Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Marshall El84 20/20 pääte ja tuuletinmelu
1
joku muu sikko
03.11.2009 13:02:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen aikeissa ehkä hankkia tuollaista ja ueskelin harmony centralista. Sanovat että siinä on aika äänekäs tuuletin. Onko kokemuksia onko tuo häiritsevä kun käyttö on pitkälti kotikäyttöä suht pienessä tilassa? Ilmaa se ilmeisesti imee sisään edestä eli sitä on vaikea edes vaimentaa järkevästi?
 
Muutkin kokemukset ja mielipiteet ko. päätteestä otetaan kiitollisuudella vastaan.
 
jippe
03.11.2009 20:40:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä on ollut EL84:nen kolmisen vuotta kotisoittelussa lapsiperhe-volumeilla. Kokoonpanoon kuuluu lisäksi 1936 stereokaappi + jmp-1, jfx-1 ja gsp 2101. Eipä ole itseä tuo tuulettimen hurina häirinnyt vaikka täytyy myöntää ettei se äänetön olekaan. Mulla ei ole päätteestä mitään pahaa sanottavaa - diggaan kovasti. Kokemusta löytyy tasan kahdesta päättäristä: Starfield 50+50 ja tämä EL84, joten meikäläisen referenssit on mitä on. Marsun kautta sai paljon munakkaamman saundin pihalle. Starfield tosin vain pyörähti minulla, joten sen putkista ei mitään hajua - marsussa on JJ:n putket.
 
ReBeat
03.11.2009 21:19:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näkisin vaihtoehtona että sen tuulettimen voi poistaa käytöstä kokonaan, mikäli sen laitteen pystyy sijoittamaan turvallisesti niin että voi käyttää sitä kansi auki. Tuulettimelta johdot katki jos ei muuten. Ei liene vaikeeta rakentaa sille ulkoista kytkintäkään jos ei siinä marsussa valmiiksi ole.
 
joku muu sikko
03.11.2009 23:03:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos laittaisi sen räkissä alimmaksi ja jättäisi sen päälle yhden unitin tyhjää? Kotonahan tällainen käy. Ei luulisi kuumenevan sen jälkeen? Pölyä vaan kerää...
 
jussip
04.11.2009 08:29:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika hiljaista on tuulettimen pörinä tuossa. Sen kyllä kuulee, kun on vielä muuten hiljaista. Soittaessa en ole sitä hurinaa ikinä huomannut ja ihan kotikäytössä kerrostalossa vahvistinta käytän. Verrattaessa tuota Marshallia vaikka Rocktronin Velocity 100:n Marshall on suorastaan äänetön.
 
HeavyMachinery
04.11.2009 10:17:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joku muu sikko: Olen aikeissa ehkä hankkia tuollaista ja ueskelin harmony centralista. Sanovat että siinä on aika äänekäs tuuletin. Onko kokemuksia onko tuo häiritsevä kun käyttö on pitkälti kotikäyttöä suht pienessä tilassa? Ilmaa se ilmeisesti imee sisään edestä eli sitä on vaikea edes vaimentaa järkevästi?
 
Muutkin kokemukset ja mielipiteet ko. päätteestä otetaan kiitollisuudella vastaan.

 
Miten olisi matalakierroksisen PC tuulettimen vaihto siihen ?
 
Pardy : "Varallisuus on vaan järjestelykysymys"
kohvakka
04.11.2009 10:41:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli vajaa 10v sitten ko. pääte. Meni heti takuuhuoltoon, kun kuumeni liikaa ja lämpösulake napsahteli aina välillä. Vaihtoivat putket ja jotain muutakin sälää, mutta ei auttanut. Lopulta huomasivat että tuuletin oli asennettu tehtaalla väärinpäin. Eli kyllä se tuuletin on siellä ihan välttämätön.
 
Tällä samalla päätteellä tuli myös opittua kantapään kautta, että putkivahvistinta ei kannata käyttää ilman kuormaa kaiutinlähdöissä... :)
 
Tossa on marsupino, vedä sillä.
McNulty
04.11.2009 11:20:27
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos siinä laitteessa on jokin tavallinen laitetuuletin (joita esim. tietokoneiden koteloissa käytetään), niin senhän voi vaihtaa esim. Noctua tai Papst-merkkiseen, hiljaiseen (lue: lähes äänettömään) tuulettimeen.
 
Selvitä tuulettimen koko ja tsekkaa vaikka Jimm's PC-Storesta siihen sopiva hyrrä.
 
I've spent most of my money on booze, women and guitar gear. The rest I've just wasted.
ReBeat
04.11.2009 11:26:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joissakin laitteissa nuo tuulettimet on 230V sähköllä toimivia, joten mahdollisesti voi joutua hoitamaan eri siimalla virtaa tietsikkatuulettimelle. Näkisin joka tapauksessa että loistava vaihtoehto sekin.
 
joku muu sikko
04.11.2009 18:51:17 (muokattu 04.11.2009 18:52:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tohtinen näiden perusteella sen laitteen hankkia. Harmoonikeskuskessakin porukat kertoi kaikista näistä samoista, viallisia yksilöitä, ylikuumenemista ja suositellaan tuulettimen vaihtoa. No kahtoopa mitä tulee jos dv247 edes suostuu sellaisen toimittamaan.
 
20/20 on käsittääkseni niin tyhmästi suunniteltu että imee ilmaa sisälle mutta Jim ei ole viitsinyt tehdä reikiä joista ilma tulisi sitten ulos?
 
Tyhmä sähkökysymys: Miten volteissa voi olla eroja jos suomesta tuuletinta ostaa? Eikö meillä kaikki sähkölaitteet ole 230V?
 
ReBeat
04.11.2009 19:21:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joku muu sikko: Eikö meillä kaikki sähkölaitteet ole 230V?
 
Ei ole ei. Tietokoneen tuulettimet toimii 5-12V jännitteellä, samoin kovalevyt ym. Sen takia tietokoneen virtalähteessä on pelkkiä pienivolttisia ulostuloja koneen sisään. Sama homma kuin hiustenleikkuukoneet. Kyllä niidenkin muuntajat pistorasiaan kytketään, mutta muuntajan jälkeinen jännite leikkuukoneelle on ehkä 3 volttia.
 
Tympee Huttunen
04.11.2009 19:22:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika äänekäs tuuletin saa olla, että se häiritsee soittokokemusta. Hartken nupeistakin sanotaan, että tuulettimen ääni olisi aika kova, mutta kuka oikeasti sitä kuulee soittaessa?
joku muu sikko
04.11.2009 19:56:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: Ei ole ei. Tietokoneen tuulettimet toimii 5-12V jännitteellä, samoin kovalevyt ym. Sen takia tietokoneen virtalähteessä on pelkkiä pienivolttisia ulostuloja koneen sisään. Sama homma kuin hiustenleikkuukoneet. Kyllä niidenkin muuntajat pistorasiaan kytketään, mutta muuntajan jälkeinen jännite leikkuukoneelle on ehkä 3 volttia.
 
okei, eli jos tarvii tuollaiseen vaihtohommaan lähteä niin hankkii vaan tiedon monenko voltin tuulettaja ja hakee tietsikkakaupasta.
En itsekään usko kauhesti että se häiritsee mutta kun nuo laitteet tuppaa olemaan tuossa korvan juuressa koko illan virrat päällä ja välillä soittelee välillä ei niin olishan se kiva että ei hirveesti vihellä. Soittaessa juu tuskin joka tapauksessa häiritsee.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti