakuuttamaan. Ovat kuulemma liian pienet.
 
Joo, takkia niskaan ja ulos...
 
GAS rahasto +1000 eur.
oamkbonor
09.12.2009 06:59:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pohjolan arvotavaravakuutus kustantaa omista vakuutetuista (5500e) noin 10e/kk. Vakuutuksen kattavuus on hyvä, korvaa kaikkien perushajoamisten ja varkauksien lisäksi myös tilanteessa jossa vaikkapa kitara unohtuu johonkin ja häviää sen siliän tien.
Ja mitään rahalla korvaamatontahan ei kannata treenikämpillä säilytellä tai keikoilla roudailla.
 
oiva tumpeloinen
09.12.2009 09:10:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oamkbonor: Pohjolan arvotavaravakuutus kustantaa omista vakuutetuista (5500e) noin 10e/kk. Vakuutuksen kattavuus on hyvä, korvaa kaikkien perushajoamisten ja varkauksien lisäksi myös tilanteessa jossa vaikkapa kitara unohtuu johonkin ja häviää sen siliän tien.
Ja mitään rahalla korvaamatontahan ei kannata treenikämpillä säilytellä tai keikoilla roudailla.

 
Pohjolan vakuutus on kyllä hyvä, mutta kallis ja vaivalloinen ylläpitää. Sinne pitää luetella kaikki romut, eli se ei välttämättä ole kaikista osuvin vaihtoehto niille, joilla romut vaihtuvat jatkuvasti. Hinta myös on pari kolme kertaa kalliimpi kuin monessa muussa yhtiössä. Hyvänä puolena sitten ehdottomasti se, että se taitaa korvata kyselemättä jotakuinkin kaiken ammattikäytöstä alkaen. Mä jätin tuon aikanaan väliin, kun vertailin vuosihintoja vakuutuksissa. Mulla on tällä hetkellä IF:stä vakuutus, mikä maksaa mulle jotain 80 euroa vuodessa. Keikalla siinä kyllä täytyy pitää kamojaan tarkkaan silmällä ja hyvin pakattuna matkustamisen ajan, mutta en viitsinyt tällä keikkamäärällä ottaa Pohjolan vakuutusta, kun sen hinnaksi samanlaisella korvausmäärällä olisi tullut lähemmäksi 300 euroa vuodessa.
 
Twinkle
09.12.2009 10:08:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Väsykäsi95: Totta varsinkin jos omaa vielä vähänkin harvinaisempia vintage-kitaroita, niiden arvo kun on pahempi määritellä.
 
Arvokkaammissa tilpehööreissä auttaa se, että arvioittaa tuotteensa ammattilaisella ja liittää asiasta selvityksen muiden dokumenttien yhteyteen. Oikeasti arvokkaat vintage-soittimet on ihan samassa linjassa muidenkin arvotavaroiden kanssa, ne vakuutetaan siitä arvosta mikä niillä on. Joskus kuulee myös juttua sellaisesta, että soittimesta otetaan ikävähennys ja jostakin vuoden 1957 Les Paulista maksetaan vakuutuksessa 50 vuoden ikävähennyksillä, mutta moiseen ei tartte tietenkään suostua ja jos on pakko suostua, niin kandee etsiä se vakuutus muualta. Se on vain vakuutuksen ottajasta kiinni että paljonko vaivaa aikoo siihen vakuutuksensa ottamiseen käyttää ja selvittää asiaan liittyviä yksityiskohtia. Tässä mielessä siis, arvokitara ei eroa esineenä yhtään sen erikoisempi kuin arvokas maalaus, taide-esineet, vintage-auto tai mikään muukaan.
 
Ikävähennykset ja muut tylsät yksityiskohdat tulee mukaan siinä vaiheessa jos moisia todistuksia ei ole tehty. Siinä vaiheessa kun soittimella on oikeasti rahallista arvoa enemmän kuin listahinta sanoo, niin siinä tapauksessa arvioittaminen kannattaa. On myös huomattava, ettei se vakuutus kata mojoa eikä sitä että joku viime vuosikymmenen halpis on "hiton kova yksilö ja painonsa verran kultaa". esim. 90-luvun keskivaiheen Fender vakuutetaan sellaisesta arvosta mitä niitä käytettynä liikkuu eikä sen perusteella että miltä se käyttäjästään tuntuu.
 
Kuten tässä threadissa on sanottu, niin kaikki on tapauskohtaista eikä yleispätevää ohjetta saa mistään muualta kuin siltä vakuutuksen antajalta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti