Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Voiko EMG aktiivimikeillä soittaa puhdasta hyvin?
1
Rawager
01.12.2009 19:08:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tosiaan olen uutta kitaraa hankkimassa ja soitan pop/rock bändissä jossa tarvitaan paljon puhdasta kitara-soundia minulla on myös toinen bändi joka soittaa melodista death-metalia. Eli: voiko EMG aktiiveilla soittaa puhtaita biisejä?
 
Trendkeel
01.12.2009 19:13:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noh, kun sulla sitten on kaksi kitaraa: toinen on mörssäri ja toinen vähän perinteisempään kallellaan oleva keppi. Mörssäriin EMG:t ja perinneskebaan passiivit. Näin. Sanotaan kuitenkin, että EMG:illä voit vetää ihan mitä vaan. Niiden mukana tulee se ominaissaundi, joista valtaosa ei pidä. Jos sä pidät: hienoa. Se ominaissaundi voi olla myös yksi iso ainesosa mättösaundissa. Tai ei. Mielipiteitä, mielipiteitä..
 
Benedictus! Stay away from the pornography! I'm saying... Let's be like the mountain!
//Eiku nyt mä tajusin. Vähän niinku Kelju K. Kojootti --> Trendi K. Iilimato. Eli oot iilis tästälähtien. - Antti1
pekurides
01.12.2009 19:25:27
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voihan niillä soittaa vaikka kuinka hyvin:)
 
Aktiivien saundi vaan hiukan tuppaa olemaan passiiveja steriilimmän ja värittömämmän kuuloinen ilmaan minkäänlaista mainittavaa dynamiikkaa mikä kliineillä ja pikkurosoilla on suotavaa.
 
Ne ei ikäänkuin kuulosta luonnolliselta siten kuin hyvän kliinin olemme tottuneet käsittämään.
 
kuunteleppa vaikka jotain metallican livevetoja.
 
makuasioita nämäkin lopulta ja joskus eli aika usein joutuupi tekemään kompromisseja kamapuolella.
 
hyvillä passiivimikeillä hoituupi melodiset dödömedallit aivan samalla tavalla ja oikeestaan vielä rouheammin kuin perinteisillä EMGeillä.
 
Mutta jos sitä EMG saundia haluaa niin sitten sellaiset, ei niitä kyllä poppiin voi suositella.
 
Erottelevuus juuri EMG etuina isoilla gaineilla joka juurikin jonkinasteisena steriiliytenä ilmenenee, jos sitä nyt edes osaa kuunnella sillä korvalla:)
 
They see me rollin, they hatin.
Marsumies
01.12.2009 20:45:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varmastikaan sellaista kitaramikrofonia ei ole tehtykään, millä ei jotakin musiikkityyliä voisi soittaa. Itselläni on päivittäisessä käytössä 81/85 setillä varustettu kitara ja ihan olen tyytyväinen cleani-puoleen ollut. En kyllä ole näitä mikkien dynamiikka / mojo hommia koskaan kovin tarkasti miettinyt, lähinnä nuo mikit ovat tuossa kitarassa aina olleet ja tuntuvat hommansa hoitavan. :)
 
Eli jos EMG:llä varustettu kitara muuten sytyttää niin ei sitä mielestäni kannata sen takia hylätä että isot pojat kylillä kertoivat, että EMG:llä ei voi soittaa poppia. Sama pätee myös toisin päin, elikkä hevin soittaminen ei missään nimessä vaadi EMG:n mikkejä sen enempää kuin mustaa kynsilakkaakaan.
 
Jucciz
01.12.2009 20:51:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän millä tahansa kepillä ja mikellä voi soittaa ihan mitä vaan, mutta kyllä EMG:n aktiivihumppari clean- ja semirosohommiin on vaihtoehtoluettelon häntäpäästä.
 
Vladi
01.12.2009 20:55:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pakko sanoa, että Emg 89:llä, jossa on puolitusmahdollisuus, pääsin aika mukaviin puhtaisiin ja pikkurosoihin Mesan Expressillä aikoinaan. Tosin siitä voidaan kinastella, oliko tuo vahvistimen vai mikin ansiota. Expressissä kun oli parhaimmat puhtaat mitä olen vahvarista kuullut. Noh, ehkä Voxin ac30 on toinen.
 
Kyllä se siitä.
Jankku
01.12.2009 21:25:52 (muokattu 01.12.2009 21:26:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yhdet EMGt omistaneena täytyy mainita ettei niistä oikein muuhun ole kuin heavyn viäntämiseen. Minusta saa kitaran ku kitaran saundaamaan ihan samalta puurolta (saattaa jopa olla jonkun mielestä hyvä asia).
 
Vaikkakin Gilmourit ja Lukatherit niillä ovat soitelleetkin...
 
Ja tämä lama-ajan blues minunkin kotona soi!
Krice
01.12.2009 21:30:13
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa tehdä 18v modaus niin irtoaa humpat ja hevit.
 
Jucciz
01.12.2009 21:59:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Kannattaa tehdä 18v modaus niin irtoaa humpat ja hevit.
 
Joo ei irtoa.
 
T-Stag
01.12.2009 22:22:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niiden mukana tulee se ominaissaundi, joista valtaosa ei pidä.
 
Eli se, että ei ole mitään ominaissaundia tai karaktääriä...
 
Mr. Speed
01.12.2009 23:17:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Joo ei irtoa.
 
Irtoaa irtoaa. Irtoaa jopa ihan normi 9 Voltillakin! Laadusta voidaan olla montaa mieltä, koska sehän on paljon täällä mainostettu MAKUASIA!
 
:)
 
Telecaster ja Flying V ovat rumia kitaroita.
McNulty
01.12.2009 23:23:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mr. Speed: Irtoaa irtoaa. Irtoaa jopa ihan normi 9 Voltillakin! Laadusta voidaan olla montaa mieltä, koska sehän on paljon täällä mainostettu MAKUASIA!
 
:)

 
Mun täytyy sanoa, että EMG:n aktiivisinkuilla irtoaa varmasti puhtaat, mutta 81:n ja 85:n kohdalla en olisi ihan niin varma. Ainakaan jos jompi kumpi mikeistä on tallapositiossa. Miulla on tuossa Charvel 475DLX:ssä tallamikkinä EMG81 ja kaulamikin virkaa suorittaa EMG60X. EMG81 on sen verran kuuma mikki että se vetää soundia ruttuun jo ihan itsekseen. 11-setillä varustettua kitaraa kun vähän kurittaa niin murusiksihan se soundi menee. Jos siis haluaa yyberiä kliiniä, niin EMG81 on ainakin täysin väärä valinta tallamikiksi. Ehkä siitä kannattaisi ottaa se TW-versio joka on "puolitettavissa", jos siis on pakko olla paristokäyttöiset mikit kitarassa.
 
Itse kyllä liputan voimakkaasti passiivimikkien puolesta. Gainia on helppo lisätä erinäisillä mokkuloilla (boosterit, overdrivet, distortionit, EQ:t, vaihtamalla etuasteputkia styrkkarista, hankkimalla gainikkaamman vaffarin jne jne.) Sen sijaan sen kitaran puolella jo valmiiksi ruttuun ajetun signaalin siistiminen onkin huomattavasti vaikeampaa. Ehkä EMG:n pitäisi lanseerata tavanomaisten boosterien ja pickup boosterien tilalle joku UNBOOSTER :)
 
I've spent most of my money on booze, women and guitar gear. The rest I've just wasted.
maxillaris
01.12.2009 23:57:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuosta EMG:n puhtaasta soundista ja rosoista tulee mieleeni eräs keikkataltiointi, jossa Mark Knoplfler soittaa Brothers in armsia Ilmeisesti Suhrilla jossa on Emg:n single-coilit. Ei se huonolta kuullosta, erilaiselta kylläkin:)
 
koponen
02.12.2009 00:14:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

maxillaris: Tuosta EMG:n puhtaasta soundista ja rosoista tulee mieleeni eräs keikkataltiointi, jossa Mark Knoplfler soittaa Brothers in armsia Ilmeisesti Suhrilla jossa on Emg:n single-coilit. Ei se huonolta kuullosta, erilaiselta kylläkin:)
 
Myös Gilmour käytti vuosia EMG:n aktiiveja. Ei tosin soundin takia, vaan häiriöttömyyden. Veikkaanpa Knopflerin päätyneen käyttämään aktiiveja livenä täysin samasta syystä. Hullut valosysteemit ja kymmenien langattomien aiheuttamat häiriöt on kestämättömiä perinteisille yksikelaisille.
 
I'm endorsed by Marshall
pekurides
02.12.2009 00:17:27
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heh,Tuli osuvasti vastaan sama klippi soitettuna EMG81 ja eräällä yleisimmistä passiiveista Duncanin JB.
 

 
Olkaa hyvä! Kumpi on mielestänne rouheampi tai kuumempi ja kumpi parempi metalliin?
 
http://netmusicians.org/index.php?section=id&value=4035
 
http://netmusicians.org/index.php?section=id&value=4027
 
aivan, ihan sama ja toisesta irtovaa lisäksi rokit ja kliinit:)
 
Ps. rouhea peli tuo Studio pre.....
 
They see me rollin, they hatin.
fox
02.12.2009 01:24:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

koponen: Myös Gilmour käytti vuosia EMG:n aktiiveja. Ei tosin soundin takia, vaan häiriöttömyyden. Veikkaanpa Knopflerin päätyneen käyttämään aktiiveja livenä täysin samasta syystä. Hullut valosysteemit ja kymmenien langattomien aiheuttamat häiriöt on kestämättömiä perinteisille yksikelaisille.
 
Tuo oli muunmuassa EMG-Overlandin (Nyttemmin vaan pelkkä EMG) se idea, jonka vuoksi nuo aktiivimikit aikoinaan kehiteltiin.. Se on sitten kokonaan toinen juttu, että ne toimii myös tässä "modernissa voima-metallissa" mutta siitä sen enempiä..
Jos pitäydyn vaan siinä, että miksi ne on mitä on, ja annan toisten sitte keskustella soundipolitiikasta ja musiikkigenreistä.. =)
 
Ideahan on noissa EMG-mikeissä sellainen, että normi passiivimikki heikoilla magneeteilla varustetaan mikin sisäisellä esivahvistimella joka kumoaa tehokkaasti pitkien johtojen aiheuttamat häviöt signaalissa. Heikot magneetit taas aiheuttaa sen, että aktiivimikin voi korkeussäätää vaikka kieliin kiinni (no, ehkei oo suotavaa kiinni laittaa, lähellähän se kannattaa pitää kuitenkin) koskapa se magneettivoima ei aiheuta mitään "string pull'ia" eikä myöskään syö sustainia, aiheuta epävirettä ym. Miinuspuolelle sitten lukisin kyllä sen, että dynamiikka on selvästi pienempää, kiitos periaatteessa heikon "alkukuvan" eli kielen liikkeen magneettikentässä indusoiman jännitteen kelalle, joka aktiiveissa ei juuri kovin suuri ole, koska ei sen "tarvitse" olla, esivahvistuksen vuoksi.
 
En itse näe yhtään mitään syytä, miksei EMGin aktiiveilla vois soittaa kliinejä juttuja ainakin tyydyttävästi, toki se vaatii saman kuin mikä tahansa, eli myös vahvistimen pitää olla asiallisesti säädetty. Tosin kliinien soittamiseen on todettu olevan huomattavasti parempia mikitysvaihtoehtoja. Jokusia mikinvaihtoja tehneenä allekirjoitan täysin tuon lausunnon.. Myöskään en itse lähtis pääasiassa kliiniin soittoon varustamaan kitaraa X2N- DiMarzioilla, vaikka ihan omakohtasesti ko. mikistä pidän.
Eli aloituskysymykseen vastaisin edellisillä perusteluilla, että pystyy kyllä soittamaan puhdasta auttavasti, mutta ei kovin erinomaisesti. Kuitenkin, sikälimikäli nyt ei oo mahdollista ees tuo aiemmin esitetty 2 kitaran hommaaminen ja "ylläpito" niin eihän sitä missään kuitenkaan kielletä tuota EMG ien käyttöä...
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Quu
02.12.2009 07:01:18
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

maxillaris: Tuosta EMG:n puhtaasta soundista ja rosoista tulee mieleeni eräs keikkataltiointi, jossa Mark Knoplfler soittaa Brothers in armsia Ilmeisesti Suhrilla jossa on Emg:n single-coilit. Ei se huonolta kuullosta, erilaiselta kylläkin:)
 
Tai jotkin Notting Hillbilliesin keikkapätkät. Mm. 'I Love You Too Much' & 'Feel Like Going Home' soitetaan oikein mallikkaasti EMG-aktiiveilla.
 
Näin: http://www.youtube.com/watch?v=UcuZy-mUOxM
Ja näin: http://www.youtube.com/watch?v=FjMtxF6B630
 
Se ei kuulu missään ja sielläkin missä se kuuluu huonosti niin se ei kuulu ollenkaan.
aristoteles666
02.12.2009 07:25:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eli vastaus on , voi soittaa erinomaisesti puhtailla.
 
Crossroad
02.12.2009 07:54:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

maxillaris: Tuosta EMG:n puhtaasta soundista ja rosoista tulee mieleeni eräs keikkataltiointi, jossa Mark Knoplfler soittaa Brothers in armsia Ilmeisesti Suhrilla jossa on Emg:n single-coilit. Ei se huonolta kuullosta, erilaiselta kylläkin:)
 
Pensa-Suhr oli kitara ja EMG-85 oli tallassa.Olihan siinä jopa Floyd Rose -tallakin, missä tosin ei koskaan näkynyt live-tilanteessa ainakaan edes kampea.
 
aristoteles666
02.12.2009 08:08:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

se oli toistakymmentä vuotta sen eniten käyttämä kitara.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti