Muusikoiden.net
25.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaravahvarin kajarin "sisäänajo"
1
runrunrun
03.11.2009 23:08:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkoitus olisi sisäänajaa uunituore kajari kireydestään pois sillä tavoin että kytken kotistereot putkicomboon kiinni kuulokeulostulon kautta, säädän volan soppeliksi ja jätän itse äänitetyn kitaraosuuden soimaan luuppina sterkoista. Onko tyhmä idea? Tämmöinen seikka on nimittäin jäänyt epäselväksi että onko tuo vaarallista tuo sterkan kytkeminen vahvariin, eli voiko comboon tulla liikaa inputtia ja etuaste kärähtää tms.? Kyseessä 5w täysputkicombo. Kannattaisko käyttää mieluummin kotisterkkojen linja-ulostuloa, onko seikalla merkitystä?
 
Jos olis luupperipedaali niin käyttäisin tähän tarkoitukseen sitä mutta en moista omista.
 
Ehdotuksia otetaan toki vastaan jos jollakulla on parempi idea että miten tuo homma kannattais hoitaa. :)
 
"Play from your fucking heart!" - Bill Hicks
HTMono
03.11.2009 23:10:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

runrunrun: Ehdotuksia otetaan toki vastaan jos jollakulla on parempi idea että miten tuo homma kannattais hoitaa. :)
 
Entäs jos ihan vaan soitat sen sisään, siihenhän se on tehty :) Eikä se elementti siitä kauheammin muuksi muutu, jos se kuulostaa nyt susta huonolta niin kuulostaa se myöhemminkin :)
 
If somebody thinks they're a hedgehog, presumably you just give 'em a mirror and a few pictures of hedgehogs and tell them to sort it out for themselves.
runrunrun
03.11.2009 23:15:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

heikkimononen: Entäs jos ihan vaan soitat sen sisään, siihenhän se on tehty :) Eikä se elementti siitä kauheammin muuksi muutu, jos se kuulostaa nyt susta huonolta niin kuulostaa se myöhemminkin :)
 
Äläpäs nyt, jos oikein vahvarin manuaalissa mainitaan että saundi paranee sisäänajon myötä niin olisihan se kiva kuulla että onko hommassa perää. :-)) En ole ikuna ennen hankkinut omistukseeni käyttämätöntä kajaria, eli empä tiedä.
 
Tota kyseistä kajaria en oo ees saanut vielä hyppysiini, voipihan olla että saundi on niin hunajaa että sisäänajo unohtuukin sitten...
 
"Play from your fucking heart!" - Bill Hicks
runrunrun
03.11.2009 23:18:54 (muokattu 03.11.2009 23:21:38)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näin muuten kerran tuubissa videon jossa hemmo kytki muistaakseni 9 voltin patterin suoraan ämyriin jotta sai sen värähtelemään ja näin sisäänajo hoitui... en vaan nyt millään löydä sitä videota uudelleen... kuulostaa hämyltä. Kellään kokemusta tällaisesta?
 
EDIT:
Löyty: http://www.youtube.com/watch?v=fIRffx48KVc
 
Voihan hifi :D
 
"Play from your fucking heart!" - Bill Hicks
Icy-Sun
03.11.2009 23:50:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hahaa, ihan näppärä kikka :D Mutta on siinä oma fiiliksensä kun on uusi komera ja menee treenikselle ja vääntä mastervolumettoman nupin täysille.
LaXu
04.11.2009 00:34:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan liian monimutkaista. Celestionin nettisivut sanoo näin:
 
Before breaking it in it's advisable to "warm up" the speaker gently for a few minutes with low-level playing or background hum.
 
Break in a speaker with a fat, clean tone: turn up the power amp volume to full, and control the level with the preamp gain. Use a level that will be quite loud, but not painful in a normal size room.
 
Have the bass and mid up full, and the treble at least half. On your guitar, use the middle pick up position (if your guitar has more than one pick up) and play for 10-15 minutes using lots of open chords, and chunky percussive playing. This will get the cone moving, and should excite all the cone modes and get everything to settle in nicely. The speaker will continue to mature over the years, but this will get it 95% of the way to tonal perfection in the shortest time.
 
VeikkoPeikko
04.11.2009 00:59:13 (muokattu 04.11.2009 01:00:14)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ääni kyllä muuttuu sisäänajossa, mutta suurempi kysymys on: Miksi nähdä vaiva, kun se hoituu myös ihan vain soittamalla? Hifipuolella on tullut mitattua yli 30% muutoksia parametreissa ensimmäisen 12 tunnin aikana. Sillä puolella sisäänajolla on merkitystä, jos haluaa mitata elementin parametrit ja touteuttaa koteloinnin ja jakosuotimen todellisten, mitattujen arvojen perusteella. Instrumenttielementtien kanssa se ei ole ihan niin nuukaa, kun ääni on tarkoituksella jo valmiiksi "pilalla"(särölla yms.).
 
jra
04.11.2009 01:25:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

VeikkoPeikko: Ääni kyllä muuttuu sisäänajossa, mutta suurempi kysymys on: Miksi nähdä vaiva, kun se hoituu myös ihan vain soittamalla?
 
Itse voisin kyllä tehdä tuollaisen sisäänajon ainakin kotikäytössä oleville elementeille, joita ei muuten tule huudatettua tai soitettua kunnolla sisään. Itse olen soitellut tuossa tarkoituksessa esim. Fenderin Champ 600:n läpi bassolla kun tuntuu että sillä saa elementin liikkumaan eri malliin kuin kitaralla, samoin myös kotikäytössä olevien Eminence-elementeillä olevien 10'' ja 12'' kaappien läpi. Yksi mahdollisuus olisi myös pistää esim. RP50:n rumpukone jumputtamaan riittäväksi aikaa.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
jaripat
04.11.2009 09:00:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei sitä tartte mihinkän stereoihin kytkee. Laitat piuhan inputtiin ja jätät toisen pään johonkin, mistä se sopivasti poimii hurinaa. Tuohon väliin vielä tremolo, volume ja bassot täysille. Kyllä kohta on kajari notkee. Näin mä tein tai taisin mä siihen jotain siniaaltoa ajaa, mutta harvalla on generaattoreita. Mittasin kyllä kans "parametreja" eli toistokäyriä ennen ja jälkeen, mutta eroa ei kovin paljon kyl näkyny. Toi on totta myöskin, että hifipuolella suunnittelussa on asialla enempi merkitystä. Jos halutaan vain skittavahvarin soundin muuttuvan, on kyllä fiksumpaa kokeilla toista (erilaista) kaiutinta.
 
runrunrun
04.11.2009 10:20:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jaripat: Ei sitä tartte mihinkän stereoihin kytkee. Laitat piuhan inputtiin ja jätät toisen pään johonkin, mistä se sopivasti poimii hurinaa. Tuohon väliin vielä tremolo, volume ja bassot täysille. Kyllä kohta on kajari notkee. Näin mä tein tai taisin mä siihen jotain siniaaltoa ajaa, mutta harvalla on generaattoreita. Mittasin kyllä kans "parametreja" eli toistokäyriä ennen ja jälkeen, mutta eroa ei kovin paljon kyl näkyny. Toi on totta myöskin, että hifipuolella suunnittelussa on asialla enempi merkitystä. Jos halutaan vain skittavahvarin soundin muuttuvan, on kyllä fiksumpaa kokeilla toista (erilaista) kaiutinta.
 
Juu moista proseduuria aloin mietitmään myös kun kuuntelin tuon youtube-videon hurinaa.
 
Ei tässä oo tarkotus alkaa mitään käyriä mittaileen, ei löydy sen vertaa hifistiä musta. Mutta pitääpä ihan piruuttaan kokeilla muuttuuko saundi miten. Myös mulla on se tilanne että en pääse tota ihan heti kunnolla luukuttaan ilta-aikaan kun on mahollisuus varsinaisesti soitella, volat pitää olla siedettävällä tasolla, joten sen vois jättää työpäivän ajaksi pörisemään kämpille ku naapurit ja parempi puoliskokin on töissä.
 
"Play from your fucking heart!" - Bill Hicks
runrunrun
04.11.2009 10:24:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu: Ihan liian monimutkaista. Celestionin nettisivut sanoo näin:
 
Tää oli hyvä vinkki myös, kiitti Laxu!
 
"Play from your fucking heart!" - Bill Hicks
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti