Muusikoiden.net
25.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mesan Lone Starille kaappia
1
Izer
28.10.2009 14:34:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omistan tällä hetkellä Mesan Express nupin ja sille Rectifier 2x12 -pystykaapin. Treeniksellä soittelen Mesan Lone Star 1x12 combolla, johon vaihdoin V30:n elementiksi.
 
Nyt tekisi mieli vähän hommata erillinen kaappi Lone Starin kaveriksi. Se soundasi kivalta tuon Rectifier-kaapin kanssa joten jotain sen suuntaista varmaan hakusessa.
 
Tästä päästä mietintöön: Kaapin tulisi olla suljettu. Harkitsin, että voisin hommata toisen tuollaisen 2x12-kaapin. Luin haulla aiempia kaappikeskusteluja niin ilmeisesti ero 4x12 -vehkeisiin on kuitenkin aika pieni? Mielellään pienempi ja kevyempi laite kuin isompi :-) Ei taida soundillisesti olla väliä sillä onko kaappi pysty- vai vaakatasossa? Combon ja vaakakaapin saisi ehkä istutettua jotenkin sopivasti päällekkäin, mikä voisi istua kivasti treeniksen suht ahtaisiin tiloihin.
 
Mukava olisi, jos kaappi olisi myös Mesa ja näin ollen linjassa vahvistimen kanssa, mutta myös halvempia vaihtoehtoja voi ehdotella. Nuo Mesan kaapit ovat kuitenkin ihan hinnoissaan. Ja niillä V30:llä nyt ajattelin lähtökohtaisesti.
 
Ridin' with the wind!
jukpel
28.10.2009 14:41:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse soitelen Lone Star Specialilla 1 x 12"- combo ja alla on silloin tällöin Framuksen 2 X 12" -kaappi. Ei kyllä vedä Mesan kaapeille vertoja, mut hyvät puolet ovat: V30, kevyt paino ja suht pieni koko. Hyvä ominaisuus on myös se, että kaappia voi käyttää suljettuna tai sitten ruuvata muutama ruuvi auki ja kas, käytössä on 3/4- avoin kaappi. Suosittelen testaamaan.
 
"Kun on saavuttanut osapuilleen kolmenkymmenenviiden vuoden iän, musiikille tapahtuu aina jotain kaameaa." - Steve Race
Izer
28.10.2009 15:06:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo Framuksen kaappi ei tosiaan olisi pahan hintainen. Varsinkin kun rahoitus tulee lähinnä straton myynnillä niin Mesa varsinkin olisi hyvä löytää käytettynä. Olihan tuolla torilla pari kappaletta tosin tälläkin hetkellä.
 
Ridin' with the wind!
kimurantti1
28.10.2009 16:04:33 (muokattu 28.10.2009 16:06:28)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toistaiseksi kaikki Mesat joita olen kokeillut on toimineet parhaiten Mesan kaapin kanssa. Mä en miettisi hetkeäkään, vaan hommaisin Lone Starille sen 2x12 Recto-kaapin kaveriksi. Ja nimenomaan suljettu kaappi, eikä missään nimessä takaa avoin. Tää seuraava on vaan kuulopuhetta, mutta monet Lone Starilla soittavat käyttää 2x12-kaappeja kai juuri sen takia, että Lone Star itsessään on aika tummasoundinen vahvistin, ja 2x12 -kaapilla soundi pysyy tasapainoisempana. 4x12 Recto-kaapit kun tuuppaavat alapäätä aikalailla.
 
Jos kamat on tuota luokkaa, niin en harkitsisikaan sitä Framuksen 2x12 kaappia Lone Starin alle. Onhan siinä rahalle vastinetta, mutta kun kerran ei ole haussakaan mitään budjettiluokan laitteita.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
Izer
28.10.2009 17:18:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kimurantti1:Tää seuraava on vaan kuulopuhetta, mutta monet Lone Starilla soittavat käyttää 2x12-kaappeja kai juuri sen takia, että Lone Star itsessään on aika tummasoundinen vahvistin, ja 2x12 -kaapilla soundi pysyy tasapainoisempana. 4x12 Recto-kaapit kun tuuppaavat alapäätä aikalailla.
 
Tuollaista en olisi ajatellutkaan, mutta pidän hyvin mahdollisena koska tummasoundinenhan tuo vahvistin on. Alkuperäinen elementti oli vielä vähän tummempi niin soundi kirkastui hieman tuolla V30:llä.
 
Jos kamat on tuota luokkaa, niin en harkitsisikaan sitä Framuksen 2x12 kaappia Lone Starin alle. Onhan siinä rahalle vastinetta, mutta kun kerran ei ole haussakaan mitään budjettiluokan laitteita.
 
Niin, tokihan sitä aina mielellään hankkii parhaan laitteen minkä budjetti sallii :-)
 
Ridin' with the wind!
jukpel
28.10.2009 18:37:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Totta, Mesan kaapeille ei Framuksen 2x12" vedä missään nimessä vertoja. Mulla on Lone Star Special pääsääntöisesti käytössä pelkkänä combona ja se soundaa moneen tilanteeseen riittävältä. Joskus on tarkoituksen mukaista suurentaa soundia ja silloin Framuksen halpis-kaappi toimii mainiosti. Se mitä 2 kpl lisäkajaria tekee vahvarilleni on juuri soundin suurentaminen, leventäminen ja hienoinen tiukentaminen.
Ainakin L S Special on perussoundiltaan melko löysä-soundinen. Perus Lone Starista en tiedä on se yhtä "löysä". Jos taasen haet tiukempaa perussoundia, niin ei sitä pelkällä lisäkaapilla saa optimaaliseksi. Lisäkaapilla saa siis hieman lisävivahteita vahvarin ominaissoundiin. Kuinka paljon tuohon pieneen lisäoptiointiin pistää rahaa rippuu luottokortin koosta...
Satunnaiseen käyttöön yhdistelmä LS Special ja Framus toimii ok, mutta jos haet pysyvämpää ratkaisua, niin silloin kannattaa suunnata hinnakkaampiin vaihtoehtoihin.
 
"Kun on saavuttanut osapuilleen kolmenkymmenenviiden vuoden iän, musiikille tapahtuu aina jotain kaameaa." - Steve Race
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti