Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: mitä pedaalia suosittelisitte?
1
mtukia
19.11.2009 22:43:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onpaha jonki aikaa siitä ku on viimeks soittanu sähkistä ja silloin tuli vedeltyä hevanderia isolla vahvistimella. Meinasin alkaa taas rämpyttelemään ja kiehtoisi rakentaa Uraltone Jr. jonka kaveriksi pitäs hankkia jonkinlainen säröpedaali. Miltei kaikki testaamani säröpurkit on ollu joko turhan tunkkaisia ja eleettömiä tai toista ääripäätä edustettuna sirkkelimäisiä korvapuukkoja. Hakusessa ois siis murea särö (mesan/engl) joka säilyttäisi sekä kitaran että vahvistimen luonnetta..
 
Eli kokemuksia kaipailisin, valikoimaahan nykyään on ihan mielettömästi mut ei jaksais alkaa ihan jokaista purnukkaa testaamaan. =)
 
jussi1976
19.11.2009 22:48:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokeile Proco-RAT - säröä. Se säilyttää vahvistimen oman särösaundin, mutta antaa siihen paksuutta ja säröä n. 20% lisää. Eli se laitetaan tavallaan särökanavan päälle. Olen käyttänyt samaa härveliä viimeisen 18 vuotta enkä muuksi vaihda. Kokeile ainakin. Ei ole todellakaan mikään sirkkelisärö, vaan tää tekee tosiaan vähän Mesaan suuntautuvan saundin, ja tekee mm. soolon soittamisesta todella herkkää ja helppoa hommaa, kun gain ja herkkyys kohenee.
 
dropD
20.11.2009 08:51:19
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rakentelet samaan syssyyn BSIAB:n kun rakentelemaan alat. Ei niinkään mesa/engl, mutta hyvä ja yksinkertaisen monipuolinen päristin.
 
vain banjo puuttuu...
JuSu
20.11.2009 09:41:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dropD: Rakentelet samaan syssyyn BSIAB:n kun rakentelemaan alat. Ei niinkään mesa/engl, mutta hyvä ja yksinkertaisen monipuolinen päristin.
 
...ja helposti pirun tunkkainen. Hyvän 'tuntuinen' ja perussoundi on terve, mutta presenceä kaipaisi lisää tuo. Riippuu tietty vahvistimestakin.
 
Monipuolisin säröpedaali, mikä mulla on ollut, on MI Audio Tube Zone. Kapine toimii hyvin koko gain -säädön alueella, ja sävynsäätöjä on runsaasti kompensoimaan erilaisia vahvistimia. Irtoaa myös varsin tukevat murinat, gainia riittää vaikka mihin.
 
JuSu
 
Mitäs sulle kuuluu?
PJS
20.11.2009 09:43:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.mikseri.net/artists/?id=123755
 
Kuunteles tuolta
:
TG Musicin Tweed Drive on oivallinen säröpedaali perinnehenkistä ruttua hakevalle. Koneesta irtoaa niin miedommat säröt kuin sisäänrakennetun boostin kanssa ne paksut, melkein fuzzmaiset leadit. Fender-runtu-in-a-box
 
TG Musicin Colorsound Overdriver klooni on nimensä mukaan kopio tuosta legendaarisesta overdrive/boost pedaalista, erittäin ryydikäs värkki varsinkin hyvän vahvarin päälle käytettynä. Tossa pedaaligrunge biisissä kuulee sitä lead-kitarassa. Tarvittaessa voi tosiaan käyttää ihan vaan boostina tai jos haluaa niin gainia lisäämällä ja masteria samassa suhteessa pienentämällä saa just niin tuhtia pörinää kuin itse haluaa.
 
Peace!
dropD
20.11.2009 10:37:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JuSu: ...ja helposti pirun tunkkainen. Hyvän 'tuntuinen' ja perussoundi on terve, mutta presenceä kaipaisi lisää tuo. Riippuu tietty vahvistimestakin.
 
Kyllä varmaan vahvistimella on iso osuus. En miä oo ainakaan minkäänlaista tunkkaisuutta tuossa havainnut (Carlsbro TOP ja Laney VC15). Tuo lanikka vielä on aika tummasoundinen vahvistin, mutta silti BSIAB on kuulostanut ihan raikkaalta. Presence-trimmerin jätin kompromissina keskiasentoon enkä ole nähnyt tarvetta käydä sitä rukkailemaan.
 
Sitten olisi tietysti Emma reezafratzitz, mistä ei tunkkaista saa yrittämälläkään. Reeza kyllä jättää kitaran ja vahvistimen oman soundin selkeästi kuuluviin ja toimii kantrista mättöön. Omimmillaan kuitenkin siellä kevyttä raskaammalla puolella...
 
vain banjo puuttuu...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti