Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Apua uuden kitaran ostossa vol. 1000&1
1
n00bz
26.11.2009 21:42:46 (muokattu 26.11.2009 21:45:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morjens kaikille!
Tuli vähän väärä otsikko kun ei tullu selväksi että oon siis täysin aloittelija ja ensimmäistä kitaraa hankkimassa, mutta..
Kävin tänään paikallisessa soitinpuodissa, mutta en saanut valitettavasti myyjältä kitaran ostoon ihan toivomaani apua niin päätin tulla tänne vielä varmistamaan. :)
Eli hommahan meni niin että astelin töiden jälkeen kyseiseen kauppaan ja ilmoitin haluavani alkaa soittamaan sähkökitaraa ja ei ole mitään hajua koko hommasta enkä ole ikinä ennen soittanut..
Kysyin että mikähän olisi kustannusarvio että tässä hommassa pääsisi mukavasti alulle. Vastattiin että 300€.
Mutta täältä taas oon lukenu että tuohon hintaan saa semmosta paskaa että loppuu kiva harrastus ennen ku on ehtinyt kunnolla edes alkaa..
Noh vähän epäuskoisena kysyin että silläkö saa kaikki?
Sitten vastattiin että 500€ tai 1500€. Riippuen siitä että paljonko haluan sijoittaa.
Sitten vaan esiteltiin soittimia: LP, SG ja strato, kysyin siinä että mallin valinta riippuu vissiin siitä musatyylistä ja myyjä sanoi että stratocaster on semmonen hyvä yleiskitara, humpasta heviin.
Koska ehdin liikkeeseen vasta 5 min. ennen sen sulkemisaikaa niin en kehdannut alkaa kyselemään sen enempää.
Teiltä kysyisinkin nyt että paljonko mun siihen kitaraan kannattaa sijoittaa ja entäs vahvariin? Euromäärällä ei oo periaatteessa niin väliä mutta en hirveesti viittis kuitenkaan sijoittaa jos soittaminen ei jostain syystä kiinnostakaan.
 
Taustaa:
Pianoa olen soittanut jonkun verran nuorempana. Laulamista on kans tullut harrastettua jonkun verran.
Oon tosi musikaalisesta perheestä, mutta jostain syystä tai ehkä just siksi tuo musiikki ei oo vielä tähän asti mitenkään erityisemmin kiinnostanu, mutta nyt on tullu semmonen kutina että jotain pitäis saada soittaa, pelkkä laulu ei jaksa innostaa. Ja mistään muusta soittimesta en oo saanu samanlaisia kicksejä kuunnellessani, kuin kitarasta.
Väittäisin että mulla on perinnöllisesti (tai siksi että koko lapsuuden jotunu kuuntelemaan:) jonkinlainen korva musiikille ja haluaisinkin semmoset vehkeet missä ne soundit ois edes siedettävät. Ei "puurosäröjä" ja tunkkaisia cleanejä. Notta tämmöstä. Kiitos jo etukäteen kaikille jotka vaivautuu auttamaan!
 
LaXu
26.11.2009 21:59:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytettynä saa vaikka mitä. Täältä M.netin Torilta vaikka hommaa vahvistimen, esim. Roland Cubeja näyttäisi olevan ihan kelpo hintoihin tarjolla. Vahvarit kun ei juuri käytössä kulu.
 
Kitarapuolella suosisin ehkä jotain soitinliikettä jo ihan sen takia, että voi pyytää sitten samaan hintaan kitaran tsekkauksen, uusien kielten ja säätöjen laittamisen. Yamahan kitaroita suosittelisin, niissä tuntuu olevan laatu kohdallaan koko hintahaitarin alueella.
 
Koko mottiin joku 400-500€ sijoittamalla saa kyllä jo ihan hyvät soittokamat. Kannattaa muistaa myös budjetoida joku viritin, ainakin yksi setti kieliä, vino pino erilaisia plektroja ja hyvä hihna.
 
http://www.thomann.de voi tsiigailla mitä laitteet keskimäärin maksavat uutena, niin ei tule riistetyksi kaupoissa.
 
Snapo
26.11.2009 22:00:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkälaista musiikkia kuuntelet ja tarkoituksena pääosin veivata? Jos sattuisin olemaan ensimmäinen joka kerkee sanomaan että "Ibanez rg321 + Roland microcube"
 
Economy on köyhille.
n00bz
26.11.2009 22:30:18 (muokattu 26.11.2009 22:31:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No joo jäi se tärkein tietysti kertomatta eli mitä musaa.
Kuuntelen ihan kaikenlaista musaa. Bluesia rockia poppia heviä. Tosin ne kovimmat HC-säröt ei oo mun juttu.
Mutta kitaroissa Guns N' Roses saa ihokarvat nousemaan pystyyn.. Siis hyvässä mielessä. Soolot nimenomaan. Ja Van Halenin soolot. Vähän tommonen kasarihevin soundi. Oikeestaan nyt ku mietin niin tää idea soiton aloittamisesta lähti just siitä ku kuulin jotain hyviä sooloja ja ajattelin että aiiijjuma ku kuulosti hyvältä mä haluan tehä ton! :)
 
Vladi
26.11.2009 22:33:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehdottaisin jotain Les Paulia, mun mielestä todella monipuolinen kitara joka taipuu jazzista mättöön. Gunnarien soundi tai ainakin jotain sinne päin on Lespalla hyvin saavutettavissa. En missään nimessä ekaan sähkökitaraan ehdottais kelluvaa tallaa, kiinteä on helpompi pitää kunnossa ja on varmatoimisempi kuin joku tusinafloikka.
 
Itse olen testannut monta Tokain Les Paulia ja kaikki on olleet vähintään hyviä. Torille tsekkailemaan tarjontaa! :)
 
Kyllä se siitä.
n00bz
26.11.2009 23:11:06 (muokattu 26.11.2009 23:37:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok. Eli ilmeisesti meinasit tommosta Tokain LP:tä mikä maksaa vähän vajaat 500? Tommosia siellä paikallisessa olikin.
Mitenkäs vahvari? Paljonko siihen kantsii laittaa rahaa?
E: Hups tuollahan jo suositeltiin Rolandin cubea, siis onko se tuo cube-20x?
E: Jaaha että sitä voi olla pihalla! Eli mikä noista rolandin cubeista ois paras rivitalossa soitteluun? Kohtuu hyvät äänieristykset on ja päätykämppä :)
 
Idiootti
27.11.2009 17:41:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

n00bz:
Mitenkäs vahvari? Paljonko siihen kantsii laittaa rahaa?

 
Tietysti riippuu siitä mitä haluaa ja paljonko on rahaa irrottaa. Itse ajattelisin että kotivahvariin ei kannata loppujen lopuksi ihan hirveästi sijoittaa. Pienelläkin vahvistimella saa aikaiseksi ihan tarpeeksi mökää kotiin, eikä soundien kotona treenatessa tarvi olla niinkuin stadionilla vetäis. Jos myöhemmin alkaa soittaa bändissä tms. niin kuitenkin tarvii ostaa uusi vahvistin ja sitä todennäköisesti säilyttää treeniksellä. Ja kotona voi soittaa edelleen sillä pikkuvahvarilla. Oma eka vahvistin oli pienin mahdollinen Marshall, ja sillä mä soitan edelleen kotona, vaikka treeniksellä on kallis ja painava putkivehje.
 
Oma eka sähkis muuten maksoi markka-aikana nykyrahassa reilusti alle 200€ ja kyllä silläkin monta vuotta hyvin veti. Nyttemmin se on jo myyty ja 4 muuta kitaraa on nurkassa, joten jos on rahaa ja tietää että kitaransoitto kiinnostaa, niin toki kannattaa ostaa heti alkuun vähän parempi kitara millä voi soittaa edelleen sitten kun on pari muuta kitaraa. Mutta ei se ole pakollista alkuun, kunhan ei mitään ihan surkeinta ritsaa osta lähinnä soittotuntuman takia. Ihan ok kitaroita aloittelijalle saa varmasti alle reilusti 300€:lla, mutta isommalla rahalla saa tietysti parempia.
 
Kitaraan satsaisin joka tapauksessa selkeesti enemmän kun kotitreenivahvariin.
 
LaXu
27.11.2009 20:00:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

n00bz: Ok. Eli ilmeisesti meinasit tommosta Tokain LP:tä mikä maksaa vähän vajaat 500? Tommosia siellä paikallisessa olikin.
Mitenkäs vahvari? Paljonko siihen kantsii laittaa rahaa?
E: Hups tuollahan jo suositeltiin Rolandin cubea, siis onko se tuo cube-20x?
E: Jaaha että sitä voi olla pihalla! Eli mikä noista rolandin cubeista ois paras rivitalossa soitteluun? Kohtuu hyvät äänieristykset on ja päätykämppä :)

 
Minä taas en noita halpoja Tokaita suosittele lainkaan. Niissä ei ole Les Paulia kuin ulkonäkö ja mielestäni materiaalit aika kökköä kamaa. Jos tuon tyylistä haluaa niin mieluummin vaikka Epiphonen Les Paul.
 
Torilta saisi käytettynä parilla huntilla esim. noita Roland Cube 60 comboja jotka riittänevät jo vaikka bänditreeneihin. Niiden isompi kaiutin myöskin jeesaa soundin puolesta.
 
vasili
27.11.2009 20:17:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu: Jos tuon tyylistä haluaa niin mieluummin vaikka Epiphonen Les Paul.
 
Jep, ääni Epiphonelle täälläkin. Tosin Tokaita en ole koskaan omistanut, mutta ihan fiilispohjaisena perusteluna voin sanoa, että Tokai ei ole koskaan miellyttänyt mua musaliikkeessä testatessa.
 
Ja tosiaan, kandee ehkä sijoittaa kitaraan vähän enemmän, eli ehkä jotain 350-500 euroa. Alkaa saamaan jo aika hyviä pelejä, joilla on myös kohtuullinen jälleenmyyntiarvo. Hyvä kitara voi itsessään innostaa ja motivoida todella paljon. Halpoja pakettikitaroita on hankalaa myydä eteen päin, jos homma alkaa kyllästyttää.
 
jussi1976
27.11.2009 20:20:04 (muokattu 27.11.2009 20:39:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sanoisin, notta joku Ibanezin käytetty RG-sarjalainen ja sitten vaikka Marsun pikkukombo tai muu vehje. Aika halpa setti tulee olemaan jos kaupankäyjän kykyjä on jonkin verran. Käsittääkseni toi Tokait voi toisinaan olla hyviä toisinaan taas ei... Ibanez taas on usein kohtuullisen tasalaatuinen. Toinen mukava kotivahvistin saattaisi olla myös Line 6 spider 4.
 
Tietysti jos rahasta ei ole kiinni, niin sitten homma muuttuu toiseksi...
 
Ptlepha
27.11.2009 20:23:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja sanon vielä että kannattaa ostaa vähintään se cube 15, mielellään 20 tai isompi, itse ne koskaan ole pitänyt mikrocuben saundista tuon elementin(kään) takia..
 
Ja kitaraksi tosiaan joko (squierin) stratoa tai tai epin tai tokain lespaa, tai sitten se melody maker...
 
En tietenkään sano, että keskustelun avaajalla olisi jugurttitehtaan tuki takanaan, mutta voisi ihan hyvin olla. -Moderaattori
Trendkeel
27.11.2009 20:35:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä en saanut Cubesta väännettyä semmosta hyvää, suht. tervettä rokkisaundia. Toimisikohan Voxin vastaavat mallintavat paremmin sellaisessa touhuissa paremmin? Vypyr on mun makuun hyvä monipuolisilla säädöillään, Valvetronixia tms. en ole testannut - tosin mulla ei ole tarvetta mallintaville. Epin LP Standardille piste täältä, ihan päteviä soittimia ovatten he.
 
Benedictus! Stay away from the pornography! I'm saying... Let's be like the mountain!
//Eiku nyt mä tajusin. Vähän niinku Kelju K. Kojootti --> Trendi K. Iilimato. Eli oot iilis tästälähtien. - Antti1
Jasoniitti
27.11.2009 21:50:38 (muokattu 27.11.2009 21:55:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitaraksi kiinteätallainen ja lyhyt skaalainen Epiphone G-400 ja vahvariksi mallintava 5W micro Cube tai Vox DA5. Kokemuksesta voin sanoa, että tuo Vox on hyvä, halpa ja erittäin monipuolinen pikkuvahvari kotikäyttöön.
 
Tuossa on aivan laadukas aloitussetti ja se on vain sellainen n. 400 euron paukku piuhoineen päivineen.
 
http://www.oulunsoitinjatarvike.fi/ … kkokauppa/product_details.php?p=149
http://www.oulunsoitinjatarvike.fi/ … kkokauppa/product_details.php?p=908
http://www.musiikkikullas.fi/produc … sid=72d84d46f4400cd50304ff7601440d0
 
pietari-poika
27.11.2009 23:26:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saako 5-wattisia micro cubeja jostain? Kyl ne kaikki taitaa olla 2-wattisia ihan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti