Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Puoliakustinen multakorvalle
1 2
Belzeboob
30.10.2009 10:43:47 (muokattu 30.10.2009 10:47:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys, oi tiluttelijat.
 
Allekirjoittaneelle on selittämättömästä syystä tullut pakottava tarve hankkia puoliakustinen kitara. Itse en kitaroiden tekniikasta ja materiaaleista paljoakaan ymmärrä joten ajattelin kysäistä isommalta parvelta jottei ihan metsään rysähdä.
 
Muutama suuntalinja toki on perheen pään ja ihan omastakin toimesta jo asetettu:
 
- ulkonäköä pitää olla sen verran että kehtaa roikottaa olohuoneen seinällä vieraiden ihasteltavana (tärkeää ;))
 
- tällä hetkellä nurkissa pyörii pari hyvin käteen istuvaa keppiä, Ibanez RS Steve Lukather 80-luvulta ja akkarina Seagull Mini Jumbo. Molemmat ovat nakkisormelle mukavan ohutkaulaisia, sillä linjalla ajattelin myös pysyä.
 
- todennäköisesti (juniorin Micro Cuben läpi) soitettavan materiaalin skaala tulee olemaan aika laaja, Scott Joplinin The Entertainer -tyylisestä näppäilystä Opethin Damnation -stuffin kautta aina rouheampaan roots -kamaan ja modernisoituun 70's -musaan à la Priestess. Jälkipolven iloksi vedeltävä Master of Puppets jääköön suosiolla tuon lankkukepin heiniksi. Jonkin verran tymäkkyyttä mikkipuolelta kuitenkin pitäisi siis saada irti. Perinteinen jatsijuttu irtoaa meikäläiseltä lähinnä vahingossa mutta tiedä vaikka joskus innostuisi tikitikirokkabiliä soittelemaan.
 
- persaukisena ajattelin suuressa viisaudessani rahoittaa kyseisen hankinnan nettipokerilla, joten kipuraja asettuu johonkin 500 euron tietämiin. Tällä summalla pitäisi saada keppi kotiin saakka, oletetaan että sen hankin vaikka merten takaa. Verotus- ja tullimaksuista johtuen saattaa olla viisaampaa etsiä EU-alueelta, tosin hinnat jenkeissä ovat joissakin tapauksessa hyvinkin houkuttelevia. Siinä yksi pähkäilyn aihe lisää, kaikki kommentit myös tästä ovat tervetulleita. Kuten myös käytetyn hankkimisesta. Kotomaassa näyttäisi olevan aika lailla hintsusti varteenotettavia käytettyjä, eBayssä sitäkin enemmän. Mutta mistä löytää se luotettava taho josta saisi rahoilleen parhaan vastineen?
 
Alla muutama silmiin osunut "vaihtoehto" joista saa vähän kuvaa mitä mielessä liikkuu. Sikäli mikäli joku (toivottavasti) innostuu antamaan vaihtoehtoisia suosituksia, yrittäkää muistaa tuo yllä mainittu kipuraja joka johtuu persaukisuuden lisäksi ihan maalaisjärjellä esiin tulleesta "ei helmiä sioille" -tyyppisestä ajatuksesta.
 
http://www.thomann.de/fi/ibanez_af75tdgiv.htm
 
http://www.thomann.de/fi/epiphone_emperor_ii_joe_pass_16_nt.htm
 
http://www.funkymunkymusic.com/stor … ndex.php?act=viewProd&productId=655
 

 
Iso kiitos kaikille vastaamaan vaivautuville jo etukäteen, kyllä se tästä.
 
Ride On.
 
dropD
30.10.2009 11:03:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on ibanzin AS83. Ei siis ole ihan vastaava, vaan hollowbody TOM tyyppisellä tallalla, mutta antaa jotain kuvaa ibasta kuitenkin. Viimeistelyltään hyvää jälkeä ja käy todellakin "koristeeksi" seinälle (mulla VLS väri). Muutenkin laatuisan tuntuinen soitin. Mikit ovat samat kuin tuossa yllä olleessa vaihtoehdossa. Tykkään mikeistä paljon. Kirkkaat ja purevat, ehkä hyvällä tapaa "ohuen" kuuloiset. Tulee etäisesti mieleen P90 tyyppiset mikit. Toimii tyrnimmässäkin väännössä, mutta parhaillaan sellaisessa crunch-rokkitouhuissa...
 
vain banjo puuttuu...
Zeeboo
30.10.2009 11:27:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noilla spekseillä oma valintani voisi olla Godinin 5th Avenue Kingpin cognacburstina. Soololovea tuossa ei ole, mutta just sen takia on vähän rootsimpi.
 
Otin tyypit tuosta Kanadassa käydessä, ja mukaan olisi lähtenyt jos olisi matkatavaroihin mahtunut. Hyvä kitara + hyvä mikki = hyvä soundi. Mun mieleen soitettavuus & muut ominaisuudet enemmän kuin kohdallaan, varsinkin hintaan suhteutettuna.
 
(Oikein jos olen kilttinä loppuvuoden, niin annan tuollaisen itselleni joululahjaksi)
 
"Kaikki äänet, jotka saat soitettua, syntyvät tekniikasta. Ne äänet, jotka jätät soittamatta syntyvät hyvästä mausta."
nannne
30.10.2009 11:35:11
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dropD: Mulla on ibanzin AS83. Ei siis ole ihan vastaava, vaan hollowbody TOM tyyppisellä tallalla, mutta antaa jotain kuvaa ibasta kuitenkin. Viimeistelyltään hyvää jälkeä ja käy todellakin "koristeeksi" seinälle (mulla VLS väri). Muutenkin laatuisan tuntuinen soitin. Mikit ovat samat kuin tuossa yllä olleessa vaihtoehdossa. Tykkään mikeistä paljon. Kirkkaat ja purevat, ehkä hyvällä tapaa "ohuen" kuuloiset. Tulee etäisesti mieleen P90 tyyppiset mikit. Toimii tyrnimmässäkin väännössä, mutta parhaillaan sellaisessa crunch-rokkitouhuissa...
 
Joo, ja aika pramea vehe tohon hintaluokkaan.
 
kingnothing
30.10.2009 14:39:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mie hain tuossa viikko takaperin tuollaisen Ibanezin AS73:n käytettynä ( http://www.thomann.de/fi/ibanez_as73bs_semiakustik_egitarre.htm ) kun oli torilla ilmoitus, naturalvärisenä. Todella terveen kuuloinen ja ukevan tuntuinen värkki, ainoastaan virittimet taidan jossain vaiheessa laittaa vaihtoon. Viimeistely ym. on omassani ainakin todella nättiä, ei bindingit tai nauhat repsota. On kitaraa rahan edestä juu. Olen soitellut tuolla bossanovahtavia juttuja, juurikin noita Damnationin juttuja ja altsurokkia a la Smashing Pumpkins, Disco Ensemble & Queens of The Stone Age ja kaikkeen on löytynyt kiva saundi.
 
Saundi tuossa omassa yksilössä on terve ja elävä ja jotenkin tuntuu että se puu ja semihollow-rakenne kuuluisi tuolta läpi semmosena mukavana erottelevana "reunana". Aika ronskeilla bigmuff-säröilläkin ajelin mutta silti sävelistä sai selvää. Isolla volumella treeneissä vetäessä ei ollut edes kierto-ongelmia.
 
www.myspace.com/janesawband
Björn E. Borg
30.10.2009 14:55:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vastaan vähän tylsästi että minusta nämä budjettiluokan puoliakustiset eivät ole ainakaan minusta jostain syystä soittimina kiinnostavia.
 
Monissa samanhintaisissa umpirunkoisissa, ja paljon laadukkaamissa sähkökitaroissa on aivan samantyyppisiä saundillisia ominaisuuksia kuin näissä.
 
Komean näköisiä ne kyllä ovat.
 
Jucciz
30.10.2009 15:35:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uusissa 335:issä on ohut kaula. Käytettynä semmoisen saa alle kahden tonnin. On se seinäkoriseeksikin vähän eri homma kuin Ibanez. ;)
 
Björn E. Borg
30.10.2009 15:38:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Uusissa 335:issä on ohut kaula. Käytettynä semmoisen saa alle kahden tonnin. On se seinäkoriseeksikin vähän eri homma kuin Ibanez. ;)
 
Ite laittaisin seinälle sen yksimikkisen D'Aquisto New Yorker-tribuutin.
 
Mutta ei taida tolla kahdella tonnilla lähteä.
 
halind
31.10.2009 17:56:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pilkunviilajana korjaisin tässä yhteydessä tuota puoliakustinen-käsitettä. Puoliakustisia kitaroita ovat tarkkaanottaen vain ns.keskipalkilla varustettut muuten ontot 335-tyyppiset kitarat. Tässsä mainitut mallit ovat täysin onttoja eli ns hollowbody-kitaroita. Olin nimittäin tarjoamassa kaverille mielestäni erinomaista(hinta.laartusuhde) Tokain ES-60:stä, joka on siis tarkalleen Gibsonin 335 speksien (dot-neck) mukainen. Mikkejä monet päivittää kalliimpiin, mutta ainakin tässä yksilössä nuo Gotohin MK 4:set toimii mainioisti.
 
Ja noista Hollowbodeista. Joku jo suositteli Godinin Kingpiniä. Olen täysin samaa mieltä. Ylivoimaisesti paras kitara hintaluokassaan. Ei turhia krumeluureja. Varoisin hiukan (kokemuksella) noita kauniita Iboja. Kiinan puut eivät välttämättä ole vakaamasta päästä eli liikaa eloa näissä havaittu. Näissä kitaroissa puunlaatu luonnollisesti tulee tärkeämpään osaan kuin lankuissa.
 
jii.haanpaa
31.10.2009 20:51:11 (muokattu 31.10.2009 20:53:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tunnustetaan nyt sitten, että täältä löytyy Ibaneesin AK-86 (http://www.thejazzchameleon.com/jaz … tar_buying_guide/Ibanez_AK86DVS.jpg ), joka on käytännössä sama kitara kuin ak-85 ja ak-95.
 
Sen kummemmin analisoimatta kyseessä on varsin soitettava pienikoppainen laminaattihme. Akustinen soundi nyt on mitä on ja mikeillä ei puristia hurmata. Muuten värkki on aivan kelvollinen soittopeli. Pitää vireensä ja säätönsä, ja on kaiketi varsin kevytsoittoinen. Kaulakin on ohuehko ja se onkin yksi niistä asioista, jotka tuossa voisivat olla toisin. Miksei tuo näytäkin hyvältä, tosin lavan salamalogo tekee siitä joidenkin mielestä jopa naurettavan hyvän näköisen. Maksoin käytännössä soittamattomasta laitteesta muistaakseni noin 300€. Säädöiksi riitti satulan viilaus ja tarkoitus olisi joskus istuttaa siihen nurkissa vuosia pyörineet saman firman super70:t. Uskallan suositella tällaista ketjun aloittajalle.
 
Belzeboob
31.10.2009 23:43:48 (muokattu 01.11.2009 10:34:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos paljon ansiokkaista vastauksista. On varmaankin päivityksen paikka.
 
Käväisin paikallisessa ottamassa vähän tuntumaa. Seinältä löytyi Epiphonen ja Samickin 335-tyyppisten kitaroiden lisäksi pari Gretschin "koko-onttopuoliakustista" ;). Mr. halindille kiitokset pilkunviilauksesta, osuit kutakuinkin naulan kantaan. Nämä molemmat kitaratyypit niputetaan yleisesti puoliakustinen -kategoriaan, samaan syyllistyin paremman termin puutteessa itsekin.
 
Mutta asiaan: Puodin antimista Gretschin 5129 -malli tuntui kouraan erittäin mukavalta ja kuulosti kivalta ilman vahvistintakin. Tämä on yksi syy 335 -osaston poissulkemiseen. Sen lisäksi kitara oli 335 -replicoihin verrattuna todella kevyt johon myös tykästyin. Jotain huonoa tietenkin kuvaan pitää kuulua ja yllätys yllätys, se oli hinta, 900 euroa. Aika lailla yli kipurajan siis. Yhden käytetyn bongasin meren takaa, aika hyvään hintaan vielä. Alla linkki puotiin, ajatuksia kyseisestä kaunottaresta sekä sitä myyvästä putiikista otetaan mieluusti vastaan. Myös hyvät vinkit muista mahdollisesti vastaavia käytettyjä myyvistä liikkeistä uppoavat otolliseen maaperään. Ja tietenkin edellisen lauseen vastaavat kiinnostavat myös, mitähän voisivat kenties olla? Joku mainitsi Ibanez AF 125:n (linkki alla) joka ainakin näyttää ihan hel.. näpsäkältä. Saattaisi kelvata multakorvalle. Menee kyllä käytetyn puolelle tässäkin kepissä, lähtö näkyy T-manillakin oleva 800+. Bigsby siitä kyllä puuttuu. Pitää muistaa että tällä kertaa esteettiset arvot ovat suuremmassa roolissa kuin yleensä. Ikävä kyllä tämä pudottaa tuon kovasti kehaistun Godinin pois kisasta. Kiitos kuitenkin kovasti infosta, sille saattaa olla jatkossa käyttöä. Mutta kultaista keskitietä siis haeskellaan.
 
http://www.ibanez.com/HollowBodyGuitars/model-AF125
 
http://www.chrisguitars.com/archtop.html
 
Heitelkää ihmeessä lisää ajatuksia, ehdotuksia ja mielipiteitä. Niistä kaikista muodostuu loppupeleissä oman aivonesteen käsittelyn jälkeen se lopullinen päätös. Vähän aikaa siihen vielä menee, kortti on käynyt melko kehnosti viime aikoina ;)
 
Mutta kyllä sekin siitä.
 
Nazareth
01.11.2009 07:57:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itteäkin himottais puoliakustinen, Ibanez Artcore eritoten. Mietityttää vaan että mitenköhän paksu kaula noissa on? Ite oon tottunu toho Tokai straton kaulaan, mikä on tosin melkonen pesäpallomaila. Aavistuksen kapeampi sais olla. Hitto ku ei oo mahollisuutta koittaa missään.
 
Sitkeä rotta.
jii.haanpaa
01.11.2009 11:10:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nazareth: Itteäkin himottais puoliakustinen, Ibanez Artcore eritoten. Mietityttää vaan että mitenköhän paksu kaula noissa on? Ite oon tottunu toho Tokai straton kaulaan, mikä on tosin melkonen pesäpallomaila. Aavistuksen kapeampi sais olla. Hitto ku ei oo mahollisuutta koittaa missään.
 
Belzeboob tuossa juuri tarjoili linkkiä ibanezin sivuille, joista löytyy kerrassaan esimerkillisesti ilmaistuna mm. kaulojen mitat. Näiden perusteella päässee hajulle.
 
Nazareth
01.11.2009 11:25:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jii.haanpaa: Belzeboob tuossa juuri tarjoili linkkiä ibanezin sivuille, joista löytyy kerrassaan esimerkillisesti ilmaistuna mm. kaulojen mitat. Näiden perusteella päässee hajulle.
 
No niinpä näkyy. Liian näkyvällä paikalla ni en hoksannu.
 
Sitkeä rotta.
Osteri
01.11.2009 11:49:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen ymmärtänyt että Washburn on varsin hyvin onnistunut näissä hollowbody'issä kuten myös täysin akustisella saralla.
Kas, esimerkkejä löytyy vieläpä kyselijän budjettiluokassakin.
http://www.soitinlaine.fi/index.php … hop.browse&category_id=592&Itemid=1
 
Itseä kiinnostaa tuollainen J3 malli. Jos jollain on kokemusta, niin laittaa jakoon tänne kiitos.
 
Andy Six
01.11.2009 14:50:35 (muokattu 01.11.2009 14:53:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Dean Palomino on kyllä hienosti viimeistelty kitara p-90 mikeillä alle 500 euron hintaan...Omani piti tosin virettä huonosti,mutta se on korjattavissa oleva homma.....Soitettavuus oli oikein hyvä ja kaula nopea ja ohuehko (pidin sitä hyvänä ominaisuutena ).www.thomann.de/fi/dean_guitars_palomino.htm
 
Have you ever seen the eyes of Ian Hunter...?
Guildfinger
03.11.2009 10:22:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tutustupas Dearmondeihin, ennen Fenderin omistusta (muuttuivat Squiereiksi silloin,yäk!). Kyse on siis Guildin, made in Korea, alamerkistä. Valitse malli, jossa on Dearmondin Goldtone mikit (USA).
 
Mikkien soundi on makeella tavalla Gretschin ja Gibsonin välistä! Puiden kanssa ei mitään ongelmia. Kaula pitää kutinsa täysin. Ainoa moite, niinkuin muissakin ritsoissa: Polylakkaus, joka tekee akustisen soundin hiukan räpsyksi. Oma suosikkini on X155.
 
Suomessa tarjolla harvoin, kun ei niistä hirveästi tiedetä täällä. Kannattaa lukea Amerikankielisiä keskusteluja. Hintojenkin pitäisi mahtua budjettiin, mutta muut kulut vähän vaikeuttaa.
 
Belzeboob
05.11.2009 04:25:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos taas vinkeistä ja palautteesta, juuri tällaista infoa olenkin kaivannut.
 
eBayssa silmiin osui linkin takana oleva Ibanez, olisiko kyseisestä mallista kenelläkään jutun juurta? Hinta ainakin näkyy olevan (toistaiseksi) kohdallaan, kampi tosin uupuu tästäkin.
 
http://cgi.ebay.com/IBANEZ-AF86-VLS … ItemQQptZGuitar?hash=item1c0daf6487
 
Ameriikinmaalta tosin saattaisi saada jotain B-stock Gretschejäkin kohtuusuorituksella, mahtaisiko kenelläkään olla tietoa luotettavista sen osaston myyjistä?
 
Jatkoa ja päivitystä seuraa. Pistelkää tekin omianne.
 
jii.haanpaa
05.11.2009 07:28:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Belzeboob: Kiitos taas vinkeistä ja palautteesta, juuri tällaista infoa olenkin kaivannut.
 
eBayssa silmiin osui linkin takana oleva Ibanez, olisiko kyseisestä mallista kenelläkään jutun juurta? Hinta ainakin näkyy olevan (toistaiseksi) kohdallaan, kampi tosin uupuu tästäkin.
 
http://cgi.ebay.com/IBANEZ-AF86-VLS … ItemQQptZGuitar?hash=item1c0daf6487
 
Ameriikinmaalta tosin saattaisi saada jotain B-stock Gretschejäkin kohtuusuorituksella, mahtaisiko kenelläkään olla tietoa luotettavista sen osaston myyjistä?
 
Jatkoa ja päivitystä seuraa. Pistelkää tekin omianne.

 
AF86 on muotoilua lukuunottamatta sama skepardi kuin edellä mainitsemani AK86. Aivan varmasti tuon hinnan väärti, jos vain on ehjä. Nousee vain rahdin osuus helposti turhan suureksi kun alkaa ameriikasta asti halpiskitaroita tilailemaan.
 
jaripat
05.11.2009 11:19:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ittellä on ollu tollasia; http://rulla.kuvaboxi.fi/mediaobjec … /01/24/8143010478547102946web_0.jpg
 
joten muutama sana "kokemuksella". Kuvan tain on vanha zekkiläinen ja sellaisen hankkiminen tähän threadin tarkoitukseen ei onnanne, joten se siitä. Toinen oikealta on juurikin Epiphone Emperor. Ei sinänsä hullumpi kitara, joskin alkup mikit vähän puhdittomat ja lähinnä kammen puuttumisen takia lähtikin sittemmin multa kiertoon. Epiphone Wildcattia paljon kehuvat ja voisi olla varteen otettava vaihtoehto?
 
Sitten tuo vihreä on juuri Ibanezin artcore. Sen hankintaan vaikutti aika paljon tuo kampi ja väri. Sen muuten sai helsingistä huomattavasti huokeammalla kuin tuumannilta. Kannattaa hintoja vertailla. Kitara itsessään tuntuu hyvin viimeistellyltä ja oikein mukavalta käteen. Senkin mikit tosin olivat vähän persoonattomat, joten mulla on nyt tossa TV-Jonesit (jotka maksoi suunnilleen saman kuin itse kitara).
 
Sitten toi Gretsch. Helvetin hyvä ja huokea hankinta. Ei tartte mikkejä vaihtaa. Kammen asemointi tosin vähän kusee. Seinällä sillä ei sinänsä ole väliä.
 
Mua henk koht joku Dean tai Warmoth ei paljon puhuttele. Oon tollasta deaniakin koklannu ja varmaan on warmothitkin hyviä luuttuja, mutta että seinälle...? Ehkä ei.
 
Oliko tästä nyssit apua vai haittaa? Mä harkitsisin Gretshiä tai Wildcattia. Tä?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti