Muusikoiden.net
24.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Peavey 6505 kanavanvaihtopedaalin modaus
1
Mandarax
22.10.2009 21:17:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varmaan tuolta elektroniikkapuolelta saisi tähän yksityiskohtaisempaa aviisia, mutta täältä kitarakamapuolelta löytyy luultavasti nopeammin vastausta.
 
Kuten SISO / 6505 -käyttäjät harmillisen hyvin tietävät, se alkuperäinen jalkakytkin on sellainen raivostuttava muovirimpula. Minulla on olemassa tuollainen 6505 plussan jykevämpi metallipedaali ja rupesinkin tässä pähkäilemään, josko tuon saisi toimimaan myös tässä omassa versiossani (siis ilman plussaa..).
 
Ongelma on noissa liittimissä. Tuo muovinen alkuperäispoljin tulee tuonne Peaveyn takamukseen tavallisella 6,3mm plugilla:
http://i218.photobucket.com/albums/ … 4/Harvesteri/PEAVEY/07102009363.jpg
 
Se plussamallin metallirasia taas toimii tuollaisella 7-pinnisellä DIN-liittimellä:
http://i218.photobucket.com/albums/ … 4/Harvesteri/PEAVEY/07102009362.jpg
 
Alkuperäisessä polkimessa on kaksi kytkintä, joista toisesta vaihtuu kanavat (2kpl) ja toisesta efektiluuppi (on/off). Plussan metallipolkimessa on kolme kytkintä, joista kaksi ensimmäistä vaihtavat niitä kahta kanavaa ja kolmas luuppia päälle ja pois. Siis toiminnot sinänsä eivät vaihdu mihinkään, vaikka toisessa se "ylimääräinen" nappi lepäileekin.
 
Kysymys kuuluukin: kuinka hankalaa/helppoa on modata joko poljinta tai nuppia niin, jotta tuo metallinen kolmenappinen polkusin pelittäisi tuossa 6505:ssä? Olisiko järkevämpää vaihtaa vain tuohon peltipurkkiin tuollainen 6,3mm plugi piuhoineen, vai mahtaako sellaisella virityksellä edes saada toimimaan kolmea kytkintä? Vai onko ainoa vaihtoehto virittää nupin taakse tuollainen 7-pinnisen mentävä paikka ja mahtaako olla isokin homma toteuttaa sellainen..?
Itse en osaa enkä aio toteuttaa tätä modausta, vaan jos joku paremmin nämä asiat osaava pystyy arvioimaan hankkeen järkevyyden, niin teetän sen sitten jollain ammattilaisella. Osaava hahmo saa toki ilmiantaa itsensä jos haluaa toteuttaa moisen modauksen - ja työstähän tietenkin maksetaan käypä korvaus..!
 
Helpointahan varmaankin(?) olisi vain hankkia tukevampi kaksikytkiminen poljin, mutta toisaalta houkuttelisi myös tuo kolmas nappi laudassa kun on tottunut tuohon "oma-nappi-joka-kanavalle" -tyyppiseen ratkaisuun..
 
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. -Groucho Marx-
Jucciz
22.10.2009 21:21:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole kummoinenkaan toimenpide, kunhan vaan löytyy oikeat liittimet ja joku, joka kolvaa ne haluamaasi footswitchiin. Vahvistinta ei tarvitse alkaa modailemaan mitenkään.
 
Niin, ajattelin vaan lohduttaa: onnistuu varmasti.
 
koponen
22.10.2009 21:21:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

5150II:n pedaalin kolmannella nappulalla saa crunchin päälle tai pois. Siinä on siis yksi toiminto enemmän.
 
I'm endorsed by Marshall
Mandarax
22.10.2009 22:10:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

koponen: 5150II:n pedaalin kolmannella nappulalla saa crunchin päälle tai pois. Siinä on siis yksi toiminto enemmän.
 
Ok. Eli se toimii ikäänkuin buusterina kumman vaan kanavan päälle..? Mahtaakohan olla sitten mahdollista käyttää noita nappeja kuten tuossa aiemmin mainitsin, eli ch1, ch2 ja FXloop?
 
Jucciz:Niin, ajattelin vaan lohduttaa: onnistuu varmasti.
 
Kiitos rohkaisusta..! Itselleni nämä sähköhommat pysyvät mysteereinä, vaikka joku vääntäisikin asian minulle rautalangasta - tai kuparilangasta ehkä tässä tapauksessa...
 
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. -Groucho Marx-
koponen
22.10.2009 22:19:18 (muokattu 22.10.2009 22:28:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Harvey666: Ok. Eli se toimii ikäänkuin buusterina kumman vaan kanavan päälle..? Mahtaakohan olla sitten mahdollista käyttää noita nappeja kuten tuossa aiemmin mainitsin, eli ch1, ch2 ja FXloop?
 
Ei, vaan sillä saa sen clean -kanavan crunch -moden päälle tai pois. Lead -kanavalla kyseinen nappula ei tee mitään. Toivomasi kytkentä ei onnistu järkevästi käytännössä (teoriassa kyllä), koska pedaalien kytkimet ovat on/off tyyppisiä. Plussamallin pedaalin saa toimimaan ykkösessä kunhan vaihtaa plugipiuhan ja unohtaa sen extra- nappulan.
 
I'm endorsed by Marshall
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti