Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: putket resonoi?
1
martja2
09.11.2009 22:09:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikä neuvoksi kun Kustom Defenderissä G-sävel kovempaa kilisee/kihisee useammasta oktaavista? Ei auttanut vaikka ruuvasin etuasteputkien ympäriltä alumiinkaulukset pois kun luulin että ne resonoi lasia vasten.
 
McNulty
09.11.2009 22:16:07
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

martja2: Mikä neuvoksi kun Kustom Defenderissä G-sävel kovempaa kilisee/kihisee useammasta oktaavista? Ei auttanut vaikka ruuvasin etuasteputkien ympäriltä alumiinkaulukset pois kun luulin että ne resonoi lasia vasten.
 
Mitkä putket sinulla on sisällä? Onko ihan tehdasputket tai jotain muuta "halvinta mahdollista" hehkuttajaa? Putkissa on eroa, joka ei aina kuitenkaan mene hintalapun mukaan paremmuusjärjestyksessä.
 
Esim. Peavey Classic 30 on tunnettu siitä putkien helinästä ja kilinästä. Monesti se paranee tehden muutaman modifikaation combon rakenteeseen ja vaihtamalla laadukkaat putket niiden tehdasputkien tilalle. Kannattaa myös varmistaa että putket istuvat tukevan jämäkästi kannoissaan.
 
I've spent most of my money on booze, women and guitar gear. The rest I've just wasted.
martja2
10.11.2009 10:00:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bonecrusher: Mitkä putket sinulla on sisällä? Onko ihan tehdasputket tai jotain muuta "halvinta mahdollista" hehkuttajaa? Putkissa on eroa, joka ei aina kuitenkaan mene hintalapun mukaan paremmuusjärjestyksessä.
 
Kiitos vastauksesta ja pohdinnasta.
Sisällä JJ:n putket ja kohtalaisen uudet. Kilinä lähti kun irrotin lisäksi päättärien tyvestä metalliset klipsit, joiden väliin putket ujutetaan.
Nyt on sitten ongelmana häiritsevän iso kohina master bypass tilassa (kuuluu myös volume nollilla ollessa). Master tilassa täysin kohinaton. Voisiko olla putkiongelma vai esim piirilevytasolla?
 
Jucciz
10.11.2009 12:03:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

martja2: Nyt on sitten ongelmana häiritsevän iso kohina master bypass tilassa (kuuluu myös volume nollilla ollessa). Master tilassa täysin kohinaton. Voisiko olla putkiongelma vai esim piirilevytasolla?
 
Kuuluuko sama kohina myös master täysillä (ei bypassia)?
 
jumara
10.11.2009 19:42:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koch Studiotonen kanssa sama ongelma aa-sävelen kanssa. Melkein uudet JJ EL84:set sisällä. Vein huoltoon, syyksi paljastui huono/viallinen pääteputkipari.
 
En käytä rahojani amerikkalaisiin kitaroihin, kun japanilaisiakin saa.
LaMotta
10.11.2009 20:42:51 (muokattu 10.11.2009 20:43:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Putken resonointi jollain sävelellä on aika yleinen riesa.
 
Itse sain sellaisen neuvon, että jos putken alapuolella (tämä pätee vain jos putki roikkuu niinkuin lepakko...alaspäin) on vaikkapa suojaritilä, niin putken lasikuvun ja ritilän väliin voi viritellä kumia joka painaa kevyesti putkea.
 
3/4 tapauksista korjautuu tällä. Mutta kumiksi ei käy ihan mikä tahansa guttaperka, vaan jäykempi laatu jota käytetään esim. pesukoneiden letkuina.
 
Gibson Les Paulin ja Fender Stratocasterin tärkein ero on siinä, että Stratocaster palaa kuumemmalla liekillä, mutta Les Paul palaa pitempään - Hikipedia
martja2
10.11.2009 21:02:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Kuuluuko sama kohina myös master täysillä (ei bypassia)?
 
Joo kohisee se lähestulkoon samalla lailla masterin ollessa täysillä, eli onkos master kaakossa käytännössä sama kuin bypass tila? Minusta kohina on liian kova verrattuna aikaisempiin putkivahvistimiin. Ajattelin ensin kokeilla toisilla etuasteputkilla, jos vaikka sais kohinan pienemmäksi. Vai onko kohina yleensä enemmän pääteputkiongelma?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti