Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Säröpedaaleista
1 2
tomppa99
23.10.2009 12:15:06 (muokattu 23.10.2009 12:17:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisiko joku opastaa seuraavassa asiassa: omistan Fender Vibroverb-vahvistimen ja siitä kun ei säröä lähde ilman, että sitä huudattaa niin että maalit ropisee seinistä. Joten olen etsiskellyt sopivaa säröpedaalia ajamaan asiaa. Mutta ongelma on se, että nämä kokeilemani säröpedaalit jotenkin tuntuvat kompressoivan signaalia siten, että saundista häviää potku. Aivan kuin pedaalit jotenkin leikkaisi signaalia joillain taajuuksilla. Onko teillä viisaammilla tiedossa säröpedaalia, mikä säilyttäisi perussaundin fendermäisen paksuna ja lisäisi ainoastaan sitä haluttua säröä signaaliin? Kiitokset jo etukäteen tiedoista!!
 
Estranged
23.10.2009 12:17:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkälaista musiikkia olis tarkotus soittaa? Mitkä pedaalit olet jo todennut huonoiksi? Budjetti?
 
Heitetään nyt kuitenkin suorilta jo perusehdotus, eli Fulltone OCD.
 
"I only know two kinds of people; those who obey me and those who die." -Chuck Norris | Carvin-huone
Numb
23.10.2009 12:18:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Estranged: Fulltone OCD.
 
Jäsen Methiksellä on Bluetonen Deluxe Reverbin pohjalta rakentama vahvistuslaite, ja ainakin se ottaa OCD:tä vastaan erittäin kauniisti.
 
Kaihomielinen ja poissaoleva jahkailija, joka vetäytyy mieluusti musisoimaan.
tomppa99
23.10.2009 12:19:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No hinnalla nyt ei sinällään ole niin suurta merkitystä. Kunhan löytyy sopiva purkki.
 
tomppa99
23.10.2009 12:38:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lähinnä haen sellaista pehmeän paksua blues-säröä. Vibroverbin perussaundi on lähellä ideaalia, mutta se kaipaisi tosiaan hieman säröä päälle. Mä olen testannut ny mm. Bossin SD-1 Super Overdriveä sekä Line 6 PODia eli en ole vielä kovin montaa purkkia testannut. Mutta toi Fulltone OCD vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta. Kiitokset vinkistä!!
 
JuSu
23.10.2009 12:46:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tomppa99: No hinnalla nyt ei sinällään ole niin suurta merkitystä. Kunhan löytyy sopiva purkki.
 
Muutamia, jotka olen itse todennut mainioiksi säristimiksi:
 
MI Audio Tube Zone
MI Audo Crunch Box
 
Visual Sound Jekyll & Hyde
 
Ja halpiksista tämän hetkiset suosikit ovat nuo Marshallin Jackhammer ja Guv'nor Plus.
 
JuSu
 
Mitäs sulle kuuluu?
sound of blues
23.10.2009 12:46:33 (muokattu 23.10.2009 12:51:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tomppa99: Voisiko joku opastaa seuraavassa asiassa: omistan Fender Vibroverb-vahvistimen ja siitä kun ei säröä lähde ilman, että sitä huudattaa niin että maalit ropisee seinistä. Joten olen etsiskellyt sopivaa säröpedaalia ajamaan asiaa. Mutta ongelma on se, että nämä kokeilemani säröpedaalit jotenkin tuntuvat kompressoivan signaalia siten, että saundista häviää potku. Aivan kuin pedaalit jotenkin leikkaisi signaalia joillain taajuuksilla. Onko teillä viisaammilla tiedossa säröpedaalia, mikä säilyttäisi perussaundin fendermäisen paksuna ja lisäisi ainoastaan sitä haluttua säröä signaaliin? Kiitokset jo etukäteen tiedoista!!
 
Barber LTD on ainakin hyvä. Purkin sisältä löytyy vielä bass ja presence - säädöt. Toimii ainakin itselläni Super:in kanssa hyvin.
 
http://www.barberelectronics.com/sounds.html
http://www.youtube.com/watch?v=E3vDPnUtNu8
http://www.youtube.com/watch?v=wFQJulI6rQg
 
"You don't find a style...a style finds you. - Keith Richards"
aristoteles666
23.10.2009 12:52:52 (muokattu 23.10.2009 12:53:25)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kaikki säröt kompressoi signaalia, se on osittain se juttu.
 
PJS
23.10.2009 13:14:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mimmoisia vermeitä oot kokeillu jo, ja oliko missään niistä mitään mistä pidit? Miten sä käytät niitä, eli minkätyyppisillä asetuksilla ja mimmoista saundia? Mitä musaa soitat?
 
Itsellä on tällä hetkellä laudassa:
 
Modattu ProCO Vintage RAT
- Tein legendaariseen Vintage Rat (alkuperäisen RAT:n Re issue) "hevi säröön" Ruetz Rat modauksen, jossa siis saksilla napsaistaan yksi vastus pois. Saundi on juuri omiaan mietoihin, mutta tuhteihin reunasäröihin ja pikkurosoihin. Reagoi aika kivasti soittodynamiikkaan silä tavalla että saundiin tulee enemmän säröä sen mukaan miten kovaa sillä soittaa. Modauksen jälkeen pedaali ei syö botnea vaan saundi on erittäin muhkea, tone potikalla saa säädettyä särön attackia/purevuutta niin, että puolenvälin ylittävillä asetuksilla saundin attack on pehmeämpi ja puolenvälin alittavilla asetuksilla se attack muuttuu purevammaksi ja rapsakammaksi. Tykkään erittäin paljon.
 
jäsen KO Joneksen tekemä John Landgraf Dynamic Overdrive -klooni
- Pedaaliharrastajien keskuudessa todella arvostetun John Landgrafin valmistamasta LDO (Landgraf Dynamic Overdrive) -overdrivesta tehty klooni. Vehje on periaatteessa äärimmilleen modattu parhaista mahdollisista osista valmistettu tubescreamer missä on ne perinteise tubescreamerin säädöt+ keinukytkin jolla saa vaihdettua kolmen eri moodin välillä, yhdellä tulee semmoinen hieman purevampi normi tubesceamer henkinen overdrive, toisella semmoinen täyteläisen kuuloinen boosti ja kolmas moodi on kaiketi ikäänkuin semmoinen Pleksi-marshall imitaatio moodi. Itse käytän ainoastaan sitä välimallin moodia. Verme reagoi soittodynamiikkaan todella hienosti.
 
Ja viime viikolla lautaan tuli
 
Kotimaisen TG-Musicin (http://www.tg-music.com/TG-MUSIC.html) valmistama kopio legendaarisesta Colorsound Overdriverista/Powerboostista. Vermeessä on siis nejä sätöä, Gain, Bass, Treble ja Mastervolume. Härveli on pohjimmiltaan todella ryydikäs cleanboosteri jossa on säädöt bassolle ja treblelle. Sävysäätimien kanssa saundista saa muokattua tuhdimman/leikkaavamman tai mitä tahansa niiden väliltä, eli se on täydellinen itsenikaltaiselle singlecoil mikkejä suosivalle kitaristille kun saa singlecoileista huolimatta ne tuhdit rokkisaundit. Mastervolumen ansioista härvelin yleisvolan saa pysymään kurissa todella kivasti, mikä mahdollistaa myös sen, että gainia lisäämällä ja masteria pienentämällä voi vermettä käyttää semmoisena futsin rajamailla olevana todella ryydikkäänä särönä. Parhaimmilaan toki siten, että masteria pitää suh isolla ja käyttää gainia ihan vaan etuasteen yliohjaukseen jolloin se varsinainen särö syntyy siellä vahvarissa ja dynamiikka ja läpö on taattua. Tykkään todella paljon. Reagoi komeasti soittodynamiikkaan ja tatsiin. Alkuperäisen vermeen hinnat pyörivät pilvissä koska verme on suht arvostettu lajissaan. Tunnettuja käyttäjiä mm. David Gilmour ja Jeff Beck
 
Et semmosia.
 
Laudassa on pyörinyt myös Voodoo Labsin Sparkle Drive. Joka on ikäänkuin Tubescreamer, missä on erillinen säätö millä saa joukkoon lisättyä clean-saundia. Seurauksena se, ettei verme mene "tukkoon" isommillakaan säröilä ja avoimistakin soinnuista saa selvän. Mut siitä meni kytkin rikki ja saundi oli muutenkin vähän turhan ohut mun makuun.
 
PS: Mulla on ton colorsoundin myötä tarpeettomaksi tullut KO Joneksin tekemä LDO myynnissä. 70€ hintaa (Aito ldo maksaa ihan järjettömästi), et osta pois ja kokeile mitä diggaat.
 
Peace!
dropD
23.10.2009 13:16:10 (muokattu 23.10.2009 13:17:14)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisko joku tämmönen se juttu? http://www.tg-music.com/tweeddrive.html
 
Samaisesta osoitteesta kannattaa kysellä muutenkin. Saattaa vaikka hihasta löytyä juurikin oikeanlainen ratkaisu.
 
EDIT: hidas
 
vain banjo puuttuu...
Broadcaster
23.10.2009 13:34:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulle ei ihan selvinnyt että millaista pitäisi olla. Pehmeän paksua blues -säröä, mutta ei kuitenkaan kompressoivaa, vaiko eikö mitä häh?
 
No... ehdotetaan kuitenkin Zendrivea joka tapauksessa...
 
apenaattori
23.10.2009 13:41:33 (muokattu 23.10.2009 13:52:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voxin Cooltron-sarjan Big Ben Overdrive on todellakin kokeilemisen arvoinen pedaali. Tuo "pehmeänpaksu blues-särö" kuvaa mielestäni aika sataprosenttisesti sitä saundia, minkä tuo pedaali tuottaa. Voxin sivuilta löytää erinomaisia soundclippejä.
 
E: Jaa BBOD ei kyllä tosin ole kovin Fender-henkinen...
 
http://img439.imageshack.us/img439/1020/vrjohtoptsqi7.jpg
PJS
23.10.2009 13:45:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kmpressoimattomuus tosin harvemmin sopii samaan laatikkoon sen pehmeän särön, tai ylipäänsäkään pedaalissa syntyvän särö kanssa. Jotenkin tuntuu et ketjun aloittajan tarpeisiin vastais parhaiten clean-boosteri. Toi tweed-drive vois myös olla kova jos sen fenkun saundit miellyttää. Tweed-drive kun nimensäkin mukaisesti pyörii siellä fender-saundien rouheassa maailmassa.
 
Peace!
Numb
23.10.2009 13:55:10
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PJS: Jotenkin tuntuu et ketjun aloittajan tarpeisiin vastais parhaiten clean-boosteri.
 
Jaa, en tiä... En tunne juuri tuota Fenkkua, mutta esim. Twinin eteen kun laittaa clean boostin, niin saa vain lisää volumea, siinä kun on niin juluma headroom.
 
Testaamistani säröistä OCD on eniten saman kuuloinen kuin säröytyvä vahvistin, ja olen kuullut sitä Fender-cleanin päälle laitettuna. Siksi lähdinkin tässä suosittamaan sitä.
 
TS-sukuiset Barber LTD ja Sparkle Drive ovat kyllä mainioita laitteita, jos sellaista soundia hakee. Barberissa erityisesti LTD Silver vakuutti avoimella soundillaan. Mutta TS-soundi ei ole minun soundini.
 
Jekyll&Hydestä en erityisemmin pitänyt. Soundissa oli liikaa pahvia.
 
ProCo RAT:issa ei ollut rouheuden ja smoothin suhde oikea.
 
jne jne.
 
Kuka mistäkin tykkää, ja sama poljin käyttäytyy eri lailla eri vahvistimien edessä.
 
Kaihomielinen ja poissaoleva jahkailija, joka vetäytyy mieluusti musisoimaan.
tomppa99
23.10.2009 13:58:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omistamani Vibroverbin saundi miellyttää sellaisenaan eli en tarvitse säröä niinkään värittämään saundia vaan lähinnä tuomaan siihen ripauksen rosoisuutta ja ehkä myös sustainia soololirutuksia ajatellen. :)
 
Luulen, että näillä eväillä pääsen hyvään alkuun pedaalin metsästyksessä, joten kiitän kaikkia asiantuntevista kommenteista. Kiitoos!!
 
Insane Kane
23.10.2009 13:59:32
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tomppa99: Omistamani Vibroverbin saundi miellyttää sellaisenaan eli en tarvitse säröä niinkään värittämään saundia vaan lähinnä tuomaan siihen ripauksen rosoisuutta ja ehkä myös sustainia soololirutuksia ajatellen. :)
 
Luulen, että näillä eväillä pääsen hyvään alkuun pedaalin metsästyksessä, joten kiitän kaikkia asiantuntevista kommenteista. Kiitoos!!

 
Tubescreamer, läskimmällä alapäällä.
 
t. joku heebo netistä
PJS
23.10.2009 14:00:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ProCo RAT:issa ei ollut rouheuden ja smoothin suhde oikea.
 
Joo, se orkkissaundinen modaamaton vehje ei kyl oo yhtään sitä, mitä ketjun aloittaja hakee. Toi modattu vois periaattees ollakkin. Ovat tyystin eriluonteisia saundiltaan. Itse en voi oikein sietää sitä originaalia mihinkään muuhun kuin heavy-meininkeihin, missä se on oikeastaan aika rouhea verme just sen järjettömän purevuuden takia. Singlecoileilla se modaamaton versio on tosin aika kirkas kun se syö botnea niin ankarasti.
 
jne jne.
 
Kuka mistäkin tykkää, ja sama poljin käyttäytyy eri lailla eri vahvistimien edessä.

 
Tämäpä. Parhaiten homma selviää ihan vaan testaamalla. Täällä foorumilla kuulee kumminkin vaan semmoisia käyttäjien omia kehuja omista vermeistään.
 
Peace!
rtepeg
23.10.2009 14:04:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oma suosikkini blues-säröön siinä ihan rajalla ja yli on MP:n Sweet Honey Overdrive. Mielestäni se on dynaaminen, erotteleva ja headroomikas(?).
 
Tosin käytän tuota usein yhdessä MP:n kompressorin kanssa (sustain-moodissa) eli boostaan kompuralla joko rajoilla olevan vahvistimen särölle (toimii minun vahvistimen kanssa ihanasti!); ei ole olenkaan liian kompressoitunut särö, pikemmin iso ja pehmeä...tai sitten boostaan SHOD:ia kompuralla, jolloin saa hyvin esille tämän agressiivisemman puolen: ääni on aikas vihainen, sivistyneen likainen, mutta yhä erotteleva eikä liian rutussa (säädettävissä).
 
Mutta en tiedä onko tämä yhtään sitä, mitä haet. Niin joo, eli tuo yllä mainittu vahvistimeni on siis Orangen Thunderverb 50. Ja muita pedaaleja ei olekkaan. Piuha ja kitara.
 
Insane Kane
23.10.2009 14:05:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PJS: Joo, se orkkissaundinen modaamaton vehje ei kyl oo yhtään sitä, mitä ketjun aloittaja hakee. Toi modattu vois periaattees ollakkin. Ovat tyystin eriluonteisia saundiltaan. Itse en voi oikein sietää sitä originaalia mihinkään muuhun kuin heavy-meininkeihin, missä se on oikeastaan aika rouhea verme just sen järjettömän purevuuden takia. Singlecoileilla se modaamaton versio on tosin aika kirkas kun se syö botnea niin ankarasti.
Tämäpä. Parhaiten homma selviää ihan vaan testaamalla. Täällä foorumilla kuulee kumminkin vaan semmoisia käyttäjien omia kehuja omista vermeistään.

 
Musta tuo rotta on ihan sopiva tollaseen fiulistelydiipadaapaankin ;)
 
http://www.youtube.com/watch?v=D81EeXCyAS8&feature=related
 
t. joku heebo netistä
PJS
23.10.2009 14:09:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Insane Kane: Musta tuo rotta on ihan sopiva tollaseen fiulistelydiipadaapaankin ;)
 
http://www.youtube.com/watch?v=D81EeXCyAS8&feature=related

 
Toi on landgraf vai? Siinä lienee hintakin ihan kohdallaan. Montakohan sataa taalaa tommoisesta saa pulittaa ja miten pitkään saa venailla et sen saa itelleen. Tietty jos joku tekijämies tekis kloonin tuosta ;)
 
Peace!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti