Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Efektilooppi ja häiriöt
1 2
apenaattori
02.12.2009 22:06:10 (muokattu 02.12.2009 22:06:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytin hakua ja löysin kaikenlaista, mutta en mitään mikä olisi varsinaisesti auttanut.
 
Eli tilanne on se, että käytän Budda Superdrive 30 -vahvistinta, jossa on efektilooppi. Efektiloopissa minulla on TC Nova delay sekä Nova Reverb. Kyllästyin huonoihin välipiuhoihin, ja kävin tänään musaliikkeessä ostamassa George L's välikaapeleita sekä pari Whirlwindin yhdeksän metristä piuhaa. Rahaa paloi, mutta halusin päästä eroon kaiken maailman ylimääräisistä hurinoista ja pörinöistä. Olen koittanut selvitellä, miten efektilooppiin menevät pedaalit kannattaisi vetää laudasta kiinni vahvariin, mutten ole saanut oikein mitään hyödyllistä tietoa. Musakaupan setä sanoi, että kahden laadukkaan instrumenttipiuhan (tässä tapauksessa möi Whirlwindit, varmistin että laatu on lähes luokkaa "parasta mitä rahalla saa") pitäisi hoitaa homma.
 
Noh, koitin kotona mitä tapahtuu. George L's -piuhojen (lyhyet välipiuhat) hoitaessa efektiloopin hurina oli melko pientä, tosin eroa oli jonkin verran tilanteeseen jossa efektilooppi ei ole käytössä. Pidemmillä piuhoilla (näillä juuri ostamillani Whirlwindeilla) hurinaa ilmeni kuitenkin enemmän. Tämä nyt ei sinänsä ole mikään yllätys, mutta hurina ylittää silti häiritsevän hurinan kynnyksen. Mastervolumea ruuvatessa hurina ei lisäänny, mutta sellaisilla kivoilla kotisoitteluvolumeilla (=omakotitalossa master on jo vähän auki) tuo hurina on aika rassaavaa.
 
Novat toimivat kumpikin omalla muuntajallaan. Koitin liittää niitä virtalähteeseeni, mutta pedaalit aloittivat sen verran psykedeelisen valoshown että ajattelin napata ne irti ennenkuin mitään hajoaa. Muuntajat ja vahvarin virtapiuha ovat kiinni jatkoroikassa.
 
Nämä taitavat olla aika perusasioita, mutta itselläni ei oikein ole kokemusta efektilooppien ja monimutkaisempien piuha-pedaalihässäköiden kanssa painimisesta. Onko jotain kikkakolmosia, joilla tuon hurinan saisi minimoitua vai täytyykö se vain perkele uskoa että vaikka kuinka tuuttaisi rahaa laatuun niin aina jostakin kiikastaa?
 
http://img439.imageshack.us/img439/1020/vrjohtoptsqi7.jpg
laroma
02.12.2009 22:31:12 (muokattu 02.12.2009 22:32:04)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"4 cable method" virityksen huminaan auttaa se, että vaffarin sendissä olevasta piuhasta katkaistaan maa. Se tosin voi päästää RF häiriötä läpi
 
Siirrä/eristä virtalähteet pois niiden piuhojen läheltä.
 
Ja sittenhän on tietenkin Ebtech Hum Eliminator (myös Behringerillä on joku viritelmä tästä)
 
"Hui. Oot kyllä hurja kaveri.Laitatko tämänkin tonne julkiselle puolelle?" -juki68 | http://www.northerndiscipline.com | http://www.45dw.com
kimurantti1
03.12.2009 02:04:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole aivan varma tästä, mutta mun kokemukseni mukaan etenkin efektiloopissa olevat pedaalit kannattaisi olla eri maassa niiden purkkien kanssa, jotka on kitaran ja vahvistimen välissä. Ainakin olen ollut huomaavinani, että tällä on jotain vaikutusta. Suurimmassa osassa markkinoilla olevista virtalähteistä, kuten esimerkiksi Fuel Tank ja Big John, on virtalähdöt samassa maassa. Voodoo Labin Pedal Power taitaa olla ainoa noista tunnetuista, joissa kaikki lähdöt on erikseen.
 
Tietysti toi "häiritsevä hurina" on suhteellinen juttu. Soittajalle joka on tottunut soittamaan yksikelaisilla mikeillä, on humpparit suorastaan autuutta ja toisinpäin. Mulla menee purkkeja combon efektilenkkiin kahdella viiden metrin piuhalla, ja (omista laitteista johtuvat) hurinaongelmat loppui, kun hommasin Pedal Powerin. Tietty monta kertaa keikkapaikoilla on vaan ollut niin huonot sähköt, että hurinaa on tullut, mutta yleensä ei ole ollut juurikaan ongelmia.
 
Jos kunnon virtalähteelläkin tulee häiriötä, niin ainoa vaihtoehto on yrittää siirtää virtalähde niin kauas instrumenttipiuhoista kuin mahdollista. Esimerkiksi virtalähde pedaalilaudan kulmaan eikä keskelle. Tosin kuvauksesta päätellen mulla on omat epäilykseni itse ongelmasta. Jos hurina ei ole häiritsevä keikkavolumella, mutta kotona soittaessa häiritsee, niin onko se hurina sitten kuinka kova ylipäätään?
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
Marzi
03.12.2009 02:39:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.mesaboogie.com/manuals/StudioPre.pdf
 
Tuossa sivulla 7 on juttua maalenkeistä, joita voi systeemiin syntyä. (muissakin kun Mesassa tietty)
 
Tarpeeksi on liian vähän.
Midrange
03.12.2009 03:03:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tätä ei sais sanoa muusikoiden netissä, mutta : Eikun noisegate tai reducer sinne loopin perään niin ei tartte piuhojenkaan maksaa taivaspaikan verran ja pääset once and for all eroon tostakin ongelmasta.
 
jlummaa
03.12.2009 08:22:10 (muokattu 03.12.2009 14:16:07)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kimurantti1: Soittajalle joka on tottunut soittamaan yksikelaisilla mikeillä, on humpparit suorastaan autuutta ja toisinpäin.
 
Niinkö arvelet. Voin kertoa että erilaisilla mikeillä (yksi-, kaksi-, kolmekelaisilla jne.) ei ole mitään tekemistä autuuden kanssa, ei suuntaan eikä toiseen. Toisekseen jos yleensä yksikelaisen hurina on ongelma, niin sanoisin että soittamisen focus saattaa myös olla hukassa.
 
Midrange: Tätä ei sais sanoa muusikoiden netissä, mutta : Eikun noisegate tai reducer sinne loopin perään niin ei tartte piuhojenkaan maksaa taivaspaikan verran ja pääset once and for all eroon tostakin ongelmasta.
 
Väärin, mnetissähän juuri käytetään em. "ongelman poistajia".
 
Rule #1: There are no rules.
PeeJii
03.12.2009 08:49:20 (muokattu 03.12.2009 08:51:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nämä taitavat olla aika perusasioita, mutta itselläni ei oikein ole kokemusta efektilooppien ja monimutkaisempien piuha-pedaalihässäköiden kanssa painimisesta.
 
Moi.
Oletko kokeillut sitä että pistäisitkin kaikki pedaalit kitaran ja vahvistimen väliin eli et käyttäisi efektiluuppia ollenkaan. Varsinkin kun kuvauksesta nähdyn perusteella et mitään "mättömusaa" soita. Ei sitä "delayn on oltava luupissa (särön jälkeen)" ole pakko orjallisesti noudattaa. Luota korviisi.
 
slowfinger
03.12.2009 09:05:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minusta kuulostaa aika luonnolliselta että hurinoita tulee lisää noin pitkillä piuhoilla. Kaksi yhdeksänmetristä piuhaa loopissa + piuhat ennen vahvistinta + pedaaleiden välipiuhat + pari mahdollista true by pass pedalia niin kaapelia alkaa olemaan jo aivan helkutin paljon, joka kyllä kuuluu hurinana yms. vaikka olisi vähän laadukkaampaakin kaapelia.
 
Hidas mutta ruma.
McLeach
03.12.2009 12:14:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kirjotan nyt vähän ohi aiheesta mut antaa mennä. On lähiaikoina polkimien lisääntyessä alkanut ilmetä paljon kaikennäköstä ongelmaa pedaalien, virtalähteiden ja vahvarin välillä. Kun heitän pedaalit (delay ja chorus) efektilenkkiin niin puhtaassakin äänessä esiintyy välillä pientä sirinää, hyvin outoa. Käytän virtana pedaaleissa paria muuntajaa ja jakopiuhoja. Välillä pedaaleihin ei tule ollenkaan virtaa ja välillä yksi jakoplugeista pimenee?! Muuntajien mA outputtia ei olla vielä edes lähellä...
 
aristoteles666
03.12.2009 12:19:51 (muokattu 03.12.2009 12:20:09)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

voi helpottaa jos säädät niiden pedaalien inputit niin kovalle kuin voit ennen kuin klippaa ja säädät ulostuloa sitten pienemmälle, ja jos siinä loopissa on volat itsessään, muistelen kyllä ettei ole, niillä pelaamalla voi kanssa säätää signaali kohina suhdetta parempaan suuntaan.
 
Jucciz
03.12.2009 14:03:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Buddassa on suora sarjalooppi ilman turhia soundia huonontavia volumepotikoita signaalitiellä. :)
 
aristoteles666
03.12.2009 14:07:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sitten muistin oikein
 
tommiot
03.12.2009 14:08:49 (muokattu 03.12.2009 14:11:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Buddassa on suora sarjalooppi ilman turhia soundia huonontavia volumepotikoita signaalitiellä. :)
 
Ilmeisesti siinä ei oo mitään muutakaan signaalitiellä looppia varten, jos pitkät piuhat aiheuttaa hurinaa... Bufferoidulla ulostulolla ei pitäis olla mitään ongelmaa vetää 10 metriä piuhaa lautaan.
 
How do mix ?! ¯(°_o)/¯
kimurantti1
03.12.2009 14:49:55 (muokattu 03.12.2009 14:51:33)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jlummaa: Niinkö arvelet. Voin kertoa että erilaisilla mikeillä (yksi-, kaksi-, kolmekelaisilla jne.) ei ole mitään tekemistä autuuden kanssa, ei suuntaan eikä toiseen. Toisekseen jos yleensä yksikelaisen hurina on ongelma, niin sanoisin että soittamisen focus saattaa myös olla hukassa.
 
Mä en nyt oikein ymmärtänyt mitä ajat takaa. Tavan yksikelaiset hurisee syystä, että ne on yksikelaisia. Kaksikelaiset mikit ei hurise samalla tavalla, koska ne on kaksikelaisia. Kyllä mä olen kuullut moniltakin humpparikitaroiden suosijoilta, että yksikelaiset on ihan jees, mutta eivät tykkää niiden hurinasta. Siihen on sitten monet valmistajat vastanneet hurinattomilla yksikelaisilla. Mikä tässä logiikassa on susta väärin?
 
Ja huomaa, että mä en nyt puhu soundista, soiton fokuksista tai mistään muusta, kuin siitä hurinan määrästä.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
jlummaa
03.12.2009 14:57:11
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kimurantti1: Mä en nyt oikein ymmärtänyt mitä ajat takaa. Tavan yksikelaiset hurisee syystä, että ne on yksikelaisia. Kaksikelaiset mikit ei hurise samalla tavalla, koska ne on kaksikelaisia. Kyllä mä olen kuullut moniltakin humpparikitaroiden suosijoilta, että yksikelaiset on ihan jees, mutta eivät tykkää niiden hurinasta. Siihen on sitten monet valmistajat vastanneet hurinattomilla yksikelaisilla. Mikä tässä logiikassa on susta väärin?
 
Ja huomaa, että mä en nyt puhu soundista, soiton fokuksista tai mistään muusta, kuin siitä hurinan määrästä.

 
Tarkoitin ihan vain yksinkertaisesti sitä että joidenkin mielestä yksikelaisen hurina ei ole mikään ongelma ja näin ollen kaksikelainen ei ole mikään helpotus mihinkään suuntaa.
 
Rule #1: There are no rules.
kimurantti1
03.12.2009 15:11:01 (muokattu 03.12.2009 15:16:04)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jlummaa: Tarkoitin ihan vain yksinkertaisesti sitä että joidenkin mielestä yksikelaisen hurina ei ole mikään ongelma ja näin ollen kaksikelainen ei ole mikään helpotus mihinkään suuntaa.
 
Joo, ihan varmasti toi on totta. Mutta yhtä varmaa on myös, että monien humpparien hurinattomuuteen tottuneiden mielestä se yksikelaisten hurina puolestaan on ongelma. Tätä nimenomaan meinasin kun tuolla lainaamassasi kirjoituksessa sanoin, että häiritsevä hurina on aika suhteellinen juttu.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
aristoteles666
03.12.2009 15:14:34
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

yleensä nykyään yksikelaisissa väliasennot on hurinattomia, niin äkkiä oppii vaihtamaan niihin biisin loputtua, ja muutenkin aukaisemaan volan vasta kun biisi alkaa, soittaessa taas hurinaa ei kuulukaan.
 
apenaattori
03.12.2009 15:38:39 (muokattu 03.12.2009 15:49:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole mikeistä kiinni, hurina kuuluu vaikka kitaraa ei olisi edes kiinni ja masteri olisi nollissa. Joo, ja todellakin haluan delayn ja reverbin sinne looppiin, kokeiltu on ja se saundi on mieleinen. Eivät hurise muuten kuin efektiloopissa.
 
Mielessä kävi, että tuo hurina olisi välttämätöntä, mutta kuuluu se sen verran kovana että uskon että jotain voisi tehdä sen hillitsemiseksi.
 
http://img439.imageshack.us/img439/1020/vrjohtoptsqi7.jpg
Juicy
03.12.2009 17:24:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Väärin, mnetissähän juuri käytetään em. "ongelman poistajia".
 
Kyllä täällä vain yleensä ensimmäisenä paikalle tulee nämä tietyt tyypit jotka käskee hommata itsensä jumalien siunaamia Yrjö L-piuhoja jos jostain kuuluu vähän suhinaa. Sitten kun ne paremmat piuhat ei autakkaan, niin syy löytyy vahvistimesta mikä pitää vaihtaa mnet-hyväksyttyihin vintagekamoihin.
 
Jos sittenkin vielä löytyy suhinaa, ne vain kuuluu asiaan...
 
Tietyillä yhdistelmillä sitä suhinaa vain löytyy enemmän kuin muilla, ja joskus ainoa ratkaisu on noisegate. Niiden joilla kamat on hiirenhiljaa yksikelaisillakin volat ja gainit täysillä (ilman noisegatea) kannattaisi varmaan lotota, kun niin hyvää tuuria löytyy.
 
"Kyllähän sitä voi silti vaikka umpihumalassa onkin, kontata sivistyneesti kuin herrasmies."
tommiot
03.12.2009 17:31:19 (muokattu 03.12.2009 17:31:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

apenaattori: Ei ole mikeistä kiinni, hurina kuuluu vaikka kitaraa ei olisi edes kiinni ja masteri olisi nollissa. Joo, ja todellakin haluan delayn ja reverbin sinne looppiin, kokeiltu on ja se saundi on mieleinen. Eivät hurise muuten kuin efektiloopissa.
 
Mielessä kävi, että tuo hurina olisi välttämätöntä, mutta kuuluu se sen verran kovana että uskon että jotain voisi tehdä sen hillitsemiseksi.

 
Voithan sä kokeilla laittaa siihen loopin sendiin lyhyellä patch-piuhalla jonkun bufferoivan pedaalin (vaikka joku Boss) kiinni ennen niitä pitkiä johtoja. Jos hurinat häviää tolla niin kyse on vahvistimen huonosta suunnittelusta.
 
How do mix ?! ¯(°_o)/¯
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti